Spring naar bijdragen

Een eind maken aan valse religie (Openbaring 17:15,16)


Aanbevolen berichten

Op 17-11-2020 om 17:29 zei sjako:

Hoe dat precies zal gaan weten we niet.

Het is paradoxaal, de herintegratie van vergeten basiskennis is als terug naar school gaan om dan op een rustig en serene manier te herontdekken wat kinderlijke creativiteit wil zeggen, menselijk. Maar omdat we die tijd nu eenmaal nooit hebben, kom je ook nooit te weten wat het nu precies betekent met betrekking tot de realiteit zoals we ze elke dag beleven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 2,2k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Religies zijn geneigd hun levensbeschouwing  te associëren met activiteiten als bijbellezen, retraite, kerkgang en gezaghebbende geschriften. In reguliere (exoterische) religies wordt over het algemee

Congruent, het is een weg die we bewust of onbewust allemaal doorlopen, en net omwille van de subtiliteit en verschillende groeisnelheden een perfecte voedingsbodem voor conflict, oordeel en veroordel

Ik verwonder mij, dat gij zo haast wijkende van dengene, die u in de genade van Christus geroepen heeft, overgebracht wordt tot een ander Evangelie, zegt Paulus in een van zijn brieven. Zal dit andere

Posted Images

Op 6-12-2020 om 18:02 zei Jurriën Sr.:

Je zult redelijkerwijs echter wel het echte Leven gaan begrijpen, TTC, en dat alles buiten religie om.

De voetnoot is altijd hetzelfde, enkel van toepassing, ontvankelijk verklaard en/of begrepen onder voorwaarden, voor meer info zie het verzamelde studiewerk der mensheid, tenzij wat we vergeten zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 6-12-2020 om 20:19 zei Victor1:

Religies zijn geneigd hun levensbeschouwing  te associëren met activiteiten als bijbellezen, retraite, kerkgang en gezaghebbende geschriften. In reguliere (exoterische) religies wordt over het algemeen de religieuze dimensie buiten en boven de mens gesitueerd. Volgelingen van formele religies proberen dikwijls het gedrag of beslissingen van een God te beïnvloeden, Hem gunstig te stemmen, te behagen en zijn hulp in te roepen. Vele gebeurtenissen, ten goede of ten kwade,  worden aan Hem toegeschreven. Door externe praktijken pogen zij toegang te verkrijgen tot een hemelrijk. 

De mens met een spirituele en filosofische levenshouding daarentegen benadrukt steeds dat de religieuze dimensie esoterisch (van binnenuit en de binnenkant van de religie) benaderd moet worden. De poort naar het hemelrijk is ten diepste verbonden met het ervaringsweten en wijsheidkennis (gnosis). Dat ervaringsweten wordt mogelijk gemaakt door zich, in een voortdurend zoekproces, open te stellen voor wat ons soms op bepaalde momenten aan diepere ervaring en inzicht ten deel valt. 

Hoewel de mens met een spirituele levenshouding binnen een religieuze context opereert, heeft de religieus/filosofische traditie zich altijd onderscheiden van godsdienstige handelingen, het ritueel en de dogmatiek. De spirituele mens is er aan ontgroeid. Hij is geneigd de godsdienstige cultus,  hoewel voor sommige nog noodzakelijk, te beschouwen als een vorm van sociaal samenzijn, volksreligie en infantiel gedrag. 

Bij het rechtsproces en veroordeling van Jezus van Nazareth speelde de vergelijking: 'Tat Tvam Asi' (het Goddelijke dat ben jij), een belangrijke rol. Ook de wijze gaat uit van die vergelijking. Dit uitgangspunt is voor een groot aantal orthodoxe, exoterische religies zeer godslasterlijk. Daar stond vroeger de doodstraf op. 

Men stenigde iemand als hij godslasterlijke woorden spreekt. Jezus moet iets dergelijks gezegd hebben wat een exoterische religie als godslasterlijk zou bestempelen.

Jezus van Nazarth was een bijzonder mens, een Wijze en een zoon van God zoals alle mensen.  

In een conversatie met de apostel Thomas nam Jezus hem apart en zei hem drie woorden. Toen Thomas terugkwam bij zijn vrienden vroegen zij hem:

"Wat heeft Jezus gezegd?". 

Thomas antwoordde: "Als ik u één van de woorden zei, die Hij mij gezegd heeft, dan zoudt u stenen nemen en mij stenigen". 

We kunnen ons voorstellen dat Jezus heeft gezegd: 'Jij bent Goddelijk'. Waarop Thomas in stilte de betekenis van die woorden laat bezinken. In het licht van de tekst van Psalm 82: 6-7: "Gij zijt goden (...) nochthans zult gij sterven als mensen", zou deze uitspraak niet onwaarschijnlijk zijn.  

Van het Koninkrijk Gods (Lucas 17) kan men niet zeggen: "Kijk, hier is het, of daar". Het is verborgen. Het komt op aarde in mensen die God behagen. Jezus zegt: "Het Koninkrijk van God is in u" . Grieks: entos binnenin


“Jezus’ antwoord maakt duidelijk dat je niet op uiterlijke tekens moet letten (zoals allerlei verschijnselen zoals oproer, oorlog, wonderen, wapengeweld, die je met het blote oog kunt zien). Op een verborgen wijze is dat koninkrijk van God al aanwezig. Heel letterlijk: in de persoon van Jezus is het koninkrijk van God op dat moment tussen (te midden van, onder) de farizeeën aanwezig! Ze kunnen niet om hem heen: hij is binnen hun bereik. Maar is het rijk daarmee ook ‘in het binnenste’ van de farizeeën? Zij staan toch juist vijandig tegenover Gods rijk? Jezus spreekt hier ook niet over een feit, maar over een principe: als je het koninkrijk van God wilt ontdekken, kijk dan niet in de toekomst, kijk niet naar uiterlijke tekens, maar kijk dan bij jezelf naar binnen. Dat is niet de plek waar je het koninkrijk direct zou verwachten!”

[....]
 

“Thomas a Kempis over Gods koninkrijk: ‘Leer de uiterlijke dingen versmaden en u wijden aan de dingen van binnen: dan zult u het rijk van God in u zien komen. Want dat rijk van God is vrede en vreugde in de Heilige Geest (vgl. Rom. 14:17).’ ‘Veelvuldig bezoekt Christus de innerlijke mens, en zoet zijn dan de gesprekken met Hem, aangenaam zijn vertroosting, overvloedig zijn vrede, bovenmate wonderlijk zijn gemeenzaamheid.’”

Bron

 

Het Koninkrijk der hemelen is niet van deze wereld. Daar zijn geen oude ordenende wetten en regels nodig. Daar gelden de hogere wetten van de Geest. En bij ieder, die zich steeds weer opnieuw richt op het "oude", op de tien geboden en de wet van Mozes, op leerregels van Paulus, van kerkvaders of van wie dan ook, blijft er wat het nieuwe betreft nog een bedekking over zijn hart liggen. Zie ook: dit 
 

bewerkt door Gandalf the White
Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei Gandalf the White:

 

 

Het Koninkrijk der hemelen is niet van deze wereld. Daar zijn geen oude ordenende wetten en regels nodig. Daar gelden de hogere wetten van de Geest. En bij ieder, die zich steeds weer opnieuw richt op het "oude", op de tien geboden en de wet van Mozes, op leerregels van Paulus, van kerkvaders of van wie dan ook, blijft er wat het nieuwe betreft nog een bedekking over zijn hart liggen. Zie ook: dit 
 

Waarom bekrachtigen Jezus en Paulus dan de Wet?

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Gandalf the White:

De oude mens moet sterven. Als iemand volhardt in die overgave (maar naar mijn ondervinding zijn een hoop christenen onderweg afgehaakt met sterven en zijn zelf terugaangewassen) dan staat de Christus in hem op. En is de oude mens dood.   

Dit lijkt me meer een ongewenste, doch begrijpelijke vermenging van halve waarheden. Over het afleggen van de oude mens en het aandoen van de nieuwe:

  • Ephese 4:20-24 (NBG1951) "Maar gij geheel anders: gij hebt Christus leren kennen. Gij toch hebt van Hem gehoord en zijt in Hem onderwezen, gelijk dit de waarheid is in Jezus, dat gij, wat uw vroegere wandel betreft, de oude mens aflegt, die ten verderve gaat, naar zijn misleidende begeerten, dat gij verjongd wordt door de geest van uw denken, en de nieuwe mens aandoet, die naar (de wil van) God geschapen is in waarachtige gerechtigheid en heiligheid".

Christus is Degene die doopt in de Heilige Geest. De Heilige Geest is Degene die onderwijst vanuit Christus en Zich met de menselijke geest verbindt en dan een gezamenlijk getuigenis aflegt; je bent een kind van God en dus door zijn Geest verwekt. De oude mens is wie de mens vroeger was; zonder onderwijs en zonder getuigenis. Zonder groei of ontwikkeling. Zonder toekomst, dus dood.

2 uur geleden zei TTC:
Op 7-12-2020 om 13:22 zei Jurriën Sr.:

Buiten deze God om, blijft elke religieuze mens hangen in een systeem van loon naar werken. De God, die de wereld gemaakt heeft en al wat daarin is, die een Heer is van hemel en aarde, laat Zich echter niet meer dienen met religie, maar alleen door vertrouwen in Zijn zoon Jezus Christus.

Ik zocht naar eenvoud en kleine dingen, naar hoop, harmonie, sereniteit en meer verbinding, en eenmaal gevonden werd alles een nachtmerrie, net omwille van het vinden, niet andersom.

Ik kan me dat voorstellen; enkel vertrouwen blijkt het moeilijkste dat er is voor de mens die kiest voor loon naar werken. Punt is dat vertrouwen op Jezus Christus verder geen randvoorwaarden kent; een probleem voor iemand die het initiatief in eigen hand wil houden. Het wordt makkelijker de controle uit handen te geven, als je gaat inzien dat controle in de praktijk van het leven, een ander woord voor machteloosheid is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Jurriën Sr.:

Ik kan me dat voorstellen; enkel vertrouwen blijkt het moeilijkste dat er is voor de mens die kiest voor loon naar werken.

Een aantal is het verloren paradijs van Keynes vergeten, waar elke religie vurig, vreedzaam en hoopvol voor pleit maar jammer genoeg niet gehoord wordt door hun achterban. 

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei Hermanos2:

Het Koninkrijk der hemelen is niet van deze wereld. Daar zijn geen oude ordenende wetten en regels nodig. Daar gelden de hogere wetten van de Geest. En bij ieder, die zich steeds weer opnieuw richt op het "oude", op de tien geboden en de wet van Mozes, op leerregels van Paulus, van kerkvaders of van wie dan ook, blijft er wat het nieuwe betreft nog een bedekking over zijn hart liggen.

Dan heb je wel de Geest nodig die dan die hogere wetten in de gelovige uitleeft. Als een gelovige de Geest niet heeft en je verklaart de wet overbodig of afgedaan, dan wordt deze in feite wetteloos.

Voor dat je het oude weggooit, zul je toch eerst het nieuwe moeten bezitten, anders sta je met lege handen. En dat is het probleem waar vele gelovigen mee worstelen; ze hebben angst om met lege handen te staan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Jurriën Sr.:

Dan heb je wel de Geest nodig die dan die hogere wetten in de gelovige uitleeft. Als een gelovige de Geest niet heeft en je verklaart de wet overbodig of afgedaan, dan wordt deze in feite wetteloos.

Voor dat je het oude weggooit, zul je toch eerst het nieuwe moeten bezitten, anders sta je met lege handen. En dat is het probleem waar vele gelovigen mee worstelen; ze hebben angst om met lege handen te staan.

Dag Jurriën, ik heb dit niet geschreven. Het citaat is van Gandalf. Ik heb wel op zijn post gereageerd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei TTC:

Een aantal is het verloren paradijs van Keynes vergeten, waar elke religie vurig, vreedzaam en hoopvol voor pleit maar jammer genoeg niet gehoord wordt door hun achterban. 

Het verloren paradijs van Keynes is me onbekend. Maar ik denk niet dat welke religie dan ook vurig, vreedzaam of hoopvol pleit. De enige hoop die elke religie opwekt is, dat de gelovige aan het eind van de rit niet te licht zal worden bevonden. Ondertussen vreest hij, dat al zijn werken niet voldoende zullen zijn voor het loon dat 'ie hoopt te krijgen. 

33 minuten geleden zei Gandalf the White:

Het Koninkrijk der hemelen is niet van deze wereld. Daar zijn geen oude ordenende wetten en regels nodig. Daar gelden de hogere wetten van de Geest. En bij ieder, die zich steeds weer opnieuw richt op het "oude", op de tien geboden en de wet van Mozes, op leerregels van Paulus, van kerkvaders of van wie dan ook, blijft er wat het nieuwe betreft nog een bedekking over zijn hart liggen.

Dan heb je wel de Geest nodig die dan die hogere wetten in de gelovige uitleeft. Als een gelovige de Geest niet heeft en je verklaart de wet overbodig of afgedaan, dan wordt deze in feite wetteloos.

Voor dat je het oude weggooit, zul je toch eerst het nieuwe moeten bezitten, anders sta je met lege handen. En dat is het probleem waar vele gelovigen mee worstelen; ze hebben angst om met lege handen te staan.

5 minuten geleden zei Hermanos2:

Dag Jurriën, ik heb dit niet geschreven. Het citaat is van Gandalf. Ik heb wel op zijn post gereageerd.

Je hebt gelijk; ik heb maar direct een nieuwe post geschreven. Ik wilde ook op zijn opmerking reageren, dat begrijp je :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
41 minuten geleden zei Gandalf the White:

Van het Koninkrijk Gods (Lucas 17) kan men niet zeggen: "Kijk, hier is het, of daar". Het is verborgen. Het komt op aarde in mensen die God behagen. Jezus zegt: "Het Koninkrijk van God is in u" . Grieks: entos binnenin

Het Koninkrijk van God was/ is nog niet opgericht want dat ligt in de toekomst. Jezus zegt niet dat het ‘in u’ is. Maar als Koning van Gods Koninkrijk was hij in het midden van zijn onderdanen als vertegenwoordiger van Gods Koninkrijk. Bijv de NBG 51 vertaling wordt het als volgt vertaald

‘ook zal men niet zeggen: zie, hier is het of daar! Want zie, het Koninkrijk Gods is bij u.’
‭‭Lucas‬ ‭17:21‬ ‭NBG51‬‬
https://www.bible.com/328/luk.17.21.nbg51

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei TTC:

Vreemd is het, waarom niet? 

Omdat dit, naar mijn mening, niet in het karakter van religie besloten ligt. Zie ook mijn bericht hier:

 

4 minuten geleden zei sjako:

Het Koninkrijk van God was/ is nog niet opgericht want dat ligt in de toekomst. Jezus zegt niet dat het ‘in u’ is. Maar als Koning van Gods Koninkrijk was hij in het midden van zijn onderdanen als vertegenwoordiger van Gods Koninkrijk.

Ik vermoed dat Gandalf het hier niet mee eens is. Ik ook niet, trouwens.

Dat Jezus niet zegt, dat het 'in u' is, komt omdat Jezus nog niet verheerlijkt was, toen Hij over het Koninkrijk sprak. Het heeft allemaal te maken met de uitstorting van de Heilige Geest op de eerste Pinksterdag.

Deels heb je dus gelijk: tijdens de dagen van Jezus in het vlees, was het Koninkrijk inderdaad nog toekomst, alhoewel op de drempel. Sinds de Heilige Geest werkzaam is, wordt het Koninkrijk gebouwd (en is in beginsel al aanwezig) in elke Geestvervulde gelovige tot op de huidige dag. Aan het Koninkrijk der Hemelen of het Koninkrijk van God (is hetzelfde) wordt dus al bijna 2000 jaar gebouwd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 minuten geleden zei Jurriën Sr.:

Sinds de Heilige Geest werkzaam is, wordt het Koninkrijk gebouwd (en is in beginsel al aanwezig) in elke Geestvervulde gelovige tot op de huidige dag. Aan het Koninkrijk der Hemelen of het Koninkrijk van God (is hetzelfde) wordt dus al bijna 2000 jaar gebouwd.

Hier ben ik niet mee eens. Het Koninkrijk is een echt Koninkrijk met een Koning, ministers, wetten en onderdanen. Je bidt wellicht elke dag ‘Uw Koninkrijk kome’. Waarom zou je daar om moeten bidden als het er al is? Lees Daniël 2 nog eens goed. Daar zie je overduidelijk dat Gods Koninkrijk een wereldwijd Koninkrijk is onder het bestuur door Jezus als aangestelde Koning door God. Wij kunnen nu al zeggen dat wij ‘onderdanen’ van Gods Koninkrijk zijn omdat we Jezus erkennen als Koning en leven naar de wetten van het Koninkrijk.

Daniël 2:44 In de dagen van die koningen zal de God van de hemel een koninkrijk oprichten dat nooit vernietigd zal worden. En dat koninkrijk zal nooit aan een ander volk worden overgedragen. Het zal al die koninkrijken verbrijzelen en er een eind aan maken. Als enige zal het eeuwig blijven bestaan, 

Het gaat hier niet om geestelijke koninkrijken die verbrijzeld worden, maar wereldse Koninkrijken die plaats maken voor Gods Koninkrijk. Gods Koninkrijk zal dus ook op deze aarde zijn. Het paradijs zoals dat bedoeling was wordt hersteld. Heel Openbaring gaat daar zo’n beetje over.

Link naar bericht
Deel via andere websites
46 minuten geleden zei sjako:

Het gaat hier niet om geestelijke koninkrijken die verbrijzeld worden, maar wereldse Koninkrijken die plaats maken voor Gods Koninkrijk. Gods Koninkrijk zal dus ook op deze aarde zijn. Het paradijs zoals dat bedoeling was wordt hersteld. Heel Openbaring gaat daar zo’n beetje over.

Wat met liefde bekrachtigen nu werkelijk betekent werd pas echt duidelijk door het onpersoonlijke karakter van een aantal katalysatoren, wat sommigen misschien als vreemde taal in de oren klinkt maar eigenlijk niet meer zegt dan dat iedereen kan beschikken over dezelfde informatie, maar niet altijd van het bestaan op de hoogte is, net zoals ongekend is onbemind.

Link naar bericht
Deel via andere websites

 

1 uur geleden zei TTC:

Maar je weet niet wat het betekent, hoe is een oordeel hierover dan mogelijk? 

Ik neem aan dat je doelt op Het verloren paradijs ven Keynes? Dat ken ik niet, nee. Ik kan dus niet beoordelen wat hij vindt van religie. Maar dat betekent toch niet dat ik überhaupt geen uitspraak kan doen over religie? Los van hoe Keynes er over denkt?

Religie is het samenspel van handelingen, al dan niet samengevat in dogma's of leerstellingen, die een mens uitvoert in het dienen van God. In de kern legt een religie de gelovige geboden op: "raak niet, smaak niet, roer niet aan; dat alles zijn dingen, die door het gebruik teloorgaan, zoals het gaat met voorschriften en leringen van mensen. Dit toch is, al staat het in een roep van wijsheid met zijn eigendunkelijke godsdienst, zijn nederigheid en zijn kastijding van het lichaam, zonder enige waarde (en dient slechts) tot bevrediging van het vlees."

Maar als het in mijn belang is, dat ik kennis neem van 'Het verloren paradijs van Keynes', leg het me dan maar uit. Want als je  jouw opmerking zo laat staan, is verder alles dat je er over zegt, drogreden.

bewerkt door Jurriën Sr.
Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Jurriën Sr.:

Ik neem aan dat je doelt op Het verloren paradijs ven Keynes? Dat ken ik niet, nee. Ik kan dus niet beoordelen wat hij vindt van religie. Maar dat betekent toch niet dat ik überhaupt geen uitspraak kan doen over religie? Los van hoe Keynes er over denkt?

Maar wat bedoelt hij dan precies? 

10 minuten geleden zei Jurriën Sr.:

Religie is het samenspel van handelingen, al dan niet samengevat in dogma's of leerstellingen, die een mens uitvoert in het dienen van God.

Dat is net hetzelfde als het karmische spel, geen verschil met andere religies die het wellicht in andere termen omschrijven. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:

Hier ben ik niet mee eens. Het Koninkrijk is een echt Koninkrijk met een Koning, ministers, wetten en onderdanen.

Met alle respect, Sjako, Je schrijft bijna letterlijk wat je al eerder aan mij hebt geschreven, Daarom geef ik jou nu ook maar hetzelfde antwoord:

"Ik zie in alles wat je noemt het proces dat sinds de uitstorting van de Heilige Geest wordt uitgevoerd. Als het Koninkrijk van God beeld is van de heerschappij van de Geest, dan is 'alle koninkrijken van de aarde' een beeld van de heerschappij van de menselijke geest. Het Koninkrijk van God is één; de koninkrijken van de aarde zijn vele. Het eerste komt vanuit de hemel, totdat  het tweede van de aarde is verdwenen. Dat alles is een groeiproces dat tot nu toe plaatsvindt. Want:

Mattheüs 24:13-14 (HSV) Maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden. En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen.

NB: Als je deze uitspraak (in Daniël) letterlijk neemt, wanneer wordt dan Gods Koninkrijk opgericht en op welke wijze worden dan de andere Koninkrijken verbrijzeld? Serieuze vraag!"

Het vet-gemaakte gedeelte is een vraag waar je nog niet op geantwoord hebt. Bij deze verwacht ik dat toch wel.

Overigens weet ik natuurlijk wel hoe je erover denkt; ik ben vooral benieuwd naar de argumentatie. Maar het enige dat ik tot nu toe begrijp, is dat je huiverig bent van de geestelijke realiteit en dus alles letterlijk en natuurlijk verklaart.Maar een natuurlijke uitleg loopt vast, omdat je in feite alles verschuift naar de toekomst. En de toekomst wordt alleen maar bevestigd, als die overgaat in het heden. Nu kun je daarom alle kanten op en uiteindelijk zullen we het wel zien. Jouw toekomstvisie heeft dan meer weg van het sprookje van Peter en de wolf; uiteindelijk komt niemand meer in beweging. 

Ik denk dus dat je niets verstaat van de Heilige Geest en dus ook niet van het werk dat Hij heden in heel de wereld uitwerkt in de Gemeente. 

Misschien kun je dat wat verhelderen of weerleggen met een antwoord op de volgende vraag: "Wat betekent het voor jou persoonlijk dat de Heilige Geest is uitgestort?"

bewerkt door Jurriën Sr.
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:

Het gaat hier niet om geestelijke koninkrijken die verbrijzeld worden, maar wereldse Koninkrijken die plaats maken voor Gods Koninkrijk.

Wat betreft die gordiaanse knopen is als een berg beklimmen en er aan de andere kant aftuimelen, en dan plots opmerken dat die berg niet werkelijk is maar toch niet uitgelegd krijgen aan diegenen die nog voor die berg staan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Jurriën Sr.:

Ga je je nu dan toch weer als katalysator gedragen? TTC. Dat doe je steeds als je geen antwoord hebt. Ik zet je maar weer in de negeer-stand.

Valse religies leggen zichzelf bloot, het verloren paradijs van Keynes verwijst naar het herstel van deze wereld. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei Jurriën Sr.:

Ik zie in alles wat je noemt het proces dat sinds de uitstorting van de Heilige Geest wordt uitgevoerd. Als het Koninkrijk van God beeld is van de heerschappij van de Geest, dan is 'alle koninkrijken van de aarde' een beeld van de heerschappij van de menselijke geest. Het Koninkrijk van God is één; de koninkrijken van de aarde zijn vele. Het eerste komt vanuit de hemel, totdat  het tweede van de aarde is verdwenen. Dat alles is een groeiproces dat tot nu toe plaatsvindt. Want:

Nee, er wordt hiervoor een beeld beschreven wat alle wereldmachten voorstelt vanaf Nebukadnezar . We zitten nu in de voeten van deels ijzer deels leem. Dat gaat over wereldse koninkrijken. Je mag dit niet zomaar vergeestelijken. Het is ook echt gevaarlijk omdat je dan een ander evangelie (goed nieuws) gaat verkondigen. Jezus voornaamste thema in Zijn prediking was Gods Koningrijk (het goede nieuws van het Koninkrijk). Het is goed nieuws omdat het alle menselijke problemen gaat oplossen. Je ziet dat in de huidige tijd de aarde er niet op vooruit komt. Enorme vervuiling overal, oorlog, virussen, geweld en ga zo maar even door. Deze wereld snelt met een noodgang naar zijn climax, de grote verdrukking. Daarna breekt Gods Koninkrijk zichtbaar aan op deze wereld. Ondertussen is er in de loop der eeuwen wel een volk ontstaan die geschikt is voor dit Koninkrijk. Was het Koninkrijk al in de eerste eeuw ontstaan dan hadden berouwvolle mensen geen kans gehad om onderdaan van dit Koninkrijk te worden. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei Jurriën Sr.:

NB: Als je deze uitspraak (in Daniël) letterlijk neemt, wanneer wordt dan Gods Koninkrijk opgericht en op welke wijze worden dan de andere Koninkrijken verbrijzeld? Serieuze vraag!"

Serieus antwoord, we weten het niet precies. Maar Jezus heeft wel een hoop dingen genoemd waarop we moeten letten. Oorlog, honger, virussen etc. We zien de zwarte wolken aankomen. We weten niet hoelang het nog duurt voordat het gaat regenen, maar het gaat niet lang meer duren. Kijk je naar het beeld in Daniël 2 dan weten we dat de benen van ijzer de Romeinen waren (kijk naar het hoofd van goud dat Babylon voorstelde als wereldmacht en kijk naar wereldmachten die daarna zijn gekomen). Het kan niet anders dan dat wij in de voeten van ijzer deels leem zitten. Een goed vergelijk met de huidige wereldmachten zoals Amerika en Europa. Het hecht niet, ondanks dappere pogingen. Kijk in Amerika hoeveel onderlinge verschillen er zijn tussen de staten. Dat liet de laatste verkiezing wel goed zien. Europa wil ook niet echt vlotten, met straks als dieptepunt het uittreden van Engeland, wellicht met een harde Brexit. En in die tijd (dus in de tijd van die voeten) zou Gods Koninkrijk worden opgericht. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei sjako:

Nee, er wordt hiervoor een beeld beschreven wat alle wereldmachten voorstelt vanaf Nebukadnezar . We zitten nu in de voeten van deels ijzer deels leem. Dat gaat over wereldse koninkrijken. Je mag dit niet zomaar vergeestelijken. Het is ook echt gevaarlijk omdat je dan een ander evangelie (goed nieuws) gaat verkondigen. Jezus voornaamste thema in Zijn prediking was Gods Koningrijk (het goede nieuws van het Koninkrijk). Het is goed nieuws omdat het alle menselijke problemen gaat oplossen. Je ziet dat in de huidige tijd de aarde er niet op vooruit komt. Enorme vervuiling overal, oorlog, virussen, geweld en ga zo maar even door. Deze wereld snelt met een noodgang naar zijn climax, de grote verdrukking. Daarna breekt Gods Koninkrijk zichtbaar aan op deze wereld. Ondertussen is er in de loop der eeuwen wel een volk ontstaan die geschikt is voor dit Koninkrijk. Was het Koninkrijk al in de eerste eeuw ontstaan dan hadden berouwvolle mensen geen kans gehad om onderdaan van dit Koninkrijk te worden. 

Je schrijft: "Daarna breekt Gods Koninkrijk zichtbaar aan op deze wereld." Waar bevond het zich dan voor die tijd?

En na deze pure opsomming van meningen, die ik nu eenmaal niet met je deel, wil je dan nu ook nog antwoord geven op de laatste vraag die ik je stelde:

28 minuten geleden zei Jurriën Sr.:

"Wat betekent het voor jou persoonlijk dat de Heilige Geest is uitgestort?"

 

bewerkt door Jurriën Sr.
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid