Spring naar bijdragen

Narnia: lion, witch and wardrobe


Aanbevolen berichten

hooj

kennen jullie deze boeken van C.S.Lewis?? of misschien de films gezien van de BBC toevallig (kleine kans of je moet egt fan zijn), de film the lion the witch and the wardrobe komt uit in december

kennen jullie deze en wat vinden jullie ervan?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 283
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Heeeee, leuk topic.

Ik ben best wel fan van de Narnia-reeks en kan niet wachten tot het december is. De oude tv-films/miniseries van de BBC ken ik niet, maar daar heb ik eigenlijk ook niet zo'n behoefte aan.

Aan de ene kant ben ik erg benieuwd naar de film, de voorstukjes zagen er veelbelovend uit, alhoewel ik alweer verschillen met het boek heb kunnen ontdekken. Aan de andere kant wil ik de film eigenlijk helemaal niet zien, omdat op die manier mijn eigen gecreeerde Narnia-wereld wordt opgeblazen en ik de boeken voortaan altijd zal visualiseren op de Disney-manier. Maar tja.. dat heb je eigenlijk met alle boekverfilmingen wel.

Wat ik wel begrijpelijk, maar vooral erg jammer vind, is dat ze niet bij het 1e boek uit de reeks beginnen. Natuurlijk is 'The lion, the witch and the wardrobe' (NL: Het verborgen land achter de kleerkast) het bekendste verhaal en misschien ook wel het leukste voor het grote publiek om te verfilmen. Maar toch had het me leuker geleken als ze gewoon bij 'The magician's nephew' (NL: Het neefje van de tovenaar) waren begonnen en dan de hele lijn van de geschiedenis van Narnia hadden gevolgd. Ik twijfel nu namelijk heel erg of ze ooit wel alle delen gaan verfilmen. Zal wel niet, jammergenoeg.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@tigerente: ze gaan alle andere delen ook verfilmen als dit btj succes word (is t al aan t worden in VS dus waarschijnlijk wel)

enne ik ben ook fan knipoog_dicht.gif maar de BBC film/series zijn wel mooi gemaakt weetje niet zoveel geweld enzo ik denk dat bij disney ze daar meer op uit zijn, op gevechten en van dat soort populaire aandachttrekkers waardoor t verhaal btj weg is zegmaar, maarja eerst zien dan oordelen knipoog_dicht.gif

kennen jullie trouwens de christelijke boodschap erachter?? over dat aslan de leeuw eigenlijk Jezus voorstelt enzo

Link naar bericht
Deel via andere websites

Jep ik ken die boodschap wel. Ik heb de boeken nog nooit gelezen (schijnt nogal schokkend te zijn als ik dat aan sommige christelijke vrienden vertel), maar ik heb deel 1 voor mijn verjaardag gevraagd. Dus hopelijk krijg ik die dinsdag smile.gif Ik zag de trailer van de film toen ik een paar weken terug naar Madagascar ging. Ik dacht echt "Wow, die moet ik zien!" Jammer dat het nog zo lang duurt hé... met Kerst komt ie pas boosrood.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

ja egt balen... ik wacht nu al een jaar ofzow.. k volg t al zolang.. elk nieuws weetik knipoog_dicht.gif *bijna dan*

maar ik lees die boeken al sinds ik kon lezen en nu ook in engels enzo heb de hele serie in ENG. en NLS. en BBC-films dan... maar ik hoor van heel veel mensen die trailer hebben gezien die zeggen lijkt me leuke film enzo.. dus word denk ik wel een hype tegen die tijd...

Link naar bericht
Deel via andere websites

dit las ik net.. k dacht zal t ff erop zette

Rebecca St James hosts narnia event:

Rebecca spent Sunday through Tuesday of this week at the International Christian Retail Sales conference in Denver—one of the Christian industry’s biggest events of the year for the introduction of “what’s new†in books, music, videos—and beyond. It was three days packed with activities! On Sunday, Rebecca performed made a major performance debuting her music from the upcoming Disney film, The Chronicles of Narnia—following her performance by acting as official “hostess†for a Narnia event that officially “debuted†the movie for Christian retailers. The event was attended by the film’s producers and executive/creative teams surrounding its’ introduction as a major Christmas ’05 film event. Rebecca’s record label will launch the soundtrack album with music (including Rebecca’s!) inspired by the film in September.

She also meet with Tyndale on exciting plans for SHE TEEN—reaching store shelves next month—and expected to be a major impact book for the Fall. Its unique “bookzine†format is targeted to reach young readers with wisdom on how to be a “Safe, Healthy, Empowered†young woman of God, a ministry message close to Rebecca’s heart. Rebecca signed the first “preview†galleys of “Sister Freak†–coming in November from Warner Faith. Rebecca served as the General Editor and will provide the media voice for the lovely book that contains the compelling stories of women who gave their all for God. It was a non-stop three days that took Rebecca’s music, message and ministry to those wonderful people responsible for bringing us the resource of Christian retail.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb toevallig de boeken net uit, zowel in Nederlands als Engels. Er is een Engelse softcover band met alle boeken erin op de markt vanwege de film, zo kwam ik ook op de website. Vond het Engelse origineel wel het fijnste lezen.

Ik denk dat The Lion, witch and the wardrobe wel het beste verfilmbaar is, maar volgorde maakt op zich niet uit, Lewis heeft ze ook niet in de volgorde geschreven zoals we ze nu vaak lezen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb de gehele serie verschillende keren in het Nederlands en Engels gelezen en het blijven leuke boeken, hoewel ik the lion, te withc and the wardrobe nu wel een beetje saai begin te vinden omdat ik het verhaal helemaal ken.

Ik ben benieuwd naar de film. Heb het meestal niet zo op verfilmingen van boeken als ik de boeken zelf al ken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 14:03:47 schreef bbyn het volgende:

enne ik ben ook fan
knipoog_dicht.gif
maar de BBC film/series zijn wel mooi gemaakt weetje niet zoveel geweld enzo ik denk dat bij disney ze daar meer op uit zijn, op gevechten en van dat soort populaire aandachttrekkers waardoor t verhaal btj weg is zegmaar, maarja eerst zien dan oordelen
knipoog_dicht.gif

Wat jij zegt inderdaad, daar ben ik ook wel een beetje bang voor. Ik heb niet alleen de trailer gezien, maar ook een aantal filmpjes waarin je ziet hoe karakters vorm worden gegeven enzo. Daar komt voor mijn gevoel wel inderdaad erg uit naar voren dat die slag rond de stenen tafel een erg grote rol gaat spelen. Ook hebben ze voor mijn eigen gevoel de vele karakters een veel angstaanjagender uiterlijk gegeven dan ik in de boeken heb gelezen. Zelfs mr. Tummus vind ik nou niet echt het toppunt van vriendelijkheid.

Ben dus ook wel een beetje bang dat de uiterlijke vertoning bijna belangrijker is dan het verhaal zo natuurgetrouw mogelijk weergeven. Jammer, ik kan me (ook gezien de andere verhalen van Narnia), bijna niet voorstellen dat Lewis bedoeld heeft dat in het uiterlijk van de personages al zo duidelijk het goed en kwaad verschil te zien moet zijn. Ik vind dat juist altijd heel erg uit de karakters/persoonlijkheden naar voren komen en niet zo zeer uit de beschreven uiterlijkheden (denk aan de aap uit boek 7 The last battle/Het laatste gevecht).

Quote:
Op maandag 18 juli 2005 12:14:00 schreef Alex Tromp het volgende:

Ik heb toevallig de boeken net uit, zowel in Nederlands als Engels. Er is een Engelse softcover band met alle boeken erin op de markt vanwege de film, zo kwam ik ook op de website. Vond het Engelse origineel wel het fijnste lezen.

Ik denk dat The Lion, witch and the wardrobe wel het beste verfilmbaar is, maar volgorde maakt op zich niet uit, Lewis heeft ze ook niet in de volgorde geschreven zoals we ze nu vaak lezen.

Als je met die softcover band een dik zwart boek bedoeld met een grote Aslan op de voorkant: die is niet speciaal voor de film uitgebracht maar al veel langer in UK te krijgen. Ik heb hem namelijk 2 jaar geleden voor mijn verjaardag gehad van mijn flatgenootjes toen ik in Manchester studeerde. Die versie is als sinds 2001 zo te krijgen (lees ik net in mijn versie).

Het is inderdaad wel waar wat jij zegt, voor het grote publiek is LWW het meest toegankelijke en denk ik ook leuke verhaal om te verfilmen, maar toch blijft het ergens jammer.

Dat Lewis inderdaad de boeken in een andere volgorde heeft geschreven, klopt, maar hij heeft ook zelf aangegeven in welke volgorde de boeken het beste gelezen kunnen worden (maar dat zei Marcoooooo ook al).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 13:01:37 schreef Ol Moth het volgende:

ik moet de boeken nog lezen maar het verhaal heb ik me al eigen gemaakt door naar de gelijknamige powermetalband te luisteren Narnia dus ik kijk uit naar de film

jij ook al.. hehe

ik ook ^^

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
Gast Anon_phpbb

Hallo!!!

blinQ zoekt Narnia-fans tussen de 11-16 jaar. We gaan in de kinderboekenweek een uitzending over Narnia maken. Wil je in de studio vertellen waarom Narnia zo gaaf is? Stuur me dan snel een mailtje.

Groetjes!

Esther

esther.hartenberg@eo.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid