Spring naar bijdragen

vredestichter

Members
  • Aantal bijdragen

    865
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Upvote
    vredestichter ontving een reactie van Fundamenteel in De wetenschap bewijst dat God bestaat   
    mag ik het proberen ?
    De logica vertelt ons dat, indien God bestaat, Hij de krachtigste realiteit moet zijn die er is. God is dan immers degene die het hele universum geschapen heeft. Het spreekt voor zich dat het niet moeilijk zou moeten zijn om bewijzen te vinden voor de krachtigste realiteit die er is.
    Complexe systemen vereisen externe intelligentie
    Het hoofdkenmerk van God is dat hij de schepper is van het universum en van alle levende organismen. Wat we moeten begrijpen, is dat elk levend organisme bestaat uit vele COMPLEXE, FUNCTIONERENDE SYSTEMEN. Bijvoorbeeld onze ogen, ons brein, verteringssysteem, zenuwstelsel, bloedsomloop, huid, longen, nieren, enzovoort. Het menselijk lichaam bestaat uit duizenden complexe systemen die perfect functioneren. En niet alleen werken ze individueel, ze vormen tevens een verbijsterend complexe en volmaakte samenhang met elkaar.
    Om te weten of er wel of niet een schepper bestaat, moeten we wetenschappelijk antwoord krijgen op deze vraag: kunnen complexe, functionerende systemen ontstaan ZONDER de invloed van externe intelligentie? Of bewijst de wetenschap dat een complex functionerend systeem altijd een externe intelligentie VEREIST?
    Om hierop antwoord te krijgen, zullen we een  wetenschappelijke methode moeten toepassen.
     
  2. Upvote
    vredestichter reageerde op Kaasjeskruid in Moderatie druk teveel eigen stempel   
    Dus u verplicht mij min of meer de consensus te zoeken. Dat kunt u dan mooi vergeten. Ik leef vanuit de waarheid van mijn geloof in God en ben bereid hier verantwoording voor af te leggen, deze dus te presenteren. Maar niemand verplicht mij om deze waarheid te laten varen of water bij de wijn te doen. Overigens bestaat de discussie bij de gratie van een verschil van mening.
  3. Upvote
    vredestichter reageerde op Kaasjeskruid in Moderatie druk teveel eigen stempel   
    Dus eigenlijk vind u dat ik teveel mijn eigen stempel druk. Ik meende toch dat de bedoeling van dit topic anders was. Kijk, men hoeft zich niet aangesproken te voelen door mijn schrijven, ik dwing niemand om te lezen. Voorts is mijn uitgangspunt:
    Gaat heen in de gehele wereld, predikt het Evangelie aan alle kreaturen. (Mar.16:15)
    En daar staat dus niet:
    Gaat heen in de gehele wereld, en wees tolerant jegens alle kreaturen. God heeft de wereld niet zo getolereerd dat Hij Zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven.
  4. Upvote
    vredestichter reageerde op Dudu in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    Wek de dood op.
    Zeer interessant discussie! De meerderheid van vandaag zullen niet geloven.
    Eerst wil ik een vers uit het Bijbel delen.
    Johannes 20:29 Jezus zeide tot hem: Omdat gij Mij gezien hebt, Thomas, zo hebt gij geloofd; zalig zijn zij, die niet zullen gezien hebben, en nochtans zullen geloofd hebben.
    Ik ga een beetje uit eigen ervaring mee delen naar jullie lezers toe.
    Eerst vooral Nederlands schrijven was nooit ik nooit goed in. Mijn excuses er voor.
    Mijn pa Eric, mijn moeder Marta, mijn broer Junior, mijn broer Macauley, mijn broer Harris, mijn zus Vitoria en ik Eduardo.
    Bijna 7 jaar geleden.... in maart 2010. Wij zijn met 7 mensen thuis. Mijn ouders en mijn drie broers, mijn zusje de jongste en ik als oudste zoon. 
    Het was zondag smorgens. Tijdens de prediken in de Protestantse kerk in Gent (België). De pastoor voelde van God dat hem en de gemeente moesten bidden voor elkaar. Omdat op die dag was het kwaad waarmee we de duivel bedoelen. Die wou mensen van de kerk uit het leven nemen. Een iemand uit mijn gemeente (kerk) had auto-ongeluk gehad waarmee heel haar auto volledig verpletterd was. Dat vrouw had gelukkig niets aan. God had haar gered uit het dood. Dat allemaal gebeurde na de prediken de zondag middag.
    Op het zelfde dag ...
    Mijn broertje Macauley die toen 10 jaar was. Wou met de buurjongen spelen. Die stak de straat over en deed het deur dicht.
    Mijn jongste broertje Harris die toen 4  was. Volgde mijn broer Macauley en stak het straat over....
    Ik weet nog de exacte moment waar dat iedereen van mijn thuis was.
    Mijn pa was boven in de badkamer. Mijn moeder was beneden in de keuken. Mijn broer Junior die 5 jaar jonger is dan ik lag te slapen boven in de kamer. Toen was die  14j. Mijn zusje Vitoria was 3j in de living tv aan het kijken. Ik was Playstation aan het spelen. Toen hoorde we uit het niets een enorme knal.
    Dan kwam mijn broer Macauley huilend naar binnen. "Mãe mãe" wat moeder wilt zeggen in het Portugees.
    Harris is dood. Harris is dood. We waren lopend naar buiten gegaan. Dat beeld zag ik. Ik als oudste broer zag Mijn jongste broertje Harris op het grond. We begon te bidden. Want wij wisten toen hoe Machtig ons God is. Die de dood uit het leven kon brengen. 
    Ik weet niet hoe lang dat was geduurd. Blijkbaar was een Zatte bestuurder die mijn broertje Harris om ver had gereden. Dat mijn broertje helemaal het straat niet had over gestoken. Dat hoordden we allemaal van de buren die het zag allemaal gebeuren. De bestuurder reed wat verder en verplaatsen de plaats achter het stuur met zijn vrouw die wat nuchter was en reden weg. Natuurlijk hadden de buren het gezien en hadden de plaatnummer onthouden.
    Op dat moment dachten we allemaal enkel in Harris en God. Brandweerman die in ons straat woonde. Had bevestigde dat Harris dood was. Dat we niets meer kon aan doen om tegen te vechten. Die werd 5m om hoog gevlogen door de zatte bestuurder.
    Als Christelijke hadden we hem vergeven voor zijn daden. We namen Harris uit het grond en mijn moeder pakte Harris vast. 
    Helemaal zonder leven. Zijn hart die niet meer klopde, zijn adem die we niet meer hoorde. Mijn moeder uit haar heel geloof en bad tot God de Vader. Toen mijn moeder God aanwezigheid voelde in haar. 
    Voelde zij dat God haar hand nam en streelden Harris zijn lichaam en Harris begon te ademen. Dankzij God zijn kracht. Ik was aan het bidden voor Harris zijn leven en daarna God te bedanken.
    De brandweer keek vreemd. En vroeg hoe is dat mogelijk??? We zeiden dat is God. Die heeft het recht van het leven te geven en te nemen wanneer Die het wilt.
    Ziekenwagen en politie kwamen toe. Nam mijn broer Harris en mijn moeder mee. Het resultaat dat Harris niets had gebroken alles wat perfect. In de ziekenhuis Harris vroeg aan me. Om een Kinder gospel liedje horen van een kindje die in de hemel zal wonen. Braziliaanse gospel liedje.
    2 dagen later ...
    Harris was toen thuis en riep me apart naar hem toe. Die vroeg of ik nog wist over zijn accident op die dag. Ik zei dat ik alles wisten. Dan zei die dat die in de hemel was gegaan na de accident. Die zag 2 engelen die hem nam naar de hemel en zag 2 gigantische boeken. Dan zei de engel lachend naar hem. Dat die moest terug keren naar het aarde. Wegens zijn familie die aan het bidden was. Dat zijn dag niet gekomen was. Die beschreef het Engel zoals op de Bijbel staat geschreven. Natuurlijk zei ik door naar mijn ouders en de gemeente zelf.
    Hopelijk hebben begrijpen.
     
     
     
     
  5. Upvote
    vredestichter ontving een reactie van Gaitema in Duizend jarige vredesrijk   
    De Boodschap van jezus zelf was heel duidelijk, Hij werd aangesteld als koning, en hij gaf daarbij aan dat dit gestadig zal uitbreiden, beginnend met degene die hij getraind en opgeleid had ""de boodschap van het koninkrijk en de demonstratie daarvan, dit maakte zoveel indruk (na pinksteren met behulp van de Heilige Geest) dat er al heel snel mensen gingen inzien Dat Hij de Zoon van God is, en dit een geestelijk effect zou hebben, ""oa. blijdschap vrede en rust"" in je hart, maar ook als gevolg effect in het natuurlijke, zoals bevrijdingen, genezingen, wonderen en tekenen, duizenden kwamen bij de eerste boodschap al gelijk tot geloof, en weldra had dit evangelie van het Koninkrijk effect in heel de toenmalige bekende wereld (Rom beschaafde wereld) als bewijs een paar teksten  
    Hem heeft hij opgewekt uit de dood en hem heeft hij in de hemel de ereplaats gegeven aan zijn rechterzijde, hoog boven alle overheden, machten, krachten, heerschappijen en hoe ze ook maar genoemd worden, zowel in deze als in de komende tijd. God heeft alles aan hem onderworpen, hem boven alles verheven en hem aan het hoofd gesteld van de kerk.’ (Efeze 1: 20-22)
    ‘God heeft mij alle macht gegeven in de hemel en op aarde. Trek eropuit en maak alle volken tot mijn leerlingen en doop ze in de naam van de Vader en van de Zoon en van de heilige Geest. ‘ (Matteus 28:18)
    Jezus vertelde niet: ‘Ooit… in een extreem verre toekomst, ja zelfs over duizenden jaren, zal Ik alle macht hebben over de hemel en aarde. . Nu moeten jullie – en de eerstvolgende honderden generaties – het maar zien uit te houden, tot die glorierijke dag zal aanbreken.’ Dat zei Jezus dus niet !!
    Hij zei dat Hij toen, tweeduizend jaar geleden, ALLE MACHT had ontvangen en dat ALLE volken tot zijn leerlingen gemaakt zouden worden. Niet enkele, maar ALLE volken.
    ‘Hij is de Here der heren en de Koning der koningen – en zij, die met Hem zijn, de geroepenen en uitverkorenen en gelovigen.’ (Openbaring 17:14)
    ‘De wereldheerschappij is nu aan onze Heer en aan zijn Gezalfde; hij zal regeren voor altijd, voor eeuwig!’ (Openbaring 11:15)
    De vraag die jullie dan stellen is: als Gods regering op aarde is, waarom is er dan nog zoveel onrecht en ellende? Het is inderdaad al vele malen beter dan het tweeduizend jaar geleden was, maar er is nog steeds veel zonde en lijden op aarde. Het antwoord op deze vraag vinden we in diverse verklaringen van de apostelen. 
    Jezus zegt zelf dat dit zo zal gaan als een klein mosterdzaadje wat groeit en uiteindelijk een grote boom wordt, en hetzelfde voor beeld hoe zijn koninkrijk gestalte krijgt is het voorbeeld van gist in deeg , eerst een klein beetje , maar uiteindelijk gaat het door het hele deeg heen .
    ‘Want Christus moet als koning regeren totdat alle vijanden aan hem onderworpen zijn.’ (1 Cor. 15:25)
    ‘Voor altijd gezeten aan de rechterhand van God, voorts afwachtende, totdat zijn vijanden gemaakt worden tot een voetbank voor zijn voeten.’ (Hebreeen 10:13)
    ‘Hem moest de hemel opnemen tot de tijden van de wederoprichting aller dingen…‘(Handelingen 3:21)
    ‘Neem plaats aan mijn rechterzijde, ik zal uw vijanden neerleggen als een bank voor uw voeten.’ (Handelingen 1:34)
    Uit deze verklaringen leren we volgende belangrijke waarheden:
    Jezus regeert tot al zijn vijanden aan Hem onderworpen zijn,
    Jezus zit aan Gods rechterhand tot zijn vijanden voor Hem tot voetbank gemaakt zijn
    Jezus is opgenomen in de hemelen tot alle dingen hersteld zijn
    Er is sprake van een voortgaand proces van regering, tot alle duisternis zich buigt voor Jezus Christus, precies zoals Jesaja, Daniel, David en andere profeten uit het Oude Testament profeteerden. De apostel Paulus schreef terecht:
    ‘Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de allerhoogste titel geschonken, zodat iedereen in de hemel, op de aarde en onder de aarde, de knieën zou buigen voor hem die Jezus heet en allen openlijk zouden uitroepen, tot eer van God, de Vader: Jezus Christus is de Heer.’ (Filippenzen 2:10)
    Buigt iedereen reeds de knie voor Jezus? Nee. Roepen allen uit dat Jezus Heer is? Nog niet. Maar de heerschappij van Jezus is vandaag miljoenen malen groter op aarde dan toen Hij begon. Tweeduizend jaar geleden bogen slechts enkele duizenden de knie voor Hem en vandaag buigen honderden miljoenen de knie voor Christus,
    Van een heel klein begin, is de heerschappij van Jezus al zeer groot geworden en wordt komende eeuwen nog veel groter, tot de profetische woorden vervuld zijn dat elke knie zich buigt voor Hem.
    En omdat steeds wordt aangeven dat 1000 jaar staat voor, er komt geen einde aan, is dit Rijk waar Hij koning van is eindeloos.
    Aan zijn heerschappij zal geen einde komen.. 
    Jezus is dus koning en dat is Hij nu, dat niet iedereen dit begrijpt en sommige zelfs rebelleren doet daar niet van af...
     
     
  6. Upvote
    vredestichter reageerde op DeThomas in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    Vredetsichter, je hoeft van mij je spullen niet te pakken, hoor.
  7. Upvote
    vredestichter ontving een reactie van MysticNetherlands in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    Goedemorgen Thomas, heel teleurstellend, wat al gesteld is, Jezus is dezelfde ""gisteren, vandaag en morgen"" , en wil door mensen werken, en zijn verlangen is het goede voor de mens, 
    Helaas gisteren niet door mij, en daar baal ik erg van en zal dus mijn conclusie trekken.
    Thomas bedankt voor je tijd en het goede gesprek, veel zegen voor jou en je werk en de mensen om je heen.
    en bij deze mijn laatste tekst !!
    1 Kor 13 v 1Stel dat ik de talen van de mensen en van de engelen kon spreken. Maar als ik dat zonder liefde deed, was het alleen maar lawaai. 2 Stel dat ik kon profeteren, al Gods verborgen plannen kende, alles wist wat er te weten valt en zoveel geloof had dat ik bergen kon verplaatsen. Maar als ik dat zonder liefde deed, stelde ik niets voor. 3 Stel dat ik alles wat ik had weggaf aan de arme mensen, en stel dat ik er trots op kon zijn dat ik mijn lichaam opofferde vanwege mijn geloof in de Heer. Maar als ik dat zonder liefde deed, had ik er niets aan.
    4 De liefde is geduldig en vriendelijk. Liefde wordt niet jaloers. Liefde schept niet op en vindt zichzelf niet vreselijk belangrijk. 5 Liefde zegt of doet geen onaardige dingen en denkt niet alleen maar aan zichzelf. Liefde raakt niet verbitterd. Liefde vergeeft als een ander iets verkeerds heeft gedaan. 6Liefde is niet blij met oneerlijke dingen, maar met de waarheid. 7 Liefde vertelt fouten van andere mensen niet door, denkt altijd het beste van een ander en blijft altijd geduldig. 8 De liefde schiet nooit tekort en verdwijnt nooit.
    Maar profetieën zullen op een dag niet meer nodig zijn. Talen van de Geest zullen er niet meer zijn. Kennis zal onbelangrijk worden. 9 Want nu zijn onze kennis en ons profeteren nog onvolmaakt. 10Maar als het volmaakte gekomen zal zijn, worden alle onvolmaakte dingen weggedaan. 11 Je kan het hiermee vergelijken: Toen ik nog een kind was, praatte ik als een kind, reageerde ik als een kind, dacht ik als een kind. Nu ik een man ben geworden, heb ik de kinderlijke manieren van doen weggedaan. 12Nu is het nog net alsof we in een beslagen spiegel kijken en niet precies weten wat we zien. Maar straks zullen we God in de ogen kijken. Nu ken ik God nog niet echt. Maar dan zal ik God werkelijk kennen, net zoals Hij mij werkelijk kent.
    13 We hebben dus deze drie dingen: geloof, hoop en liefde. Maar de belangrijkste van deze drie is de liefde.
    Zegen en groet,
    De vredestichter.
     
     
     
  8. Upvote
    vredestichter ontving een reactie van MysticNetherlands in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    Natuurlijk zoals afgesproken ( hele dag gewerkt vandaar late reactie) ff eten, en dan richting Utrecht 
    God is goed, ik zie er naar uit!!
    Tot straks..
  9. Upvote
    vredestichter ontving een reactie van MysticNetherlands in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    Hee @MysticNetherlands  ik vind het persoonlijk alleen maar lachwekkend en geeft alleen maar dat het zonder God in je leven, een trieste boel is "" irrationeel gezwets ""
    maar wel een grappige omschrijving.
    Toch zitten ze niet voor niets op een Forum voor gelovige, God houd van ze, en wij ook !! bedenk eens wat jezus zij "" vader vergeef het hun want ze weten niet wat ze doen"" 
    zoveel liefde en passie Hij had voor ieder mens, zelfs degene die Hem net gruwelijk hadden mishandeld en aan het kruis hadden genageld, 
    Ze hebben niets van zijn liefde begrepen, en dat lees je in elke reactie, zoveel frustratie, boosheid en verbittering, en bedenk wat voor een effect dit heeft op hun hele leven "" hun gezin vrouw, kinderen, collega's, buren op iedereen, jij gaat zo vrolijk naar bed, morgen misschien naar een fijne bijeenkomst met vrienden, broers en zussen,
    bedenk waar zij zich bevinden, in welke geestelijke staat,
    ik hou van ze Mystics en bid voor ze 
     
  10. Upvote
    vredestichter reageerde op MysticNetherlands in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    Zwak zeg, een grove uitlating van jou maar gaan vergelijken met mijne van ooit
    Verder snap je compleet mijn punt niet en ga je compleet voorbij aan mijn poging je erop te wijzen wat mijn punt is. Prima. Whatever.
    Zo vermoeiend dat irrationele gezwets van verbitterde ex-gelovigen die verkeerd aan de Bijbel refereren om maar te kunnen klagen op een forum voor gelovigen. 
     
    Sorry hoor...
  11. Upvote
    vredestichter ontving een reactie van MysticNetherlands in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    Dit statement kan ik helemaal onderschrijven @DeThomas goed dat je dit zo nog even duidelijk maakt.
    A.s. ma kan ik ook, dan is alleen de tijd nog niet ingevuld, vanaf 20.00 uur is voor mij goed haalbaar ik zie er naar uit om je te ontmoeten, dus laat maar horen hoe laat jij kunt !!
  12. Upvote
    vredestichter reageerde op TTC in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    Ja, dat moet je nu net tegen diabeten zeggen.
  13. Upvote
    vredestichter ontving een reactie van Flash Gordon in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    Nog even voor alle duidelijk, ik ben geen genezer, ik kan niemand genezen, en zal dit ook nooit gaan doen.
    Daar in tegen: Ik heb wel een goede relatie met  ( de Vader , Zoon en de Heilige Geest ) en voor alle duidelijkheid ""zijn naam is Jezus"" 
    Alle eer zal voor deze genezing aan hem toekomen..
    op de vraag of ik heb uitgezocht of hij wel ziek is "'nee" ik geloof de Thomas, dat lijkt misschien wat tegenstrijdig ivm zijn naam, maar uiteindelijk geloofde @Thomas Jezus wel nadat Hij zich getoond had aan Hem.. 
    wat zal het gevolg zijn , we zullen alle eer geven aan jezus, en misschien wordt Thomas uiteindelijk net zo gebruikt als  zijn naamgenoot uit de bijbel..
    en als Hij niet geneest, zal ik zo als beloofd mijn conclusies moeten trekken..
    en voor Thomas; de artsen hebben hem al gegarandeerd deze ziekte niet te kunnen genezen.. dus vanuit dat standpunt kan hij er alleen maar op vooruit gaan..
    Het feit dat Thomas gaat komen ondanks jullie weerstand zegt mij genoeg..
     
     
  14. Upvote
    vredestichter ontving een reactie van MysticNetherlands in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    Nog even voor alle duidelijk, ik ben geen genezer, ik kan niemand genezen, en zal dit ook nooit gaan doen.
    Daar in tegen: Ik heb wel een goede relatie met  ( de Vader , Zoon en de Heilige Geest ) en voor alle duidelijkheid ""zijn naam is Jezus"" 
    Alle eer zal voor deze genezing aan hem toekomen..
    op de vraag of ik heb uitgezocht of hij wel ziek is "'nee" ik geloof de Thomas, dat lijkt misschien wat tegenstrijdig ivm zijn naam, maar uiteindelijk geloofde @Thomas Jezus wel nadat Hij zich getoond had aan Hem.. 
    wat zal het gevolg zijn , we zullen alle eer geven aan jezus, en misschien wordt Thomas uiteindelijk net zo gebruikt als  zijn naamgenoot uit de bijbel..
    en als Hij niet geneest, zal ik zo als beloofd mijn conclusies moeten trekken..
    en voor Thomas; de artsen hebben hem al gegarandeerd deze ziekte niet te kunnen genezen.. dus vanuit dat standpunt kan hij er alleen maar op vooruit gaan..
    Het feit dat Thomas gaat komen ondanks jullie weerstand zegt mij genoeg..
     
     
  15. Upvote
    vredestichter ontving een reactie van MysticNetherlands in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    Super gaan we doen want denk je van volgende week wo avond 13 september om bijv 20.00 uur..
  16. Upvote
    vredestichter ontving een reactie van Flash Gordon in Zijn de Katholieke geloofsovertuigingen en gebruiken Bijbels?   
    Okay het ging mij ook niet zozeer over dat stukje, ik weet zeker dat ik broers en zusters tegen ben gekomen die Rkk zijn en spreek met heel veel mensen uit heel veel denominatie's, en ben er ondertussen ook wel achter gekomen dat we allemaal oprecht zoeken naar de waarheid in god's woord, en dat er in de loop der jaren steeds meer inzicht komt maar is een proces. amen
    waar ik me wel druk om maakt dat als iemand het predicaat ""christen gebruikt"" maar niet gered is, niet zeker weet dat als Hij straks zijn laatste adem uitblaast zeker weet bij God te zijn..
    en het me werkelijk geen bal uitmaakt in welke denominatie hij deel van is, in dat kader vond ik de bewering van @Thorgrem schrikbarend en dat bewerend van een of andere Rkk belijdenisgeschrift , vanuit dat kader reageerde ik..
    @Robert Frans had er al een andere uitleg over gered door genade..  dus kom maar door !!
  17. Upvote
    vredestichter reageerde op Gaitema in Eindtijd   
    Vredestichter.  De vrede is weer gesticht 
    Doen we!
    De duivel geeft ons vooral ingevingen, echter wij zelf beheersen naar welke ingevingen we leven. Die van beneden of die van boven. Hoe meer we naar die van boven luisteren, des te minder komt die van beneden en voor de naam "Jezus" vlucht hij weg. Daarom moeten we elke dag Jezus om bijstand vragen, zodat de dag niet tot een hel wordt, maar volledig in vrede doorlopen wordt 
  18. Upvote
    vredestichter ontving een reactie van MysticNetherlands in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    Fijn @DeThomas wat komt jou het beste uit smorgens, smiddags, sávonds, of in het weekend als je wat mogelijkheden doorgeeft dan zal ik er zijn CS Utrecht, ik kom met de auto, en ik had je een lunch belooft dus roept U maar !!
  19. Upvote
    vredestichter ontving een reactie van Gaitema in Eindtijd   
    Ik denk dat wij als mens een veel groter verantwoordelijkheid hebben , ik weet zeker dat mijn vader de schuldige niet is. en de duivel teveel eer krijgt..
    en dan bedoel ik de wedergeboren mensen, want mensen die niet wedergeboren zijn die efe h2 v 1 En gij die dood waart door uw afdwalingen en uw zonden, 2waarin gij eertijds hebt geleefd volgens de god van deze wereld, de heerser over het machtsgebied van de lucht, de geest die nog altijd aan het werk is onder de weerspannigen... 3Trouwens, ook wij allen, zonder uitzondering, hebben vroeger tot hen behoord, toen wij ons leven lieten beheersen door zondige begeerten en deden wat onze zelfzucht en onze boze neigingen van ons wilden.
    weten sowieso niet waar ze mee bezig zijn, zo staat het in Rom 3 10 Dat staat ook in de Boeken: 11 "Niemand leeft zoals God het wil, helemaal niemand. Niemand is verstandig. Niemand verlangt werkelijk naar God. 12 Iedereen doet wat hij zelf wil. Niemand leeft zoals God het wil. Niemand doet iets goeds, helemaal niemand. 13 Hun woorden brengen alleen maar dood en ellende. Ze liegen en bedriegen. Hun woorden lijken wel vergif. 14 Ze vloeken en ze schelden. 15 Ze staan altijd klaar om iemand te vermoorden. 16 Overal laten ze een spoor van verwoesting en ellende achter. 17 Ze weten niet hoe ze in vrede kunnen leven. 18 Ze hebben geen enkel ontzag voor God."
    Maar wij die Geest van God hebben ontvangen roepen abba vader, en zijn kinderen en erfgenamen wij zouden een verschil moeten uitmaken, en dat gaan we doen @Gaitema In Jezus naam""
  20. Upvote
    vredestichter reageerde op Willempie in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    Zie je het dan alleen maar als een experiment? Nochtans gaan we voor je bidden. We mogen Hem namelijk alles vragen in de naam en autoriteit van Jezus en dat gaan we dus doen. 
  21. Upvote
    vredestichter reageerde op Flash Gordon in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    En hoe klein je geloof ook is, je kan bergen bevelen zich in zee te storten, dus zeker diabetes genezen. Ongeacht wat de patiënt gelooft.
  22. Upvote
    vredestichter reageerde op Flash Gordon in Ik zou mij graag willen laten dopen als new born Christian   
    Beste @fawaka, 
    ik weet niet of het u bekend is dat onder de mensen die gedoopt zijn en die Christus als hun Heer aanvaard hebben, verschillende gedachten bestaan over de betekenis van de doop, en over het geloof dat daar  ik hoort. De verschillen zijn niet heel groot, maar ik wil wel graag duidelijk zijn hierover. Ik doop, en ben daartoe ook bevoegd, vanuit het (Rooms) katholieke geloof. Bij een volwassene betekent dat dat je alleen gedoopt kan worden als je in voldoende mate (en geen zorgen, dat is nu ook weer niet heel erg in detail) uiting kan geven aan een geloof dat overeenkomt  te de leer  van de katholieke Kerk. In onze kerk geloven we dat de doop moet plaats vinden met stromend water, terwijl andere kerken, zoals die waar @vredestichter naar verwijst, geloven dat dat stromen niet het belangrijkste is, maar dat onderdompeling belangrijk is. Mogelijk vind je dat een onzinnig detail, mogelijk heb je daar een duidelijke mening over. Laat dat maar weten.
    Wat, denk ik, zeker zo belangrijk is, is of je je in je geloof meer in de ene, of in de andere kerk thuis voelt. Misschien zeg je “zolang ik maar bij Christus ben!” en dan ben ik het helemaal met je eens. Want alle verschillen zijn minder belangrijk dan die grote overeenkomst tussen christenen: dat wij allemaal zoeken bij Christus te behoren.
    Maar ik wil ook niet doen alsof er geen verschillen zijn. En ook niet alsof die er niet toe doen, of dat je vooral maar dezelfde overtuiging moet hebben als ik. Als ik je doop, en dat doe ik graag, dan sterf je aan je huidige leven en word je herboren in Christus en in zijn Kerk, die gevonden kan worden in de Rooms Katholieke Kerk. Is dat wat je zoekt, dan is dat wat we gaan doen.
    Maar misschien geloof je dat je daar juist niet moet zijn, maar bijvoorbeeld in de meer Evangelische hoek, of in de richting van de Pinksterbeweging. In dat geval zou @vredestichter je beter verder kunnen helpen. Pas je beter in de gereformeerde hoek, dan moeten we zien hoe we je daar verder kunnen helpen. 
    Misschien klinkt dit wel vervelend. Je hart brandt van liefde voor Christus, en dan krijg je dit soort kwesties!
    Ik kan me dat voorstellen, maar voor je verdere leven in Christus is het belangrijk dat je dat leven zo goed mogelijk begint, zoveel mogelijk passend bij jou. Waar ik kan help ik je daarom liever eerst met ontdekken welke weg het beste bij je past, daarna volgt de doop vanzelf. Iedereen die leeft in Christus zal graag met je willen delen hoe hij of zij daarin gelukkig is. Daarin zijn we soms zo enthousiast dat we onze eigen weg een beetje als de enige weg lijken te zien. Ten onrechte, want iedere weg die naar Christus gaat is goed, en de weg die voor jou het beste past is de beste weg voor jou. 
     
    Vind je het goed om dit topic even te gebruiken zodat mensen die je willen helpen, zoals @vredestichter, zoals ik, en zoals vast meer mensen, je eerst kunnen helpen uit te vinden welke weg door jouzelf herkend wordt als het best passend?
  23. Upvote
    vredestichter reageerde op DeThomas in Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.   
    Even een update over "het Grote Genees DeThomas van zijn diabetes-experiment". Aangezien ik niet genoeg geloof is het volgens Radical en WdG beter dat ik door blijf leven met diabetes, dus zij hebben zich uit het experiment teruggetrokken.
    @vredestichter, het is nu aan jou.
  24. Upvote
    vredestichter reageerde op Lobke in Moderatie druk teveel eigen stempel   
    @Kaasjeskruid;
    Sterkte voor de vriendin met de bijna honderd jarige knie.  
  25. Upvote
    vredestichter reageerde op MysticNetherlands in Moderatie druk teveel eigen stempel   
    Da's een nogal ehmmm... uitvoerig verslag van de reden van je afwezigheid . Sterkte voor haar iig.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid