Spring naar bijdragen

ProDeo

Members
  • Aantal bijdragen

    27
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    ProDeo reageerde op Hermanos2 in Waarom moest Jezus sterven?   
    Christus is gestorven en Jahweh heeft hem uit de dood opgewekt. Dat is een bijbelse waarheid. Als Jahweh zelf sterft dan is er niemand om hem op te wekken. Dat kan dus niet. Als hij zichzelf uit de dood opwekt dan is hij dus niet gestorven. Dus is er geen sprake van zelfopoffering.
    Met zulke warrige uitleggingen kom je nergens. Zo worden mensen atheïst. Omdat sommige christenen onbijbelse onzin uitkramen. God die zichzelf offert aan zichzelf. Klinkt als zelfmoord. Ik dacht dat de bijbel daartegen is?
  2. Like
    ProDeo reageerde op Robert Frans in Waarom moest Jezus sterven?   
    Het Offer gaat niet enkel om vergeving. Het gaat om de verzoening tussen God en mens. Door de zonde is er afstand ontstaan en Christus heeft die afstand beslecht door in alle facetten van ons leven ons nabij te zijn, zelfs totterdood.
    Of we nu verheugd zijn of lijden, of we nu leven of sterven, Hij heeft het allemaal doorgemaakt, met zijn goddelijkheid geheiligd en zo onze natuur weer verbonden met zijn eigen, goddelijke natuur.
    Hij is met ons de dood ingegaan en heeft ons daarna met zijn verrijzenis opgewekt. Wij konden niet God worden, dus werd Hij mens om naast ons te staan, in alles wat de mens mens maakt. Zo heeft Hij zich volledig aan ons overgegeven, zich in onze handen gelegd, opdat wij ons aan Hem konden overgeven en Hem zo konden beminnen.
    God had het Offer niet nodig; Hij deed het puur omwille van ons. Hij kan ons volmaakt vergeven zonder bloedvergieten, maar door de zonde aanvaarden wij niet meer zijn liefde en vergeving. Dus heeft Hij er alles aan gedaan om ons het meest diep nabij te zijn, zodat we Hem in ons bestaan werkelijk kunnen vinden en aanraken.
    Het Offer van Christus, dat ook in vele van onze eigen mythen en verhalen doorklinkt, geeft ons de kracht en de genade om zijn liefde te beantwoorden en beslecht zo de muren die wij tussen ons en Hem hebben opgetrokken.
    Het wezen van het Offer blijft ons echter een mysterie; ook hetgeen ik hierboven schrijf doet niet volledig recht eraan en zou zomaar volstrekte onzin kunnen zijn. Maar dat het ons met God verzoend en dat wij daardoor God door dood en verrijzenis kunnen naderen, dat is wel de kern van het christelijk geloof.
    Het Offer van Christus is geen mozaïsch offer, maar een universeel offer van God zelf voor heel de mensheid. Zowel joden als heidenen waren daarom ook bij het Offer betrokken. Hij wordt eeuwig Hogepriester genoemd in de orde van Melchisedek, niet in de orde van Aäron. De oudtestamentische offers zijn enkel een voorafschaduwing daarvan.
    Je hebt echter wel gelijk dat God inderdaad geen offers nodig heeft, ook destijds niet. Hij liet ons offeren omwille van onszelf, omdat wij dat gewend waren en om zo zijn zelfgevende liefde voor ons te voorafbeelden. Maar Hij liet er ook toen al geen misverstand over bestaan dat zonder liefde en rechtvaardigheid elk offer volstrekt zinloos is en zelfs verwerpelijk in zijn ogen.
  3. Like
    ProDeo reageerde op sjako in Waarom moest Jezus sterven?   
    Hoi @Hermanos2 leuk dat je er weer bent. Ik zal mn gedachte hierover geven. Doordat Adam als volmaakt mens had gezondigd kwam de dood over hem. Adam was geschapen met de intentie dat hij eeuwig zou leven. Maar nu was Adam een zondig mens en zijn eeuwig leven had hij vergooit. Maar niet alleen voor zichzelf maar ook voor alle nakomelingen van hem, de erfzonde. De universele wet van God zegt dat wanneer een mens een ander mens dood hij met gelijke munt moet worden vergeldt. Hand voor een hand, een tand voor een tand een leven voor een leven. Maar hier ontstaat een probleem. Adam had in een volmaakte staat als volmaakt mens gezondigd. Dus het zoenoffer moet evenredig zijn, een dood van een volmaakt mens. Maar die was er niet meer. Alle mensen hadden gezondigd zelfs een baby. Iedereen heeft de erfzonde. 
    Jezus is naar de aarde gekomen als zondeloos mens, dus gelijk aan Adam. Hij was dus wel in staat dit zoenoffer te brengen! Dat moest dan wel vrijwillig omdat Hij zondeloos was. Doordat Jezus zijn volmaakte leven gaf als een zoenoffer werd de hele mensheid bevrijd van de vloek van de erfzonde, mits je in het zoenoffer gelooft. Zijn zoenoffer heeft dus een soort kettingreactie veroorzaakt. 
    Nog een reden is dat Hij als een voorbeeld voor ons is. Ook wij moeten ons leven willen opofferen voor het redden van een ander mens.
  4. Like
    ProDeo ontving een reactie van Noppert1998 in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Dat zijn we het over het NDE verhaal tenminste eens, het is een onopgelost mysterie. Wat mij als bijzonder bijgebleven is dat de mensen die een positief NDE hebben gehad bijna collectief zeggen niet meer bang te zijn voor de dood.
  5. Like
    ProDeo reageerde op Hopper in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Dat klopt.  Want wij hebben nog geen existentie bij de Vader gehad. i.t.t. Jezus.   We kunnen we tijdens ons leven deelachtig worden aan de Logos.  Alleen noem je het dan anders, vandaar dat ik het 'in Christus' zijn noemde.
    Je kent het de uitspraak van Jezus: "niemand komt tot de Vader dan door Mij."  Zoals ik jouw Gods-ervaring lees ben jij 'tot de Vader' gekomen.  D.w.z. dat de Vader zich te kennen heeft gegeven aan jou.  Maar begrijp me goed, ik wil niks opdringen, als jij er een andere visie op na houdt dan is dat ook prima.  
    De Vader is een schaal (omvatting) van jouw geest en ziel welke jouw handelen heeft bepaald de afgelopen 50 jaar.  Maar daar kun je uiteraard alleen zelf antwoord opgeven.  I.m.o. is de mens niet in staat uit zichzelf 'het Goede' te doen.  Daarmee bedoel ik het enkelvoudige Goede, waar goed en kwaad niet tegenover elkaar staan.  
     
  6. Like
    ProDeo reageerde op Yours in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Zodra je het verschil weet tussen het Licht en de Liefde van de Bron Gods en daar tegenover de engel des lichts van satan, is het je duidelijk. De ervaring van ProDeo was er duidelijk 1 van de Bron. Bovendien handelt hij hier tot op heden, ook na bijna 50 jaar na dato, op de wijze die hierbij hoort.
  7. Like
    ProDeo reageerde op Hopper in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Het klinkt als de Godsgeboorte in de ziel.  Een liefde welke nergens op gericht is.  Herken je dat?
  8. Like
    ProDeo ontving een reactie van LynMari in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Aan die nickname zit nog wel een leuk verhaal aan vast. Het is alleen in Nederland zo dat de Latijnse uitdrukking ProDeo staat voor gratis. Echter de letterlijke vertaling is "voor God" en dat wist ik toen nog niet toen ik mijn commerciële software omdoopte in ProDeo (gratis dus in mijn beleving, vrij downloadbaar) toen ik met pensioen ging. En omdat de software een internationaal karakter had (alleen in het Engels) werd ik al snel geconfronteerd met verbaasde reacties want "gratis" in het Latijn is "Pro Bono". Ik vond het bijzonder amusant dat ik onbedoeld met de naamsverandering een soort van getuigenis had afgelegd.
  9. Like
    ProDeo ontving een reactie van LynMari in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Dat is moeilijk in woorden te beschrijven. Een poging, heel heel lang geleden, om precies te zijn op zaterdag 28 september 1974 om ± 18:00 in de Starterstraat 24 te Den Haag (het huis van mijn lieve oma) was mijn jonge leven beland in een diepe crisis. En op een gegeven moment realiseerde ik me dat niemand me meer kon helpen en dat was een afschuwelijk gevoel, totale ontreddering.
    Min of meer hetzelfde moment kwam de gedachte in mij op, misschien God? En zonder iets te verwachten ging ik naar de slaapkamer, ging op mijn knieën en zei, God, als U bestaat help me dan.  Niet echt een vroom gebed. De woorden hadden mijn mond nog niet verlaten of de liefde van God stortte zich uit in mij. Er zijn geen woorden voor omdat te beschrijven. Zijn aanwezigheid was alom, Zijn liefde doorstroomde, reinigde en overrompelde mij helemaal, alle zorgen verdwenen, ik had me nog nooit zo goed gevoeld. Wat een antwoord...
    En ik zat daar op een stoel in de slaapkamer van mijn oma en vroeg mij af wat mij overkomen was. Het was zo overweldigend maar snappen ho maar. Na ± 10 minuten piekeren was ik er nog steeds niet uit. Maar besloot dat het minste wat ik kon doen was om Hem te bedanken. Aldus wederom op de knieën, dit keer om Hem te bedanken. Maar zover kwam het amper, exact dezelfde ervaring viel mee ten deel, ondergedompeld in de liefde van God, het was genoeg, ik wist nu dat God bestond.
    Daarna nooit meer een soortgelijke ervaring gehad maar het is de basis van mijn geloof, het enige dat ik echt zeker weet, God bestaat, Hij houd van mij, en Hij is heilig. En met dat laatste moest ik aan de slag.
     
     
     
     
  10. Like
    ProDeo ontving een reactie van Flawless victory in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Aan die nickname zit nog wel een leuk verhaal aan vast. Het is alleen in Nederland zo dat de Latijnse uitdrukking ProDeo staat voor gratis. Echter de letterlijke vertaling is "voor God" en dat wist ik toen nog niet toen ik mijn commerciële software omdoopte in ProDeo (gratis dus in mijn beleving, vrij downloadbaar) toen ik met pensioen ging. En omdat de software een internationaal karakter had (alleen in het Engels) werd ik al snel geconfronteerd met verbaasde reacties want "gratis" in het Latijn is "Pro Bono". Ik vond het bijzonder amusant dat ik onbedoeld met de naamsverandering een soort van getuigenis had afgelegd.
  11. Like
    ProDeo ontving een reactie van Flawless victory in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Nee hoor, je hebt helemaal gelijk.
    De uiteindelijke vraag van Noppert was prima, de stijl van de post benam me de lust om er energie in te steken.
    Inderdaad, de vraag diende zich op, wat nu? En ik had geen idee. Om een lang verhaal kort te houden, ik kwam in aanraking met de Bijbel op een bijzondere manier. Op zoek in de boekenwinkel naar een boek om in het weekend iets te lezen te hebben zag ik als sciencefiction liefhebber een boek met de titel "De Planeet die Aarde heette". Zonder verder te kijken of de achterkant te lezen (ik had haast) kocht ik het. En dat boek ging over de Bijbel en er ging een nieuwe wereld voor mij open. God heeft zeker ook humor.
    In retrospectie, de Bijbel in de persoon van Jezus Christus past exact bij mijn ervaring, waar andere geloofsopvattingen falen.
    1 John 4 -
    13 Hieraan kennen wij, dat wij in Hem blijven, en Hij in ons, omdat Hij ons van Zijn Geest gegeven heeft.
    14 En wij hebben het aanschouwd, en getuigen, dat de Vader [Zijn] Zoon gezonden heeft [tot] een Zaligmaker der wereld.
    15 Zo wie beleden zal hebben, dat Jezus de Zoon van God is, God blijft in hem, en hij in God.
    16 En wij hebben gekend en geloofd de liefde, die God tot ons heeft. God is liefde; en die in de liefde blijft, blijft in God, en God in hem.
    17 Hierin is de liefde bij ons volmaakt, opdat wij vrijmoedigheid mogen hebben in den dag des oordeels, [namelijk] dat gelijk Hij is, wij ook zijn in deze wereld.
    18 Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees buiten; want de vrees heeft pijn, en die vreest, is niet volmaakt in de liefde.
    19 Wij hebben Hem lief, omdat Hij ons eerst liefgehad heeft.
     
  12. Like
    ProDeo ontving een reactie van Flawless victory in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Zelf reflectie zou je niet misstaan 😄
  13. Like
    ProDeo ontving een reactie van Flawless victory in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Dat is moeilijk in woorden te beschrijven. Een poging, heel heel lang geleden, om precies te zijn op zaterdag 28 september 1974 om ± 18:00 in de Starterstraat 24 te Den Haag (het huis van mijn lieve oma) was mijn jonge leven beland in een diepe crisis. En op een gegeven moment realiseerde ik me dat niemand me meer kon helpen en dat was een afschuwelijk gevoel, totale ontreddering.
    Min of meer hetzelfde moment kwam de gedachte in mij op, misschien God? En zonder iets te verwachten ging ik naar de slaapkamer, ging op mijn knieën en zei, God, als U bestaat help me dan.  Niet echt een vroom gebed. De woorden hadden mijn mond nog niet verlaten of de liefde van God stortte zich uit in mij. Er zijn geen woorden voor omdat te beschrijven. Zijn aanwezigheid was alom, Zijn liefde doorstroomde, reinigde en overrompelde mij helemaal, alle zorgen verdwenen, ik had me nog nooit zo goed gevoeld. Wat een antwoord...
    En ik zat daar op een stoel in de slaapkamer van mijn oma en vroeg mij af wat mij overkomen was. Het was zo overweldigend maar snappen ho maar. Na ± 10 minuten piekeren was ik er nog steeds niet uit. Maar besloot dat het minste wat ik kon doen was om Hem te bedanken. Aldus wederom op de knieën, dit keer om Hem te bedanken. Maar zover kwam het amper, exact dezelfde ervaring viel mee ten deel, ondergedompeld in de liefde van God, het was genoeg, ik wist nu dat God bestond.
    Daarna nooit meer een soortgelijke ervaring gehad maar het is de basis van mijn geloof, het enige dat ik echt zeker weet, God bestaat, Hij houd van mij, en Hij is heilig. En met dat laatste moest ik aan de slag.
     
     
     
     
  14. Like
    ProDeo ontving een reactie van Hopper in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Aan die nickname zit nog wel een leuk verhaal aan vast. Het is alleen in Nederland zo dat de Latijnse uitdrukking ProDeo staat voor gratis. Echter de letterlijke vertaling is "voor God" en dat wist ik toen nog niet toen ik mijn commerciële software omdoopte in ProDeo (gratis dus in mijn beleving, vrij downloadbaar) toen ik met pensioen ging. En omdat de software een internationaal karakter had (alleen in het Engels) werd ik al snel geconfronteerd met verbaasde reacties want "gratis" in het Latijn is "Pro Bono". Ik vond het bijzonder amusant dat ik onbedoeld met de naamsverandering een soort van getuigenis had afgelegd.
  15. Like
    ProDeo ontving een reactie van Yours in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Nee hoor, je hebt helemaal gelijk.
    De uiteindelijke vraag van Noppert was prima, de stijl van de post benam me de lust om er energie in te steken.
    Inderdaad, de vraag diende zich op, wat nu? En ik had geen idee. Om een lang verhaal kort te houden, ik kwam in aanraking met de Bijbel op een bijzondere manier. Op zoek in de boekenwinkel naar een boek om in het weekend iets te lezen te hebben zag ik als sciencefiction liefhebber een boek met de titel "De Planeet die Aarde heette". Zonder verder te kijken of de achterkant te lezen (ik had haast) kocht ik het. En dat boek ging over de Bijbel en er ging een nieuwe wereld voor mij open. God heeft zeker ook humor.
    In retrospectie, de Bijbel in de persoon van Jezus Christus past exact bij mijn ervaring, waar andere geloofsopvattingen falen.
    1 John 4 -
    13 Hieraan kennen wij, dat wij in Hem blijven, en Hij in ons, omdat Hij ons van Zijn Geest gegeven heeft.
    14 En wij hebben het aanschouwd, en getuigen, dat de Vader [Zijn] Zoon gezonden heeft [tot] een Zaligmaker der wereld.
    15 Zo wie beleden zal hebben, dat Jezus de Zoon van God is, God blijft in hem, en hij in God.
    16 En wij hebben gekend en geloofd de liefde, die God tot ons heeft. God is liefde; en die in de liefde blijft, blijft in God, en God in hem.
    17 Hierin is de liefde bij ons volmaakt, opdat wij vrijmoedigheid mogen hebben in den dag des oordeels, [namelijk] dat gelijk Hij is, wij ook zijn in deze wereld.
    18 Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees buiten; want de vrees heeft pijn, en die vreest, is niet volmaakt in de liefde.
    19 Wij hebben Hem lief, omdat Hij ons eerst liefgehad heeft.
     
  16. Like
    ProDeo ontving een reactie van Yours in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Dat is moeilijk in woorden te beschrijven. Een poging, heel heel lang geleden, om precies te zijn op zaterdag 28 september 1974 om ± 18:00 in de Starterstraat 24 te Den Haag (het huis van mijn lieve oma) was mijn jonge leven beland in een diepe crisis. En op een gegeven moment realiseerde ik me dat niemand me meer kon helpen en dat was een afschuwelijk gevoel, totale ontreddering.
    Min of meer hetzelfde moment kwam de gedachte in mij op, misschien God? En zonder iets te verwachten ging ik naar de slaapkamer, ging op mijn knieën en zei, God, als U bestaat help me dan.  Niet echt een vroom gebed. De woorden hadden mijn mond nog niet verlaten of de liefde van God stortte zich uit in mij. Er zijn geen woorden voor omdat te beschrijven. Zijn aanwezigheid was alom, Zijn liefde doorstroomde, reinigde en overrompelde mij helemaal, alle zorgen verdwenen, ik had me nog nooit zo goed gevoeld. Wat een antwoord...
    En ik zat daar op een stoel in de slaapkamer van mijn oma en vroeg mij af wat mij overkomen was. Het was zo overweldigend maar snappen ho maar. Na ± 10 minuten piekeren was ik er nog steeds niet uit. Maar besloot dat het minste wat ik kon doen was om Hem te bedanken. Aldus wederom op de knieën, dit keer om Hem te bedanken. Maar zover kwam het amper, exact dezelfde ervaring viel mee ten deel, ondergedompeld in de liefde van God, het was genoeg, ik wist nu dat God bestond.
    Daarna nooit meer een soortgelijke ervaring gehad maar het is de basis van mijn geloof, het enige dat ik echt zeker weet, God bestaat, Hij houd van mij, en Hij is heilig. En met dat laatste moest ik aan de slag.
     
     
     
     
  17. Like
    ProDeo reageerde op Yours in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Dag Noppert,
    Ik denk dat je je moet realiseren dat ProDeo spreekt over ervaringen van bijna 50 jaar geleden. In mijn visie is hij destijds ondergedompeld in het Licht en de Liefde die rechtstreeks afkomstig is uit de Bron van het Leven, waar wij allen uit afkomstig zijn. Per slot van rekening herkent men de boom aan de vrucht. Als je dan bedenkt dat ProDeo er hier blijk van geeft ‘om niet voor God’ aanwezig te zijn, dan lijkt het mij het zeer aannemelijk dat satan, althans in het hier en nu, bij hem geen voet aan de grond heeft.
    Dit is wellicht wat invulkunde, ProDeo, dus corrigeer me aub als ik het mis heb. 
  18. Like
    ProDeo ontving een reactie van Petra. in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Dat is moeilijk in woorden te beschrijven. Een poging, heel heel lang geleden, om precies te zijn op zaterdag 28 september 1974 om ± 18:00 in de Starterstraat 24 te Den Haag (het huis van mijn lieve oma) was mijn jonge leven beland in een diepe crisis. En op een gegeven moment realiseerde ik me dat niemand me meer kon helpen en dat was een afschuwelijk gevoel, totale ontreddering.
    Min of meer hetzelfde moment kwam de gedachte in mij op, misschien God? En zonder iets te verwachten ging ik naar de slaapkamer, ging op mijn knieën en zei, God, als U bestaat help me dan.  Niet echt een vroom gebed. De woorden hadden mijn mond nog niet verlaten of de liefde van God stortte zich uit in mij. Er zijn geen woorden voor omdat te beschrijven. Zijn aanwezigheid was alom, Zijn liefde doorstroomde, reinigde en overrompelde mij helemaal, alle zorgen verdwenen, ik had me nog nooit zo goed gevoeld. Wat een antwoord...
    En ik zat daar op een stoel in de slaapkamer van mijn oma en vroeg mij af wat mij overkomen was. Het was zo overweldigend maar snappen ho maar. Na ± 10 minuten piekeren was ik er nog steeds niet uit. Maar besloot dat het minste wat ik kon doen was om Hem te bedanken. Aldus wederom op de knieën, dit keer om Hem te bedanken. Maar zover kwam het amper, exact dezelfde ervaring viel mee ten deel, ondergedompeld in de liefde van God, het was genoeg, ik wist nu dat God bestond.
    Daarna nooit meer een soortgelijke ervaring gehad maar het is de basis van mijn geloof, het enige dat ik echt zeker weet, God bestaat, Hij houd van mij, en Hij is heilig. En met dat laatste moest ik aan de slag.
     
     
     
     
  19. Like
    ProDeo ontving een reactie van Petra. in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Absoluut. Een ervaring (of eigenlijk 2 ervaringen) waar ik niet om heen kon waren nodig om van mij een overtuigend gelovige te maken anders was ik zonder meer een agnost geworden.
  20. Like
    ProDeo reageerde op LynMari in De hoofddoek   
    Dan draag je zelf een hoofddoek, als je dat zo mooi vindt.. .😂 
  21. Like
    ProDeo ontving een reactie van Hopper in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Zelf reflectie zou je niet misstaan 😄
  22. Like
    ProDeo ontving een reactie van Hopper in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Dat is moeilijk in woorden te beschrijven. Een poging, heel heel lang geleden, om precies te zijn op zaterdag 28 september 1974 om ± 18:00 in de Starterstraat 24 te Den Haag (het huis van mijn lieve oma) was mijn jonge leven beland in een diepe crisis. En op een gegeven moment realiseerde ik me dat niemand me meer kon helpen en dat was een afschuwelijk gevoel, totale ontreddering.
    Min of meer hetzelfde moment kwam de gedachte in mij op, misschien God? En zonder iets te verwachten ging ik naar de slaapkamer, ging op mijn knieën en zei, God, als U bestaat help me dan.  Niet echt een vroom gebed. De woorden hadden mijn mond nog niet verlaten of de liefde van God stortte zich uit in mij. Er zijn geen woorden voor omdat te beschrijven. Zijn aanwezigheid was alom, Zijn liefde doorstroomde, reinigde en overrompelde mij helemaal, alle zorgen verdwenen, ik had me nog nooit zo goed gevoeld. Wat een antwoord...
    En ik zat daar op een stoel in de slaapkamer van mijn oma en vroeg mij af wat mij overkomen was. Het was zo overweldigend maar snappen ho maar. Na ± 10 minuten piekeren was ik er nog steeds niet uit. Maar besloot dat het minste wat ik kon doen was om Hem te bedanken. Aldus wederom op de knieën, dit keer om Hem te bedanken. Maar zover kwam het amper, exact dezelfde ervaring viel mee ten deel, ondergedompeld in de liefde van God, het was genoeg, ik wist nu dat God bestond.
    Daarna nooit meer een soortgelijke ervaring gehad maar het is de basis van mijn geloof, het enige dat ik echt zeker weet, God bestaat, Hij houd van mij, en Hij is heilig. En met dat laatste moest ik aan de slag.
     
     
     
     
  23. Like
    ProDeo reageerde op Yours in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Dag Pro Deo,
    Hartelijk dank voor je openhartige antwoord. Wat een prachtige ervaringen! En wel in het diepste van je ellende. Wat zul je er een kracht uit geput hebben.....
    Ik begrijp je nickname nu ook helemaal.
    Met een vriendelijke groet,
    Yours
  24. Like
    ProDeo reageerde op Hopper in Redelijke argumenten voor atheïsme ?   
    Ik zou geantwoord hebben: Ja, dat weet ik 100% zeker, want 14 miljard jaar geleden is het universum ontstaan en middels allerlei oorzaken en gevolgen (waaronder evolutie)  heeft dat tot de denkende mens geleidt.
    Waar ik nooit een antwoord op wist was hoe het leven ontstaan is.  Dat verklaart de ET namelijk niet.  En toen er nog wat meer helderheid kwam besefte ik dat de wetenschap 'liefde' niet kan verklaren anders dan wat stofjes die ze kunnen vinden.   En toen er nog meer helderheid kwam ontdekte ik dat de wetenschap 'bewustzijn' in het geheel niet verklaart, behalve dan wat kletskoek.  Een eerlijke neurobioloog vertelde mij dat.  Dat was een eye opener.
    Uiteindelijk kwam ik er achter dat atheïsme ook een geloof is met allerlei aannames. Natuurlijk kloppen veel wetenschappelijke aannames , maar zaken als bewustzijn, liefde of Geest verklaart de wetenschap niet onder het mom: dat komt nog wel.
  25. Like
    ProDeo ontving een reactie van Fundamenteel in Welke Bijbel vertaling?   
    Dank voor de tip, Heb de BasisBijbel besteld. De online versie ziet er goed uit.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid