Spring naar bijdragen

Flieko

Members
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Flieko reageerde op Barnabas in Credible verbeteren   
    Ik heb gezien op welke achterbakse wijze Mullog jouw probeert onderuit te halen en je uit de tent probeert te lokken. Mijns inziens is hij geen antwoord waard.
  2. Like
    Flieko reageerde op Barnabas in Credible verbeteren   
    Wat voor waan Mullog, leg nu eens haarfijn uit waar die belediging van jou op slaat en wat je daarmee wilt bereiken?. Mij in discrediet brengen terwijl je zelf te beroert bent een medeforumlid je excuus aan te bieden voor een zware belediging. Ik stem dat @Flieko moderatot wordt opdat dit soort lieden de mond wordr gesnoerd want hier is niet mee te praten.
  3. Like
    Flieko reageerde op Robert Frans in Credible verbeteren   
    Ik zelf denk ook dat strenge, zeer directieve moderatie hier het beste werkt. In het verleden, ook toen ik zelf nog moderator was, heeft dat ook enkele keren moeten plaatsvinden, met (tijdelijk) meer rust op het forum als gevolg. Maar ik denk dat nu het meest waarschijnlijke gevolg van een dergelijke moderatie een snellere krimp van het forum zal opleveren.
    Daarbij kost een dergelijke moderatie heel veel tijd en ook heel veel energie, terwijl het bepaald niet plezierig is om te doen. Een fulltime crew van drie tot vijf man zou er al handen vol aan hebben. Laat staan slechts een paar parttime moderators, die ook nog eens beperkte rechten hebben, omdat de eigenaar met de sleutel tot alle rechten is verdwenen.
    Credible.nl heeft haar hoogtijdagen gehad en die waren zeker mooi. Maar zelfs met een veel uitgebreidere crew was het niet altijd even eenvoudig en even leuk om de vele discussies in goede banen te leiden. En dat was in een tijd dat dreigementen en intimidaties nog redelijk uitzonderlijk waren. De tijd van de grote fora is denk ik wel voorbij en de alternatieven zijn niet veel beter.
    Een opbloei van Credible.nl valt dus niet meer te verwachten, ook niet met strengere moderatie, en ik denk dat uiteindelijk we op een dag zullen moeten constateren dat het mooi geweest is. De vraag is nu alleen of we Credible.nl verder zo willen laten verpieteren, of dat we het zelf waardig willen afsluiten.
  4. Like
    Flieko reageerde op Hermanos2 in Credible verbeteren   
    Ik zie hier liever 10 Flieko's dan 1 Neohumanist 
  5. Like
    Flieko ontving een reactie van Hermanos2 in Credible verbeteren   
    Helemaal met je eens. Het is ook zeer jammer voor @sjako. Aangezien hij nog de enige active moderator is en weinig tijd heeft kan hij de trolls, allemaal tegelijk, zodat er geen opstand komt, een mute/ban opleggen of zelfs verwijderen. Dit is de snelste methode dat weinig tijd vergt. Anders is het teveel voor hem, gezien hij ook andere dingen te doen heeft. Ik hoop dat hij zich er toe kan zetten. 
    Ik heb een lijst waar de trolls opstaan, die kan ik hem sturen. Dan kan elke troll achter elkaar gebanned of gemute worden.
     
  6. Like
    Flieko ontving een reactie van Hermanos2 in Credible verbeteren   
    Mag ik vragen waarom je op een Christelijk forum loopt te trollen en Christelijke topics voldurend aanvalt? Waarom geen forum met gelijkgestemden als je zo'n hekel hebt aan het Christelijke geloof?
  7. Like
    Flieko ontving een reactie van Hermanos2 in Credible verbeteren   
    Trolls willen aanpakken (als moderator) die er hun hobby van hebben gemaakt om een forum kapot te maken is te vergelijken met de taliban? Grappig. Bij de taliban stel ik me heel wat anders voor. Jij gaat op de negeer lijst. Dit is geen discussie waardig.
    Best grappig hoe trolls reageren op dit topic, bang dat ik hun hobby af ga pakken en hun plan om dit forum te verpesten wil gaan stoppen. Al die jaren voor niets getrolt. Dat idee zou bij sommigen vast pijn doen. Dus gaan ze er nu mischien wel hun missie van maken van dat ik vooral geen moderator mag worden.
    Stel je eens voor dat Christenen van alle stromingen een fijne plek online hebben en daar samenkomen. Dat mag natuurlijk niet als het aan deze trollen ligt.
  8. Like
    Flieko reageerde op Hermanos2 in Credible verbeteren   
    Volgens mij is Sjako de enige moderator hier.
    De forum eigenaar is helaas niet bereikbaar dus daarom kan er ook niemand aangesteld worden als moderator assistent. 
  9. Like
    Flieko reageerde op Hermanos2 in Credible verbeteren   
    De moderatie is welwillend maar onderbezet en daarmee overbelast. Daarom hebben helaas niet alleen gelovigen maar ook teleurgestelden vrij toegang.
  10. Like
    Flieko reageerde op sjako in Credible verbeteren   
    Als het in geregeld kan worden door iemand helemaal prima @Flieko. Graag zelfs.
    Daar ben ik ook beetje bang voor. In de tussentijd doe ik mijn best. 
  11. Like
    Flieko reageerde op Fundamenteel in Situatie Oekraïne   
    Er kan geen vergeving zonder berouw zijn.
  12. Like
    Flieko reageerde op Hermanos2 in Credible verbeteren   
    Nou prima. Als jij zoveel tijd hebt en net zoals ik een hekel hebt aan de aanwezigheid van teleurgestelde ex gelovigen (atheïsten) dan doe het voorstel maar aan de moderatie. 
  13. Like
    Flieko ontving een reactie van Flawless victory in Credible verbeteren   
    @Flawless victory bedankt voor je fijne reactie. Ik lees wel mee, maar daar hou ik het voorlopig bij. Beetje aan mezelf werken is mischien verstandiger voordat ik zomaar weer in een slechte bui de zon hier onder laat gaan.
  14. Like
    Flieko ontving een reactie van Hopper in Credible verbeteren   
    @Flawless victory bedankt voor je fijne reactie. Ik lees wel mee, maar daar hou ik het voorlopig bij. Beetje aan mezelf werken is mischien verstandiger voordat ik zomaar weer in een slechte bui de zon hier onder laat gaan.
  15. Like
    Flieko ontving een reactie van Flawless victory in Credible verbeteren   
    Fijn om te horen!
  16. Like
    Flieko reageerde op Flawless victory in Credible verbeteren   
    Je bedoelt het waarschijnlijk goed, maar niets wat wie dan ook - gelovig of ongelovig - kan zeggen kan tornen aan mijn geloof. Ik heb niet voor niets de naam Flawless victory gekozen. Daarmee verwijs ik naar het volmaakte Offer van Jezus Christus aan het levenschenkend kruis. 
  17. Like
    Flieko ontving een reactie van Ricky Tjin in De terugkeer van Jezus (opname/rapture)   
    Veel mensen zeggen dat Jezus terug keert om zijn gemeente op te halen vóór de grote verdrukking plaats gaat vinden en een andere groep zegt dat Jezus terugkeert na de grote verdrukking. Hoe staan jullie hierin?  Het lijkt me mooi als jullie je antwoorden onder onderbouwen met bijpassende bijbel verzen. Ik ben benieuwd 🙂 
    Note: we gaan in dit topic respectvol met elkaar om indien iemand een andere mening heeft. Mocht iets wrijven, neem even rust en vraag daarna eventueel waarom diegene een andere mening heeft.
  18. Like
    Flieko ontving een reactie van Flawless victory in Hoe moeten wij omgaan met lgbq toestanden?   
    Ik geloof dat we mensen met liefde moeten benaderen en onze buur lief moeten hebben. Maar dit betekent niet automatisch dat we alles moeten onmarmen wat onze buur doet. Wat zou Jezus doen? Ik denk dat hij zou zeggen: ik vergeef je maar zondig niet meer. Hij zou een waarschuwing geven, maar niet gaan schreeuwen om zijn gelijk te krijgen. Hij heeft gelijk, en als iemand dat niet wil horen, dan is diegene vrij om te gaan naar zijn of haar toekomstige bestemming. Wij als Christenen weten waartoe het leidt. Niet alleen de beschadiging aan deze wereld, maar ook hierna. En dat is onomkeerbaar. Maar ook een vrije keuze om die kant op te gaan. En uiteindelijk slaat de deur dicht na dit leven.
    Met de LGBTQ+ community hebben we een probleem. Ik ga niet oordelen over de oorsprong van homoseksuele gevoelens. Maar we weten allemaal waar deze gevoelens toe leiden mits iemand met de aanleg hiervoor, geen moeite doet om zich in te houden. Ik als hetroseksuele man heb de keuze om achter de vrouwen aan te gaan, maar doe ik dat? Nee. Geen behoefte aan. Niet alleen dat, ik ben tevreden met God en zo'n daad verrichten zou voor God en mij enorm pijn doen. Want de heilige geest gaat mij daarop wijzen, dus niet alleen omdat het gedrukt staat in de bijbel. Het is een duidelijke no-go.
    Ieder mens heeft en krijgt bepaalde gebreken en struggles in het leven dat tot struikelen kan leiden. Dit is ontstaan na de zondeval. Soms krijgen we plotseling zoveel op ons bord dat we even niet weten wat we moeten doen. Wat hierbij komt kijken is het fenomeen: richting. Kiezen wij het pad van Jezus en geven we hem onze last zodat hij ons kan leiden, of gaan we onze eigen weg? Problemen zijn complex en zijn niet perse zwart wit. Behalve de weg, kiezen we Jezus of ons hart/wereld?
    Het is ernstig dat er mensen zijn die zeggen dat homo's, zonder over de zonde van homosexualiteit en adultery te praten standaart naar de hel gaan. Voor zover kan ik dit niet vinden in de bijbel en ook rijmt het voor mij niet met God. Er staat wel wie homosexualiteit praktiseert. Dat is een zonde en een gruwel voor God. Maar vergeet niet alle vormen van adultery zijn een zonde. Ook wie lustful naar een vrouw kijk heeft adultry in zijn hart gepleegd.
    We krijgen allemaal onze struggles en gebreken maar we hebben een keuze: gaan we onze lusten achterna of kiezen we het pad van Jezus en vragen we hem om hulp?
    De gayscene staat helaas bekent als een plek van seks in allerlei vormen met veel verschillende partners over de tijd heen waar drugs gebruik hoogtij vierd. 
    Ik zou niet willen dat mijn buur hier verstrikt in raakt en verloren gaat. Ik kan hem/haar hooguit waarschuwen. Als het antwoord nee is, dan is diegene op zijn eigen weg. Jezus ging niet schreeuwen en vechten om zijn gelijk te krijgen. Maar hij zou wel waarschuwen over waar het naartoe leidt.
    Tegenwoordig begint, in mijn opinie, de LGBTQ+ gemeenschap problematisch te worden voor onze mede mens en kinderen. Eerst werden kinderen, maar ook volwassenen vol gegooid met homoseksuele propaganda in oa de media en bijna niet op scholen. Maar dat is nu anders. We hadden kunnen zeggen: tot hier en niet verder. Anders laten we onze kinderen niet meer naar school gaan en boycotten we de media.
    De afgelopen jaren lijkt alles in een stroomversnelling te gaan. steeds meer letters voegen zich toe aan de LGBTQ+ gemeenschap. Mensen die beweren genderloos (non-binair) te zijn en ons forceren om onze taal richting en over hen genderneutraal te maken. Er zijn nu ook een hoop mensen die beweren liquid te zijn (ene dag man en andere dag vrouw). En nog veel meer. Wat volwassenen doen moeten zij natuurlijk zelf weten. God heeft ons vrijheid gegeven. Maar er zijn grenzen. Onze kinderen zijn in gevaar.
    Ik vond jaren geleden de gay pride al erg. Een festival waarbij mannen vaak in strakke strings over straat lopen en mensen die rondlopen met ballonen in de vorm van een penis. Hier kunnen we in princiepe zien hoe toxisch en ver verloren deze community werkelijk is. Kinderen mogen toekijken, en dat gebeurd ook. 
    Het bleef hier niet bij, kinderen leren tegenwoordig al vroeg op school dat ze mogen kiezen wat hun gender in. Non binair blijkt erg in de smaak te vallen. (Geen gender) Soms zelfs al in de leeftijds categorie van 3-5 jaar. Hier heb ik video bewijs van.  Ik heb ook gehoord dat in America kinderen zelfs les krijgen over hoe homoseksuele seks in zijn werk gaat. Ook heb ik een aantal videos gezien waarbij een drag queen (drag queen story hour) seksuele dansjes maakt voor een groep kleine kinderen. Ik geloof dat onze kinderen onder aanval zijn. Voor mij is de grens bereikt en ik zeg: tot hier en niet verder.  Maar alleen kan ik niets, maar samen, als Christenen kunnen we nee zeggen en verandering brengen door scholen en andere instellingen te boycotten die hieraan meedoen.
    Er was nogal een ophef over de one-love band vorig jaar. Niet iedereen wou dat bandje dragen. Zou jij deze band willen dragen, met alles waar het voor staat? Hebben we hier met liefde of met verwarring en perversiteit te maken? Echte liefde is elkaar helpen niet te struikelen, te vergeven en te steunen in wat goed is. Staan al die gender identiteiten, non binair, gender liquid (ene dag man, andere dag vrouw), bisexualiteit en etc voor liefde of verwarring en perversiteit? Is perverse en verwarde fantasie propageren en verdedigen als normaal goed?
    Het feit dat het pride heet, en dat het wordt gedaan onder een regenboog. Met een regenboog vlag als symbool, is op zijn zacht gezegd nogal bijzonder. De regenboog is in de bijbel namelijk God's convenant tussen hem en al het leven op aarde. De belofte om de aarde nooit meer met water te vernietigen. Ik heb een beetje het gevoel, dat dit symbool in zijn gezicht wordt gegooid en zelf persoonlijk vind ik dit nogal disrespectvol. Ik vond de regenboog altijd mooi, ook voordat ik tot het Christendom kwam. Maar nu, wanneer ik het zie, zie ik perversiteit en verwarring. Wie zijn hier verantwoordelijk voor? Is het mijn schuld omdat ik heb gezien en gehoord wat kinderen op school leren. Is het mijn schuld omdat ik weet wat zich afspeelt onder de regenboog vlag?
    En dan de eind vraag: zou Jezus de one-love band dragen? 
    Note: er zitten een paar Engelstalige woorden in deze tekst. Dit komt omdat ik altijd de Engelstalige bijbel erbij pak en niet altijd zo gauw op de Nederlandse benamingen kan komen. 
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid