Spring naar bijdragen

Knipoog van God


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 559
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Knipoog:

's Avonds over straat lopen en opeens zie je al de bloemen, de lucht en alles anders en dan dus maar zingend over straat lopen puh2.gif.

Na het eten even uit de bijbel lezen en zien dat je vriendin (die niet gelooft) geraakt wordt door het stukje wat er gelezen wordt. Als je dan weer alleen bent lees jij het ook nog even door, en hup, daar zit jij ook met tranen over je gezicht.

En dan ook nog een bijbeltekst naar iemand sturen en dat blijkt dan net een bijzondere tekst voor die persoon te zijn, zonder dat jij het wist.

En dat allemaal op 1 avond big-smile.gif!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb ooit een keer iets meegemaakt dat je kan omschrijven als een omhelzing van God, het ging zoveel verder dan alleen maar een knipoog.

5 jaar geleden was ik op vakantie in Kroatië en ik voelde me niet zo lekker, moest heel veel plassen, beter gezegd ik kon beter op de wc blijven zitten want het bleef er zowat uitstromen. En ik had een enorme dorst en bleef dus drinken. Op een gegeven moment zag ik ook niet zo goed meer, en uiteindelijk was ik zelfs bijna blind.

Mijn moeder vertrouwde het niet zo en is met me naar de plaatselijke arts gegaan, en die stuurde me direct door naar het ziekenhuis. Ik heb daar 8 uur op de spoedeisende hulp gelegen (ben daar zelf heel veel van kwijt) en ben daarna naar een normale interne afdeling gegaan. Telkens als ik in slaap dreigde te vallen was er wel weer een verpleegkundige of een arts aanwezig om me weer wakker te maken.

Later bleek gewoon dat ik eigenlijk dood had moeten zijn, als ik toen in slaap was gevallen was ik in een coma geraakt en zou ik het niet meer kunnen navertellen. Ik heb 72 uur in levensgevaar gelegen in dat ziekenhuis en tot op de dag van vandaag weet ik zeker dat God bij me was en voor me gezorgd heeft.

Ik had toen dus acute diabetes, op dat moment voor mij was het levensgevaarlijk, nu is het alleen maar lastig, dus ja ik weet dat God voor me zorgt...

Link naar bericht
Deel via andere websites

knipoog:

Weer in contact komen met een vriendin die je 10 jaar geleden op kerkkamp hebt leren kennen en die je 5 jaar geleden niets meer van je hebt laten horen omdat je je pen niet op kon pakken van de ellende om je heen.

Ben zo blij dak weer contact heb, we zijn altijd zulke goede vriendinnen geweest big-smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

dit was een heel groot knipoog voor mij:

vrienden (en beste vriendin)hadden me in de steek gelaten omdat ik geloof.bij m'n beste vriendin was het zo erg dat ze (toen ik een keer bij haar stond aande kerk)ze spukte op een jesus beeld.ik schrok daar erg van en zei dat ze moest zeggen dat het haar speet en dat ze het moest afkuisen...dat deed ze niet natuurlijk.ik was dus haar en andere vrienden aan het evrtellen dat ik christen was(via msn).en ze vonden dat allemaal stom enzo.en van toen af veranderde alles.ze gaven niks meer om mij,waren satanistisch geworden .Ze had me op een keer zelfs bedreigd dat ze satanistische vrienden op mij ging afsturen.ik herkende haar en de andere ook niet meer.en dan na een tijd kreeg ik een bericht van koen (die wel nog mijn vriend was)maar daarin stond:satan rules en God suckt.hahaha.

ik was echt heel verdrietig toen ,ze hadden me in de steek gelaten...die 6 jarige vriendschap was opeens beeindigt.ik praate toen met God een tijd en ik zei dat ik me echt slecht voelde en alleen enzo.en ik besloot opeens de radio op te zetten en toen speelde dit stukje:

Kom als de wind, die je voelt en de regen,

Volg wat je doet als het licht van de maan,

Zoek me in alles dan kom je me tegen,

Fluister mijn naam, en ik kom eraan...

Zie... wat ontzichtbaar is,

Wat je gelooft is waar,

Open je ogen maar,

en... dan zal ik bij je zijn,

Alles wat jij moet doen,

Is mij op mijn woord geloven...

Afscheid nemen bestaat niet...,

Kom als de wind die je voelt en de regen,

Volg wat je doet, als het licht van de maan,

Zoek me in alles, dan kom je me tegen,

Fluister mijn naam, en ik kom eraan...

Kijk in de lucht, kijk naar de zee,

Waar je ook zult lopen, ja ik loop met je mee

Ieder stap en ieder moment of waar je dan ook bent,

Jij, wat je ook doet, waar je ook gaat

toen voelde ik ook dat God bij mij was...en dat hij die dingen bedoelde.alles was meteen vergeten(neit echt vergeten,maar mijn verdriet was over)toen wist ik heel zeker:ik zal nooit alleen zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Een dominee die tijdens de preek een gelijkenis aanhaalt die perfect past bij het bijbelgedeelte dat je de vorige avond gelezen hebt en waar je over na hebt zitten denken.

Op maandagochtend ver voor je wekker wakker worden en besluiten om op te staan en zo een heerlijk lange ochtend hebben.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Deze vakantie: In Frankrijk op zoek naar een kerk, en dan het lieft een evangelische. Op zondag morgen om kwart voor 10 in een stad aan een ober vragen naar een evangelische kerk. Wat denk je? Ja, als je zo en zo rijdt id de kerk nast de bank... Dus wij opzoek naar die kerk. En net toen we dachten dat we verkeerd gereden waren en... Tadaa! De kerk. Ook al was de dienst in het Frans, het was gewoon interessant. En mijn vader kon gelijk helpen met zijn computerkennis voor een presentatie. Toch wel bijzonder dat we precies daar kwamen, ondanks dat we eigenlijk de moed een (niet Katolieke) kerk te vinden al opgegeven hadden smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

knipoog:

gisteravond ben ik met mijn vriend gaan wandelen in een bos vlak bij ons huis. We hebben daar een grasveld gevonden en waren samen in het gras gaan liggen.

Toen kwam de knipoog-> rust, gewoon pure rust. Geen stress van school of werk, geen problemen. Alleen mijn vriend, ik, het zonnetje, de vogels en het heerlijke zachte gras.

Dat is pas hoe God laat zien hoe geweldig Hij is!!!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn meest recenste knipoog:

Vandaag wilde ik graag ff met de mountainbike naar het centrum, even lekker hard fietsen..

Maar ik had gevraagd aan mijn zusje of die ook mee ging..

Resultaat, langzaam fietsen smile.gif

Maar goed, sokken halen, mouwloos ding omruilen en uiteindelijk nog even snel naar de bijbelwinkel hier in Apeldoorn.

Na langer dan een uurtje hadden we cd's uitgezocht en boekje dat we wilden kopen.

Bleek toen ik thuis was dat ik 24.50 voor die cd had betaald terwijl dat ruwweg de helft moest wezen.

Gelukkig kwamen we nog een vriendin tegen, dus die kreeg het rest bedrag tot 20 euro nog iets.

Zei was ondertussen al thuis en belde me op om te vragen wat ik op mijn bonnetje had staan... 24.50 euro.

Verder vertelde ze me dat die cd maar 12.50 was.

Als een gek hard naartoe gefietst (eindelijk hard fietsen) en daar wat geld teruggekregen!

En ik heb mijn WOW cd puh2.gif

Dag daarvoor eindelijk met gezin naar de kerk geweest sinds een tijd... Heb ik voor gebeden, pas geleden zei mijn moeder dat ze nooit bij mijn vader in de kerk zou zitten.

Iets later gaan ze allemaal mee, opeens puh2.gif

Ik ben gewoon blij smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Echt leuk al die knipogen, je wordt er helemaal vrolijk van!

Gister had 'k ook nog een kleine.

Ik zat naar * te kijken die bij ons in de kamer stond en opeens kwam er een liedje van Elly & Rikkert naar boven drijven.

'Ik zegen jou in Jezus' naam.

Hij bewijst zijn trouw

Ik zegen jou in Jezus' naam

Hij blijft bij jou.'

Ik had het eigenlijk even voor hem moeten zingen, maar daar kwam niet van puh2.gif.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Een uurtje geleden kreeg ik een mailtje van een vriendin van me die de vakantie vantevoren eigenlijk veel te lang vond, en nu vind dat de tijd zo snel gaat omdat ze zoveel leuke dingen te doen heeft. Haar zie ik gewoon groeien in haar geloof en ik merk dat ze de wereld steeds positiever ziet en ook steeds meer durft te ondernemen.

En vervolgens eindigt haar mailtje met een vraag die op mij minstens zo hard van toepassing is, maar die ik steeds aan de kant schuif, omdat ik er niet over na wil denken, onder het mom dat dat nog wel es komt. Nu word ik dus gedwongen er wèl over na te denken.

Toen belde ik haar maar op en zij was enigszins verbaasd en wilde het al bijna toeval noemen (hoewel ze weet dat mijn reactie zal zijn: "Toeval bestaat niet.") totdat ik zei dat ik haar mailtje gelezen had. Daarna een half uur bellen en allerlei dingen bespreken die je allebei bezig houden, waar we allebei waarschijnlijk weer verder mee kunnen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben blij voor je dat dit is gebeurd en dat je iemand hebt om mee te praten en elkaar te versterken in het geloof!

Verder zal ik de lijst met knipoogjes nog iets uitbreiden big-smile.gif

Op bijbelkamp kwam ik erachter dat ik geen aantekenblaadjes of papier had, dus na een paar keer elke bladwijzer in mijn bijbel vol te schrijven en hier en daar een blaadje geleend te hebben kwam ik terug op de kamer.

En wat zag ik ? Allemaal lege blaadjes voor aantekeningen smile.gif

Ik weet nog steeds niet wie dat er heeft neergelegd, maar ik vind het wel heel vet dat diegene dat gedaan heeft. Dat vond ik wel een mooie knipoog van God smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid