Spring naar bijdragen

Gebedsgenezing


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 383
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ja, het christendom riep daar honderden jaren daarvóór een halt toe. Er waren geen offers meer nodig, want het Offer van Jezus Christus was voor eens en altijd genoeg voor de zonden en ziekten enz. .

Rom 6,10

Want wat zijn dood betreft, is Hij voor de zonde eens voor altijd gestorven; wat zijn leven betreft, leeft Hij voor God.

Heb 7,27

die niet, gelijk de hogepriesters, van dag tot dag eerst offers voor zijn eigen zonden behoeft te brengen en daarna voor die van het volk, want dit laatste heeft Hij eens voor altijd gedaan, toen Hij Zichzelf ten offer bracht.

Heb 9,12

en dat niet met het bloed van bokken en kalveren, maar met zijn eigen bloed, eens voor altijd binnengegaan in het heiligdom, waardoor Hij een eeuwige verlossing verwierf.

Heb 10,10

Krachtens die wil zijn wij eens voor altijd geheiligd door het offer van het lichaam van Jezus Christus.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Admod note: Weinig respectvolle en niet bewezen opmerking over het Christendom verwijderd



Quote:

Quote:

Op zaterdag 22 mei 2010 23:33:07 schreef Trotse-Moslim het volgende:

Even over het tweede:

Als iemand een straf moet uitzitten (voor een misdrijf of delict of wat dan ook), dan kan de ander persoon niet in zijn plaats de straf uitzitten. Zo heeft onze religie ook een soort van wetboek van strafrecht. Dat de persoon in kwestie die deze zonde begaat, ook daarvoor wordt bestraft (of vergeven wordt) en dat niemand anders deze bestraffing op zich kan nemen.


Er zijn volken/culturen waar wel iemand een boete voor een ander kan betalen.




Het Christendom is er ook zo een. Een mens stierf, en zij zijn vrij van zonden als ze erom vragen. Hoe ze erbij komen? Geen idee, zal eens navraag doen bij die zonderlinge mensen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wie het Offer uitsluitend juridisch bekijkt, zal er uiteindelijk ook niet uitkomen nee. Wie echter erkent dat het Offer Gods ultieme zelfgave aan ons is en zo dé kern van welke liefde ook, en verder erkent dat het wezen van het Offer een mysterie is en blijft, die zal met het hart op mystiek niveau begrijpen waar het verstand met al haar ratio niet bij kan komen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 6 months later...

Ik heb eigenlijk een praktische vraag met betrekking tot gebedsgenezing. Ik sta op zich positief tegenover de genezende kracht van het gebed, maar ik heb het zelf nooit toegepast. Nu heb ik door een auto-ongeluk last van pijn. Dat bestrijd ik met pijnstillers (recept) maar ik vraag mij af of gebed ook iets zou kunnen betekenen; dat lijkt mij ook veel gezonder dan pillen eerlijk gezegd. Maar hoe begin je er aan? Ik zie mezelf niet naar een gebedsgenezer gaan (sta daar dan weer zeer sceptisch tegenover).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Je kan bijvoorbeeld zelf God vragen om je pijn weg te nemen. Je kan bijvoorbeeld Jes. 53 lezen en God ervoor danken dat Jezus elke pijn van de mensheid wilde wegnemen en aan het kruis wilde dragen en de geseling wilde ondergaan, zodat gelovigen nu geen pijn meer hoeven te hebben. Je kan Hem dan vragen om ook voor jou die pijn weg te nemen, zoals Hij deze droeg en Hem ervoor danken dat Hij ook voor jou persoonlijk de pijn heeft gedragen.

Je hoeft ook niet altijd naar een gebedsgenezer te gaan. Misschien wil iemand ook al voor je bidden terwijl die persoon er niet bij is, zoals Jezus wel eens iemand genas terwijl de patient er niet bij was, maar iemand anders er op uit werd gestuurd naar Jezus om bij Hem een verzoek om genezing te doen.

Als je niet naar een gebedsgenezer wil, kun je ook vragen aan oudsten/ouderlingen/bisschoppen/priesters of ze voor je willen bidden zoals staat in Jak. 5:14-16.

Ook kun je samen bidden met andere gelovigen, als deze net als jou geloven dat je door gebed van je pijn kan worden verlost.

Mat 18,19

Wederom, [voorwaar] Ik zeg u, dat, als twee van u op de aarde iets eenparig zullen begeren, het hun zal ten deel vallen van mijn Vader, die in de hemelen is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid