Spring naar bijdragen

Dat beloof ik

Members
  • Aantal bijdragen

    11.923
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Dat beloof ik

  1. 17 uur geleden zei Robert Frans:

    Als we dan kijken hoe het bijbelse Israël geregeerd werd vóórdat ze tegen Gods wil in (!) om een koning begon te zeuren, was het een vrolijke chaos. Elke stam deed maar wat, slechts losjes met elkaar verbonden door een godsdienst met een mobiel heiligdom. En als er problemen waren van meestal oorlogszuchtige aard, stelde God een tijdelijke charismatische aanvoerder aan, een rechter of richter genoemd, die de betreffende stam(men) uit de penarie hielp.

    Tsja, zo staat het in de Bijbel. Maar lijkt het je niet logischer dat als er problemen van oorlogszuchtige aard waren, de stammenleider verklaarde dat hij namens God optrad ? 
    Of dat een leider die alle stammen onder zich bracht (de David-figuur) dat deed ?

    17 uur geleden zei Robert Frans:

    En als er gevaar dreigt uit bijvoorbeeld Rusland, dan zal God vast wel een sterke leider met de uitstraling van een Rico Verhoeven aanstellen om het land te verenigen, samen optrekkend met omringende landen, en Poetin even een kopje kleiner te maken.

    Het is vrij makkelijk om naderhand zaken zo eenvoudig voor te stellen, maar je ziet nu zelf: als je het vooraf doet, is het behoorlijk ongeloofwaardig. 

    17 uur geleden zei Robert Frans:

    Waarna die aanvoerder weer netjes ontheven wordt van zijn of haar taak, desnoods door een plotselinge dood door de hand van diezelfde God als hij te moeilijk daarover gaat doen.

    Dat soort teksten worden dan weer op papier gezet door nieuwe leiders die de oude verdreven maar het volk toch ook willen wijsmaken dat ze door God op de troon zijn gezet.
     

  2. 13 uur geleden zei Bluebird:

    Hallo allemaal,

    mijn eerste huwelijk is stukgelopen. Uit dit huwelijk zijn drie kinderen voortgekomen. Na de scheiding ben ik God een jaar kwijt geweest. Een aantal jaar geleden ben ik mijn huidige man tegengekomen. Met hem kwam God weer terug in mijn/ons leven. Een paar maanden na onze eerste ontmoeting raakte ik zwanger en we zijn kort daarna getrouwd. Allemaal best snel, maar we hadden beiden het sterke gevoel dat God ons op elkaars pad had gebracht. 
     

    Nu is het zo dat mijn man sinds een half jaar overmatig drinkt. Dat ging van een halve liter sterke drank om de dag naar nu bijna dagelijks een liter sterke drank. Daarbij komt dat hij een kwade dronk heeft. Als hij niet al om 18:00 in slaap valt, gaat hij ruzie zoeken. Soms is het één ding, soms een hele waslijst. Hierbij kwetst hij mij enorm en trapt hij mij de grond in met zijn woorden. De volgende ochtend weet hij nergens van. 
     

    Ik heb hem gezegd dat ik wil dat hij hulp gaat zoeken om te stoppen met drinken. Omwille van zijn gezondheid, zijn rol als vader van onze zoon, maar ook om onze relatie. Hij probeert het, drinkt 1 dag niet, en dan begint het weer van voren af aan. 
     

    God geeft kracht naar kruid. Ik bid, vraag om hulp, wijsheid, kracht. Maar hoe ver kan en mag ik dit laten gaan? Is dit Gods plan met mij? Een aantal mensen in mijn omgeving weet er van en vragen zich af hoe lang ik dit nog volhoud. Maar wat moet ik dan? Weer een gebroken gezin? Nog een kind met gescheiden ouders? Gods wet zegt dat we niet mogen echtbreken. Maar wat als je echtgenoot jullie huwelijk hiermee stukmaakt?

    Volgens mij zou je er goed aan doen om zelf het drankprobleem aan te pakken, in plaats van te bidden en hopen dat het overgaat.
    Kan het zijn dat je man en jij elkaar hebben ontmoet binnen een kleine geloofsgemeenschap (vaak 'ministrie' genoemd, gekopieerd uit Amerika) en daar de relatie is ontstaan.
    Vermoedelijk had je man dit probleem al voordat hij je kende, is het ene tijdje goed gegaan en valt hij vervolgens weer terug.
    Want deze gemeenschappen staan er om bekend dat ze vaak verslaafden opnemen, wel aan het geloof helpen, maar de kennis niet hebben om het verslavingsprobleem aan te pakken.
    En dat steekt dat weer na een tijdje de kop op.

    Zoek een professioneel arts of verslavingsdeskundige op en ga daar naar toe met je probleem.
    Doe je dat niet, dan ga je hier niet uit komen.

    12 uur geleden zei Figulus:

    Niet naar je gevoel luisteren. Je kunt beter naar God luisteren. Ik ken dat wel, luisteren naar gevoel. Dat hield meestal mijn ... achterna lopen in.

    Dat heeft ze gedaan, naar God luisteren, en dat is dus niet goed gelopen. Ze zit nu met een scheiding, twee gebroken kinderen en een verslaafde man.

  3. Op 13-4-2024 om 19:47 zei Modestus:

    Jezus leeft" doet geen water bij de wijn, we zijn tegen leugens

    Als ze tegen leugens zijn, waarom zijn ze dan voor 'ionisatietechniek' tegen virussen, want ionisatie tegen virussen is totale onzin.

    Op 13-4-2024 om 19:47 zei Modestus:

    En natuurlijk de theocratie (staatsvorm die gebaseerd is op goddelijke macht)

    Nee, een staatsvorm waarin mensen de macht hebben die zeggen namens God op te treden. In combi met de andere regels krijg je dan simpelweg een absolute dictatuur.

  4. 2 uur geleden zei Breuk:

    Ja Petrus deed het ook.

    Waarom blijf jij zo in de letterlijke lezing hangen als water in de bijbel staat voor bedreiging en chaos.  
    En dood is in de bijbel niet een fysiek einde maar een positie waar geen leven is.  
    Zelfs de fysieke dood heeft volgens Paulus geen macht meer.

    Jij bent degene die zegt dezelfde wonderen te kunnen verrichten als Jezus. Verwijt mij dan niet dat ik letterlijk lees, want dat heeft daar niets mee te maken.

  5. 2 uur geleden zei Flawless victory:

    Wetenschappers van het California Institute of Technology hebben nieuwe aanwijzingen voor het bestaan van een negende planeet in ons zonnestelsel gevonden. De theorie van een verborgen planeet bestaat al langer, maar wordt volgens onderzoekers steeds aannemelijker.

    Er wordt door meerdere wetenschappers al langer gesproken over het bestaan van een negende planeet in ons zonnestelsel. Deze verborgen planeet zou aan de rand van ons zonnestelsel de bewegingen van hemellichamen rondom Neptunus beïnvloeden.

    Deze hemellichamen horen zich in een vaste baan te bewegen, maar doen dat niet. De afwijkende bewegingen zouden het gevolg kunnen zijn van het bestaan van een negende planeet. De zwaartekracht van deze planeet zou de hemellichamen aantrekken.”


    https://www.nu.nl/tech-wetenschap/6310627/nieuwe-aanwijzingen-voor-mysterieuze-negende-planeet-in-ons-zonnestelsel.html

    Je laat, vermoedelijk opzettelijk, een stukje tekst weg:

    "Het is een strijd tussen twee partijen", zegt Rob van den Berg. Hij is sterrenkundige bij sterrenwacht Sonnenborgh. "De ene groep wetenschappers zegt dat de afwijkende bewegingen worden veroorzaakt door een negende planeet. Maar de andere groep stelt dat die het gevolg zijn van de zwaartekracht die wordt afgegeven door bewegende concentraties van sterren."

    Die concentraties bevinden zich dicht bij de zon en bewegen. Door de beweging geven ze ook zwaartekracht in een bepaalde richting af. "De combinatie van krachten oefent effect uit op objecten binnen en buiten ons zonnestelsel. Dit wordt het galactische getij genoemd", zegt Van den Berg.

    Waarom plaats je dit onder Nibiru, want daar heeft dit niets mee te maken? 

  6. 2 uur geleden zei sjako:

    Dan moet je je eerst eens bedenken waarom wij als mensheid redding nodig hebben. Dat is allereerst doordat Adam zondigde en de soevereiniteit van God ontkende.

    Hele goede vraag!!!
    Maar het verkeerde antwoord. 
    Nooit heeft Adam de soevereiniteit van God ontkend.

    2 uur geleden zei sjako:

    Adam was een volmaakt mens en doordat hij zondigde verbeurde hij die volmaaktheid.

    Ben je volmaakt als je zondigt? Nee he.... Maar hij verliest pas zijn volmaaktheid doordat hij zondigt. Dit punt klopt dus niet.

     

    2 uur geleden zei sjako:

    Dus door een schepsel, Adam, zitten wij nu in de problemen,

    Dat kan niet, immers: (Ezechiel 18:20) De ziel, die zondigt, die zal sterven; de zoon zal niet dragen de ongerechtigheid des vaders, en de vader zal niet dragen de ongerechtigheid des zoons.

    1 uur geleden zei Breuk:

    Als navolgers van Jezus kunnen we allemaal dezelfde wonderen verrichten. Er is alleen geloof voor nodig. Ik zie het dagelijks om me heen. Ga heen en verkondig het evangelie.

    Dus jij kunt over water lopen en uit de dood opstaan ??.... Nee he....

  7. 1 uur geleden zei Figulus:

    Zelfverklaarde christenen die lijden aan Bijbel analfabetisme. Meer kan ik er niet van maken. God is liefde en Zijn Woord leert wat liefde is. Als homoseksualiteit universeel gepraktiseerd zou worden, dan zou het menselijke ras na een generatie uitgeroeid zijn. Daar valt niets liefs aan te ontdekken.

    Met zo'n kinderlijk kortzichtige visie kan ik me voorstellen dat je al vrij snel bij veel zaken tot de conclusie komt 'er niet  meer van te kunnen maken'. Daar valt dan ook niets liefs aan te ontdekken.

    22 uur geleden zei Hopper:

    https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/weerwind-d66-zwicht-niet-voor-vuig-rechts-anti-transsentiment-in-tweede-kamer

     

    Demissionair minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) is niet van plan om een voorstel tot verruiming van de Transgenderwet in te trekken. Een rechtse meerderheid in de Tweede Kamer vroeg daar wel om. Een motie van NSC en SGP om dit wetsvoorstel binnen een maand in te trekken, werd dinsdag nipt aangenomen met 73 stemmen voor en 70 tegen. Dat meldt ANP. Weerwind had het verzoek eerder ontraden en hij laat weten niet van standpunt te veranderen.

    Weerwind haalde dinsdag fel uit naar de manier waarop tegenstanders van het wetsvoorstel af willen komen voordat het debat erover is afgerond. "Het is opvallend dat partijen die zich manifesteren als het staatsrechtelijk geweten van de Kamer, een wetgevingsproces op deze wijze willen torpederen.   

    Het staatsrechtelijk geweten is ook in Wilders' ijkast belandt.

    En dan nu inhoud in plaats van een slogan uit de onderbuik.
    Weerwind heeft gelijk. We hebben nu ene demissionair kabinet, het voorstel was controversieel verklaard en daarmee wordt het pas dan behandeld, als er weer een normaal kabinet zit. Deze motie op dit moment is dus staatsrechtelijk belachelijk. Daarmee heeft Weerwind dus volkomen gelijk als hij refereert aan 'staatsrechtelijk geweten'.

  8. Op 9-4-2024 om 11:46 zei sjako:

    Wij bestuderen heel serieus de Bijbel en zijn daar blij mee. Dus is de gemiddelde Getuige beter onderlegd dan een gemiddelde huisbewoner.

    Een opmerking als die hierboven laat zien dat dit niet zo is. De gemiddelde getuige zal wellicht op bepaalde gebieden iets meer weten dat een gemiddelde Huisbewoner, maar dat is dan hooguit alleen op de manier waarop getuigen tegen de Bijbel aan kijken (let op: niet te verwarren met bijbelkennis). 
    Er komen meer zaken te pas aan een discussie over de Bijbel dan alleen de visie van getuigen daarop. Ik denk dan aan zaken als maatschappijkennis, geschiedenis, politiek. De gemiddelde getuige heeft van deze zaken nauwelijks kaas gegeten.

    Grappig, maar gisteren was ik aan het wandelen toen er 2 getuigen voorbij kwamen fietsen. De één zei tegen de ander dat Huisbewoners toch maar moeilijk zijn te weerleggen.

  9. Op 15-4-2024 om 16:35 zei sjako:

    Geschiedkundig klopt het ook niet altijd. Dus het kunnen niet geïnspireerde boeken zijn.

    De conclusie daarvan kan dan alleen maar zijn dat Genesis ook geen geïnspireerd boek kan zijn. Die wil je dan dus  ook schrappen uit de canon?

  10. 3 minuten geleden zei Robert Frans:

    Het is volgens mij ook létterlijk een Amerikaanse afbeelding, namelijk over de stichting van het betreffende land. Volgens mij heeft Jezus daar hun Onafhankelijkheidsverklaring in de hand, staan achter Hem onder meer de Founding Fathers en rondom Hem Amerikanen uit allerlei tijden, staten/kolonies en klassen. Op de achtergrond het Capitool en het Hooggerechtshof, de twee belangrijkste symbolen van hun democratische overheidsmacht.

    Er is nog veel meer symboliek uit te halen, zoals de man op de voorgrond met zijn gezicht in zijn handen of het jongetje dat op die Verklaring wijst, maar die weet ik zo snel niet te duiden. De algehele betekenis lijkt mij echter wel duidelijk: het is Jezus zelf die de onafhankelijkheid en zo het bestaansrecht van Amerika sanctioneert. One nation under one God. Als we dat maar even weten.

    Het spreekt voor zich dat er geen inheemse Amerikanen te vinden zijn.

    Dat dus, ik vrees dat @Modestus absoluut niet in de gaten heeft wat hij als plaatje heeft gepost. Vandaar mijn vraag aan hem om daar bij na te denken.

  11. 17 minuten geleden zei Modestus:

    @Dat beloof ik Ik heb zelfs niet opgemerkt hoe ze hem afgebeeld hebben. Ze mogen van mij Hem ook als negroïde of mongoloïde mens afbeelden. En dat doen ze ook. Zolang als we niet vergeten dat het een beeld is en geen realistische portret.

    Racisme is een waanzin. En de waarheid is dat we geen geëvalueerde apen zijn, maar broeders en zusters van dezelfde ouders Adam en Eva. Christus is dus aan allen verwant. Rassen- of klassenstrijd is zinloos.

    Zeker is racisme waanzin, maar jij bent degene die een plaatje post met Jezus als Arier met blond haar en blauwe ogen, omgeven door 70 blanken (waarvan de meeste man) en exact 2 negroïde mannen.
    Misschien toch eens goed nadenken als je een plaatje post.

  12. 6 uur geleden zei Hopper:
    10 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Leuke zin, klinkt mooi. Maart inhoudelijk volledige onzin. Kun je in eenvoudige Nederlandse bewoordingen de lezers uitleggen wat hier staat, in 1 of 2 zinnen? En andere kunnen we gewoon verder met Israël en Hamas in plaats van dit geneuzel.

    Het is aan jou als atheïst zijnde ook niet besteedt.

    Zoals ik al dacht. Dan gaan we maar verder met Israël en Hamas. 

  13. 13 uur geleden zei Modestus:

    jezus-christus-koning.jpg

    'Nu dan, koningen, weest wijs: wordt onderricht, gij allen die de aarde oordeelt. 

    Dient de Heer in vreze, juicht hem toe met ontzag. Gelukzalig zijn allen die op Hem hebben vertrouwd.'

    Erg Amerikaans plaatje. Maar serieus, Jezus afgebeeld als Arische Übermensch? Dat is toch wel erg overdreven hoor.

  14. 6 uur geleden zei Hopper:

    , die weten niet dat de existerende denker zichzelf op het moment van denken integreert in zijn bestaan.

    Leuke zin, klinkt mooi. Maart inhoudelijk volledige onzin. Kun je in eenvoudige Nederlandse bewoordingen de lezers uitleggen wat hier staat, in 1 of 2 zinnen? En andere kunnen we gewoon verder met Israël en Hamas in plaats van dit geneuzel.

  15. 4 minuten geleden zei Noel2:

    Ondertussen proberen allerlei mensen wanhopig aan hun identiteit vast te houden door agressief oorlog te voeren.

    Zo mogen we dat toch wel zien?

    Dat denk ik niet. Mensen voeren geen oorlog 'om aan hun identiteit vast te houden'.
    Zowel een Jood als een Palestijn zullen zeggen dat er oorlog is omdat ze worden aangevallen. 

    2 uur geleden zei Hopper:

    Ik beschik over denkvermogen.   Denkvermogen heeft geen identiteit, en dat is gelijk het probleem: de meeste mensen denken  zichzelf als een identiteit.  Ze zijn dus wat het eigen denken opbrengt.

    Het is andersom. Dat iemand een identiteit heeft, houdt in dat hij denkt. De identiteit geeft het denkvermogen. Zonder identiteit is er geen denkvermogen.

  16. 1 minuut geleden zei Fundamenteel:

    Neen het gaat over een predikant die is neergestoken om luidop ons geloof te belijden en omdat ie kritiek op de islam had. Niet op transgenders zoals je dacht, en alsof het dan “begrijpelijk” is? Je bent echt gestoord dan en anti westerse normen en waarden.

    Ik heb mijn vorige post nog iets aangepast.

     

    3 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Een simpel voorbeeld. Je mag homoseksualiteit best als zonder benoemen. Wat niet mag is wat deze priester doet: stellen dat hij mensen die daar op tegen zijn de kop van de romp af trekt. Want dat is bedreiging.

     

  17. 1 uur geleden zei Fundamenteel:

    Waar is de vrijheid van meningsuiting beperkt dan? De holocaust ontkennen mss ja, that’s it. Gij moogt Hamas vervloeken, homoseksualiteit als zonde benoemen en in een normale samenleving wekt dat geen agressie op. Wie dat normaal vindt is gestoord ja.

    Of gaan we straks voornaamwoorden afdwingen zoals in Schotland? En de realiteit strafbaar maken met gedachtenpolitie? 

    Een simpel voorbeeld. Je mag homoseksualiteit best als zonder benoemen. Wat niet mag is wat deze priester doet: stellen dat hij mensen die daar op tegen zijn de kop van de romp af trekt. Want dat is bedreiging.

    Ik weet dat voor jou de wereld eenvoudiger is te verwerken in zwart-wit, als eenvoudig overal 2 mogelijkheden in waren.
    Dat is hier niet zo. Als je dat niet begrijpt is dat vervelend voor je, maar in het kader van deze discussie is het irrelevant om daar op verder te gaan. Deze discussie gaat namelijk niet over jou.

  18. 9 uur geleden zei Fundamenteel:

    Vrijheid van meningsuiting is heilig in het westen. 
    Geen enkele mening lokt agressie bij normale mensen uit.

    Het is niet heilig, zo wordt het bijvoorbeeld begrensd door verplichtingen die je hebt geen opzichte van anderen ((je mag bijvoorbeeld niet beledigen of bedreigen). En als je anderen dan toch bedreigt, tsja van kunnen die zomaar eens boos worden. 

  19. 1 uur geleden zei Flawless victory:
    1 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Dat is niet gek. Met zulke uitspraken wek je nogal agressie op. En dat is dan ook gebeurd, kennelijk.

    Dat jij met dit soort getroll hier nog steeds kunt schrijven is mij een raadsel. Walgelijk.

    Deze priester zegt zelf dat ie bepaalde mensen de kop van de romp zal trekken als hij die tegenkomt. Wie kaatst kan de bal verwachten.

    21 minuten geleden zei Robert Frans:

    Dat praat zo'n aanslag natuurlijk nooit goed, daar zul je het toch wel mee eens zijn.

    Natuurlijk praat ik de aanslag niet goed. Maar hij lokt de agressie zelf wel uit. 

  20. 1 uur geleden zei Flawless victory:

    Op Telegram berichtte Amir  Tsarfati zojuist dat bisschop Mar Mari Emanuel in zijn kerk in Sydney is neergestoken. Ik heb (helaas) de videobeelden gezien, ik hoop dat hij het overleeft, maar op de beelden is te zien dat hij onder andere in zijn nek is gestoken.

    De dader is een islamitische terrorist. Zojuist lees ik dat de conditie van bisschop Mar Mari Emanuel stabiel is.

    Dat is niet gek. Met zulke uitspraken wek je nogal agressie op. En dat is dan ook gebeurd, kennelijk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid