Spring naar bijdragen

Shevan

Members
 • Aantal bijdragen

  434
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Shevan geplaatst

 1. Ik vind het behoorlijk bizar dat mensen zo kunnen denken. Bekijk het eens van de andere kant. Dan wil ik wel een verbod op religie als mensenrecht. Of elke kerk samenkomst verbieden. Gelukkig is de meerderheid voor vrijheid en blijheid en niet voor een 'openbare' gevangenis.
 2. Shevan

  evolutietheorie vs bijbel

  Gelukkig kunnen we evolutie wel waarnemen, neem bijvoorbeeld het huisdier de hond vs de wolf. En nieuwe soorten bacterien die materiaal eten wat nog maar 50 jaar bestaat. Evolutie recht onder onze neuzen.
 3. Ik hoop maar dat het niet de oorzaak wordt/is van meer geweld. Verder kan ik mij er niet druk om maken als iemand een boek verscheurd.
 4. Shevan

  Voorkom verbod op besnijdenissen

  @Ken Yehuwdiy Mijn reactie is gericht op qouten van een bijbel teks) zonder de tekst er bij te zetten of uitleg te geven. Hier kan ik niks mee. Ten eerste wat staat er in de tekst en ten tweede hoe leg jij of begrijp jij deze tekst. Zoals jij ook weet leggen heel veel mensen bijbel teksten anders uit. Daarom is het een rede zinloze taak om losse quotes uit de bijbel te geven.
 5. Shevan

  Voorkom verbod op besnijdenissen

  Persoonlijk vind ik het de hoogste tijd en juist duitsland is een goede voortrekker! Juist omdat het daar een nog moeilijke onderwerp is dan in andere EU landen. Het onzinnige gemekker over de WOII moet maar eens afgelopen zijn.
 6. Shevan

  Voorkom verbod op besnijdenissen

  Wat bedoel je hiermee? Lees Galaten 5,3. Ik heb niet zoveel met bijbel teksten, maar wel met de meningen en overtuigen van mensen. Ik laat het dus maar hierbij.
 7. Shevan

  Voorkom verbod op besnijdenissen

  Wat bedoel je hiermee?
 8. Shevan

  Voorkom verbod op besnijdenissen

  Hopelijk veranderd het niks, grote respect voor het verbod.
 9. Duidelijk. Er was bij mij verwarring ontstaan doordat mijn tekst ge-qoute was. Deze reactie maakt het gelukkig weer allemaal duidelijk. Pen & Teller in hun show Bullshit hebben een show gewijd aan besnijdenis (circumcision) ondanks hun botte hak en ram methode geeft het toch een behoorlijk goed beeld van de hele situatie. De aflevering is terug te vinden op youtube voor de liefhebbers.
 10. Gelukkig dan maar dat het ook niet mijn argument is voor het verbieden van besnijdenis. En is het een reactie op de mogelijk nadelige effecte van besnijdenis.
 11. Misschien is het ontwetendheid maar door een besnijdenis kan de sex ervaring veel lager zijn. Dit om meerdere redenen, de voorhuid helpt bij de penetratie en behoud meer het gevoel. Gelukkig zijn er oprek methodes om de voorhuid weer zijn normale formaat te geven en kunnen deze problemen worden verholpen. Helaas kan je er dus wel degelijk iets aan overhouden.
 12. Het probleem wat ik heb als athiest en ex-christen is dat iedereen de bijbel anders uitlegt en kan uitleggen. Niemand is het met elkaar eens en langzaam aan evolueerd het 'algemene' gedachtengoed en ook binnen al de nominatie van het Christendom. Christen 1 zet het in context A, christen 2 in context B en een athiest in context C. De wijze van schrijven, de leeftijd van het geschrift en de vele te vinden inconsistentie binnen het geschrift geeft nu eenmaal zeer eenvoudig de mogelijkheid om heel veel verschillende uit te leggen voort te brengen. Hierdoor vind ik het niet verbazingwekkend als
 13. Shevan

  evolutietheorie vs bijbel

  Dat is het ook. In dit geval is de humor vor mij een verzachtend middel. Beter lachen dan huilen!
 14. Shevan

  evolutietheorie vs bijbel

  Gelukkig slaat de tekst nergens op en geeft het niet weer wat de big bang theory en de evolutie theorie inhoud. Ik weet niet waarom jij hierom moet lachen, persoonlijk moet ik lachen om de ontzettende ontwetendheid van de schrijver. Wat een dombo.
 15. Het besnijden van kinderen op andere gronde dan medische is kindermishandeling. Indien een volwassene zich wil laten besnijden... go for it!
 16. Dank je reactie. In jou visie is het breken van een kerkelijk huwelijk slechter dan het breken van een niet kerkelijk huwelijk. Hiermee bedoel ik slechter tegen over god. Ik kan mezelf iets voorstellen dat het breken van een niet kerkelijk huwelijk niet eens als zo erg kan worden gevonden. Ik hoop dat je hierbij echt het hedendaagse (nederlandse) huwelijk bedoelt. Het christelijk huwelijk is namelijk niet het oudste (bekende) vorm van een huwelijk.
 17. Verboden vruchten smaken altijd het lekkerst. Gelukkig dan maar dat het niet verboden is.
 18. Shevan

  Homoseksualiteit

  Hebben christenen tegen jou dat gezegd, of is dat een eigen aanname? Tegen mij persoonlijk is door christenen zeker gezegt. Ga heen en vermenigvuldig u! Mijn dominee heeft aangegeven dat het een taak/verplichting was van christen om 'veel' kinderen te krijgen. Dus ja er zullen vast ook wel christenen zijn die dit als ultiem doel zien. Of dit veel waarde heeft laat ik maar even in het midden.
 19. Voor mij werd met de opmerking niks duidelijk over jou mening over de kwestie. Misschien kan je dit als nog doen in andere woorden?
 20. Hoe kijk jij aan tegen een scheiding van een huwelijk zonder kerkelijk zegen? Is dit voor jou overtuigen van/voor god even fout? als het scheiden van een huwelijk met kerkelijke zegen?
 21. Shevan

  evolutietheorie vs bijbel

  Er zijn duizenden redenen waarom mensen geloven en niet geloven. Neem mijzelf bijvoorbeeld, ik hangt geen religie aan en neem de theorie van evolutie en natuurlijke selectie aan als waarheid.Mijn ongeloof komt niet door mijn acceptatie van darwins prachtige theorie, mijn ongeloof komt simpel weg door de onbetrouwbare, onlogische en extreme vage claims welke gelovigen doen. Ik kan deze simpel wel niet aannemen als waarheid.
 22. Er zijn al verschillende dialogen en discussies geweest over trouwen. Denk hierbij aan scheiden, gelijk geslachtige huwelijken en wetgeving. Nu heb ik een vraag of er voor christenen een verschil bestaat tussen trouwen voor god en getrouwd zijn volgens de Nederlandse staat? Is er een verschil tussen een huwelijk afgesloten voor god of een huwelijk niet afgesloten onder/voor god?
 23. Mwa, je kunt die indeling wel maken. Maar ik heb de indruk dat je het onderscheid kunt vergelijken met 'de gelaagd-structuralistische beschouwingswijze' van Braudel (historicus). Kort door de bocht: gebeurtenissen op korte, midden en lange duur. Die van korte duur zou je zelf nog kunnen waarnemen maar beïnvloeden de geschiedenis nauwelijks. Die van lange duur gaat ver voorbij je eigen leven en hebben grote invloed op de geschiedenis. Maar die van lange duur bestaat veelal eigenlijk uit gebeurtenissen van korte duur. Tuurlijk kan je een indeling verzinnen en deze micro/macro evolutie noemen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid