Spring naar bijdragen

JoostG

Moderators
  • Aantal bijdragen

    23.845
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door JoostG

  1. 7 minuten geleden zei JoostG:

    Dat wordt het dus juist niet. Nogmaals; het gaat hier niet om homoseksualiteit maar over losbandigheid. In de huidige tijd zou ik het eerder vergelijken met getrouwde mannen die 's avonds parkeerplekken bezoeken om seks te hebben met andere mannen. Dat is niet representatief voor 'alle homo's'

    Overigens maak je een essentiele denkfout door te stellen dat alle homo's 'seks hebben via incorrecte ingang'. Ik ken genoeg homo's die dat niet doen. Ik denk dat daar ook de kern van het probleem een beetje ligt; mensen denken snel dat alle homo's losbandig zijn en veel ('exit only') seks hebben, en dus 'vies' zijn.
     

    Ontopic, trouwens; die denkfout wordt in de Nashville verklaring ook gemaakt. Vervolgens wordt in artikel 10 gesteld dat iedereen die geen moeite heeft met begrijpend lezen automatisch geen bijbelgetrouwe christen is. Ik vind dat echt een wonderlijke redenatie.

  2. Zojuist zei Kelderworm:

    G'd stelt dus homoseksualitiet gelijk aan hoereij en seks via "incorrecte" ingang (geschapen als exit-only) en seks met dieren, het wordt in een adem genoemd.

    Dat wordt het dus juist niet. Nogmaals; het gaat hier niet om homoseksualiteit maar over losbandigheid. In de huidige tijd zou ik het eerder vergelijken met getrouwde mannen die 's avonds parkeerplekken bezoeken om seks te hebben met andere mannen. Dat is niet representatief voor 'alle homo's'

    Overigens maak je een essentiele denkfout door te stellen dat alle homo's 'seks hebben via incorrecte ingang'. Ik ken genoeg homo's die dat niet doen. Ik denk dat daar ook de kern van het probleem een beetje ligt; mensen denken snel dat alle homo's losbandig zijn en veel ('exit only') seks hebben, en dus 'vies' zijn.
     

  3. 12 minuten geleden zei Kelderworm:

    Sorry maar homoseksualiteit is geen natuurlijke omgang maar een tegennatuurlijke.
    Romeinen 1:26
    Daarom heeft God hen overgegeven aan schandelijke hartstochten, want ook hun vrouwen hebben de natuurlijke omgang vervangen door de tegennatuurlijke.

    Ik blijf het wonderlijk vinden dat dit vers telkens wordt aangehaald, zonder hierbij enige context in acht te nemen. Nog los van het feit dat deze zin onderdeel is van een verhaal dat gaat over complete losbandigheid waarbij ontucht een onderdeel was (geen hoofdzaak), staat er letterlijk dat vrouwen (en in vers 27 ook mannen) de natuurlijke omgang hebben 'vervangen' door tegennatuurlijke. Dat is wezenlijk iets anders dan mannen of vrouwen die met een homoseksuele geaardheid zijn geboren. 

    Maar goed, zo gaat de discussie opeens weer over homoseksualiteit, in plaats van over de Nashville verklaring zelf. Met betrekking tot de verklaring: nog los van of je het eens bent met de inhoud, het blijft een verderfelijk document omdat het niets goeds brengt, geen enkele ruimte geeft tot dialoog en alleen maar voor spanningen en verdeeldheid zorgt. 

  4. 3 uur geleden zei WdG:

    Jouw andere punt betreft nu precies het punt waar ik een voorstel voor gedaan heb: schaf de hokjes af, zodat iedereen mee kan praten!

    Iedereen kan al meepraten. In 'geloof' gaan we uit van de christelijke grondbeginselen zoals aanvankelijk bepaald in Nicea en tegenwoordig (blijkbaar) in de Apostolische Geloofsbelijdenis maar iedereen is daar welkom om mee te discussiëren. Dat is al zo sinds de oprichting van Credible en is nooit (of tenminste nauwelijks) een probleem geweest. Dat jij het nodig vindt om -tig topicreports in te dienen als iemand daarvan afwijkt (vooral Sjako)  verandert daar niets aan. Sorry dat ik het zo bot breng maar ik vind dat je nu onterecht de onschuld zelve speelt.

     

    18 minuten geleden zei zendeling:

    Dat voelt als intolerantie en ongastvrijheid.

    Grote woorden.. Mag ik vragen om welk topic het ging? En waarom is het gesloten? Zat daar een bepaalde context aan?

  5. 1 minuut geleden zei WdG:

    Ik wil deze discussie hier niet voeren, JoostG. Voor mij is het duidelijk: ik geloof in de Drie-ene God: God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest. Het is niet de bedoeling dit te betwisten in dit deel van het forum, heb ik begrepen. De Drie-ene God is een gegeven, geen discussiepunt. Daar is levensbeschouwing voor bedoeld.

    Ik begin me dan sterk af te vragen waarom je dit topic hebt geopend... 

  6. 32 minuten geleden zei WdG:

    In de openingspost vroeg ik niet naar de JG-leer!

    Je stelde een aantal vragen die door iedereen vrij te beantwoorden zijn, ook door JG en eventuele joden, moslims, atheisten etc. en dus niet alleen door mensen die een bepaalde christelijke leer aanhangen. Lijkt me ook wel zo bevorderlijk voor de diversiteit van de discussie, overigens. 

  7. 16 uur geleden zei Thorgrem:

    @JoostG@Rommel@Trajecto@sjako; Kan de crew hier een antwoord op formuleren?

    Je gaf zelf al aan dat een antwoord op persoonlijke basis niet gewenst was, dus vanuit dat oogpunt kan ik niet antwoorden.

    Voor een eenduidig antwoord hebben we het management (=Rommel) nodig en die schittert helaas door afwezigheid. Dus nee, ik vrees dat er op dit moment geen antwoord kan worden geformuleerd, anders dan wat Trajecto eerder in dit topic heeft gedaan.

     

    1 uur geleden zei Willempie:

    Voor mij bijvoorbeeld betekent de drie-eenheid dat de Vader, de Zoon en de Heilige Geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en dus een eenheid vormen. Is dit toegestaan of wordt dit als niet-christelijk beschouwd?

    Op persoonlijke basis (als dat mag van @Thorgrem ;) ) lijkt me dit de enige juiste christelijke visie.

  8. 1 uur geleden zei Willempie:

    Ik ken alle teksten waarop de leer van de drie-eenheid is gebaseerd. Het probleem is echter dat er nog veel meer teksten bestaan die dit dogma tegenspreken. Spreekt de Bijbel zichzelf dan tegen? Of wordt het probleem van de (ogenschijnlijke) tegenstrijdigheden door het dogma zelf veroorzaakt?

    Op zich lijkt het me wel handig om dan aan te geven over welke teksten je het dan hebt. Alleen 'er zijn heel veel teksten' zegt niet zo veel.

  9. Op 14-7-2018 om 20:27 zei Dat beloof ik:

    Het zou toch zo leuk zijn als je die onbeschofte en volkomen onnodige beledigingen eens een weekje achterwege liet.

    Lijkt me wel een goed punt, liever nog langer dan een weekje.

    Overigens: Ook hier offtopic posts met onnodig op de man spelende teksten verwijderd. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid