Spring naar bijdragen

johnner

Members
 • Aantal bijdragen

  11
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. johnner

  evolutietheorie vs bijbel

  ik ben 14 dus ken die termen niet allemaal. maar hoe is de bijbel btw onstaan wie was de schrijfer ect. aangezien god zelf niet op aarde is geweest en het heeft geschreven. en hoe kan er een oud en nieuw testament zijn?
 2. johnner

  Game-topic

  minecraft
 3. johnner

  evolutietheorie vs bijbel

  Omdat de verklaring die de evolutie theorie geeft niet de reden is waarom ik in God geloof. Kortom: of evolutie nou wel of niet bestaat, mijn geloof in God zal er niet minder groot door worden. dit wil ik ook best geloven dat uw geloof niet minder erdoor word. tevens is er wel zeker tastbaar bewijs. neem het voorbeeld slangen. er zijn skelleten van slangen gevonden die poten hadden, dit is door de evolutie en aanpassing aan leefgebied veranders. maar als je het huidige skelet van een slang bekijkt dan zal je nog steeds kunnen zien dat die pootjes heeft gehad.
 4. johnner

  evolutietheorie vs bijbel

  dat dit een christelijk forum is en ik dus eerst dat duidelijk wou hebben zodat jullie mij niet als christen zouden veroordelen over de toekomende uitspraken. Ik ben pas 14 dus zinsopbouw kan soms niet lopen btw. Wat ik zei is mijn visie over hoe ik de bijbel/gelovigen zien. hier kunt u natuurlijk niks in herkennen dat geloof ik best. Maar dan rest mij de vraag, bijna alles van de evolutietheorie is wetenschappelijk bewezen, waarom blijven jullie dan vasthouden aan god?
 5. Bs'd Er zijn geen theologische redenen waarom een christen zich zou moeten laten besnijden, al snap ik nog steeds niet hoe de christenen onder deze hele heldere uitspraak van JC uitkomen die zegt dat de hele wet, waaronder besnijdenis, onverkort nageleefd moet worden: "Meent niet, dat Ik gekomen ben om de wet of de profeten te ontbinden; Ik ben niet gekomen om te ontbinden, maar om te vervullen. 18 Want voorwaar, Ik zeg u: Eer de hemel en de aarde vergaat, zal er niet één jota of één tittel vergaan van de wet, eer alles zal zijn geschied. 19 Wie dan één van de kleinste dezer geboden o
 6. u wilt dus dat de joden iets van hun geloof afhalen[vind besnijden zelf ook mis]? wat als wij zouden zeggen, wij willen ze rustdag afschaffen? dan ga je toch ook in strijd van dat u hem wilt behouden. dit is de reden die de joden kunnen aanvoeren om uw commentaar te ontgelden
 7. johnner

  evolutietheorie vs bijbel

  verder heb ik de volgende dingen: evolutie theorie is bewezen. god valt niet te bewijzen, aangezien het niet tastbaar is en er geen foto`s of wat dan ook van is. hiermee zal ik denk ik sommigen christenen voor de borst stoten[ook andere gelovigen] maar dit is mijn visie hierop.
 8. johnner

  evolutietheorie vs bijbel

  oke ik leg het verkeerd uit, ik denk dat gelovigen een god willen/hebben om hun te steunen zonder antwoord te krijgen, dat god ze als het ware een luisterend oor bied dat altijd beschikbaar is. Maar mijn vraag op jouwn antwoord, als je de evolutie theorie aannemelijk vind, hoe kun je dan geloven dat god de schepper is?
 9. ik ben persoonlijk aan aanhanger van charles darwin en de evolutietheorie aangezien dit op bewezen feiten rust. god is tot nu toe niet bewezen. dus daarbij mijn mening: ik denk dat de gelovige mensen iets nodig hebben om aan vast te houden in moelijke tijden. Dat de christenen, moslimis, joden slecht een god hebben om hun problemen te kunnen verlichten door te bidden. Dit is hoe ik gelovigen opvat. ik beweer totaal niet dat er iets mis is met gelovigen aangezien ik zelf heb gehad met een gerevormeerd christen. Kan iemand zijn mening hierover kunnen laten vallen, ik ga graag in discussie.
 10. ik als evolutietheorie aanhanger kan slects zeggen: doe wat je hart wilt en wat je leuk vind. als ik even als christen moet redeneren [ben ik niet], god zal vanzelf ingrijpen als hij het nodig vind.
 11. ik ben zelf evolutietheorie aanhanger dus begrijp me niet verkeerd. ik vind het erg naif om te denken dat wij de enige slimme wezens zijn in heeeeel het universum. das weer typisch een menselijke eigenschap denken dat de mens het supperras is en geen dier/alien of wat dan ook gelijk is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid