Spring naar bijdragen

respect voor kruisvaarders


Aanbevolen berichten

naar aanleiding van het artikel over de rapper Salah Edin...

Hierbij wil ik even reageren op een actueel item namelijk de groei van de islamitische invloed in Nederland en de constante slappe houding van christenen tegen over moslims.

Hoe is het mogelijk dat wij hier in Nederland het toelaten dat buitenlandse rappers flirten met onwesterse en barbaarse onwesterse denkwijze?, hoe kan het dat veel Christenen onder de vlag van liefde steeds weer hn eigen geloof bagataliseren tegenover moslims?...zijn jullie niet vergeten dat het Christendom ooit fel werd verdedigd door dappere mannen en dat toen zoals hebreen ons opdraagt het zwaard niet werd geschuwd.

De westerse vrije mens is niet gestorven om nu het land te zien vervallen aan onze onderontwikkelde oosterse andeers denkenden?...is de tweede wereld oorlog niet gewonnen doordat mensen uit naam van God de vrijheid verdedigde?.

Ik roep iedere Christen op te staan voor vrijheid, liefde, maar ook te bekennen dat wij tegenstand moeten bieden..tegen de islamitische barbaren die ons land langzaam overnemen ...wordt wakker...kerken worden verbrand in de naam van mohammed....wat is ons tegen geluid???? ..

Stem voor Christus, vrijheid, en het westen....verwerp de islam en zijn mensen zoal ook God ooit een einde aan het zal maken..

Het beest en zijn profeet verslagen

11 Ik zag dat de hemel geopend was, en dit zag ik: een wit paard met een ruiter, die ‘Trouw en betrouwbaar’ heet, die een rechtvaardig vonnis velt en een rechtvaardige strijd voert. 12 Zijn ogen waren als een vlammend vuur en op zijn hoofd had hij veel kronen. Er stond een naam op hem geschreven die niemand kende, alleen hijzelf. 13 Hij droeg met bloed doordrenkte kleren. Zijn naam luidde ‘Woord van God’. 14 De hemelse legermacht, gekleed in zuiver, wit linnen, volgde hem op witte paarden. 15 Uit zijn mond komt een scherp zwaard waarmee hij de volken zal slaan, en hij zal hen met een ijzeren herdersstaf hoeden. Hij zal de wijnpers van de hevige woede van de almachtige God treden. 16 Op zijn kleding en op zijn dij staat de naam ‘Hoogste Heer en koning’.

17 Toen zag ik een engel midden in de zon staan. Luid riep hij tegen de vogels die hoog in de lucht vlogen: ‘Kom naar Gods grote maaltijd. 18 Dan krijg je het vlees te eten van koningen, legeraanvoerders en machthebbers, het vlees van paarden en hun ruiters, van slaven en van vrije mensen, het vlees van jong en oud.’

19 Ik zag dat het beest en de koningen op aarde zich met hun troepen hadden verzameld om oorlog te voeren met de ruiter op het paard en zijn legermacht. 20 Het beest werd gevangengenomen, samen met de valse profeet die in zijn bijzijn tekenen had verricht, waardoor hij iedereen had misleid die het merkteken van het beest droeg en zijn beeld aanbad. Levend werden ze in de vuurpoel met brandende zwavel gegooid. 21 De rest werd gedood door het zwaard dat uit de mond van de ruiter op het paard kwam, en alle vogels aten zich vol aan hun vlees.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 242
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ja Catholic angel! Oog om oog, tand om tand!

Het Zwaard, het Zwaard!

Laten we steden in brand steken en iedereen uit moorden! Spaar niemand,

Slacht ze allemaal af, God kent de zijne!

(oja, voor misinterpretatie van mijn teksten, ik refereer naar teksten uit de periode van de kruistochten, met een sarcastische bedoeling)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Umm mijn beste katholieke zuster. Ik kan nog wel enigzins begrip opbrengen voor je standpunt vanuit cultureel, historisch of maatschappelijk standpunt. Maar vanuit katholiek standpunt niet. Oproepen tot haat en geweld, daar moeten we ons verre van houden want heeft niets maar dan niets van doen met christendom.

Probeer de komst van moslims in ons gebied eens te zien als een beproeving van de Voorzienigheid ofzo apk_worry-rose.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zie geen oproep tot haat in de post van catholic angel. Ze steld slechts dat de cultuur en beschaving die eens met man en macht verdedigd werd nu in de grote uitverkoop lijkt te zijn. Ik kan haar hierin geen ongelijk geven en voorzie grote problemen in de toekomst.

Link naar bericht
Deel via andere websites

In die cultuur van toen leven wij helemaal niet meer.

Daarbij, via Islam hebben wij rond die tijd waar de titel naar linkt weer een hele hoop kennis terug gekregen.

En elementen hebben we klaarblijkelijk ook over genomen aangezien dit post nummer 5 is en niet post nummer V. (En Gorthaur nam een slok koffie.)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Te staan voor liefde en vrijheid? Tegenstand bieden tegen "islamitische barbaren"? Bespeur ik daar een contradictio in terminis. rofl.gif Als je zo katholiek bent is het misschien een goed idee om Nostrae Aetate eens door te nemen. Hier alvast twee interessante stukjes:

NA 3:

NA 5:

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik zie geen oproep tot haat in de post van catholic angel. Ze steld slechts dat de cultuur en beschaving die eens met man en macht verdedigd werd nu in de grote uitverkoop lijkt te zijn. Ik kan haar hierin geen ongelijk geven en voorzie grote problemen in de toekomst.

Ja dat zei ik dus ook en daar kan ik ook wel begrip voor opbrengen. Maar referenties aan de kruistochten en de tweede wereldoorlog en de daarmee bereikte 'vrijheid' suggereren wel een oproep tot geweld om wederom tot een moslimvrije wereld te komen. Ik zeg ook niet dat het uit te sluiten is dat het ooit gebeurd, maar ik zeg alleen dat die suggestie niet veel met christelijke leer te maken heeft.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ach ja, Franciscus ging ook ten tijde van de kruistochten naar de Sultan om hem te bekeren. Er konden hem dan maar twee dingen overkomen: óf de Sultan bekeerde zich, óf Franciscus stierf er de marteldood. Voor Fransiscus een win-win-situatie dus, want hij wilde maar wat graag lijden en sterven voor Christus.

Het bezoek scheen echter bepaald niet zo'n bijzonder succes te zijn geweest, dus Franciscus zou later een model-gedragslijn voor zijn Broeders hebben opgesteld, voor hun omgang met moslims. En deze zou ontstaan zijn naar aanleiding van uitvoerig zelfkritiek.

Deze gedragslijn hield zo ongeveer het volgende in:

"Ik zend u als schapen midden tussen de wolven. Wees zo voorzichtig als slangen en zo eenvoudig als de duiven."

Wees voorzichtig, nederig en discreet.

Vermijd systematisch elke discussie, elk dispuut, want de Koran zou theologische steekspelen verbieden.

Onderwerp je en gehoorzaam aan elk schepsel omwille van God, door een nederige levensstijl, want moslims zouden als "onderworpenen" daar juist veel gevoeliger voor zijn.

Maar beken wel dat die nederige houding gedicteerd wordt door het christelijk geloof; heb dus de moed om eenvoudig getuigenis af te leggen.

Hoe voorzichtig je ook moet zijn, wees vooral ook eenvoudig.

Maar verduur wel de dood als die onvermijdelijk wordt en wees wel bereid weer te vertrekken als er écht niet geluisterd wordt.

Zoek niet het martelaarschap op, maar een houding van eerbied en hoffelijkheid.

Ik weet niet hoor, maar deze gedragsregels klinken mij een heel stuk aantrekkelijker en liefdevoller in de oren dan die strijdlustige woorden. Misschien moeten we net als Franciscus ook eens heel kritisch kijken naar hoe wij met andersgelovigen, in het bijzonder moslims, omgaan.

Gebruikte bron:

Francis de Beer (1981), "Sint Franciscus en de Islam". In: Concilium, jaargang 1981, nr. 9, Gooi en Sticht bv, Hilversum, (p. 16-27).

Link naar bericht
Deel via andere websites

De kruistochten en de mislukking ervan hadden moeten leren dat economische hebzucht en het verlangen naar politiek aanzien tot fanatisme en bloedbaden kunnen leiden.

Maar die les is in de wind geslagen.

Dat blijkt uit de vele conflicten die menig gedeelte van onze planeet met bloed zijn blijven besmeuren. Daarbij dient godsdienst vaak als een dekmantel voor gruwelen.

Maar niet lang meer. Weldra zal het gedaan zijn met de mentaliteit die tot de kruistochten heeft aangezet en die tot hedendaagse „heilige†oorlogen blijft aanzetten, evenals met alle valse religie en het hele stelsel dat onder de heerschappij van Satan staat. — Psalm 46:8, 9; 1 Johannes 5:19; Openbaring 18:4, 5, 24.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ken een paar moslims en ik vind het geweldig dat ik met hen over geloof kan praten. Ongelovigen uitlachen die naar de hel gaan, en zo (ok, dat was dan een opmerking van een islamitisch meisje waar ik het niet zo mee eens was maar het feit dat ze dat tegen mij zei vond ik wel grappig).

Link naar bericht
Deel via andere websites

*sluit me bij de eerste zin van JoostG aan* Ik heb ook wel eens erg fijne gesprekken met moslims gehad. Je hebt toch wel vrij veel raakvlakken, en als je beide respect voor elkaar hebt, is dat erg leuk om te ontdekken yes.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Toch schijn je van sommige mensen moslims niet aardig te mogen vinden. Je moet ze gevaarlijk vinden.

Het klopt natuurlijk ook wel dat als er een uitwas aan moslims (bijvoorbeeld rappers) minachtend over het christendom doet, je je geloof met hand en tand moet verdedigen tov alle moslims.

Bij ongelovigen (die vaak nog harder tegen welk geloof dan ook aan trappen) is dat uiteraard niet nodig.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Je lijkt niet bepaald een engeltje, Catholic Angel. Als de meerderheid van de "ontwikkelde" westerlingen er zo over dacht als jij zou de mensheid het geen decennium meer volhouden.

Quote:
"CA" schreef het volgende:

is de tweede wereld oorlog niet gewonnen doordat mensen uit naam van God de vrijheid verdedigde?

Zijn er toen niet een miljoen of 2 joden vergast omdat een zekere Adolf de vrijheid verdedigde tegen wat hij zag als het kwade?

Verder heeft WW2 niet zo bijster veel met geloof te maken gehad, naar mijn weten.

Je predikt haat, iedere christen die haat predikt heeft er bijzonder weinig van begrepen. Ik zou eens helemaal van nul beginnen met het opbouwen van je geloof.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid