Spring naar bijdragen

Chaim

Members
  • Aantal bijdragen

    1.288
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Chaim reageerde op Flawless victory in Aanval van Hamas op Israel   
    De wereld keek helemaal niet weg.  Er gingen dagelijks vele honderden vrachtwagens Gaza binnen alwaar de chauffeurs werden neergeschoten en vermoord. Vervolgens zijn ze dan per vliegtuig voedselpakketten gaan droppen en is de VS bezig een haven aan te leggen bij Gaza zodat hulpgoederen ook per boot kunnen worden  aangeleverd.
     
  2. Like
    Chaim ontving een reactie van Hopper in Het Hallelujah topic.   
    Leonard Cohen's "Hallelujah" in het Jiddish, dat zingt over Koning David en Simson die beiden hun voornaamste fout begingen na te zijn verleid. Hun liefde was geen triomftocht, maar bleek tevens een gebrek in het prijzen van JHWH; momenten waarin de band met JHWH op de proef werd gesteld. Beiden, David en Simson, vielen eraan ten prooi. Maar anderzijds is er niets mooier dan liefde.
    Leonard Cohen was geboren en opgegroeid in een Joods gezin, identificeerde zichzelf als een religieuze Jood en heeft zijn hele leven lang een diepe verbondenheid met het Jodendom behouden.
    klik
    Door Dani'el Kahn
  3. Like
    Chaim ontving een reactie van Jahu in Oog in oog staan en strijden met God...   
    Hosje'a 12:4 zegt gewoon dat de betreffende kracht ('el/'elohiem, hetgeen naar mensen, engelen, zelfs naar afgoden en naar JHWH kan verwijzen) een engel (mal'ach) betreft: een engel/boodschapper -- dus niet JHWH zelf, net zoals Mosjeh in Numeri 12:8 een afbeelding/representatie (תְּמוּנַת) van JHWH zag (vergelijk Genesis 20:4, waar over een verbod op het maken תְּמוּנַת wordt gesproken -- niet over het maken van de directe hemelse zaken, maar over het representeren, het afbeelden). 
    Zoals gezegd, verwijzen de termen 'el & 'elohiem niet alleen naar JHWH. "P'ni'el" (פְּנִיאֵל) bestaat uit twee delen: "p'nie" (פְּנִי) en " 'el" (אֵל). "P'nie" (פְּנִי) is afgeleid van het Hebreeuwse woord "paniem" (פָּנִים) wat "gezicht", "aanzien" of "vooraan" betekent en staat verbonden in de s'michoet (status constructus), terwijl "el"/"elohiem (אֵל/אֱלֹהִים) verwijst naar macht of kracht in het Hebreeuws, wat, als gezegd, naar mensen, engelen, zelfs naar afgoden en naar JHWH kan verwijzen. Hosje'a 12.4 maakt onmiskenbaar dat het in het betreffende geval een engel/boodschapper betreft.
    Exact! Geen JHWH maar een 'iesj (אִישׁ), wat een man of een engel kan zijn, zoals 'iesj (אִישׁ) in Jozua 5:13 bijvoorbeeld ook een engel blijkt te zijn.
    Indien deze religieus is geweest - zoals ikzelf ooit - dan wel. Overigens is iedere jood (kleine letter j) religieus, terwijl een Jood (hoofdletter J) dat niet hoeft te zijn.
  4. Like
    Chaim reageerde op Flawless victory in Aanval van Hamas op Israel   
    Schandalig hoe er geprobeerd is van de opening van het museum een politieke aangelegenheid te maken.
     
     
  5. Like
    Chaim reageerde op Thinkfree in Aanval van Hamas op Israel   
    Hoop dat Israël die vervloekte organisatie met wortel en tak de grond uittrekt, de radicalen het land uit schopt. 
    De overige kunnen dan onder het bewind van Israël leven, als zij zich gedragen hebben ze het zeer goed in Israël.
  6. Like
    Chaim reageerde op Willempie in Aanval van Hamas op Israel   
    Het enige land dat de Koerden steunt en zoveel mogelijk bijstaat is Israël. 
    De Bijbel zegt dat geldzucht de wortel is van alle (soorten van) kwaad, De Egyptenaar Yasser Arafat (werkelijke naam: Mohammed Abdel Rahman Abdel Raouf Arafat Al Qudua Al Husseini) was de uitvinder van een etnisch Palestijns volk. Dat bestond daarvoor niet. Hij zag in het conflict tussen Joden en Arabieren een leuk verdienmodel en heeft daar op briljante wijze op ingespeeld. Hij en zijn vrouw zijn er schatrijk mee geworden. Zijn opvolgers doen hun best hem te evenaren en dat lukt aardig. De leiders van Hamas, waarvan er inmiddels tenminste drie miljardair zijn, hebben uiteraard geen enkel belang bij vrede. Want dan zou de geldbron opdrogen. 
  7. Like
    Chaim reageerde op Fundamenteel in Aanval van Hamas op Israel   
    Hoe weet je dit allemaal? Bent u zo iemand van de mossad of soortgelijks?
  8. Like
    Chaim reageerde op Flawless victory in Aanval van Hamas op Israel   
    Ja hij schrijft daarover in zijn aanval op @Chaim . Hier staat het:
     
  9. Like
    Chaim reageerde op Fundamenteel in Aanval van Hamas op Israel   
    Ja dat dacht ik ook. Als 750K zich verenigen tegen uw volk, dan is zelfverdediging toch legitiem? We staan nu tegen een hoger aantal die via massa migratie een invasie plande. Maar ze zijn erkend en ze zijn gekend, allemaal. Het zijn lafaards die enkel sneaky opereren. ISRAEL is tenminste transparant op dat vlak en deelt intel met accurate gegevens. We know.
    We weten dat Hamas nooit vrede wilde en we weten dat ze zich verschuilen bij burgers om hun propaganda te verspreiden.
    Het is game over voor Palestina.
    Toekomstgericht: Palestina bestaat niet meer. Het is 1 groot Israel waar Palestijnen onder de genade van Isreali bestaan.
  10. Like
    Chaim ontving een reactie van Fundamenteel in Aanval van Hamas op Israel   
    Meteen nadat de staat Israel was opgericht wilde Mohammad Amin al-Hoesseini - de Palestijns-Arabische nationalist en grootmoefti - de Joden vernietigen, voegde men de daad bij het het woord en ging men over op oorlog tegen de Joden. De kerel had goede persoonlijke contacten met Hitler en staat zelfs samen met hem op de foto. Na de Tweede Wereldoorlog vluchtte hij eerst naar Zwitserland en vervolgens naar Frankrijk, waar hij hij onder huisarrest werd geplaatst. Toen vluchtte hij naar Egypte, waar hij in 1948 asiel kreeg onder bescherming van de Moslimbroederschap en de vertegenwoordiger van deze organisatie in Palestina werd.
    Gaan er niet reeds een flink aantal belletjes rinkelen? Hieruit is Hamas ontstaan dat werd verkozen in Gaza toen ze officieel beleden dat ze de Joden wilden vernietigen, hetgeen ze onlangs nogmaals publiekelijk hebben bevestigd, ondanks dat dit gedachtengoed er in een eerder stadium even uit was gehaald.
    Nooit hebben ze vrede gewild, nooit hebben ze consessies willen doen en eindelijk zullen ze daar nu de prijs voor moeten betalen.
  11. Like
    Chaim reageerde op Thinkfree in Aanval van Hamas op Israel   
    Jihad, doen ze hier in het westen ook alleen iets subtieler. Zodra ze hier de overhand krijgen zijn wij christenen de bokkie.
    Geld ook voor het atheïsme trouwens.
  12. Like
    Chaim reageerde op Fundamenteel in Aanval van Hamas op Israel   
    Dat is zo. Onze God roept op naar genade, hun god roept op naar moord.
    Tijd dat al onze politekers theologisch bewust worden.
  13. Like
    Chaim reageerde op Thinkfree in Aanval van Hamas op Israel   
    Het zit hun in de genen, moslims zijn herrieschoppers dat moeten ze van hun Allah, staat in de koran.
    Daarom roepen ze ook "Allah snackbar" beste is om al die radicalen Israël uit te schoppen.
    Ze liegen dat ze knappen dat land is nooit van hun geweest, zij komen uit de omringende landen.
  14. Like
    Chaim reageerde op Fundamenteel in Aanval van Hamas op Israel   
    Amen Chaim! Bovendien heeft Hamas jaar en dag fake news in de wereld gelanceerd met steun van enkele politici die nu gearchiveerd staan in de geschiedenis, met name Sigrid. We hebben ze zelfs laten betogen en alle gezichten via facial recognition gerachiveerd. Het zijn laffe honden die even even onschendbaarheid mochten genieten, even, heel even.
    We hebben vrede een kans gegeven, ze bereidde zich voor op de genocide van Israel en het westen. Ieder die dat verdedigt of nog maar half goedkeurd, zal het onderspit delven.
    Zij die 7 oktober niet verfoeide maar op Israël blijven afgeven, staan in het "vizier".
    We weten waar we voor staan, we hebben ze in kaart: they better think twice.
  15. Like
    Chaim ontving een reactie van Fundamenteel in Aanval van Hamas op Israel   
    De Palestijnen hadden reeds lang geleden in vrede en voorspoed kunnen leven, maar hebben altijd voor terrorisme gekozen. Tijdens het Camp David-vredesoverleg bood de Ehoed Barak aanzienlijke concessies aan de Palestijnen, waaronder een aanbod voor de oprichting van een Palestijnse staat op bijna de volledige Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad, maar ondanks deze verstrekkende concessies wees Jasser Arafat het aanbod af, want ze waren niet bereid om compromissen te sluiten en wilden geheel Oost-Jeruzalem hebben en wilden dat zelfs de nakomelingen van de vluchtelingen in het land mochten wonen, waarna ze meteen weer overgingen op een nieuwe terroristische intifada.
    Na 7 oktober is het eindelijk genoeg. Geen beperkte miitaire operaties meer, maar een oorlog waarin Hamas terecht wordt afgeslacht. Natuurlijk vallen burgerslachtoffers altijd te betreuren, maar daar is geen ontkomen aan, aangezien hun eigen regering ze als schild en voor hun PR-oorlog gebruikt. Gelukkig kan de slag om het laatste Hamas-bastion snel aanvangen, zal Hamas worden dedecimeerd en hun hegemonie in Gaza verliezen.
  16. Like
    Chaim reageerde op Fundamenteel in Aanval van Hamas op Israel   
    Dus er zijn geen kinderen vermoord? Geen vrouwen verkracht? Ik denk dat u gewoon gedreven bent door Hamas propaganda?
    Straks gaat u nog ontkennen dat die aanslagen onder gejuich onthaald worden?
    Mezelf verdiepen heeft dus geen zin. U bent gewoon oliedom. Ik koesterde nochtans korte hoop bij u, maar ga mijn tijd dus niet verder verdoen.
    From the river to the sea, ISRAEL will be Hamas free.
  17. Like
    Chaim reageerde op Fundamenteel in Aanval van Hamas op Israel   
    En als je in Israel was geboren en uw buren weigeren iedere kans op vrede om verder uw genocide uit te roepen?
    Blablablabla
    ??? Dat is dan dankzij Hamas he? Wie weigerde de tweestatenoplossing?
  18. Like
    Chaim reageerde op Thinkfree in Aanval van Hamas op Israel   
    Hup Israël.
  19. Like
    Chaim ontving een reactie van Fundamenteel in Aanval van Hamas op Israel   
    Ik begrijp dat je relatief nieuw bent op het forum. Ben een Israëliër, heb in het IDF gezeten, maar ben zelf geen theïst. Ooit wel geweest (jodendom), maar dat is meer dan een decennium geleden.
  20. Like
    Chaim ontving een reactie van Fundamenteel in Aanval van Hamas op Israel   
    Israel heeft in de Gazastrook nog maar een laatste horde: Jafah.
    Hezbollah is inderdaad vele malen sterker dan Hamas, maar het grootste deel van het IDF bevond zich reeds een langee tijd tegen de grens van Libanon en niet in Gaza. Hezbollah heeft vooral heeeeel erg veel raketten.
    Bedoel je dat haSjem achter 7 oktober zit? Hoever kun je afdwalen! Het moedwillig levend verbranden van baby's in de oven, het doodmartelen van kinderen voor de ogen van hun ouders, het verkrachten van Joodse vrouwen en het feestelijk paraderen van hun ontzielde lichamen door de straten van Gaza,... Geef de Heer er maar de schuld van, joh. Zo ken ik je weer.
    walgelijk!
  21. Like
    Chaim ontving een reactie van Flawless victory in Aanval van Hamas op Israel   
    Israel heeft in de Gazastrook nog maar een laatste horde: Jafah.
    Hezbollah is inderdaad vele malen sterker dan Hamas, maar het grootste deel van het IDF bevond zich reeds een langee tijd tegen de grens van Libanon en niet in Gaza. Hezbollah heeft vooral heeeeel erg veel raketten.
    Bedoel je dat haSjem achter 7 oktober zit? Hoever kun je afdwalen! Het moedwillig levend verbranden van baby's in de oven, het doodmartelen van kinderen voor de ogen van hun ouders, het verkrachten van Joodse vrouwen en het feestelijk paraderen van hun ontzielde lichamen door de straten van Gaza,... Geef de Heer er maar de schuld van, joh. Zo ken ik je weer.
    walgelijk!
  22. Like
    Chaim ontving een reactie van Flawless victory in Aanval van Hamas op Israel   
    Sterker, Israel had als onderdeel van de vredesovereenkomst tussen beide landen in 1979 aangeboden de Sinaï en de Gazastrook aan Egypte terug te geven die Israel had verovert op Egypte tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967. Egypte wilde de Sinaï graag terug, maar weigerde de Gazatrook terug te nemen aangezien daar alrijd al problemen waren. Nu zit Israel helaas met de gebakken peren, maar ik vermoed dat ze er na het decimeren van de Hamas-terroristen wel een effectieve oplossing voor gaan vinden zodat iets als 7 oktober nooit meer zal plaatsvinden.
  23. Like
    Chaim ontving een reactie van Flawless victory in Aanval van Hamas op Israel   
    Wat er veranderd is, is dat Hamas d macht in Gaza in handen heeft, vanuit de Gazastrook telkens Israel terroriseert om zich vervolgens terug te trekken tussen hun burgers die ze als schild gebruiken voor hun PR-oorlog, waarna ze gaan klagen over Israel's reactie. Na 7 oktober is het genoeg geweest: nu blijft het niet bij een beperkte miitaire operatie, maar wordt Hamas gedecimeerd en zal de strijd pas stoppen totdat Hamas de hegemonie in Gaza kwijt is. Die paarduizend Palestijnse doden zijn niet belangrijker dan de honderdduizenden slachtoffers die in andere oorlogen te betreuren vallen en vielen. Maar wie hoor je klagen over de 500.000 Syrische slachtoffers, of de 100.000 Jemenitische burgerslachtoffers? -- oorlogen die nog aan de gang zijn. Zoals gezegd: no Jews, no news.
  24. Like
    Chaim reageerde op Flawless victory in Aanval van Hamas op Israel   
    Amir haalt op zijn Telegramkanaal aan dat er in 2008 maar liefst 700.000 Gazanen zijn doorgebroken over de grens met Egypte. Daarbij zijn 80 Egyptische soldaten omgekomen en het eerste wat de Gazanen deden was zoveel mogelijk Egyptische vlaggen vervangen door Hamasvlaggen. Geen wonder dat Egypte een muur heeft gebouwd.
  25. Like
    Chaim ontving een reactie van Breuk in Aanval van Hamas op Israel   
    Ik snap deze opmerking niet zo goed. Waarom zou ik te lui zijn om te studeren? Heb een doctoraat in de Informatica, een Bachelor op de Kunst Academie afgerond, ben momenteel bezig met Duitse Filologie, heb tevens nog Natuurkunde gestudeerd en spreek een flink aantal talen vrij vloeiend. Waar haal je vandaan dat ik te lui zou zijn om te studeren?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid