Spring naar bijdragen

Onderscheidingsvermogen, is de weg nu smal, lang, breed en/of kort?


Aanbevolen berichten

Op 1-7-2023 om 13:06 zei Hopper:

Zolang we ethiek nog aan iets of iemand toeschrijven is het een bedachte ethiek.  Bedachte ethiek is geen ethiek.  Ethiek is 'uit zichzelf zo'.  Zonder waarom, zonder reden, nergens vandaan komend, nergens naar toe gaande.

Enigszins logisch lijkt dat een signaaldetectietheorie niet kan bestaan bij ontstentenis aan signalen, tegelijk misschien wel verklarend waarom er zo’n bijtijds haast ongeloofwaardig contrast kan ontstaan tussen theorie en praktijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 1,6k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Spinazie (Spinacia oleracea) is een plant uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae). Spinazie is verwant aan onder andere ganzenvoet en melde. Het is een snelgroeiende, eenjarige als bladgroente gebruik

Wat met pincet ontrafeld wordt, gaat met de bezem de prullenmand in.

Rijkdom is een last. Uiteindelijk ga je van niets naar niets, en hoe hoger de berg van “bezit” ertussen hoe vatbaarder ben je als speelbal.

Posted Images

Op 29-6-2023 om 10:19 zei Hopper:

Compassie met de ongeestelijke mens is vanzelfsprekend.

Verder schreef Paramahansa Yogananda in Autobiografie van een yogi over de verbondenheid van de tot stof verblijvende Mahavatar Babaji, die samen met Jezus Christus samenwerkte aan de omzetting van het goddelijke plan voor de aarde in dit tijdperk. Hun opdracht zou eruit bestaan naties te inspireren oorlogen, racisme, religieus sektarisme en materialisme op te geven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 29-6-2023 om 20:54 zei Hopper:

De ware christen zal dan ook niet het goede en ook niet het kwade nastreven.

Dacht vroeger dat een kooiaap een aap in een kooi was, het blijkt pardoes een meeneemheftruck genoemd naar de uitvinder Hendrik Kooi.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Monachos:

Waarheen leidt de weg die we moeten gaan
Waarvoor zijn wij op aard
Wie weet wat er is achter ster en maan
Hoe lang duurt nog de nacht

Waar ligt het land waar we mogen zijn
En wat is de taak die ons wacht
Waar is de geest die met ons leeft
Die ons de vrede geeft

Waar staat de poort die ons binnen laat
En die ons ook beschermt
Hoe veel offers werden er gebracht
Toch nog blijft het nacht

Waar dan is het licht op ons duistere pad
De hand die ons geleidt
En hoe lang, ja hoe lang nog duurt de tijd
Dat wij zijn bevrijd

Nieuwe cijfers van de Onafhankelijke Ziekenfondsen tonen aan dat maar liefst 12,7 procent van alle mensen die in de eerste helft van 2022 arbeidsongeschikt werden, uitviel door een burn-out. Dat is meer dan één op de acht. Corona zelf, en de kopzorgen om de huidige crisissen, zorgen voor een pandemie ná de pandemie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 10:12 zei Hetairos:

Mijn inziens heeft het geen zin met jou (jullie?) een gesprek aan te gaan over jouw opmerking, omdat ik vermoed dat voor mij per definitie andere standaarden gelden, waaraan mijn 'unieke horizon' wordt getoetst. 

Hoe boeddhistische kosmologen er ooit toe zijn gekomen om te spreken over 31 bestaanswerelden, en niet bijvoorbeeld 42, begrijp ik voor geen halve meter. Ja, hoor het je al zeggen, alsof het mogelijk zou zijn om er überhaupt iets van te begrijpen, de ver van ons bed show. In afwachting kunnen we er wel de tijd mee vullen, misschien zelfs puur toevallig andere invalhoeken mee mogelijk maken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 10:12 zei Hetairos:

Wil je zo vriendelijk zijn en mij informeren?

In de speltheorie, een deelgebied van de wiskunde, is een Nash-evenwicht een oplossingsconcept voor een niet-coöperatief spel, waar twee of meer spelers aan meedoen. In een Nash-evenwicht wordt elke speler geacht de evenwichtsstrategieën van de andere spelers te kennen en heeft geen van de spelers er voordeel bij om zijn of haar strategie eenzijdig te wijzigen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 13:55 zei Barnabas:

Anders begrijpt men elkaar niet en komt er onvrede waardoor men zich van elkaar verwijdert.

Zo gezien zou binnen dat type meditaties goede aarding niets met gras of beton te maken hebben, dan wel met het anker dat enige standvastigheid biedt om er geen zweefvlucht van te maken. Maar dat is zoals altijd slechts theorie die ook de nodige ggz-expertise vergt om niet van het ene misverstand in het andere te tuimelen, hypergevoelig.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 13:55 zei Barnabas:

In het verhaal van de torenbouw van Babel geschiedde dat God de taal der mensen verwarde omdat zij hun eigen doel na wilden streven.

Agorisme is een libertarische sociale filosofie die een samenleving propageert waarin alle relaties tussen mensen zijn gebaseerd op vrijwillige transacties, volgens de theorie van de 'counter-establishment-economics' van Samuel Edward Konkin III, een soort van economisch circuit dat parallel aan een overheidsgebonden markt functioneert. Dit schept de mogelijkheid om een vrije samenleving te kunnen realiseren zonder dat de noodzaak bestaat door gewelddadige revolutie de staat omver te moeten werpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 14:30 zei Barnabas:

Nochthans komt het woord "verstaan" verschillende keren voor in mijn betoog en wanneer je niet eenzaam wilt zijn kun je daarop ingaan. Aansluiting vind men in het hanteren en uitbouwen van dezelfde begrippen. Versta je mij?

Zo gezien, net omwille van het quasi ontelbaar aantal thema’s die we zouden kunnen onderzoeken, verwordt het van romantische signature begrip horizonversmelting tot een overweldigende tsunami aan informatie die het navigerende zelf haast doet verdrinken, quasi onverteerbaar. Van droom tot nachtmerrie, naar machteloosheid, vereenzaming, onbegrip, ontmoediging, in een wereld die in volledig contrast dreigt af te glijden tot z’n tegengestelde in de vorm van een mondiale catastrofe. Desalniettemin is er nog steeds een sprankeltje hoop, aan de horizon, in eenvoud en kleine dingen, in veiligheid en vertrouwen, in verbondenheid, vreedzaam.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 1-7-2023 om 13:06 zei Hopper:

Zolang we ethiek nog aan iets of iemand toeschrijven is het een bedachte ethiek.

Fundamenteel onderzoek mag dan misschien wel lijken op spijkers op laag water zoeken, en daarom veel minder de interesse genieten, het laat ons tegelijk toe om hulpvragen veel specifieker te maken in lijn met de aspiraties van een gesuggereerde nieuwe ggz. Lastiger wordt het echter wanneer een veelheid aan referentiekaders nu net het resultaat van een dergelijk onderzoek buitenspel plaatst, alsof we de kar voor het paard spannen, als een slepende ziekte die we voor ons uitduwen om telkens opnieuw te verzanden in schemerachtige constructies waar eigenlijk niemand bij gebaat is, begrijpelijkerwijs contradictorisch. Kortom, eindeloos gaat het verder, in de volksmond niet zomaar omgedoopt tot mallemolen, in weerwil van alles, van hoop.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 10:12 zei Hetairos:

Het artikel dat ik schrijf, handelt over het onderscheid tussen het menselijke - en het op de Geest georiënteerde denken. En dan heb je het over de basis van de hermeneutiek.

De zesde dimensie is de heilige geometrie. Fibonacci beschreef de gulden snede, het principe waarop alle natuurlijke vormen zijn gebaseerd. De kubus van Metatron representeert elke vorm onderdeel van de heilige geometrie. De natuur, het leven in zijn algemeenheid inclusief de vormen en de beweging van de zonnestelsels is gebaseerd op heilige geometrie. Het gebruik van symbolen, heilige vormen en het bewustzijn dat zij de basis vormen voor alles wat fysiek is, vormt de basis van de creatie en geeft je toegang tot de bouwstenen van de 6de dimensie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 1-7-2023 om 17:19 zei Hopper:

Konden we dat denken maar eens een halt toeroepen, dan zouden de hulpvragen ook verstommen.

Zelforganisatie is een voorbeeld van een emergent verschijnsel, het systeem krijgt (nieuwe) kenmerken die ontbreken bij de samenstellende onderdelen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 15:06 zei Barnabas:

Wat is het nut tot het onderzoek van een mens? Wat is het nut van het verstaan van een ander?

Op de keper beschouwd verwijst het fenomeen serendipiteit dus niet naar iets uitvinden, veel genuanceerder kan het daarom ook beter benoemd worden als een toevallige ontdekking.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 16:17 zei Barnabas:

Andersom: Waar ik wel in geÏnteresseert was is het plaatje dat je gepost hebt.

Visualisaties hebben in de regel een beelddrager. De meest traditionele beelddragers stammen uit de prehistorie en eerste beschavingen zoals rots, klei, bot, metaal, papyrus, papier, zijde, canvas.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 9-1-2024 om 00:41 zei Tomega:

Dat wat we bevinden, stuurt aan wat we ondervinden en als waarheid der natuur optekenen. Maar het is persoonlijk. Daarom worden we gedwongen en genoodzaakt om niet te bevinden, maar om algemene wetten van waarheid te vinden. Die zijn onpersoonlijk, maar eisen dat elk persoonlijk bevinden zich daarmee identificeert en daaraan ijkt.

Gelukkig dat we niet blij kunnen worden van wat we niet weten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 4-1-2024 om 18:20 zei Tomega:

Niet participeren in een oplossing doet het soms verdwijnen als sneeuw door de zon, uitleggen lukt niet.  

De (grafisch) ontwerper/cartograaf houdt daarbij niet alleen rekening met technische aspecten, maar ook met de doelgroep en de exacte boodschap. Hij/zij zal de complexiteit hierop moeten afstemmen. Hij/zij dient behalve (technische) ervaring ook kennis te hebben van onder andere communicatie, cartografische principes, diagramsoorten, pictogrammen.

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei TTC:

Visualisaties hebben in de regel een beelddrager. De meest traditionele beelddragers stammen uit de prehistorie en eerste beschavingen zoals rots, klei, bot, metaal, papyrus, papier, zijde, canvas.

Waarom achtervolg je mij?

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Barnabas:

Je moet dat gewoon niet doen, dat is tegen de regels van het fatsoen.

Binnen het NVC-traject maken we gebruik van de 4B's:

  • we kunnen niet blij worden van wat we niet weten
  • we kunnen niet boos worden van wat we niet weten
  • we kunnen niet bedroefd worden van wat we niet weten
  • we kunnen niet bang worden van wat we niet weten

In sommige gevallen is geen enkele van toepassing, omdat we niet weten wat we niet weten. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 10:12 zei Hetairos:

En dan heb je het over de basis van de hermeneutiek.

De christelijke kabbala is het product van het Italiaanse renaissancedenken dat elementen uit de joodse kabbala en uit de hermetische mysteriën met elkaar vermengde. Zo kwam Cosimo de Medici, stichter van een Platoonse academie en een gepassioneerd verzamelaar van manuscripten, in 1490 in bezit van het Griekse manuscript van de Hermetica van Hermes Trismegistus.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid