Spring naar bijdragen

Jimmy

Members
  • Aantal bijdragen

    132
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Jimmy ontving een reactie van Progton in Verzoek om gebed om een 'missie' te blijven uitvoeren   
    Ik zal voor u bidden.
  2. Like
    Jimmy reageerde op Thinkfree in Nieuwstopic   
    Is dit bijbels? Of voeg je toe? Deze staat volgens mij niet tussen de zaligsprekingen.
  3. Like
    Jimmy ontving een reactie van Fundamenteel in Nieuwstopic   
    Zalig zijn zij die naar de hemel kijken want zij zullen Gods kracht zien!
  4. Like
    Jimmy reageerde op sjako in Welke bijbelvertaling vindt jij prettig   
    Bij deze heb ik je notificatie gestuurd.
  5. Like
    Jimmy reageerde op sjako in Drie-eenheid en het debat   
    @Jimmy. Dit is het topic waar ik het over heb.
  6. Like
    Jimmy reageerde op Fundamenteel in Nieuwstopic   
    Heads up:
     
  7. Like
    Jimmy reageerde op sjako in Welke bijbelvertaling vindt jij prettig   
    Een bepaalde Bijbelvertaling gebruik je omdat je er bijv mee bent opgevoed of omdat de kerk waar je naartoe gaat die vertaling gebruikt. Sommige vinden het oud Nederlands mooi van de SV. Zelf heb ik liever een vertaling die dichterbij mijn huidige moedertaal staat. Die bereikt mijn hart dieper dan een vertaling waarvan de gebruikte taal verder van me afstaat.
  8. Like
    Jimmy reageerde op Progton in Verzoek om gebed om een 'missie' te blijven uitvoeren   
    Kunnen jullie voor mij bidden?
    Al jaren verspreid ik christelijke metal doormiddel van Facebook en Instagram, vooral door het delen van muziek en album covers etc, onder de noemer Christian metal Horde, wellicht heb je hier wel eens wat van gehoord of gelezen. Sinds een half jaar schrijf ik ook reviews voor het online magazine Beyond the Grave, https://beyondthegrave.vercel.app/ waar hoofdzakelijk alleen christelijke metal wordt besproken. Het is allemaal erg leuk en het voelt ook elke weer tof als nieuwe artiesten zich bij mij melden, daarnaast zoek ik ook regelmatig naar nieuwe bands.
    Maar het is soms best wel een eenzame weg, niet alleen vanuit niet christenen ontvang ik wel eens weerstand maar juist ook vanuit mijn broeders en zusters. In Nederland is het ook een best zeldzaam begrip, een christelijke metalhead, en er bestaat gewoon veel onduidelijkheid over. Willen jullie bidden voor het feit dat ik het vol mag houden om te blijven doen, het is mijn missie om het maar in het engels te noemen to bring some light in the darkness. En wellicht ook of er mensen op mijn pad mogen komen die deze visie ook delen en waar ik het met hem/haar over kan hebben.

    https://www.instagram.com/christianmetalhorde/?hl=nl
  9. Like
    Jimmy reageerde op sjako in Welke bijbelvertaling vindt jij prettig   
    Helemaal eens.
    Ik kan informeren hoe je daar aan kan komen.
    Ook voor de HSV geldt dat wanneer je de hele Bijbel leest je de waarheid eruit kan halen. Maar het is naar huidige maatstaven niet de beste vertaling omdat er betere originele bronnen zijn gevonden (lees oudere, dichter bij het origineel zijnde). 1 Joh 5:7 hoort bijv niet in de Bijbel thuis en die vindt je dan ook niet terug in de betere vertalingen.
  10. Like
    Jimmy reageerde op Dat beloof ik in Romeinen 7 - het goede dat ik wil, doe ik niet (de toestand van voor de wedergeboorte)   
    Nee dat staat er niet. Er staat dat mensen moeten geloven als een kind. Mattheus 18.
    Nondedju.
    Jammer dat ik niet in een hel geloof.
    Is jouw uitroepteken-toets zo langzamerhand niet versleten ? 
    Nee, dat is niet. Want ik heb geen leidsman.
  11. Like
    Jimmy reageerde op Gaitema in Romeinen 7 - het goede dat ik wil, doe ik niet (de toestand van voor de wedergeboorte)   
    Wauw! Dat is best een nieuwe inzicht voor me. Dat vind ik een mooie insteek. Leren door ervaringen wordt het dan. 
     
    Ja, we zijn Jezus freaks! 😇
     
    Jawel, maar laat je niet compleet leegzuigen, zodat je geen tijd meer hebt voor het zinvolle door te redetwisten waar geen eind aan komt.
     
  12. Like
    Jimmy ontving een reactie van Gaitema in Romeinen 7 - het goede dat ik wil, doe ik niet (de toestand van voor de wedergeboorte)   
    Ja dat u ongeloof heeft is uw zaak mijn vriend. Nogmaals, wees nu toch eens wijs en zie nu toch eens al dat uit uw mond komt! Nu spreekt u zelfs over ongeloof!!! Dat doet de satan ook! Want het is Christus die geloof brengt maar de satan brengt ongeloof.
    Ja u hebt veel moeite met te geloven dat Christus bij mij is, is het niet? U heeft veel moeite met eender wat te geloven dat ik zeg. Nogmaals: dat zegt meer over u ziel dan over de mijne.
    Nu zou ik graag zwijgen tegen u want het is nutteloos. U moet eerst tot geloof komen tot Christus alvoor u mijn woorden kan aanvaardden...
    Misschien luisterden zij omdat zij omdat Hij sprak door mij. Ik weet ook niet waarom zij zo stil en aandachtig waren maar al dat ze op het einde konden doen was zeggen dat ik gelijk had. En dat is ook zo!
    Want met positiviteit is het negatieve te verslagen want de Bijbel zegt het zelf! Vergeld kwaad niet met kwaad maar met het goede! Vergeld negativiteit niet met negativiteit maar met positiviteit!
    Ik heb allang voor u gebeden en dat is al dat ik nog kan doen, u bent alleen nu maar erop uit om te redetwisten maar daar doe ik niet aan mee. Neem mijn zwijgen dan maar op zoals gij het wilt, er zal niet veel waarheid in zitten maar u hebt daar natuurlijk een eigen keuze in.
    Wat heeft ons nu tot dit punt gebracht? Mijn vreugde. Zijn vreugde en uw ongeloof erin. Ik denk dat dat duidelijk genoeg is.
    Ik ben allang duidelijk geweest maar u blijft koppig, wel dan, als het nu nog niet duidelijk is dan zal het niet duidelijk worden voor u en dan rest mij alleen nog te bidden voor u en dat heb ik allang gedaan. Mijn werk voor uw ziel is daarmee voltooid. Ik wens u nog een mooie dag toe!!!!
  13. Like
    Jimmy ontving een reactie van Gaitema in Romeinen 7 - het goede dat ik wil, doe ik niet (de toestand van voor de wedergeboorte)   
    Dat is dan heel spijtig, dat laat enkel maar zien dat u mij niet begrijpt! Want het is verre van gemaakt
    U stelt mij geheel niet teleur, ooit komt de dag dat u inziet dat u enkel zichzelf heel de tijd heeft teleurgesteld!!!
    Eigenlijk mijn vriend zegt uw comment meer over u dan mij, beseft u dat? Want ik weet dat het niet gemaakt is en ik weet dat het echt is. Maar u herkent het blijkbaar niet. Tja.
    Frustreert mijn vreugde u dan? Ergert ze u?
    Ben ik als een dwaas in u ogen? Wat maakt mij dat uit? Vind u het misschien allemaal lachwekkend? Wel Christus lacht ook! ¨Maar uit blijdschap voor mijn ziel!
    Denkt u dat ik gek ben? Dat klopt geheel! Ik ben gek van God!
  14. Like
    Jimmy ontving een reactie van Gaitema in Romeinen 7 - het goede dat ik wil, doe ik niet (de toestand van voor de wedergeboorte)   
    Als je zelf nog werk moet verrichten dat zo zwaar is dat je gelooft dat je het niet kan dan moet je je ommekeren naar Christus en Hij zal steeds zeggen: je kan het! IK geloof in jou!
  15. Like
    Jimmy ontving een reactie van Gaitema in Romeinen 7 - het goede dat ik wil, doe ik niet (de toestand van voor de wedergeboorte)   
    Ik begrijp wat je wilt zeggen maar ben niet zeker dat het klopt.
    Ik kan enkel maar op men eigen ervaringen verder gaan en wat heb ik toch veel tegen God gezegd; Ik wil het goede doen maar doe het slechte en het slechte wil ik niet maar ik doe het.

    Ik begrijp Paulus dus wanneer hij dat zegt.
  16. Like
    Jimmy ontving een reactie van Gaitema in Romeinen 7 - het goede dat ik wil, doe ik niet (de toestand van voor de wedergeboorte)   
    Het is heel simpel.

    De oude mens is wie wij zijn. De nieuwe mens is diegene die geboren word doormiddel van de doop en/of ons geloof in Hem en Zijn Zoon.

    Beide personen zitten in ons. Beiden bewandelen een weg. De oude bewandelt de brede weg, de nieuwe de smalle.

    Nu al dat wij horen te doen is dat te beseffen. En als wij dat beseffen dan moeten wij weten hoe wij de twee personen kunnen onderscheiden want dat is heel belangrijk! Het is immers belangrijk dat de oude persoon sterft en de nieuwe leeft.

    Hoe kunnen wij beide personen herkennen? Door bij wie ze wandelen. De oude loopt bij de satan en de nieuwe bij Christus.

    Oh maar dat is simpel hoor ik u zeggen: Ik wandel bij God dus ik ben de nieuwe mens.
    Misschien, zeg ik dan.
    De satan doet zich immers voor als een engel des lichts, zoals geschreven staat. Sterker nog, hij doet zich voor als zijnde God zelve!!!! Dat u dus zegt en zelfs overtuigd bent van bij God te lopen betekent niet veel.
    Hoe kan u weten of het God is? Dat kan u maar op 1 manier.
    God brengt altijd het Goede Nieuws en als Christus tegen u spreekt dan word je altijd heel gelukkig en voel je soms heel veel vreugde!
    Maar als de satan tegen je spreekt dan brengt hij altijd slecht nieuws en word je alleen maar ongelukkig.
    Ah maar dat is dan toch simpel, hoor ik je zeggen, gewoon je verstand gebruiken!
    NEEN! Want vergeet toch niet dat hij zich voordoet als een engel des lichts. Je gelooft dat hij God is! Dat doe je niet uit onwetendheid omdat je te weinig kennis hebt uit de Bijbel, neen sterker nog, de satan gebruikt zelfs de Bijbel!!!!!!
    Maar alles komt altijd op hetzelfde neer bij die slang: het is altijd allemaal negatief. En zo praat je jezelf neer. Ik ben een dwaas. Wat ben ik toch dom en tegelijkertijd verheerlijk je hem omdat hij je inzicht geeft. Je dankt hem zelfs en al dat hij doet is je slecht laten voelen! ZO goed is de satan in het misleiden.
    Want de satan gebruikt ook waarheid! Maar negatieve waarheid waarentegen Christus altijd positieve dingen verkondigt!!!!!
    Satan breekt af en Christus bouwt op!!!!
    Ah maar dat wist ik allemaal allang hoor ik u zeggen, maar hoevaak keert u naar het negatieve? Hoevaak gelooft u in iets dat u bekomt in u gedachten, dat waarheid is, maar eigenlijk negatief?
    Door dat te doen voedt en schaapt u zelfs de oude mens die naar de vernieling loopt. Het is tijd om om te keren naar het goede. Het positieve. En door dat te doen voedt en schaapt u de nieuwe mens en komt hij tot leven in u!!!!!
    Daarom zat Paulus volgens mij ook met deze redenering: waarom doe ik het slechte als ik het goede wil doen?
    Ik heb het me jaren afgevraagd voor mezelf! Het is een teken dat de oude mens nog niet naar de achtergrond is geplaatst. Dat uw denkwijze nog niet goed is. Dat u de nieuwe mens nog niet genoeg gevoed heeft. Of simpelweg dat God het nog niet toegelaten heeft dat dat gebeurd!

    Ik zal een voorbeeld geven: ik heb altijd geloofd. Als kind was ik al misdienaar.  Maar ik heb ook meer dan 20 jaar bij de satan gelopen, denkend dat hij God was. En ik bidde tot de ware God en vroeg hem altijd: Maak van mij toch een beter mens! Want de satan leert u veel over uzelf: hoe slecht u wel niet bent. Hoe slecht de wereld wel niet is.
    Oh God, vroeg ik dan, laat mij toch op een dag wakker worden en dat ik een beter mens ben!
    15 jaar lang heb ik het gevraagd en vorige week ben ik gaan slapen en zo wakker geworden. Al dat ge aan God vraagt en naar Zijn wil is zal Hij geven MAAR op ZIJN tijdstip.
    Ik ging slapen als negatieve mens en werd wakker als positieve mens! De oude was aan het sterven en het nieuwe stond op!!!!!
    Waarom doe ik het slechte als ik het goede wil doen? Omdat God simpelweg nog niet beslist heeft om satan niet meer toe te laten om op wandel met u te gaan. Hij laat dat immers voor een zekere tijd toe, maar als ge volhoud in u geloof zal Hij u van hem redden alreeds in dit leven!!!!
    Waarom doe ik het slechte als ik het goede wil doen? Omdat u daar nog voor kiest.
  17. Like
    Jimmy ontving een reactie van Gaitema in Een eind maken aan valse religie (Openbaring 17:15,16)   
    In werkelijkheid TTC ben ik zoals u geweest. Ik ga het doek nu verwijderen.
    Ik ben zoals u geweest en zocht de waarheid. Zoals ook u ze zoekt.
    En ik redeneerde tot filosoferen toe! En ik was maar bezig met de Waarheid dat ik niet kon zien dat ook de satan waarachtig is want telken malen hij Christus wou misleiden in de woestijn gebruikte hij de waarheid...
    De zoektocht naar de waarheid is dus zeer gevaarlijk en wij kunnen onszelf vele malen misleiden, net zoals ik mezelf 20+ jaren heb misleid door te redeneren en te filosoferen.
    Gisteren zei Christus me, en ik heb het met u meegedeeld, dat Hij niet wilde dat ik op dit pad ging dat u voor mij legt. Ik wist niet waarom maar deed wat Hij wilde. Ik vroeg u dan ook dat het mogelijk was dat wij vandaag verder praatte.
    Nu heeft Christus mij het inzicht gegeven waarom Hij dat vroeg: Redeneren en filosoferen over dingen die wij niet weten is gevaarlijk, het is beter te getuigen van datgene wat Christus in ons leven doet!
    En als u het niet erg vind zou ik dat graag doen. Ik vind de gesprekken met u zeker interessant maar in mijn ogen is al die kennis niet zo belangrijk. Wat van belang is is Christus. Wat van belang is is Zijn Woord.
  18. Like
    Jimmy ontving een reactie van thom in Romeinen 7 - het goede dat ik wil, doe ik niet (de toestand van voor de wedergeboorte)   
    Ja hoor ik weet zeker dat je het zeer goed bedoelde! Maak u geheel geen zorgen mijn vriend!!!!
     

  19. Like
    Jimmy reageerde op thom in Romeinen 7 - het goede dat ik wil, doe ik niet (de toestand van voor de wedergeboorte)   
    Oké dan. Het leek net even.
  20. Like
    Jimmy reageerde op TTC in Een eind maken aan valse religie (Openbaring 17:15,16)   
    Mooi gezegd, je valse zelf ingeruild voor een waarachtiger zelf. Beetje zoals Jezus zei, voor Abraham ben ik. 
    Ken je iets van het zogeheten 3D-4D-5D-complex? 
  21. Like
    Jimmy reageerde op sjako in Een eind maken aan valse religie (Openbaring 17:15,16)   
    Weet ik. Maar satan is de verliezer en dat weet hij. Het gaat goedkomen.
  22. Like
    Jimmy reageerde op TTC in Een eind maken aan valse religie (Openbaring 17:15,16)   
    Ken je eigenlijk iets van geldzaken of monetaire systemen? Ken je achtergrond niet, vandaar. 
    Wie is dat niet Sjako? 
  23. Like
    Jimmy reageerde op sjako in Romeinen 7 - het goede dat ik wil, doe ik niet (de toestand van voor de wedergeboorte)   
    Het is maar een tip he. Dan begrijpen lezers je beter.
  24. Like
    Jimmy ontving een reactie van Thinkfree in Wees Stil en Blij   
    Nieuw liedje dat ik voor de Heer heb gemaakt en voor U allen opdat ik u kan dienen en Zijn vreugde kan doorgeven aan u allen want dat is AL dat ik nog wens te doen!!!!
     
     
  25. Like
    Jimmy reageerde op TTC in Een eind maken aan valse religie (Openbaring 17:15,16)   
    Gezien die biosfeer-noösfeer-transitie hopen we dat steeds meer mensen die weg vinden, zoals verwacht. 
    Ze zijn te beschouwen binnen het vigerende 3D-4D-5D-complex, nog niet iedereen heeft jouw niveau gerealiseerd. 
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid