Spring naar bijdragen

Fitness topic


Aanbevolen berichten

Quote:

Joh, vermoeiend zeg, gisteren liep er een instructeur rond die allerlei nutteloze tips gaf, zo moest ik oefeningen langzamer doen... zo'n klets, supertrage lifts waren populair in de bodybuilding scene in de jaren 70 ofzo maar zijn totaal achterhaald.

Maarja, je moet naar de instructeurs luisteren, had dus geen fijne training. Vanavond is ie er hopelijk niet.

Och ja de instructeurs....Ik zeg altijd meteen als ik bij een nieuwe fitness kom.Ik hoef geen begeleiding,ik heb me eigen schema huppeldepup.En bij de nieuwe fitness centrums zijn inderdaad dat rustige gedoe nu in.Helemaal computer gestuurd en al die zooi.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 827
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

donderdag avond even wezen trainen.

10 min op de fiets

10 x 15kg 'bankdrukken ?'

10 x 20kg 'bankdrukken ?'

5 x 25kg 'bankdrukken ?'

3 x 10 met 90kg op zo'n bank waar je zit en moet je jezelf wegduwen met je benen, bank staat licht omhoog

2 x 25 met 50kg buikspier apparaat

1 x 10 met 65kg apparaat waarop je zit en moet je hendels naar beneden trekken, gewicht gaat omhoog

2 x 10 met 67.5kg apparaat waarop je zit en moet je hendels naar beneden trekken, gewicht gaat omhoog

en nog 5 minuten wezen hardlopen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Even aan de mensen die aan krachttraining doen.Hoevaak kunnen jullie je opdrukken?Ik zit nu op 80,ik ga voor de 100.Maar blijf elke keer steken op 80.Verder @Nath oef een knieblessure.Veel sterkte.

Ik verbrijzelde een jaar terug mijn grote teen.. dus toen heb ik het een hele tijd niet meer gedaan.. daarvoor zat ik meestal rond de 80/90..

De laatste tijd weer begonnen en ik red het steeds vaker tot de 100..

Daarnaast doe ik enkel thuis aan 'fitness'.. heb een roeiapparaat, altijd leuk.. een sit-up bankje en enkele gewichten.. voor mij is het allemaal gratis dus ach party.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

toen ik er meebegon kwam ik eerst amper tot 10.. maar gewoon een paar keer per dag even proberen.. ik bedoel, het kost je dan maar een paar minuutjes.. een van de simpelste vormen om een beetje aan kracht te komen.. en toen ging het getal gestaag omhoog..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Opdrukken, pfff geen idee. Ik houd meer van zware oefeningen met een paar herhalingen. Als ik een keer op vakantie ga en er geen gym bij het hotel is ga ik me wel opdrukken denk ik.

Quote:
"Nath" schreef het volgende:

Ik was helemaal weg van spinning. nou op een gegeven moment hield ik het echt neit meer vol.. Echt daar baalde ik enorm van. Spinning is zo ontzettend gaaf

Bah dat is balen idd. Weet je wat er met je knie aan de hand is? Ga anders es naar de dokter. Een knieblessure die zo zwaar is dat je nooit meer kunt sporten is een zaldzaamheid.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vanavond weer ff bezig geweest, hoofdzakelijk met de biceps en triceps! De volgende oefeningen heb ik gedaan:

Lying Triceps Extension:

DBLyingTricepsExtension.gif

Ik ben nog niet erg getraind met de triceps dus deze Tricep Extension was met 4kg per arm meer dan zat puh2.gif

Cable Pushdown (tricep):

CBPushdown.gif

Dumbbell Curl:

DBCurl.gif

Barbell Preacher Curl:

BBPreacherCurl.gif

Ook redelijk zwaar met 10kg eraan, nog niet eerder uitgevoerde oefening.

Niet erg veel oefeningen op een avond maar het was zwaar genoeg puh2.gif Daarnaast nog een wat standaard buikspier oefening gedaan. Morgen waarschijnlijk borst en schouders aanpakken!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Weetje wat ik de laatste tijd opmerktepuh2.gif gewoon int algemeen.

Sommige mensen hun schouders gaan echt schuin naar beneden, de mijne die gaan gewoon recht horizontaal (lichtjes schuin, maar niet zoveel).

Dat zie ik nu ook op dat dumbbell curl filmpje hierboven. Dat komt denk ik doordat die spieren tussen hals en schouders dikker zijn?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Een collega van me doet ook aan fitness, en heeft ook van die vreselijk schuine schouders puh2.gif ik vind het niet echt mooi. Die overall die hij aan heeft glijdt haast af big-smile.gif

Die van mij zijn ook redelijk horizontaal. En heb eingelijk geen idee of je van die hangende schouders krijgt van fitness puh2.gif Mag toch hopen van niet zeg!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Gisteren weer een record gezet voor mijn biceps bij de cable curl smile.gif

Wat die schouders betreft: voor een groot deel is dat een kwestie van genetische opmaak. En idd heeft het te maken met je trapezius, de bundel spiervezels tussen nek en schouder, dit zijn de bovenste vezels:

link

Bij mij zijn die vrij aardig ontwikkeld, moet ook wel want bij het squatten, dat is deze oefening:

link

..ligt het gewicht op je trapezius. Als het op het bot ligt voelt dat niet lekker aan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zie nu pas dat er een fitness topic is. Jullie zijn wel goed professioneel bezig zeg. Doe altijd mr wat eigenlijk. Hebben hier een drukbank in de woonkamer staan. Doe meestal 30 a 40 kilo drukken en 30 kilo staand om de biceps te trainen. Voor de rest wat losse oefeningen. Maybe wel een idee om eens een schema te maken..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik was van plan vanavond lekker bezig te gaan met de borst en schouders, maar heb dat even uitgesteld tot morgen.. die tricep oefeningen hakken er wel even in, spierpijn zeg puh2.gif

Ben je ook lid van een sportschool dan Warrior4Jah? Met thuisfitness heb je echt discipline nodig, en bij mij is dat na een tijdje ver te zoeken knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Bench press zit nu op 90kg, gaat langzaam aan de goede richting in. Ben blij als ik op de 100 zit, dat klinkt al een stuk beter smile.gif

@Warrior4Jah: "maar wat doen" helpt wel wat, maar het is lang niet zo effectief als het zou kunnen zijn. Met een drukbankje, een barbell (lange halter), 2 dumbells (korte halters) en een zooitje schijven kun je een aardig programma in elkaar draaien.

@janpeter: spierpijn is fijn puh2.gif

Heb gisteren ook borst en triceps flink aangepakt, met o.a. dips waarbij ik heel ver door mijn armen zak:

link

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja ik doe het laatste tijd bijna dagelijks, gaat wel lekker:-) Ik heb idd een lange halter met 50 kilo aan gewichten + 2 dumbells van 5 kilo liggen. Iemand een goede website oid om een schema in elkaar te draaien? Lijkt me wel leuk om ff doelgericht aant werk te gaan!

Link naar bericht
Deel via andere websites

@LightJr.: die dips krijg ik nog niet voor elkaar knipoog_dicht.gif redelijk zwaar.

Ik ben na ongeveer 2maanden begonnen met het trainen van mn benen. Maandags heb ik maar benoemd tot been-train-dag puh2.gif In ieder geval, ik heb maandag ge-squat.. en het is werkelijk ongelovelijk hoeveel spierpijn je daarvan overhoud zeg! Traplopen is nu, 2dagen later nog steeds redelijk pijnlijk puh2.gif Om de sportschool uit te komen moet ik een trap af.. die heb ik die avond tree voor tree moeten nemen met mn hand stevig aan de reling vast, haha big-smile.gif Het aantal kilo's was nog niet daverend, maar het moet groeien. Enige nadeel is dat het een smith-machine betreft. Een echte stelling om "vrij" te squatten hebben we niet.

Als ik er wat aan gewend ben probeer ik er nog wat oefeningen naast te doen, dat was afgelopen maandag niet meer mogelijk puh2.gif kon haast niet meer op mn benen staan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hahahah! widegrin.gif

Sorry, maar het is zo herkenbaar, geen trappen meer kunnen lopen, twee keer zo lang fietsen naar huis na het trainen. Toen ik net begon met squatten heb ik ook flink af moeten zien knipoog_dicht.gif

Hoeveel sets heb je gedaan met hoeveel herhalingen en hoeveel gewicht? Begonnen met 30kg ofzo (5kg eraan aan beide kanten)?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Yep, ben begonnen met 2setjes van 15reps. met aan beide kanten 5kg eraan. Daarna 2setjes van eveneens 15reps. met 10kg aan beide kanten eraan, hoeveel de stang zelf weegt weet ik niet eens.. Daarna leek het alsof ik op twee bungelende worsten liep puh2.gif

Fietsen is idd ook een ramp, totaal geen kracht kunnen zetten puh2.gif Aankomende maandag gelijk beginnen met in totaal 20kg eraan hangen, zien of ik weer 4setjes haal smile.gif

Gister begonnen met de bench-press, eveneens met de medewerking van Smith knipoog_dicht.gif In totaal 10kg eraan gehangen en was me even meer dan zat puh2.gif Zal eerst proberen wat kracht op te bouwen voordat ik de Smith goodbye zeg. Heb er trouwens met moeite 4setjes uit kunnen persen, waarvan de laatste eigenlijk voor een halve telt puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid