Jalikaatje 1 Geplaatst 5 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 5 januari 2011 Net komkommer met tonijn gegeten, aparte combi maar wel lekker Over de lengte open gesneden, zachte zut eruit gehaald en opgevuld met tonijn. Klein beetje zout en klaar. Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 5 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 5 januari 2011 Mijn moeder vult de paprika's altijd met een rijst-groente mengsel. Groenten die daardoor gaan zijn dan bijvoorbeeld paprika, ui, champignons de zooi kruidt ze met knoflook, paprikapoeder en zout en peper. En daar vallen vast wel verschillende variaties op te verzinnen. Link naar bericht Deel via andere websites
dingo 166 Geplaatst 6 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 6 januari 2011 Paprika's vul ik bijvoorkeur met een gehakt en groentemengsel. Dat mengsel wok ik dan van te voren en gaat dan de kruiden in waar ik op dat moment zin in heb. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 6 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 6 januari 2011 Het is trouwens niet echt de tijd voor paprika's; ze zijn nu ook best prijzig (en milieubelastend). Je kunt sommige lokale wintergroente heel lekker vullen, zoals raapjes, op Italiaanse wijze. Alleen ik weet nog dat ik destijds heel erg heb moeten zoeken naar raapjes. Op de markt waren ze nog wel verkrijgbaar, maar in de supermarkt werd ik raar aangekeken toen ik er om vroeg. Ik maak straks Normandische savooiekoolquiche, ook lekker ouderwets. Dat is gewoon quiche gevuld met geblancheerde savooiekool, eimengsel, nootmuskaat, peper, zout en kaas, en dat is erg lekker. Link naar bericht Deel via andere websites
FlyAway 0 Geplaatst 6 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 6 januari 2011 Wat ook lekker is (ga ik vanavond voor mij en mn moeder maken: fruitige kip salade. Dat is ijsbergsla met gerookte kip (gewoon in ah in bakje te koop, niet moeilijk doen ) , met groene appel (granny smith) er niet al te groot gesneden in en creme fraiche (gewoon door alles heen roeren. alles snijden en door elkaar doen. erg simpel maar erg lekker! Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 6 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 6 januari 2011 Hmm, dat klinkt ook best lekker FlyAway! @HW: ben jij op de oudhollandse toer ofzo, raapjes, savooiekool en dat soort zooi? Wanneer ga je pastinaak maken? Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 6 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 6 januari 2011 Valt mee, ik eet gewoon meestal een beetje met de seizoenen mee en dan krijg je in de winter soms dit soort dingen. Uit milieu-overwegingen hoofdzakelijk. Pastinaak hebben we laatst nog op met kerst dus voorlopig even niet. Link naar bericht Deel via andere websites
JoostG 27 Geplaatst 6 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 6 januari 2011 * JoostG is voornemend om morgen zuurkool te maken.. Iemand nog tips? Link naar bericht Deel via andere websites
Morphogenesis 4 Geplaatst 6 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 6 januari 2011 Eh, spekjes, ui en rookworst en jus? * Morpho zingt uit volle borst: Zuuuurkoool met vette Juusssss Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 7 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 7 januari 2011 Ik maak weleens zuurkoolschotel, die ooit uit restjes ontstaan is. Ik doe dan gesnipperde ui, stukjes appel, zuurkool, peper, zout, kaneel en kaas in een ingevette ovenschaal, en daar bovenop röstirondjes, uit de vriezer. Ik weet niet waarom maar die röstirondjes doen het hem altijd. De zuurkool "kook" ik even voor in de magnetron (bordje er op leggen anders droogt het uit). Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 9 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 9 januari 2011 Eten jullie niet meer ofzo? Ik maak straks salade met couscous, bieten, veldsla, feta van de Turk, appel en rauwe ui. Link naar bericht Deel via andere websites
Josephina 0 Geplaatst 9 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 9 januari 2011 Dat ga ik eens onthouden couscous door de bietensalade is volgens mij een heel goed idee. Bedankt! Link naar bericht Deel via andere websites
Jalikaatje 1 Geplaatst 9 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 9 januari 2011 Quote: Op zondag 09 januari 2011 16:56:42 schreef Hongerige Wolf het volgende: Eten jullie niet meer ofzo? Nope, heb gisteren mijn avondeten overgeslagen. Had eigenlijk gewoon geen honger... Maar vanavond maak ik denk ik maar eens lekker makkelijk pasta met tonijn. Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 9 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 9 januari 2011 Tuurlijk eten we wel, alleen niet alles is de moeite van het vermelden waard toch? Ik bedoel, gewone hollandse kost als aardappels groente vlees is niet zo interessant om elke dag te vermelden of wel Link naar bericht Deel via andere websites
Holla 0 Geplaatst 9 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 9 januari 2011 en de patat van gisteren en de bak magnetronlasagne zijn ook niet zo keukenprinsesserig maar vandaag wordt het couscous! met saus uit een pakje, voorgesneden groenten en kip Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 9 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 9 januari 2011 Quote: Op zondag 09 januari 2011 18:26:59 schreef Holla het volgende: en de patat van gisteren en de bak magnetronlasagne zijn ook niet zo keukenprinsesserig Ja precies dat bedoel ik Hier eten we vandaag speklapjes/kipkrokantschnitzel met bietjes en gekookte aardappels Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 9 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 9 januari 2011 Quote: Op zondag 09 januari 2011 17:06:17 schreef ...me... het volgende: Dat ga ik eens onthouden couscous door de bietensalade is volgens mij een heel goed idee. Bedankt! Het is best lekker. Maar ik heb vandaag niet gekookt, hoofd stond er niet naar. Morgen weer een poging. Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 10 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 10 januari 2011 Quote: Op zondag 09 januari 2011 16:56:42 schreef Hongerige Wolf het volgende: Eten jullie niet meer ofzo? Ik maak straks salade met couscous, bieten, veldsla, feta van de Turk, appel en rauwe ui. Ik eet wel, maar heb twee weken niet gekookt ivm vakantie. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 11 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 11 januari 2011 Ik heb de voorbije weken ivm feestelijkheden en bezoekjes aan (schoon)familie idioot veel gegeten, maar weinig gekookt, en op de dagen waarop ik gewoon alleen thuis was had ik niet de fut voor veel meer dan pizza. Maar nu ben ik thuis en heb ik vakantie en voel ik me minder bagger dan de voorbije weken dus word ik opnieuw vriendjes met mijn keuken. Ik begin wel lekker simpel hoor. Vandaag penne (die bij de AH inderdaad in volkorenvariant te vinden is, bedankt Dagmar en HW) met groene pesto, olijven, kerstomaatjes en feta. Morgen worden de overgebleven kerstomaatjes samen met ui, paprika en nog wat olijven even gebakken waarna ze, in combinatie met de rest van de feta, pitabroodjes mogen vullen. Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 11 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 11 januari 2011 Geschrapte worteltjes, rostirondjes en kipnuggets. Geen zin om de deur uit te gaan vanavond, dus van alles wat uit de vriezer. Link naar bericht Deel via andere websites
Dagmar 0 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Ik vind dat het 'drie keer is scheepsrecht' ook geld voor mijn pompoen-experimenten. Afgelopen twee keren vond ik het niet te eten (gekookt, te zacht, icm kokosmelk en kip werd dat een oranje prut, en pompoensoep die volgens mij prima ging totdat de creme fraîche ging schiften..). Vandaag poging drie. Hoe maak ik pompoen klaar? Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 12 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Gewoon lekker roosteren in de oven met gebakken aardappels en een stukje vlees. Ik maak straks (witte)koolsalade met een yoghurtdressing, mandarijntjes en rozijnen, met gebakken aardappels en een "vegetarische kaasschelp" (Lidl, ben benieuwd). Link naar bericht Deel via andere websites
Josephina 0 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 pompoensoep vind ik het lekkerste! Zelf zou ik nog een poging wagen Link naar bericht Deel via andere websites
Morphogenesis 4 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Quote: Op woensdag 12 januari 2011 12:59:40 schreef ...me... het volgende: pompensoep vind ik het lekkerste! Iel. Waar smaakt dat naar? Link naar bericht Deel via andere websites
Dagmar 0 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Pompoen. Of naar geschifte creme fraîche als je het doet zoals ik Link naar bericht Deel via andere websites
Aanbevolen berichten