Spring naar bijdragen

Wesley

Members
  • Aantal bijdragen

    163
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Wesley

  1. 14 uur geleden zei Hermanos2:

    Hoi Wesley, hoe kom je erachter of je wedergeboren (born from above) bent? Vaak wordt alles 'vergeestelijkt'. Ook hier op dit forum. Ook @Hetairos doet uitspraken zoals: wie het vatte kan, vatte het. Ik begrijp zijn goede bedoeling wel maar het wordt op deze manier wel allemaal erg zweverig.

    Als het een gevoel is, deze veranderde toestand van het hart, dan ligt het gevaar van verbeelding op de loer. 

    Waar is onze zekerheid, onze houvast? 

    De bijbel praat over vruchten van de geest en een nieuwe hart met nieuwe verlangens.

    Bij een man die elke week bloemen voor zijn vrouw koopt is er een mogelijkheid dat hij dat niet doet omdat hij van zijn vrouw houdt, maar dit uit plicht doet of omdat hij vindt dat het goed is. Maar het kan ook zijn dat hij oprecht van zijn vrouw houdt en dat hij dit automatisch uit liefde doet.

    • In het eerste geval komen zijn daden niet overeen met zijn hart tov zijn vrouw.
    • In het tweede geval komen zijn daden wel overeen met zijn hart tov zijn vrouw.

    Van buitenaf zou je misschien niet eens het verschil kunnen zien.
    Maar gaandeweg het huwelijk, zal duidelijker zijn of er oprechte liefde is geweest, de vruchten woorden zichtbaar.

    Zo is niet iedere persoon die zich identificeert als christen en trouw elke week naar de kerk gaat automatisch een gered persoon. (Mat 7:22-23) De bijbel zegt ook, toets jezelf (2-Kor 13:5)

    • Dat je je afvraagt of je wel gered bent / wedergeboren bent, kan eigenlijk al een teken zijn van wedergeboorte. Je neemt de woorden van God serieus. Je neemt elk woord van God serieus en gehoorzaamt deze. (niet perfect, maar je hartsgesteldheid is gericht op gehoorzaamheid)
    • Een andere teken is afschuw voor zonde. Niet dat je compleet geen verleiding ervaart, niet dat je geen zwakke momenten hebt,  maar je verafschuwt je eigen zondes. Zonde is ernstig. Heer Jezus is gekomen om voor de gevolgen van onze zondes te betalen.
    • Ook zal je niet meer je eigen koning (willen) zijn in je leven, maar Heer Jezus. Je maakt steeds vaker keuzes volgens Zijn wil / Gods woord. En minder en minder volgens je "vleselijke" verlangens / eigen intellect.
    • Je zal ervaren dat God je een vrede geeft dat de wereld niet kent. Een onnatuurlijke vrede. (Fil 4:6-7)
    • Je zal vernieuwing ervaren van je denken, van je hart. (Rom 12:2)

    Deze vernieuwing van het hart en geest is het gevolg van de wedergeboorte. En het gevolg daarvan zijn de vruchten. Uiteindelijk is het Gods Geest die aan ons bevestigd dat wij Zijn kinderen zijn. (Rom 8:16)

    Vergeet vooral niet dat je het niet zelf doet. God leeft, de Heilige Geest leeft in jou. In alles zijn wij afhankelijk van Hem, vraag het Hem, dagelijks. Het begint bij bekering en geloof in Jezus Christus, de Weg de Waarheid en het Leven.

    Ik hoop dat je hier wat mee kan.  Gods zegen!

    P.S. Paul Washer vertelde ooit eens een verhaaltje. Een meneer kwam te laat en vertelde de reden dat hij was overreden door een vrachtwagen. Zonder een schrammetje vertelde hij zijn verhaal. Niemand geloofde deze man. Want hoe is het mogelijk dat je geen schrammetje oploopt nadat je overreden bent door een vrachtwagen? Voor hetzelfde geldt, hoe is het mogelijk dat je leven niet drastisch is veranderd nadat de Almachtige God Zijn Heilige Geest in je laat wonen?

    Trouwens, wedergeboorte is een momentopname. Net als een geboorte.
    Toen je geboren was wist je nog niet dat je was geboren. Totdat je begon te denken en te spreken, besefte je dat je bestaat en geboren was. Zo zal een wedergeboren christen op een latere moment zijn wedergeboorte beseffen. De ene wat sneller of langzamer dan de ander. Wedergeboorte is niet het heiligingsproces, maar heeft wel met elkaar te maken.

  2. Op 23-3-2022 om 13:43 zei Hermanos2:

    Ik lees deze vraag in een ander topic. Hoe denken anderen over de wedergeboorte van de gelovige christen? 

    Kun je in dit leven wel wedergeboren zijn/worden? Volgens mij niet. Het proces kan hier op gang gebracht worden maar niet afgesloten. De wedergeboorte vindt haar voltooiing na de wederkomst wanneer men in de herschepping een nieuw lichaam krijgt. 

    In dit leven uit men in gebed de wens om wedergeboren te worden. Dat God jouw kompas wordt, jouw leven stuurt. 

    Dat zet het proces in gang. In het begin neemt de mens het initiatief om God te zoeken waarna God het overneemt. Hij helpt om tot geloof te komen. Naarmate men dichter tot God nadert wordt het steeds minder jij en steeds meer God die actief stuurt en je naar Zich toe trekt. 

     

    Jezus zei, je moet wedergeboren zijn, anders kom je niet in het koninkrijk van God.
    Wedergeboorte is iets anders dan het heiligingsproces. Het heiligingsproces duurt tot aan je dood en daarna zal Heer Jezus het voltooien door ons een nieuw lichaam te geven bij Zijn wederkomst. Ons voor eens en altijd te verlossen van zonde.

    De wedergeboorte is per direct bij bekering en geloof. Je ontvangt een nieuw hart, nieuwe verlangens. Je oude ik zal vervangen worden door een nieuwe ik. Het is o.a. deze radicale verandering en het heiligingsproces dat zekerheid van redding geeft.

    Als je net geboren bent, kun je niet gelijk lopen. En zeker niet rennen. Maar je bent geboren. Zo ook hetzelfde met wedergeboorte.
    Wedergeboorte is eenmalig. Het proces daarna is het gevolg van de wedergeboorte.

    Belangrijkste vraag voor een christen is, ben ik wel wedergeboren?

  3. 13 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Spreek voor jezelf,  laat anderen daar buiten, 

    Ik begrijp dat je de waarheid niet onder ogen kan of durft te zien. En zelfs een andere waarheid te zijn gaan geloven, eentje die beter bij je past.
    Maar hoe je het ook went of keert, de dood is een zekerheid voor iedereen. En ieder zal ooit voor God  komen te staan.
    Er is maar 1 weg tot het eeuwige leven en dat is Jezus Christus. De andere weg, ik hoop echt dat je die niet zult nemen.

  4. Op 2-4-2021 om 15:56 zei Noel2:

    Onze lichamen zijn sterfelijk.

    Jezus heeft een waardige manier van sterven gevonden.

    Onwaardig is bijvoorbeeld aan overconsumptie dood gaan (drank, drugs, tabak, voedsel).

    De anti-Christ in ons verleid je de onwaardige weg na te volgen.

    Het is nog niet te laat.

    Oh kon ik maar dit toepassen voor mijn eigen leven.

    Fijne Pasen iedereen.

    Het kan zijn dat ik “waardigheid” anders interpreteer dan hoe jij het interpreteert.
    Hoe ik het zie is, Jezus heeft een onwaardige manier van sterven gekozen.
    Jezus die onschuldig was, volledig heilig is. Het was Zijn keuze dat Jezus Christus zou moeten sterven aan het kruis.

    Johannes 19:10-11
    10 Pilatus dan zei tegen Hem: Spreekt U niet tot mij? Weet U niet dat ik macht heb U te kruisigen, en macht heb U los te laten?
    11 Jezus antwoordde: U zou geen enkele macht tegen Mij hebben, als het u niet van boven gegeven was.


    Daarentegen zijn wij allen zondaren die, wanneer het aan de wetten lag, allen onwaardig zijn om voort te leven. Des te groter de genade van God, die ons Zijn Zoon heeft gegeven, opdat wie zich bekeert en in Jezus Christus gelooft het eeuwige leven ontvangt.

    Er is niemand waardig, niet een.
    Maar wie met een oprecht hart naar Jezus Christus toekeert en in Hem gelooft als Heer en Redder. God belooft dat Hij de Helper zal sturen, de Heilige Geest die in ons zal leven. De Helper die ons zal bevrijden van onze zondes. Liegen, stelen, godslastering, overspel, moord, trots, huichelarij, idolen, geldlust, egoïsme, verslavingen en zeker ook overconsumptie.

    Niet dat een christen totaal vrij is van zonde. Maar door een wedergeboren hart en de werking van de Heilige Geest, zal een christen heel anders tegen zonde aankijken en een drastische ommekeer maken. Dit niet op eigen kracht, maar door God die in ons leeft.

  5. Begrijpelijk omdat de autoriteiten God niet erkennen.
    Zorgelijk omdat de grondwet wordt overgeslagen.
    En in zo'n situatie probeert James Coates nog steeds het belangrijkste te doen, de evangelie verkondigen aan de interviewer van Rebel Media die hem interviewde voor de hekken van de gesloten kerk. Kerk is uiteindelijk maar een gebouw. De echte kerk van Jezus Christus zijn de trouwe volgelingen die het goede nieuws blijven brengen aan de verlorenen.

  6. 15 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Het betekent alleszins niet dat ene naar de hel gaat. Een christen kan een relatie hebben met een niet christen en zijn/haar licht laten doorschijnen in die relatie.

    Zolang mijn vrouw nog leeft is er hoop.

    Op 3-3-2021 om 22:40 zei JohanCruijf:

     

    Weet niet of het klopt maar ik heb eens tijdens een dienst gehoord dat je zelfs op het laatste moment kan kiezen voor Jezus waardoor je zonden worden vergeven en je nog naar de hemel kan. Dat geldt ook voor jouw vrouw. 

    Daarnaast vanuit mijn logische denkwijze: Denk je nou echt dat iemand wordt gestraft als hij niet in Jezus gelooft? Als ze op basis daarvan straffen mag het ook wel allemaal wat duidelijker worden aangegeven.

    Leef niet in angst, geniet van elkaar en houd vast. 👌

     

    Je kan inderdaad op het laatste moment van je leven oprecht tot bekering komen en geloven in Jezus Christus. God kent de harten van mensen.
    Maar, iemand die dat doet, is hij wel oprecht? God weet het.
    En iemand die dat zo wilt doen, weet hij/zij welke dag zijn laatste dag is? Een ongeluk zit in een klein hoekje. Niemand weet wanneer zijn laatste dag is.

    Het klopt niet precies om te zeggen dat je gestraft wordt omdat je niet in Jezus gelooft. Je wordt gestraft omdat je hebt gezondigd tegenover een heilige God.
    Je kan theoretisch ook de hemel in komen door perfect te leven zonder zonde. Maar het feit is dat niemand dat kan en zal kunnen. Er is niemand zonder zonde.
    Waardoor er maar een optie overblijft, vergeving door geloof in Jezus Christus, die de straf heeft betaald met Zijn bloed.
    Dat is de complete reden waarom iemand in hel beland als men niet in Jezus Christus gelooft.

    Johannes 3:16-18
    16 Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.
    17 Want God heeft Zijn Zoon niet in de wereld gezonden opdat Hij de wereld zou veroordelen, maar opdat de wereld door Hem behouden zou worden.
    18 Wie in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld, maar wie niet gelooft, is al veroordeeld, omdat hij niet geloofd heeft in de Naam van de eniggeboren Zoon van God.

  7. 12 uur geleden zei Fundamenteel:

    1 Korintiërs 7:13 En een vrouw, die een ongelovigen man heeft, en hij tevreden is bij haar te wonen, dat zij hem niet verlate. 14 Want de ongelovige man is geheiligd door de vrouw, en de ongelovige vrouw is geheiligd door den man; want anders waren uw kinderen onrein, maar nu zijn zij heilig.

    ook voor @Ricky Tjin

    Ik denk dat het belangrijk is om uit te zoeken wat "geheiligd" betekent in deze zin. Wellicht ook de bronteksten raadplegen en te bidden tot God.
    Tot zover in mijn zoektocht zie ik niet dat mijn vrouw automatisch gered is door mijn geloof. Er is maar 1 weg voor ieder en dat is Jezus Christus. (en niet Jezus Christus via het geloof van je partner)

     

    Op 3-3-2021 om 21:54 zei JohanCruijf:

    Onze normen en waarden zijn helemaal gelijk. Ze geeft aan dat ze het zwaar heeft met het niet kunnen delen, het samen bidden. Ik vind haar ook aardig veranderd sinds ze met een select groepje bijbelles heeft. Soms echt het gevoel dat daar verkeerde mensen tussen zitten die verkeerde woorden doorgeven...ik bedoel hier niet mee dat iedereen daar slecht is, maar ik geloof best dat hier genoeg verkeerde mensen tussen zitten, die zich voordoen als christen maar met andere bedoelingen aanwezig zijn. 

    Misschien een idee om met haar af te spreken om oprecht samen te gaan zoeken naar God? Wat heb jij daarin te verliezen?
    Hoe ik het van jou hoor lijkt de strijd nog niet verloren.

    Jeremia 29:13 U zult Mij zoeken en vinden, wanneer u naar Mij zult vragen met heel uw hart.

    Als je met heel je hart alleen je relatie wilt behouden zal je God niet vinden.
    Als je met heel je hart samen met haar God probeert te vinden, zullen jullie samen God vinden.

  8. Hi Johan, (dit is waarschijnlijk niet je echte naam)


    Zelf ben ik getrouwd met een vrouw die geen christen is. Toen we trouwden was ik een beetje "on the way", maar nog niet helemaal.
    Nu ben ik de christen en zij de niet gelovige in het huwelijk. Hoe meer ik ben gegroeid in het geloof hoe meer ik de problemen ervaar die waarschijnlijk jouw vriendin ook ziet en probeert te ontwijken.

    Ik weet niet wat jouw vriendin denkt. Maar in mijn relatie met mijn ongelovige vrouw is het allergrootste probleem de realiteit van de hel. Iedereen is een zondaar in de ogen van God, er is niemand die niet heeft gezondigd. Niemand die zichzelf kan redden door goede daden of door vergiffenis te vragen. God is rechtvaardig en heilig. Het is geen corrupte God die moordenaars, leugenaars, dieven en godslasteraars uit liefde zal vrijlaten.
    Jij zegt het zelf, de wereld is vol met ellende. God zou niet rechtvaardig zijn om daar niets aan te doen. God doet daar uiteindelijk iets aan, maar uit liefde en geduld krijgt ieder de kans om zich te bekeren en in Jezus Christus te geloven als Heer en Redder. Jezus die dood is gegaan aan het kruis voor onze zondes en op de 3e dag is opgestaan uit de dood. Jezus heeft onze straf betaald. (Johannes 3:16-18)

    De realiteit is dat zover mijn partner zich niet bekeert en niet gelooft in Jezus Christus, is ze op weg naar de hel. Dit is geen leuke gedachte, om elke dag met je partner te zijn en te genieten van de momenten samen. Wetende dat onze wegen zullen scheiden zodra wij de aarde verlaten.
    Wij zijn getrouwd, ik zou haar nooit verlaten daarvoor. Ik bid elke dag voor haar dat God haar hart veranderd zodat ze kan geloven.

    Nogmaals ik weet niet wat jouw vriendin denkt. Red je relatie voor wat het je waard is. Maar aan de andere kant, red je ziel voor wat het je waard is. Er is maar 1 weg.. (Johannes 14:6)

  9. 13 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Dat gevoel is dan wederzijds. Ik heb het namelijk ook bij jouw vraag aan ongelovigen over Ravi, zoals ik hier boven al uitlegde. 

    En ik probeer mensen te redden door ze normaal Nederlands te laten schrijven. Dat valt hier samen,  want op een of andere manier blijkt dat veel gelovige mensen, buiten het geloof, van de meest eenvoudige taalzaken niet weten hoe het werkt. Zo is verkondigt en jouw zijn hierboven met een T. Ik verkondig,  jij verkondigt,  hij verkondigt. Stam plus T. Hoe simpel kan het zijn. Als je dat al niet onder de knie hebt,  hoe kun je dan verwachten bij ingewikkelde zaken over religie serieus te worden genomen? Trouwens, willen is een uitzondering op de regel, daar is het 'men wil' ipv 'men wilt'.

    Ja meester DBI. 😁 Het is inderdaad niet moeilijk, maar toch blijf ik taalfouten maken. Wellicht zit er een steekje los bij mij betreft Nederlands schrijven. Je hebt wel mooi mijn vraag ontweken door een minder belangrijke onderdeel te beantwoorden.

    Gelukkig is de redding door geloof in Jezus Christus voor iedereen, ook voor de minder slimme mensen onder ons.
     

    22 uur geleden zei Mullog:

    Wat dan weer jammer is dat je daar blijkbaar de bijbel voor moet citeren.

    God is de bron van alle waarheid. Hij is de Schepper.
    Als ik denk zelf iets te hebben uitgevogeld, dan zie ik altijd maar weer dat God het ons reeds heeft verteld. Voor God is er niets nieuws. Door bijbelverzen te citeren eer ik God, die ons de waarheid laat zien door Zijn woorden.

    Ik ben op dit forum niet om te laten zien wat ik allemaal heb bedacht. Maar om te delen wat God ons verteld.

  10. 24 minuten geleden zei Mullog:

    Het klopt dat het menselijk intellect gebreken vertoond. Maar God komt tot ons via eeuwen oude geschriften waarvan het twijfelachtig is of ze onveranderd al die eeuwen hebben doorstaan en of wij nog wel de bedoeling waarmee ze indertijd zijn opgeschreven begrijpen en kunnen plaatsen. Ze tonen zeker aan dat de kennis van de mensen die ze vastgelegd hebben veel beperkter was dan onze kennis.

    Dus de bewering dat je daar een betrouwbare bron vindt zit puur en alleen in het hoofd van degene die dat geloofd. Wat dus net zo betrouwbaar is als "je eigen" intellect.

    Volgens jouw perspectief is dat inderdaad zo, en ik begrijp dat. Jij ontkent de levende almachtige God, dan is het vanzelfsprekend dat je deze conclusie trekt.

    Ik ken de levende almachtige God, en Hij spreekt tot ons door Zijn woord en de Heilige Geest.
    Dit is niet hooghartigheid van mijn kant, want er is NIETS dat ik heb gedaan dat ik het heb ontvangen. Het heeft ook niets te maken met hoe dom of slim ik ben. Het is de genade van God , door geloof in Jezus Christus, dat ik dit heb mogen ontvangen. Alle eer aan God.

    Als de overlevering van de bijbel alleen bij mensen lag, was het zeker onmogelijk geweest. Maar als het aan de levende God lag, is zeker mogelijk.

    Mat 19:26 Maar Jezus keek hen aan en zei tegen hen: Bij de mensen is dat onmogelijk, maar bij God zijn alle dingen mogelijk.

    Het probleem is niet intellect, maar onze harten.

    Jeremia 17:9 Arglistig is het hart, boven alles, ja, ongeneeslijk is het, wie zal het kennen?

    1 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Dus je stelt een vraag aan ongelovigen, maar vind wel dat god daarbij betrokken moet worden, en als daar wat van wordt gezegd 'dan is de vraag niet op mij afgestemd'?
    Dan had je om te beginnen al geen vraag aan ongelovigen moeten stellen.

    Maar je stelde een vraag aan ongelovigen..... dan is god geen argument.

     

    had beter kunnen gebeuren toen Ravi nog leefde. Nu is dit niets anders dan wensdenken.

    @Dat beloof ikJe hebt mij duizelig gemaakt. Ik heb geen idee meer wat je wilt bereiken met je opmerkingen.
    Ik heb eigenlijk geen idee wat je motivatie is achter al jouw posts op dit forum.
    Ik herinner mij dat je uit een gelovig gezin komt, maar dat je totaal niet gelooft in de God van Abraham, Isaac en Mozes.

    Dat een gelovige evangeliseert en het woord verkondigd, is omdat men goed nieuws wilt delen met alle mensen zodat mensen gered kunnen worden.

    Dat jij constant dit tegen wilt spreken, soms tot op grammaticale foutjes, geeft mij een vermoeden dat je een religieuze bubbel denkt te zien die je wilt doorprikken? Dat je mensen wilt wakker maken? Wellicht zit ik er naast, maar ik hoor graag van jou wat het precies is.

  11. 22 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Was dat laatste mijn stelling dan ? 🤔
    Volgens mij heb ik alleen maar gezegd dat je niet blind achter iemand aan moet lopen die god's woord verkondigt, maar juist zelf moet nadenken. 

     

    Beperkt, want Ravi is al gestorven. Ik hoop dat degenen die hem beschermden alsnog voor de rechter moeten verschijnen.
     

     

    En jouw vraag was dan: waar denken ongelovigen dat Ravi terecht komt? 
    Met die vraag heb je bij mij echt niet het punt gemaakt dat je nu zegt te hebben willen maken.
    Dit snap ik niet.

    Hi @Dat beloof ik
     

    • "maar juist zelf moet nadenken". Inderdaad, maar uiteindelijk zal je eigen intellect ook gebreken vertonen. Slechts God is de enige waar je volledig op kunt vertrouwen.
    • "rechtsgang op aarde is beperkt". Inderdaad, ook al zullen de levenden berecht worden voor medeplichtigheid, er zal geen rechtvaardigheid geschieden. God is de enige die het laatste woord heeft en alle mensen rechtvaardig zal veroordelen op alle daden. Zelfs na de dood kan men God niet ontwijken, rechtvaardigheid zal geschieden.
    • Met die vraag heb je bij mij echt niet het punt gemaakt. Dan was de vraag niet op jou afgestemd helaas.

    Fijn weekend!

  12. 13 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Serieus? Je opmerking over 'slachtoffer van oplichting' stelt dus niets voor? Ach ja, ik ben slachtoffer van oplichting, maar laat hem maar? 

    Ik persoonlijk ben geen slachtoffer geworden van oplichting. Ik ben geen blindelingse volger van Ravi geweest, ik ben een blindelingse volger van Jezus Christus.

    Er zijn directe slachtoffers van Ravi. Daar heb ik zeker medelijden mee.
    Er zijn slachtoffers van Ravi, mensen die hem hoog in aanzien hadden en waarschijnlijk te hoog. Ook daar heb ik medelijden mee.
    Daarom mee eens met jou stelling dat je niemand blindelings moet volgen. Maar niet eens met jouw stelling dat je (volledig) kunt vertrouwen op je eigen intellect.

    Nu alles is boven komen drijven, zal de rechtsgang zijn werk doen hier op aarde.
    Maar de uiteindelijke rechtvaardiging/veroordeling zal door Jezus Christus geschieden. God is rechtvaardig en zal iedereen beoordelen volgens zijn eigen daden.

    12 uur geleden zei Mullog:

    Als mijn nabestaanden doen wat ik vraag dan wordt mijn as uitgestrooid op een specifieke plek. Als ze niet doen wat ik vraag dan eindigt mijn as ergens anders. 

    Ik heb mij welleens voorgesteld. Als ik mijn hand eraf hak. Dit levenloze hand, is dat nog een onderdeel van mijzelf? Of dat rare gevoel wanneer je te lang op je arm hebt gelegen en deze gevoelloos is geworden.
    Als mijn benen geamputeerd zijn, zijn deze benen nog onderdeel van mijzelf?
    Zit deels van mij in de levenloze benen?

    Als ik dood ben, is het lichaam nog onderdeel van mijzelf? Zit ik nog in dat lichaam?
    Uiteraard geloof ik van niet. Mijn lichaam vergaat, mijn ziel is voor eeuwig.

    Mijn punt met de vraag over waar Ravi is, is om te zeggen dat ook Ravi voor God komt te staan en dat God alle geheimen kent van het hart.

    2 uur geleden zei Dat beloof ik:
    22 uur geleden zei Wesley:

    P.S. Voor de ongelovigen op dit forum:

    • Waar denk je dat Ravi terecht komt?

    Geen enkele ongelovige zal met het antwoord "God weet het"  komen.

    Inderdaad.

    Ongelovige zegt:" God bestaat niet."
    God zegt:"Ieder mens weet dat God bestaat en heeft geen excuus." (romeinen 1:20)

  13. 2 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Dat is wel wat vreemd. Jij geeft een mening en als ik het omgekeerde stel dan trek ik te snelle conclusies ? Wat ik hier antwoordde was in algemene zin bedoeld,  wellicht had ik het beter iets anders verwoord. 

    Je moet zowieso niet blind achter een mens aanlopen of zelfs je eigen intellect.
    Jezus Christus is de enige weg, de waarheid en het leven. Daar durf ik wel blind achter te lopen.

    8 minuten geleden zei thom:

    En jij?

    Weet je al wat de dood betekent of inhoudt dan?

    Of het leven?

     

    Ja.

    4 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Dat is wel wat vreemd. Jij geeft een mening en als ik het omgekeerde stel dan trek ik te snelle conclusies ? Wat ik hier antwoordde was in algemene zin bedoeld,  wellicht had ik het beter iets anders verwoord. 

    De praktijk zal zijn geweest dat men Jezus aanbad,  maar het geld naar Ravi overmaakte.  En wat dan? 

    Markus 12:16-17
    16 En zij brachten er een. En Hij zei tegen hen: Van wie is deze afbeelding en het opschrift? En zij zeiden tegen Hem: Van de keizer.
    17 Toen antwoordde Jezus hun: Geef dan aan de keizer wat van de keizer is, en aan God wat van God is. En zij verwonderden zich over Hem.

  14. 33 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Je denkt dus dat mensen via deze oplichter en vreemdganger tot diep geloof kunnen komen. Dan zou toch de vraag moeten zijn hoe je over dat geloof moet oordelen?   Deze mensen zullen zelf waarschijnlijk van mening zijn dat ze geloven, maar in feite zijn het natuurlijk slachtoffers van oplichting. 

    Ik denk dat Ravi meer schade heeft aangericht dan dat hij goed heeft gedaan. De hypocrisie.
    Als men Ravi aanbidde, dan zijn ze slachtoffers geworden van zijn oplichting.
    Als men Jezus aanbid, dan zien ze de situatie aan zoals het is.

  15. 42 minuten geleden zei thom:

    Voor de ongelovigen op het forum?

    Wie denkt Ravi te kunnen oordelen?

    Ik ken Ravi niet, maar stel dat er mensen tot geloof zijn gekomen, tot diep inzicht door zijn woorden. Wie kan oordelen over hem?

    Stel dat iemand tot geloof is gekomen door de woorden van iemand die later in de goot terecht is gekomen, doordat deze de verleidingen, zoals dat heet, niet kon weerstaan en nu onder de brug leeft.

    Wie kan deze man veroordelen?

    Ik vind dit zo gemakkelijk en van God los, dat ''menen te kunnen weten waar iemand terecht komt''. 

     

    Mischien klaart dit een beetje op:

    Wat als de vraag stel aan ongelovigen: "Waar denk jij dat je terechtkomt na de dood?"

    34 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Dan heb je dus niets geleerd. Wat je kunt leren van Ravi, is dat je niet blind achter iemand aan moet lopen die god's woord verkondigt, maar juist wel zelf met nadenken.

    Wat jij kan leren is dat je niet te snel conclusies moet gaan trekken. 😁

    Waar haal jij het vandaan dat ik blind achter Ravi ben gaan lopen?
    De enige die ik blind achterna durf te lopen is Jezus Christus.
    Lees jij niet dat ik ook Jordan Peterson bewonder? Loop ik dan ook blind achter hem aan?
     

  16. Vorig jaar was het nog redelijk onzeker voor buitenstaanders of de beschuldigingen waar waren of niet. Dan is het heel menselijk om een persoonlijk oordeel te hebben afhankelijk van hoe men Ravi zelf beoordeelt.

    Nu de waarheid naar boven is gekomen als een bom, is het een goede les voor ons om niet te vergeten dat wij alleen Jezus moeten volgen. En verder alles te toetsen met Zijn woord op waarheid.

    Als je denkt op eigen kracht, eigen intellect de waarheid te kunnen ontrafelen zul je er bedrogen uitkomen. Altijd zal er iemand hoger zitten die je kan bedriegen. De duivel zit niet stil.

    Ik heb vroeger ook regelmatig naar Ravi geluisterd met bewondering. Zo ook luister ik nu met bewondering naar o.a. Jordan Peterson. Dit betekend niet dat wij deze mensen volgen zoals wij Jezus horen te volgen. De bijbel leert ons, geen mens is zonder gebreken. Alleen God is goed.

    Apologetiek is een goed middel. Maar we leren bij Ravi dat er een gevaar is dat men teveel dreigt te leunen op eigen intellect ipv God's woord. Ook hier zet de duivel een val. God's woord is voldoende.

    Kolossenzen 2:8 Pas op dat niemand u als buit meesleept door de filosofie en inhoudsloze verleiding, volgens de overlevering van de mensen, volgens de grondbeginselen van de wereld, maar niet volgens Christus.

    2 Timoteüs 3:16 Heel de Schrift is door God ingegeven en is nuttig om daarmee te onderwijzen, te weerleggen, te verbeteren en op te voeden in de rechtvaardigheid.

    Romeinen 10:17 Zo is dan het geloof uit het gehoor en het gehoor door het Woord van God.


    P.S. Voor de ongelovigen op dit forum:

    • Waar denk je dat Ravi terecht komt?
  17. Op 23-1-2021 om 11:24 zei sjako:

    Handelingen 16:31 zegt 'Geloof in de Heer Jezus en gij zult gered worden, gij en uw huisgezin.'

    Wij Christenen geloven in Jezus Christus. Ons geloof in Jezus en Zijn loskoopoffer zal ons redden en verlossen. Enkel door dit geloof en niets anders. Maar Jacobus zegt in Jacobus 2:26 dat dit geloof zonder werken toch dood is. Kunnen wij dan toch onze redding verdienen met werken? Ik heb daar wel een visie op, maar ik ben benieuwd hoe jullie er over denken. 

    Zeggen dat je van je vrouw houdt, maar niks in het huwelijk wijst erop dat je van je vrouw houdt. Dit is dode liefde, dat nooit geleefd heeft.
    Zeggen dat je gelooft in Jezus, maar niks in je wandel wijst erop dat Jezus je Heer is. Dit is dood geloof, dat nooit geleefd heeft.

    Wij als mens zijn redelijk onmachtig tegenover onze verlangens. Maar met God, met de Heilige Geest in ons, die ieder wedergeboren christen heeft ontvangen, is het mogelijk om vruchten te dragen. Om goede werken te kunnen doen als een gevolg van de redding door geloof alleen.
     

  18. Op 1-2-2021 om 08:41 zei Dat beloof ik:

    Vreemd,  op dat zinsdeel volgt nl. de tekst waar staat Jezus het geweten reinigt.  Ofwel neem je de hele tekst serieus,  of in het geheel niet.  Wat je nu doet is weglaten wat je niet goed uitkomt.  Dat is niet eerlijk. 

    Ik neem alle teksten serieus. Ook wat jij schrijft neem ik serieus. Serieus nemen betekent niet proberen te begrijpen / in te vullen op mijn manier, maar proberen te begrijpen wat God ons probeert te vertellen door Zijn woord. En jouw te proberen te begrijpen door wat jij schrijft. Jij zou het ook niet leuk vinden dat ik jouw woorden uit context plaats.

    Laat jij niet een heel NT weg om jouw punt te bewijzen? Is dat eerlijk wat jij doet?

    Genesis 15:6
    6 En hij geloofde in de HEERE, en Die rekende hem dat tot gerechtigheid.

    Romeinen 4:1-5
    1 Wat zullen wij dan zeggen dat Abraham, onze vader, wat het vlees betreft verkregen heeft?
    2 Immers, als Abraham uit werken gerechtvaardigd is, heeft hij iets om zich op te beroemen, maar niet bij God.
    3 Want wat zegt de Schrift? En Abraham geloofde God, en het is hem tot gerechtigheid gerekend.
    4 Aan hem nu die werkt, wordt het loon niet toegerekend naar genade, maar naar wat men hem verschuldigd is.
    5 Bij hem echter die niet werkt, maar gelooft in Hem Die de goddeloze rechtvaardigt, wordt zijn geloof gerekend tot gerechtigheid.

    Gehoorzaamheid uit overeenstemming, is niet de echte gehoorzaamheid.
    Echte gehoorzaamheid is gehoorzaamheid uit geloof.
    En door geloof zijn wij gerechtvaardigd. Gehoorzaamheid is het gevolg van geloof. (Hetzij het offeren van een lam, hetzij je laten dopen in water, hetzij een heilig leven leiden, niemand die dit perfect doet. Maar door oprecht geloof in Jezus Christus rekent God ons als gerechtvaardigd, door het bloed van Jezus Christus)

  19. Op 29-1-2021 om 23:44 zei Dat beloof ik:

    Maar geloof jij dat een onrein lichaam wordt gereinigd door er bokken- stierenbloed en de as van een kalfje overheen te gooien ?  

    Nee, ik geloof dat onreinheid gereinigd wordt door geloof in God.
    Maar, als God zegt dat je een dier moet slachten en je zult worden vergeven, dan zou ik ik ervoor kiezen om God te gehoorzamen uit geloof. (uit geloof niet uit begrip)
    Geloof in God, zo wordt iedereen tot rechtvaardig gemaakt door God.
    Moet ik vandaag de dag een dier slachten om gereinigd te zijn? Nee, dat zegt God niet. God zegt, bekeer je en geloof in Jezus Christus en je zult vergeven worden.

    Romeinen 4 legt dat heel goed uit.
    Moest een Jood zich laten besnijden? Moet een christen zich laten dopen in water? Wat gaat voor? Geloof of de daad? Wat is het belangrijkst, geloof of de daad?
    Ik zeg niet dat een christen zich niet moet laten dopen, dat zeker niet. Maar geloof in Jezus Christus is het enige dat redding/reiniging biedt. De werken daarna is een automatische reactie van reddend geloof.

    Dus in OT periode, als men geloofde in God, dan zal men een dier slachten als offer. Uit geloof en gehoorzaamheid.
    Vandaag de dag, zal een wedergeboren christen zich laten dopen en Jezus volgen in het leven, uit geloof en gehoorzaamheid.

    Misschien is jouw vraag, of ik dat wel logisch vind dat God vraagt om een dier op te offeren? Is het niet bizar?
    Is het niet bizar dat Jezus Christus voor ons aan het kruis stierf als offer?
    Dat is inderdaad ongelofelijk, en zeker onverdiend. Waarom zou God zoiets bizars doen voor Zijn schepping? Genade en liefde.


    1. Ik bepaal zelf wel wat ik geloof en verifieer zelf wel wat ik geloof. Je bent je eigen koning.
    2. God, ik leg het bij U neer, U bepaalt. God, U bent de koning.


    Als God niet bestond is 1. de meest logische keuze en is 2. idioterie.
    Maar God bestaat, Hij leeft. Dan is 1. idioterie en 2 de enige logische keuze.


    Romeinen 1:20 Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in zijn werken, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar. Er is niets waardoor zij te verontschuldigen zijn.

    1 Kor 1:18 Want het woord van het kruis is voor hen die verloren gaan wel dwaasheid, maar voor ons die behouden worden, is het een kracht van God.

    Jer 29:13 U zult Mij zoeken en vinden, wanneer u naar Mij zult vragen met heel uw hart. (niet uit eigen kracht, maar Zijn belofte, aan ons om oprecht naar Hem te zoeken)

    Ik of mijn geloof bepaalt niet of God bestaat. Jij bepaalt niet of God bestaat. De levende God zelf zegt dat Hij bestaat.

    Handelingen 9:5 Het is hard voor u, met de hielen tegen de prikkels te slaan.
     

  20. Op 25-1-2021 om 11:21 zei Dat beloof ik:

    De zin geeft een vorm van wensdenken weer: als dit zo is... dan moet het wel zo zijn dat ....
    Bovendien,  als je deze wél opvat als zijnde een duidelijk bewijs dat Jezus is gekomen om ons geweten te reinigen, dan denk je dus ook dat een onrein lichaam wordt gereinigd door er bokken- stierenbloed en de as van een kalfje overheen te gooien ?  Want dat is wat er in bovenstaande zin van mij op de eerste puntjes komt te staan. 
    Dat heb ik eerlijke gezegd nog nooit één Christen zien doen.

    Handeling 9:3-5
    3 En terwijl hij onderweg was, gebeurde het dat hij dicht bij Damascus kwam. En plotseling omscheen hem een licht vanuit de hemel,4 en toen hij op de grond gevallen was, hoorde hij een stem die tegen hem zei: Saul, Saul, waarom vervolgt u Mij? 5 En hij zei: Wie bent U, Heere? En de Heere zei: Ik ben Jezus, Die u vervolgt. Het is hard voor u, met de hielen tegen de prikkels te slaan.

    Hemelse vader, ik bid dat u ooit net zoals wat U bij Saul heeft gedaan ook hier het gelijke wilt doen. U heeft van Saul, Paul gemaakt. En ik hoop dat U van  "Dat beloof ik" ooit een keer "Dat geloof ik" zal maken. Ik verheug me op deze dag en hoop dat ooit deze dag zal komen en wij een broeder in uw genade mogen ontvangen. Dit bid in in de naam van Jezus Christus, amen!

  21. Op 18-1-2021 om 17:11 zei Dat beloof ik:

    Wat moet je dan met deze woorden uit het OT? 

    Jesaja 45:7) Ik formeer het licht, en schep de duisternis; Ik maak den vrede en schep het kwaad, Ik, de HEERE, doe al deze dingen.

    Is dat van een liefdevolle, geduldige God ? Waarom zou een liefdevolle god al het kwaad scheppen, uit liefde, geduld en rechtvaardigheid ? 

    Check eens andere vertalingen.

    Op 18-1-2021 om 21:42 zei fyg:

    Ook Voor mijn redding is de kennis van OT belangrijk, dan spreek men over diepgaan redding.

    OT is belangrijk. Dat is voor mij ook een feit. God's woorden zijn belangrijk en waardevol.
    Mijn punt is niet dat het OT onbelangrijk is. Mijn punt is dat wedergeboren zijn (= de Heilige Geest in je hebben) het allerbelangrijkst is om God's woorden te kunnen begrijpen. Zowel om de OT als de NT te kunnen begrijpen.

     

  22. Op 15-1-2021 om 18:50 zei Hermanos2:

    De titel van mijn topic heb ik bewust gekozen om discussie uit te lokken. Ik onderschrijf hem natuurlijk niet. 

    Ik ben het niet eens met je stelling dat je het NT begrijpen kunt zonder de kennis van het OT. 

    Dat hangt denk ik af wat je verstaat onder "NT begrijpen".
    Als je de NT compleet wilt doorgronden heb je naast de Heilige Geest wellicht ook OT nodig. Ik vraag mij dan wel af of er wel mensen zijn die het NT compleet hebben doorgrond mbv OT. God's woord is diep met vele lagen. Wat ik zeker weet is dat je zonder de HG God's woord niet zult doorgronden.

    Ik verstond onder "NT begrijpen" niet complete doorgronding. Maar de hoofdzaken mbt redding door geloof in Jezus Christus en rechtvaardig leven in gehoorzaamheid. Ik geloof dat je dan met NT al heel ver komt. 
    En andersom kom je met alleen OT ook uit op redding/rechtvaardiging door geloof en rechtvaardig leven in gehoorzaamheid.

    Zowel OT als NT komen van onze genadige, liefdevolle ,geduldige, rechtvaardige en heilige God. Al Zijn woorden zijn goed om van te leren en God te leren kennen. :) Zeker niet weg met OT.

    P.S. Ik snap nu denk ik wat je bedoelt. De OT werpt licht op NT. Door OT te begrijpen zul je meer uit NT kunnen halen. (en beter doorgronden)

  23. Op 15-1-2021 om 20:01 zei Gert Jan:

    Hoi Wesley - dank voor je reactie. Ik ben het met je eens dat er een interessante relatie is tussen  het woord weten en geweten, in het Duits is dat er ook. Maar dat is niet direct waar ik op doel. Door veel mensen wordt het geweten inderdaad gezien als een moreel kompas dat van nature goed is. Dat is ook wel begrijpelijk gezien het taalgebruik waarin het geweten wordt gebruikt. Maar van nature is er niets goeds aan het geweten volgens de Bijbel.

    In de Bijbel wordt het geweten van de oude mens als slecht gezien (Heb 10:22) en de Here Jezus is juist gekomen om het slechte geweten te reinigen. Als het geweten werkelijk een (goed) moreel kompas zou zijn, waarom is de Here Jezus dan gekomen om juist dat te reinigen? Zie Heb hoofdstuk 9 en 10 in totaliteit met name 9:14. 

    Het doel van de komst van Jezus was om het geweten te reinigen. Een knagend geweten is een geweten dat aanklaagt, dat knagende (het aanklagen) komt van de duivel want hij is een aanklager (zie openbaring 12:10), dat is zijn natuur. Dat knagende is niet van God, God klaagt niet aan want het is nu de dag van de genade (2 Kor 6:2)- zolang Jezus nog niet teruggekomen is. 

    Ook Rom 2:14, 15 spreekt ook over dat aanklagen (beschuldigen), daarvoor geldt eigenlijk hetzelfde. Dat beschuldigen komt door het onreine geweten want God beschuldigt zijn kinderen niet. Overigens en voor alle duidelijkheid spreekt Rom 2:14,15 niet over wedergeboren christenen maar over heidenen (zie Rom 2:29). Het gaat me ook niet direct om Romeinen 2 maar vooral om wat in Hebreeen 9 en 10 staat geschreven: Christus is gekomen om het onreine geweten te reinigen

    Je hebt gelijk. Ik moet voor mezelf denk ik even nagaan wat "geweten" inhoudt. De bijbel vertelt inderdaad over een goed of slechte geweten. Moraal kompas is dan niet je geweten, maar kennis dat we van God hebben ontvangen?
    (Geweten is dan een soort bewustzijn? Goed geweten = rechtvaardig, gehoorzaam aan God. Slecht geweten = ongehoorzaam aan God? Denken en typen tegelijkertijd)

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid