Spring naar bijdragen

Waarom als niet-christen op dit forum?


Aanbevolen berichten

  • 1 month later...
  • Antwoorden 168
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Een wicca bestaat niet, je zou een wiccan zijn. Overigens vind ik Wicca maar surrogaat, met shopt bij een aantal oude godsdiensten, verkracht hun symboliek en gaat aan de haal met wat new-age dingetjes en voila, de Oude Religie zou geboren zijn..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Als ik op atheïstische of anti-christische forums kom, en mijn mening begin te zeggen, dan krijg ik niks dan complimenten toegeprezen. Op dit forum kan ik een onderwerp van een ander aspect bezien en erover discussiëren.

Andere forums zijn veel te eenzijdig.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Persoonlijk als ik de posts van kidon lees.

Komt hij op mij over.

Als iemand die zo bang is geworden van zijn eigen "Niet Christelijke" verleden.

Dat ie het zoveel mogelijk wil mijden.

Volgens mij is hij bang om weer in z'n oude haggie terug te vallen.

En weer te zondigen.

Ik kan me er enigsinds wel wat bij voorstellen als je zo hebt geleeft.

Ik denk niet dat hij een "hekel" heeft aan Satanisten,Atheisten e.d.

Hij is gewoon bang om zijn "oude" zelf weer tegen te komen. En daardoor komt hij wat radicaal over.

Dit is overigens absoluut niet aanvallens bedoelt.

naar Kidon of anderen die zichzelf daarin zien.

Ik vond de getuigenis die hij neer zette wel erg goed en mooi.

Ik herkende ook pepaalde dingen uit mijn eigen verleden er in.

En moet eerlijk zeggen dat daardoor Satanisten en Atheisten mij ook wel een beangstigen.

Maar ik vind dat je voor iedereen respect moet hebben dus ook voor hen. Daarom zou ik hun dan ook nooit aanvallen. Zolang hun dat ook niet bij mij doen

Maar als hij i.m echt zo sterk is als hij in zijn getuigenis verteld dan denk ik dat die angst i.m ongegrond is. En dat hij moet gaan proberen meer op God te vertrouwen.Want ik heb gemerkt dat vertrouwen in God de angst weg neemt.

En als laatste ben ik van mening dat liefde meer bereikt als radicaliteit. Met radicaliteit bereik je naar mijn mening niks en schets je alleen maar een verkeerd zwart wit beeld van het geloof terwijl het geloof helemaal zo zwart wit niet is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Ik geloof niet. Ik probeer nu net te verwoorden waarom niet. Ik kom er alleen niet uit. Het klinkt heel aubollig maar ik kom niet verder dan "Het is een gevoel..".

Nu is het met geloofszaken altijd wat irrationeel, het bewijs voor het bestaan of niet bestaan van (een) god bestaat niet, almacht is een inconsistent begrip en de meeste geloven die liefde en dergelijke prediken hebben net zoveel bloed aan hun handen als Hitler.

Ik denk dat het geloof bij mij moet groeien. Als je iets wilt laten groeien dan moet je er aandacht aan besteden. Vandaar dit forum.

Link naar bericht
Deel via andere websites

puh2.gif Goede topic hopeloos?

Ik ben hier gekomen via google toen ik zocht naar info over de DaVinci Code en er hier ergens een discussie over was. Daarna blééf ik omdat het zo gezellig was in de koffiebar. Nu ben ik hier omdat de discussies zo interessant zijn. Verder ben ik vooral aanhanger van het motto "onderzoek alles en behoud het goede". Maar dan anderspuh2.gif. Ik ben christelijk (rooms-katholiek) opgevoed maar dat was niet wat voor mij. Na zoeken werd ik wicca.

En Raido: wicca is geen Oude Religie, het is een moderne interpretatie van natuurreligies. Ongeveer zoals ik het christendom zie ten opzichte van het jodendom. Over die symbolen, noem er eens een paar? bvd.

Ik val geen mensen aan op meningen, wel waar zij die op baseren.

Oja. Ik ben hier ook omdat bijna iedere christen die ik ken rooms-katholiek is en het mengelmoesje aan andere stromingen hier ideeën voortbrengt die ik erg interessant vind.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben hier eigenlijk belandt door interesse voor het geloof.

Gewoon er meer over willen weten en zoeken naar antwoorden, want ik wil eigenlijk alles weten, voordat ik een besluit neem.

Voor de rest is het hier gezellig en vermaak ik mij hier goed.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op donderdag 12 januari 2006 18:58:09 schreef Kidon het volgende:

Dit is geen persoonlijke kritiek, maar het verbaast me

dat er zoveel athe�sten, satanisten en andere -isten zitten...

Wat zoeken jullie hier?

Wat ik hier zoek als Atheïst. Over het algemeen vind ik het leuk om met mensen te discussieren die een compleet andere levensbeschouwing hebben als ik. Op die manier kun je van elkaar leren en elkaar begrijpen.

Daarnaast denk ik ook een beetje om vooroordelen t.o.v. Atheisten de wereld uit te helpen. Gezien ik daar onder gelovigen vrij vaak op stuit.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 year later...

------------------------------in nacht en nevel is men de weg kwijt;laat de goddelozen zijn eigen hutje maken en daar godloos zijn.Laat de Christen zijn/haar eigen forum paleis als huisgenoten van het al.

De meeste godlozen zitten heel erg vast aan dat Al daar om zijn ze graag in het huisgenotenpaleis van het Al.

Het kan verkeren zei Bredero.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid