Spring naar bijdragen

Gedenkwaardige posts


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 668
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Quote:

Ik hoorde eens een verhaal over een al oude meester in de vechtkunsten, die elke wedstrijd al gewonnen had en dus onverslaanbaar was. Hij had dan ook een leerling die bij hem het vak leerde. Op een dag stond er echter een jongere meester op, die ook elk gevecht won en nu wel eens de uitdaging wilde aangaan met de oude meester.

De jonge meester was berucht om zijn tactiek. Hij schold namelijk zijn opponent helemaal vol en beledigde hem tot op het bot. Zodra de opponent dan door opborrelende woede een fout maakte, sloeg hij toe en won zo gemakkelijk het gevecht. Maar de oude meester nam de uitdaging graag aan en liet zijn leerling toekijken.

De dag van het gevecht brak aan. De leerling zette zich neer en zag hoe de jonge meester zijn tactiek toepaste. Urenlang beledigde en kwetste hij de meester op de meest laaghartige wijze. Hij schold hem en zijn familie uit, gooide met zand en steentjes en maakte obscene gebaren naar hem. Maar de oude meester gaf geen enkele krimp.

De leerling was echter zeer verontwaardigd en keek zeer geërgerd toe Uiteindelijk raakte de jonge meester echter zodanig uitgeput van al zijn verwoede activiteiten, dat hij zich gewonnen gaf en wegliep. De oude meester bleef nog altijd heel kalm en ging rustig bij zijn leerling zitten. Die had echter nog wel wat vragen te stellen.

Hij vroeg: "Meester, hoe kon u zich zo verschrikkelijk laten beledigen? En uw familie ook nog! Dit kunt u toch niet zomaar accepteren? Daarop sprak de meester: "Stel dat ik u een geschenk wil geven, maar u neemt het niet aan, van wie is dan het geschenk?" De leerling sprak: "Nog steeds van u natuurlijk." De meester sprak daarop: "Precies. Zo nam ik zijn beledigingen niet aan en bleven ze dus nog steeds bij hem."

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Quote:

[...]

Attentie attentie! Er is weer een selfmade psychiater op het forum gesignaleerd, gewapend met lange-afstandsdiagnoses. Ga nu onmiddelijk plat op de grond liggen, zodat zijn afgevuurde diagnoses je niet raken, en wacht rustig, zonder te bewegen, tot hij weer voorbij is...

widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Quote:

vooruitgang:

men is op een bepaald niveau, (oude testament) waar de straffen nogal barbaars zijn, vervolgens gaat met vooruit, de straf wordt gedragen door het Lam (nieuwe testament) opdat mensen niet verloren gaan, Jezus bracht geen doodstraf.

Daar komt Mo, Mo denkt dat hij door een egel is benaderd om de islam te stichten,
wie die engel was, hij zelf beweert Gabriël, maar het lijkt me eerder een demon of gewoon zijn eigen hersenspinsel.

Of was het Sonic the Hedgehog? widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Quote:

Omdat ik Bach heb gehoord. Ik heb Leonard Cohen beluisterd. Paulus heb mogen lezen en de Profeten. Omdat ik gedoopt mocht worden, de Schrift gepredikt heb mogen horen. Psalmen heb mogen zingen met de gemeente. Omdat ik van oorlogen heb gehoord. Ruines heb mogen zien. Omdat ik geleden heb.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid