Spring naar bijdragen

Onderscheidingsvermogen, is de weg nu smal, lang, breed en/of kort?


Aanbevolen berichten

3 minuten geleden zei Hopper:

Het is een oud grapje, dat zijn de koplampen van de aanstormende trein.  Laat je dus nooit verleiden tot een BDE.

Dopamine circuits worden nog volop bestudeerd om behandelingen voor psychiatrisch ziektes te verbeteren. Bijvoorbeeld met optogenetics, een methode die mogelijk kan worden gebruikt om circuits te activeren waar dopamine niet goed werkt, of om overactieve circuits juist te remmen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 1,8k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Spinazie (Spinacia oleracea) is een plant uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae). Spinazie is verwant aan onder andere ganzenvoet en melde. Het is een snelgroeiende, eenjarige als bladgroente gebruik

Wat met pincet ontrafeld wordt, gaat met de bezem de prullenmand in.

Hout drijft, en steen zinkt; steen blijft en hout slinkt; De kentering doet  steen drijven, en hout zinken. Maar wie zal daartoe het verstand verlichten;  en de benodigde  wijsheid doen

Posted Images

Op 19-11-2023 om 14:19 zei Monachos:

Verschillende onderzoekers hanteren verschillende definities van het begrip “coping”.

In abstractie kunnen we gelaagde kegels vingervlug transformeren naar concentrische cirkels, hiermee het immense contrast tussen theorie en praktijk accentuerend.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 20-11-2023 om 08:30 zei Monachos:

Dat mensen die poedersuiker lekkerder vinden beseffen dat er ook mensen zijn die schenkstroop prefereren! 

De Hersenbank is uniek in de wereld. Geen enkele andere hersenbank heeft het hele jaar rond 24 uur per dag een team klaarstaan om hersenobductie te doen. De tijd tussen het overlijden van de donor en de uitname van de hersenen bedraagt gemiddeld maar 6 uur.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Monachos:

Interessant!

Binnen de psychometrie zijn de voornaamste onderzoeksgebieden het formuleren en verfijnen van de theoretische onderbouwing van het meten op zichzelf, alsook het ontwikkelen en verfijnen van specifieke psychometrische meetinstrumenten zoals de vragenlijst.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 13:55 zei Barnabas:

Maar wanneer dat doel te ver weg ligt is het niet mogelijk dat te bereiken.

Het parasympatisch zenuwstelsel is een onderdeel van het autonome zenuwstelsel. De functie hiervan is het beïnvloeden van organen in het lichaam, waardoor het in rust komt, er treedt herstel op. Het andere deel van het zenuwstelsel wordt sympathisch of orthosympatisch genoemd. Dit deel heeft als functie te zorgen voor een stressreactie in het lichaam. Dit is de bekende fight-or-flight modus.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 29-6-2023 om 12:22 zei Hopper:

Degenen die daar geen trek aan hebben zijn weinig meer dan denkende apen.

In relatie tot een aantal kwetsbaarheden kunnen we niet genoeg het belang van interferentie benadrukken, het hypergevoelige fenomeen wanneer verschillende percepties, aspiraties en bijhorende attitudes door elkaar heen beginnen te lopen. Anders gezegd, middels abstracties en/of schetsen kunnen we een en ander dan wel trachten te verhelderen, in praktijk vergt het heel wat aandacht en onderscheidingsvermogen om niet continu in conflict, onzekerheid, twijfel en/of verwarring te raken. Het zou ons echter te ver leiden om dit alles te willen gaan verklaren, het zegt ons wel dat voor meer helderheid introspectie eerder noodzakelijk wordt. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 21-11-2023 om 21:16 zei Monachos:

Last but not least zijn kikkererwten ook het basisingrediënt van de populaire oosterse frituursnack: falafel. Dat zijn kruidige kikkererwtenballetjes die je goudbruin bakt in hete olie. Het proberen waard!

Een deeltje met ongelofelijk veel energie heeft de aarde vanuit de ruimte getroffen. Het deeltje, dat de naam Amaterasu kreeg, is het op een na krachtigste ruimtedeeltje dat we ooit hebben gemeten. Het lijkt onmogelijk om zijn hoge energie te rijmen met ons huidige begrip van de kosmos.

Link naar bericht
Deel via andere websites
26 minuten geleden zei Monachos:

Hypergrafie is een overweldigende aandrang of dwang om te schrijven. Het is geen aparte stoornis, maar kan geassocieerd worden met veranderingen in de temporale kwab bij epilepsie en manie. Bij ernstige vormen van hypergrafie is de patiënt geneigd zelfs lichaamsdelen of bijvoorbeeld de muur onder te schrijven als er geen papier voorhanden is.

Aristoteles mag gezien worden als de eerste homo universalis, omdat hij bekwaam was in de totaliteit van de toenmaals bekende wetenschappen die hij systematisch en methodisch tot een in zichzelf gesloten systeem uitwerkte.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 14:30 zei Barnabas:

Nochthans komt het woord "verstaan" verschillende keren voor in mijn betoog en wanneer je niet eenzaam wilt zijn kun je daarop ingaan. Aansluiting vind men in het hanteren en uitbouwen van dezelfde begrippen. Versta je mij?

Gesloten is een rekbaar begrip, het kan ook alle sterren omvatten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 29-6-2023 om 17:06 zei Dat beloof ik:

Heb je er een antwoord op? 

Enigszins lastig verteren is dat we, enerzijds, geadviseerd worden om middels mindfulness uit de stroom te stappen, om vervolgens, anderzijds, meegesleurd te worden door een schijnbaar niet te stoppen Kondratieff-golf.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 14:30 zei Barnabas:

Hermeneutiek begint bij het erkennen van eenvoudige woorden en elkaar verstaan doet men in de eerste plaaats door op te bouwen vanaf eenvoudige begrippen. Wanneer men fouten gaat maken daarbij komt men tot verkeerde interpretatie.

Hulpvragen over paraconsistente logica komen tot stand doordat we in eilandmodellen het filosofenprobleem in de informatica kunnen omzeilen, wat in de eerste plaats de bereidheid tot introspectie genoodzaakt om er adequaat over te kunnen oordelen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 15:06 zei Barnabas:

Wat is het nut tot het onderzoek van een mens?

Translationeel onderzoek is de schakel tussen het fundamenteel onderzoek, van kapitaal belang voor elke vooruitgang, en het klinisch onderzoek, dat zich op patiënten richt. Doel ervan is dus het vinden van praktische toepassingen voor de recentste ontdekkingen in het fundamenteel onderzoek.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 16:17 zei Barnabas:

Wanneer je mijn betoog als mistig gewauwel gaat aanmerken begijp ik dat je me niet wilt verstaan.

Geavanceerde technologieën van het rationalisme kunnen, wanneer ze gekaapt worden door tribalisme en etnocentrische drijfveren, vernietigend zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 21-11-2023 om 21:16 zei Monachos:

Last but not least zijn kikkererwten ook het basisingrediënt van de populaire oosterse frituursnack: falafel. Dat zijn kruidige kikkererwtenballetjes die je goudbruin bakt in hete olie. Het proberen waard!

Een macro-aneurysma geeft niet altijd klachten, soms zelfs een toevalsbevinding bij oogheelkundig onderzoek.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Monachos:

De term ietsisme kreeg in Nederland bekendheid door een column van Ronald Plasterk in Intermediair (20 november 1997): "Zodra je aan de orthodoxie gaat rammelen, glij je met een niet te stoppen vaart de kerk uit, en kom je onvermijdelijk terecht in het atheïsme, of het 'ietsisme'. Dat laatste is, blijkens gepubliceerd onderzoek, de religie van de meerderheid der nu levende Nederlanders: het geloof dat er 'toch iets moet zijn', omdat het zo'n akelig idee is dat het leven geen zin en geen vervolg zou hebben. (...) Het ietsisme is een vrij diffuse religie, de aanhangers wekken niet de indruk dat ze er dagelijks of zelfs maar wekelijks mee bezig zijn, maar daartoe aangezet vatten ze hun beeld ongeveer als volgt samen: 'Er moet toch iets zijn? Het zou toch jammer zijn als er verder niets was. Na de dood helemaal afgelopen, dat lijkt me zo kaal'."Plasterk vond ietsisme aanvankelijk een 'religieus armzalig en irritant tijdsverschijnsel', maar kwam hier in 2005 op terug, waarbij hij ietsisten stelde tegenover "fundamentalisten die burgers opblazen, kolonisten die land claimen omdat ze daar volgens hun heilige boeken recht op hebben en een Amerikaanse president die Intelligent Design naast de Evolutietheorie ziet staan".

In een menselijke organisatie kan de trigger of gebeurtenis die de stoot geeft tot het op gang komen van het doorbraakproces bestaan uit een terloopse opmerking, misschien zelfs niet eens van betekenis voor wie ze in dat geval onbewust maakt, maar wel voor zij die er gevoelig aan zijn en hiermee aan de slag gaan. Omdat de opmerking betekenisvol is, kiezen zij ervoor de informatie snel te laten circuleren door de netwerken van de organisatie. Deze informatie kan doorheen de netwerken worden versterkt en uitgebreid, zelfs in die mate dat het vigerende paradigma de informatie niet langer in haar bestaande toestand kan absorberen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei Monachos:

Aanvaarding, in spiritualiteit, mindfulness en humanistische psychologie, is zowel de bereidheid om een situatie te aanvaarden als de ervaring van een situatie zonder de bedoeling die situatie te willen veranderen. Aanvaarding bestaat zowel uit vrijwilligheid als tolerantie, zonder evenwel het aspect 'dulden' of 'berusting' in die laatste betekenis. Aanvaarding drukt immers een positieve waardering uit, in tegenstelling tot 'dulden' dat een indirecte afwijzing inhoudt. Aanvaarding is sterk gerelateerd aan het woord 'acceptatie'.

Wetenschappelijk scepticisme verschilt van filosofisch scepticisme, dat zich richt op de vraag in hoeverre het mogelijk is om kennis te hebben van de aard van de wereld en hoe die waargenomen wordt. Dit lijkt op, maar is niet gelijk aan, cartesiaanse twijfel, ook wel methodologisch scepticisme, een systematisch proces van sceptisch zijn over of twijfelen aan de waarheid van de eigen opvattingen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid