Spring naar bijdragen

Breuk

Members
  • Aantal bijdragen

    1.496
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Breuk ontving een reactie van Hopper in Hoe bewijs je de openbaring van God en de autoriteit van de bijbel   
    Ja het is natuurlijk voor de discussie goed om te bepalen wat met het woord religie wordt bedoeld.  
    Het meest wordt het gebruikt om de ‘grote’ godsdiensten of levensbeschouwingen aan te duiden. 
    Dat zijn christendom, islam, hindoeïsme, boeddhisme, jodendom etc.  
    Ik heb echter een Karl Barth en Miskotte tik en deze theologen bestempelen religie als iets wat tegenover bijbels geloof staat. Ja en dan is de mens ontzettend religieus door achter goden, regels, instuur, natie, idolen, bezit, geld of macht aan te lopen. De schepping of schepsel wordt vergoddelijkt. 
    Dat is de kritiek van de Romeinenbrief, die door Barth in de vorige eeuw is becommentarieerd.  
    Paulus is hard: geen enkel mens zoekt God zoals hij zich openbaart (in Israël, in Jezuz Christus).  
    We vereren liever andere goden. De bijbel is een anti-religieus getuigenis (Miskotte). Religie is ongeloof (Barth). Hopper is het mooie voorbeeld van de religieuze mens die zich op God beroept, maar zich eenzaam verheft boven de naasten. Het zijn woorden en geen daden. Ondergaan en opgewekt worden (om te gaan leven als mens op aarde) met het geloof in het verhaal van de gekruisigde en opgestane Jezus: het is hem vreemd.
    En dan jouw NB: De bijbel is het getuigenis over de Naam van een specifieke (geen algemene) God.  
    De God van Abraham, Izaak en Jakob. De God van Israël, die tegen Jezus zegt: jij bent mijn geliefde Zoon (zoon is in de bijbel (Genesis) het woord voor toekomst). De belofte is dat wij als zonen en dochters ook die toekomst ten deel vallen.
    Die onthulling daar moeten we het mee doen. Dat komt uit de hemel (als geloofstaal). Dat hebben mensen (lees de bijbel) met hun zintuigen gezien en ervaren. Geen hoogverheven God maar een God die zich in een gekruisigde, afgewezen en onmachtige Jezus heeft doen kennen.    
    Ik kan me voorstellen dat het voor velen de stap in het geloof te lastig is. Als je echter elkaar herkent als mens (zoals Jezus het geloof van mensen herkende en benoemde), ja dan kun je verder met elkaar. Op weg naar dat visioen van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.
  2. Like
    Breuk ontving een reactie van Hopper in Voor het eerst een christelijke dragqueen op Graceland Festival.   
    Hoe bedoel je ‘we’. De meeste mensen op dit forum zijn helemaal geen lid van een kerk.  
    Jij bent toeschouwer die buiten staat.
    Ja buiten mag je alles roepen en vinden, maar jij praat niet namens christenen in de kerk.
    De hemel behoedde dat.
  3. Like
    Breuk ontving een reactie van Hopper in Hoe bewijs je de openbaring van God en de autoriteit van de bijbel   
    O jee zitten we al bij de discussie over geestesdoop…
    Nou ja die waait gewoon rond…
  4. Like
    Breuk ontving een reactie van Hopper in Hoe bewijs je de openbaring van God en de autoriteit van de bijbel   
    Welke directe leerlingen (apostelen) van Jezus zijn gedoopt?
    Kan het zijn geen enkele?  In ieder geval geen onderwerp tijdens zijn leven op aarde.
    Kan het zijn dat dit pas veel later is ingesteld? De bijbel is geen historisch verslag.  
    De schrijvers blikken later terug als de directe ooggetuigen overlijden. De evangeliën zijn leerboeken geen directe ooggetuigen verslagen.
     
    Ik vraag me ook altijd af hoe mensen bepalen wie wel of niet bij Jezus horen. Lees anders eens Mattheus 25 vanaf vers 31. Daar staat overigens ook niets over de vereiste doop.
  5. Like
    Breuk ontving een reactie van Petra. in De wetenschap gaat steeds verder: zelf leven maken.   
    Het is een van de grote mysteries van de wetenschap: hoe is leven ooit ontstaan? Hoe is dode materie opeens tot leven gekomen? De wetenschap heeft geen antwoord, maar Cees Dekker misschien wel, althans dat gaat hij onderzoeken met zo'n honderd andere wetenschappers. Een ongelooflijk prestigieus project waar de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) maar liefst 40 miljoen euro voor over heeft. Een gigantisch bedrag. Voor een mogelijk baanbrekend project. Het doel van Cees Dekker en zijn team is om met behulp van kunstmatige intelligentie uit levenloze materie zelf leven te maken, of misschien moeten we zeggen: scheppen. Want het onderzoek roept ethische en religieuze vragen op. Gaat Cees Dekker - als christelijke wetenschapper - hier zelf niet voor God spelen? Gaat dit niet te ver? En wat doet het met Cees' eigen geloof? Wordt God de Schepper zo niet steeds meer overbodig? 
    Cees Dekker is hoogleraar biofysica aan de TU Delft, lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen, hij ontving verschillende prijzen voor zijn wetenschappelijk werk en volgens de Volkskrant 'zingt zijn naam al jaren rond als potentiële nobelprijswinnaar'.
  6. Like
    Breuk ontving een reactie van Petra. in Hoe bewijs je de openbaring van God en de autoriteit van de bijbel   
    Jij ontkent blijkbaar dat niet iedereen in het standaard plaatje van jongetje en meisje past.  
    Je kunt genezen of anders celibatair leven zeker. 
    Ik wijs jullie ideeën af.  De bijbel zegt niets over een verbinding in liefde en trouw voor mensen met hetzelfde geslacht. Men wist er 20 eeuwen veel te weinig vanaf.
    Ik weet dat jongeren ermee worstelen en die zelf hierom een einde aan hun leven maken.  
    Binnen onze kerk (PKN gemeente met veel jongeren) is er wel de acceptatie.  
    Jij biedt ze geen leven, alleen vrome praatjes, zoals de bijbel zegt een figuurlijke dood.
  7. Like
    Breuk ontving een reactie van Petra. in Hoe bewijs je de openbaring van God en de autoriteit van de bijbel   
    https://www.debijbel.nl/wereld-van-de-bijbel/kennis-achtergronden/bijbelse-personen/maria-van-magdala
    Maria van Magdala wordt vaak verward met andere vrouwen uit het Nieuwe Testament. Bijvoorbeeld met de zondige vrouw die de voeten van Jezus wast in Lucas 7:36-50 of met Maria de zus van Marta (Lucas 10:38-42; Johannes 11:1-12:8). Maar het is duidelijk dat Maria van Magdala niet dezelfde persoon is als die twee vrouwen.
    Maria volgt Jezus en zorgt voor hem en zijn twaalf apostelen. Ze is dus waarschijnlijk een rijke vrouw. Lucas zegt van haar dat Jezus zeven kwade geesten uit haar heeft weggejaagd (Lucas 8:2-3). Het Nieuwe Testament zegt niet hoe of wanneer Jezus en zij elkaar hebben ontmoet, maar waarschijnlijk was dat in de omgeving van het meer van Galilea.
    @Jahu kun je wellicht Maria even postuum excuses aanbieden.  
  8. Like
    Breuk ontving een reactie van Petra. in Hoe bewijs je de openbaring van God en de autoriteit van de bijbel   
    Zeg je nu dat de (bepaalde teksten uit de) bijbel achterhaald (zijn) is?  
    O jee het ene is achterhaald maar als we mensen op hun seksualiteit kunnen afschrijven, dan laten we dat natuurlijk wel staan. Dan blijft ons eigen leventje mooi buiten beeld.
  9. Like
    Breuk ontving een reactie van Petra. in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Precies dus ik zou jouw posts over mensen met een seksuele geaardheid dan maar weg laten halen, want die zijn ook zeer kwetsend.
  10. Like
    Breuk ontving een reactie van Petra. in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    https://www.trouw.nl/religie-filosofie/katholieken-zijn-het-eens-de-kerk-moet-er-ook-zijn-voor-vrouwen-en-lhbti-ers~bcb608af/

    Katholieken zijn het eens: de kerk moet er ook zijn voor vrouwen en lhbti+-ers
    Ook in het rapport namens de bisdommen valt te lezen dat veel gespreksdeelnemers voor een verwelkomende kerk zijn: ‘Men ervaart een spanning tussen de wens een gastvrije en verwelkomende gemeenschap te zijn en de kerkelijke regels en morele standpunten, met name inzake seksuele diversiteit.’
    Uit een grote volksraadpleging onder rooms-katholieken blijkt dat velen van hen voorstander zijn van een verwelkomende kerk. ‘De erkenning van lhbti+-gelovigen krijgt speciale aandacht in het rapport vanuit de bisdommen. Dat vind ik zeer hoopvol.’
    Laetitia van der Lans, die namens het Netwerk Katholieke Vrouwen vele synodale gesprekken organiseerde, leest in dit rapport “een eerlijke weergave van de suggesties die er gedaan zijn in alle gesprekken, zoals meer erkenning voor de bijdragen van vrouwen aan de kerk en het pleidooi om vrouwen toe te laten tot de wijdingen.”
     
    Van der Lans vindt het sowieso opvallend dat alle rapporten vragen om een inclusieve en open kerk. “De oproep van Paus Franciscus wordt aangehaald, de kerk is ‘para todos’: voor iedereen. De zorg, aandacht en erkenning van lhbti+-gelovigen krijgt speciale aandacht in het rapport vanuit de bisdommen. Ik ben blij met deze open manier van spreken, alles wordt benoemd. Dat vind ik zeer hoopvol.”
  11. Like
    Breuk ontving een reactie van Monachos in Hoe bewijs je de openbaring van God en de autoriteit van de bijbel   
    De kern van het christelijke geloof en dat zegt jou niets?
    Filippenzen 2:5 Laat daarom die gezindheid in u zijn die ook in Christus Jezus was,
    6. Die, terwijl Hij in de gestalte van God was, het niet als roof beschouwd heeft aan God gelijk te zijn,
    7. maar Zichzelf ontledigd heeft door de gestalte van een slaaf aan te nemen en aan de mensen gelijk te worden.
    8. En in gedaante als een mens bevonden, heeft Hij Zichzelf vernederd en is gehoorzaam geworden, tot de dood, ja, tot de kruisdood.
    9. Daarom heeft God Hem ook bovenmate verhoogd en heeft Hem een Naam geschonken boven alle naam,
    10. opdat in de Naam van Jezus zich zou buigen elke knie van hen die in de hemel, en die op de aarde, en die onder de aarde zijn,
    11. en elke tong zou belijden dat Jezus Christus de Heere is, tot heerlijkheid van God de Vader.
     
    Dit onderstaande lees en zie ik niet bij mensen die vooral willen scoren op seksuele moraal (en de rest: kinderen verwaarlozen, armoede, uitbuiting, ontwrichte gezinnen) nooit benoemen.
    “Laat daarom die gezindheid in u zijn die ook in Christus Jezus was”  
    Naar Abraham 2.0 verwijzen, naar teksten verwijzen om mensen het leven te ontzeggen: begin gewoon eens (onder begeleiding) de evangeliën te lezen. Dat is n.l. HET dispuut tussen Jezus en de ‘schriftgeleerden’.  
    Zie hier: de schriftgeleerden 2.0.
     
  12. Like
    Breuk ontving een reactie van Monachos in Hoe bewijs je de openbaring van God en de autoriteit van de bijbel   
    Als je denkt dat je door de bijbel te lezen direct weet wat God vindt, dan is dat m.i. een verkeerd gebruik van de bijbel. Theologen als Barth, Miskotte, Bonhoeffer zullen dat nooit zo beweren. Het lezen van de bijbel kan wel helpen om de stem te verstaan die op dit ogenblik in deze specifieke omstandigheid moet klinken. Het is n.l. verbonden met de menselijke getuigenis over Jezus Christus, die het levende woord van God is.  
    Dat woord mag (moet) ook klinken in de verkondiging.   
    Ga jij op je kamertje zitten en denken dat je de stem rechtstreeks uit de bijbel haalt, dan snap je niet hoe theologen juist in de vorige eeuw hier sterk afstand van namen.   
    Men spant (spande) n.l. zo de naam van God voor hun eigen karretje.  
     
    Ik heb het idee dat jij dat ook doet, maar kan dat niet helemaal uit je zinnen opmaken.   
    ‘God’ is m.i. het meest misbruikte woord uit de bijbel.   
    Hoeveel leert men juist van die bijbel dat misbruik van die Naam continue een gevaar is.  
    Men loopt achter andere goden aan: de ideale ethiek of de vroegere Nederlandse samenleving of de gewenste man-vrouw verhouding. De goden van macht en geld zijn altijd in de buurt.  
    Het is vaak verpakt in een religieus jasje (de joods-christelijke cultuur of de ‘het staat toch duidelijk in de bijbel’ of luister maar naar wat God te zeggen heeft.).
  13. Like
    Breuk reageerde op Monachos in Vriendschap Jip en Janneke lijkt definitief voorbij: “Ik heb al jaren geen contact meer met haar”   
    Jarenlang was hij de held van de Nederlandse jeugd. Samen met zijn buurmeisje Janneke beleefde hij talloze spannende avonturen die in boekvorm werden uitgegeven. Hele generaties zijn ermee opgegroeid. Nu, ruim zeventig jaar later, kijkt Jip verbitterd terug op hun relatie. Jip was pas tien jaar toen hij samen met Janneke wereldberoemd werd. “Ik weet nog precies hoe het is gegaan”, vertelt hij. “We werden benaderd door een schrijfster met het verzoek of zij onze belevenissen op papier mocht zetten. Dat vonden wij prima. Het eerste verhaal verscheen in 1952 en sloeg direct aan. Vanaf dat moment is het hard gegaan.” Na een jaar of acht tekenden de eerste problemen zich af. “We kwamen in de puberteit en onze avonturen waren niet meer zo onschuldig”, herinnert Jip zich. “Ook op het seksuele vlak kregen Janneke en ik interesse in elkaar. Dat is heel normaal op die leeftijd, maar de uitgever wilde daar niets over publiceren. Het moesten nette kinderboeken blijven, vonden ze. Dus de verhalenreeks stopte en daarmee ook ons succes.”
    De relatie van Jip en Janneke heeft daarna niet lang meer geduurd. “Als de roem verdwenen is, val je in een diep gat. Vooral bij Janneke hakte dat er stevig in”, zucht Jip. “Ze begon steeds meer te drinken en daardoor veranderde haar karakter. Ze werd kribbig, snauwde naar me. Op het laatst dronk ze drie flessen chardonnay per dag. Tijdens een ruzie pakte ze een mes uit de keukenla en dreigde me iets aan te doen. Dat was voor mij de druppel. Ik heb Takkie aangelijnd en ben weggegaan.” “Janneke schijnt in de jaren ’70 met een Antilliaanse gozer naar Curaçao te zijn verhuisd. Dat is het laatste wat ik heb gehoord”, vertelt Jip. “Hoe het nu met haar gaat? Ik heb geen idee. Eigenlijk interesseert het me ook niet. Ik heb nu mijn eigen leven. Met andere jeugdhelden uit die tijd heb ik trouwens nog wel contact. Suske en Wiske spreek ik nog regelmatig.”
    Bron: https://nieuwspaal.nl/vriendschap-jip-en-janneke-lijkt-definitief-voorbij-ik-heb-al-jaren-geen-contact-meer-met-haar/
  14. Like
    Breuk ontving een reactie van TTC in Hoe bewijs je de openbaring van God en de autoriteit van de bijbel   
    Dat homoseksualiteit is aangeboren dat kun je m.i. wel op een wetenschappelijke wijze onderbouwen.   
    Het is dus onderdeel van je identiteit (zoals je bent). Je kunt mensen ook niet dwingen om een huwelijk aan te gaan met het andere geslacht. Als men dat toch vrijwillig doet en dat wederzijdse instemming, dan ga ik daar niets van vinden (het is wel een risicovolle stap, maar dat is een huwelijk altijd).
    We hebben het wel over minderheden. Ik ben ook geen voorstander om alles maar gewoon te vinden. Net of geslacht een keuze is. Bij de meesten is dat ook helemaal geen punt, het kan toch voorkomen dat er mensen zijn die heel erg zoekend zijn.  
    Het is een heel kwetsbare groep en die kun je niet met wat bijbelteksten en wat Amerikaanse haatpredikers benaderen. Luister eerst eens wat men te zeggen heeft.
  15. Like
    Breuk ontving een reactie van Hopper in Hoe bewijs je de openbaring van God en de autoriteit van de bijbel   
    Jij ontkent blijkbaar dat niet iedereen in het standaard plaatje van jongetje en meisje past.  
    Je kunt genezen of anders celibatair leven zeker. 
    Ik wijs jullie ideeën af.  De bijbel zegt niets over een verbinding in liefde en trouw voor mensen met hetzelfde geslacht. Men wist er 20 eeuwen veel te weinig vanaf.
    Ik weet dat jongeren ermee worstelen en die zelf hierom een einde aan hun leven maken.  
    Binnen onze kerk (PKN gemeente met veel jongeren) is er wel de acceptatie.  
    Jij biedt ze geen leven, alleen vrome praatjes, zoals de bijbel zegt een figuurlijke dood.
  16. Like
    Breuk ontving een reactie van Hopper in Hoe bewijs je de openbaring van God en de autoriteit van de bijbel   
    Het eerste top!
    Het tweede is exact wat ik beweerde. We zijn het een keer eens.
  17. Like
    Breuk reageerde op Jahu in Hoe bewijs je de openbaring van God en de autoriteit van de bijbel   
    @Monachos heeft helemaal gelijk. De uitspraak van de Heer Jezus was gericht aan de 'overspelige vrouw' in Joh.8:11  'Ga heen, en zondig niet meer.' 
    En al zou het zo zijn dat deze twee vrouwen dezelfe zonde hebben bedreven, ik had Maria van Magdala niet mogen noemen, maar de 'overspelige vrouw' moeten schrijven. 
    Bedankt voor uw oplettendheid Monachos.
     
  18. Like
    Breuk reageerde op Monachos in Hoe bewijs je de openbaring van God en de autoriteit van de bijbel   
    Hallo @sjako topicstarter @Breuk heeft je op 13 mei verzocht om dit topic te sluiten. Kun je uitleggen waarom je het open laat staan? Er wordt nu alleen nog maar spam in geplaatst en TTC plaatst (inmiddels zoals gewoonlijk) alleen nog maar Wikipediacitaten zonder bronvermelding en gebrabbel dat wellicht door hemzelf nog begrepen wordt maar verder door niemand anders. Daar heeft hij z'n eigen oeverloze topic al voor.
  19. Like
    Breuk ontving een reactie van Flawless victory in Hoe bewijs je de openbaring van God en de autoriteit van de bijbel   
    @sjako dit topic is inmiddels zo van buiten en binnen gespamd dat je het mag afsluiten. Ik ga de serieuze antwoorden er niet meer tussen uitvissen. Graag deelnemer(s) wijzen op off topic postings.
  20. Like
    Breuk ontving een reactie van Jahu in JEZUS is CHRISTUS   
    Filippenzen 2:9 Daarom heeft God Hem ook bovenmate verhoogd en heeft Hem een Naam geschonken boven alle naam,
    10. opdat in de Naam van Jezus zich zou buigen elke knie van hen die in de hemel, en die op de aarde, en die onder de aarde zijn,
    11. en elke tong zou belijden dat Jezus Christus de Heere is, tot heerlijkheid van God de Vader.
     
    Psalm 97:7 Beschaamd moeten zijn allen die beelden dienen en zich op de afgoden beroemen.
            Buig u voor Hem neer, alle goden.
    8. Sion heeft het gehoord en zich verblijd, de dochters van Juda hebben zich verheugd
            vanwege Uw oordelen, HEERE.
    9. Want U, HEERE, bent de Allerhoogste over de hele aarde,
        U bent zeer hoog verheven boven alle goden.
    (Jezus die de dingen doet die aan God worden toegeschreven)
    Handelingen 7:59 En zij stenigden Stefanus, terwijl deze Jezus aanriep en zei: Heere Jezus, ontvang mijn geest.
    60. En terwijl hij op de knieën viel, riep hij met luide stem: Heere, reken hun deze zonde niet toe! En toen hij dat gezegd had, ontsliep hij.
    1 Korinthe 1:2 aan de gemeente van God die in Korinthe is, aan de geheiligden in Christus Jezus, geroepen heiligen, met allen die de Naam van onze Heere Jezus Christus aanroepen, in elke plaats, zowel hun als onze Heere:
    3. genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Heere Jezus Christus.
    Ga zelf verder op onderzoek:
    https://www.pthu.nl/bijbelblog/2015/08/hoe-kunnen-we-de-drie-eenheid-van-vader-zoon-en-geest-uitleggen-op-basis-van-bijbelteksten/
    https://wachttorenkijker.wimdegoeij.nl/jehova-getuigen-aanbidden-here-jezus-christus-niet/
    Wim de Goeij (ex-JG):
    Het Griekse woord “prosekunhsan” of (pro·skuʹne·o) wordt op een aantal plaatsen in de NWT vertaald met “aanbidden”. Maar alle teksten waar dit woord in voorkomt en die betrekking hebben op de Here Jezus, op aarde en ná Zijn opstanding, worden vertaald met “hulde”. Het WTG wil de Here Jezus Christus niet aanbidden. Daarom is men krampachtig bezig geweest om hun eigen vertaling aan te passen ten einde dit te “ondersteunen”. Op hun website staat dit artikel, onder de direct al misleidende titels “De zienswijze van de bijbel” “Is het juist om Jezus te aanbidden?“ Want wat volgt is niet de zienswijze van de Bijbel, maar die van het wachttorengenootschap. Kijk het maar na. Het is belangrijk om dit goed in gedachten te houden. Weet dat de geponeerde stellingen niet van God afkomstig zijn.
  21. Like
    Breuk ontving een reactie van Jahu in JEZUS is CHRISTUS   
    Mattheüs 2:11 En toen zij in het huis kwamen, vonden zij het Kind met Maria, Zijn moeder, en zij vielen neer en aanbaden Het. Zij openden hun schatkisten en brachten Hem geschenken: goud en wierook en mirre.  (NB. Als vooruitblik naar het aanbidden door de heidenen)

    Mattheüs 28:9 Toen zij weggingen om het aan Zijn discipelen bekend te maken, zie, Jezus kwam hun tegemoet en zei: Wees gegroet! Zij gingen naar Hem toe, grepen Zijn voeten en aanbaden Hem.
    17. En toen zij Hem zagen, aanbaden zij Hem, maar sommigen twijfelden.
    Lukas 24:52 En zij aanbaden Hem en keerden terug naar Jeruzalem met grote blijdschap.
    Openbaring 5:6 En ik zag, en zie: te midden van de troon en van de vier dieren en te midden van de ouderlingen stond een Lam als geslacht, met zeven hoorns en zeven ogen. Dat zijn de zeven Geesten van God, die uitgezonden zijn over heel de aarde.
    8. En toen Het de boekrol genomen had, wierpen de vier dieren en de vierentwintig ouderlingen zich vóór het Lam neer. Zij hadden elk een citer en gouden schalen vol reukwerk. Dit zijn de gebeden van de heiligen.
    12. En zij zeiden met luide stem: Het Lam Dat geslacht is, is het waard om de kracht te ontvangen, en rijkdom, wijsheid, sterkte, eer, heerlijkheid en dankzegging.
    13. En elk schepsel dat in de hemel, op de aarde, onder de aarde en op de zee is, en alles wat daarin is, hoorde ik zeggen: Aan Hem Die op de troon zit, en aan het Lam zij de dankzegging, de eer, de heerlijkheid en de kracht in alle eeuwigheid.
    14. En de vier dieren zeiden: Amen. En de vierentwintig ouderlingen wierpen zich neer en aanbaden Hem Die leeft in alle eeuwigheid.

    Mattheüs 14:33 Zij die in het schip waren, kwamen Hem aanbidden en zeiden: Werkelijk, U bent de Zoon van God!
    Hebreeën 1:2 Die Hij Erfgenaam gemaakt heeft van alles, door Wie Hij ook de wereld gemaakt heeft.
    6. En wanneer Hij vervolgens de Eerstgeborene in de wereld brengt, zegt Hij: En laten alle engelen van God Hem aanbidden.
    8. maar tegen de Zoon zegt Hij: Uw troon, o God, bestaat in alle eeuwigheid. De scepter van Uw koninkrijk is een scepter van het recht.
    13. En tegen wie van de engelen heeft Hij ooit gezegd: Zit aan Mijn rechterhand, totdat Ik Uw vijanden neergelegd heb als een voetbank voor Uw voeten?
  22. Like
    Breuk ontving een reactie van Flawless victory in JEZUS is CHRISTUS   
    Sjako jij blijft in je cirkel ronddraaien, mag hoor. Ik ben wel benieuwd of anders JG’s ook zo stellig vol blijven houden. Op dit forum zijn m.i. zo veel teksten voorbijgekomen die de drie - eenheid van Vader, Zoon en Geest onderbouwen.

    En dan weer voor de zoveelste keer:
    Waar in het Grieks staat aanbidden in relatie met God wordt het vertaald met aanbidden. Waar aanbidden staat in relatie met Jezus vertaalt de NWV met eer (hulde) geven.    

    Het is wat Wim de Goeij zegt: 
    Het Griekse woord “prosekunhsan” of (pro·skuʹne·o) wordt op een aantal plaatsen in de NWT vertaald met “aanbidden”. Maar alle teksten waar dit woord in voorkomt en die betrekking hebben op de Here Jezus, op aarde en ná Zijn opstanding, worden vertaald met “hulde”. Het WTG wil de Here Jezus Christus niet aanbidden. Daarom is men krampachtig bezig geweest om hun eigen vertaling aan te passen ten einde dit te “ondersteunen”. Op hun website staat dit artikel, onder de direct al misleidende titels “De zienswijze van de bijbel” “Is het juist om Jezus te aanbidden?“ Want wat volgt is niet de zienswijze van de Bijbel, maar die van het wachttorengenootschap. Kijk het maar na. Het is belangrijk om dit goed in gedachten te houden.
  23. Like
    Breuk ontving een reactie van Flawless victory in JEZUS is CHRISTUS   
    Filippenzen 2:9 Daarom heeft God Hem ook bovenmate verhoogd en heeft Hem een Naam geschonken boven alle naam,
    10. opdat in de Naam van Jezus zich zou buigen elke knie van hen die in de hemel, en die op de aarde, en die onder de aarde zijn,
    11. en elke tong zou belijden dat Jezus Christus de Heere is, tot heerlijkheid van God de Vader.
     
    Psalm 97:7 Beschaamd moeten zijn allen die beelden dienen en zich op de afgoden beroemen.
            Buig u voor Hem neer, alle goden.
    8. Sion heeft het gehoord en zich verblijd, de dochters van Juda hebben zich verheugd
            vanwege Uw oordelen, HEERE.
    9. Want U, HEERE, bent de Allerhoogste over de hele aarde,
        U bent zeer hoog verheven boven alle goden.
    (Jezus die de dingen doet die aan God worden toegeschreven)
    Handelingen 7:59 En zij stenigden Stefanus, terwijl deze Jezus aanriep en zei: Heere Jezus, ontvang mijn geest.
    60. En terwijl hij op de knieën viel, riep hij met luide stem: Heere, reken hun deze zonde niet toe! En toen hij dat gezegd had, ontsliep hij.
    1 Korinthe 1:2 aan de gemeente van God die in Korinthe is, aan de geheiligden in Christus Jezus, geroepen heiligen, met allen die de Naam van onze Heere Jezus Christus aanroepen, in elke plaats, zowel hun als onze Heere:
    3. genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Heere Jezus Christus.
    Ga zelf verder op onderzoek:
    https://www.pthu.nl/bijbelblog/2015/08/hoe-kunnen-we-de-drie-eenheid-van-vader-zoon-en-geest-uitleggen-op-basis-van-bijbelteksten/
    https://wachttorenkijker.wimdegoeij.nl/jehova-getuigen-aanbidden-here-jezus-christus-niet/
    Wim de Goeij (ex-JG):
    Het Griekse woord “prosekunhsan” of (pro·skuʹne·o) wordt op een aantal plaatsen in de NWT vertaald met “aanbidden”. Maar alle teksten waar dit woord in voorkomt en die betrekking hebben op de Here Jezus, op aarde en ná Zijn opstanding, worden vertaald met “hulde”. Het WTG wil de Here Jezus Christus niet aanbidden. Daarom is men krampachtig bezig geweest om hun eigen vertaling aan te passen ten einde dit te “ondersteunen”. Op hun website staat dit artikel, onder de direct al misleidende titels “De zienswijze van de bijbel” “Is het juist om Jezus te aanbidden?“ Want wat volgt is niet de zienswijze van de Bijbel, maar die van het wachttorengenootschap. Kijk het maar na. Het is belangrijk om dit goed in gedachten te houden. Weet dat de geponeerde stellingen niet van God afkomstig zijn.
  24. Like
    Breuk ontving een reactie van Flawless victory in JEZUS is CHRISTUS   
    Mattheüs 2:11 En toen zij in het huis kwamen, vonden zij het Kind met Maria, Zijn moeder, en zij vielen neer en aanbaden Het. Zij openden hun schatkisten en brachten Hem geschenken: goud en wierook en mirre.  (NB. Als vooruitblik naar het aanbidden door de heidenen)

    Mattheüs 28:9 Toen zij weggingen om het aan Zijn discipelen bekend te maken, zie, Jezus kwam hun tegemoet en zei: Wees gegroet! Zij gingen naar Hem toe, grepen Zijn voeten en aanbaden Hem.
    17. En toen zij Hem zagen, aanbaden zij Hem, maar sommigen twijfelden.
    Lukas 24:52 En zij aanbaden Hem en keerden terug naar Jeruzalem met grote blijdschap.
    Openbaring 5:6 En ik zag, en zie: te midden van de troon en van de vier dieren en te midden van de ouderlingen stond een Lam als geslacht, met zeven hoorns en zeven ogen. Dat zijn de zeven Geesten van God, die uitgezonden zijn over heel de aarde.
    8. En toen Het de boekrol genomen had, wierpen de vier dieren en de vierentwintig ouderlingen zich vóór het Lam neer. Zij hadden elk een citer en gouden schalen vol reukwerk. Dit zijn de gebeden van de heiligen.
    12. En zij zeiden met luide stem: Het Lam Dat geslacht is, is het waard om de kracht te ontvangen, en rijkdom, wijsheid, sterkte, eer, heerlijkheid en dankzegging.
    13. En elk schepsel dat in de hemel, op de aarde, onder de aarde en op de zee is, en alles wat daarin is, hoorde ik zeggen: Aan Hem Die op de troon zit, en aan het Lam zij de dankzegging, de eer, de heerlijkheid en de kracht in alle eeuwigheid.
    14. En de vier dieren zeiden: Amen. En de vierentwintig ouderlingen wierpen zich neer en aanbaden Hem Die leeft in alle eeuwigheid.

    Mattheüs 14:33 Zij die in het schip waren, kwamen Hem aanbidden en zeiden: Werkelijk, U bent de Zoon van God!
    Hebreeën 1:2 Die Hij Erfgenaam gemaakt heeft van alles, door Wie Hij ook de wereld gemaakt heeft.
    6. En wanneer Hij vervolgens de Eerstgeborene in de wereld brengt, zegt Hij: En laten alle engelen van God Hem aanbidden.
    8. maar tegen de Zoon zegt Hij: Uw troon, o God, bestaat in alle eeuwigheid. De scepter van Uw koninkrijk is een scepter van het recht.
    13. En tegen wie van de engelen heeft Hij ooit gezegd: Zit aan Mijn rechterhand, totdat Ik Uw vijanden neergelegd heb als een voetbank voor Uw voeten?
  25. Like
    Breuk ontving een reactie van Flawless victory in Alfa en Oméga   
    In de woestijn ontvangt Israël (en Jezus) de woorden (brood), maar ligt ook de verleider(verleiding) op de loer. Uiteindelijk is het doel niet de woestijn maar het beloofde land (koninkrijk van God).    
    De steppe zal bloeien (Oosterhuis).
    God zelf gaat als een wolk en vuur voorop in de weg uit de woestijn.

    Waarom kun je het niet laten om telkens anderen in een kwaad daglicht te zetten?
    Alle gelovigen nemen n.l. helemaal niet de verhalen letterlijk (en als ze het wel doen gaat men altijd op zoek naar de betekenis in het verhaal).
    De sneer naar mij over de katholieke kerk slaat ook de plank mis. Echt totaal misplaatst.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid