Spring naar bijdragen

Evolutie een troef van de duisternis?


Aanbevolen berichten

Waar heb je dat schema vandaan? Wel grappig schema maar voor iemand die de discussie niet gevolgd heeft vrij ondoorgrondelijk.
Heb ik gemaakt ( en het plaatje in Excel) om te laten zien dat er geen cirkelredenatie in zit in hoe ik er tegen aan kijk. ( mocht er een specifieke stap zijn die toelichting behoeft dan licht het graag toe )
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 239
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Wauw, dit topic gaat lang door :P

Ik zie niet waarom mensen evolutie als tegenstander van het geloof zien. Ja, creationisten zullen hun handen over hun oren houden als je daarover begint, maar elk rationeel mens zou toch moeten inzien dat evolutie en natuurlijke selectie perfect uitleggen hoe het leven zich heeft uitgebreid op aarde. Hoe dat leven is ontstaan staat buiten de evolutie theorie.

Je zou kunnen zeggen dat je niet gelooft in de evolutie theorie. Maar het is onmogelijk te weerleggen, dus ik denk dat mensen die daar niet in geloven het simpelweg niet begrijpen. Want wat ik vaak hoor is "Dus jij denkt dat mensen van apen komen?!" En dat geeft duidelijk aan dat ze het gewoon niet begrijpen.

Verhalen als dat van Adam en Eva en de Ark van Noah zijn volgens mij ook al door de kerk aangetoond om als metaforisch te worden gezien, niet als letterlijk. Dat creationisten zich daaraan vast willen bijten...nouja, prima, maar verwacht niet dat men je nog serieus gaat nemen.

Dusja, de evolutietheorie probeert niet uit te leggen hoe het leven in de eerste plaats is ontstaan. De Big Bang theorie focust daar wel op en is gebaseerd op waarnemingen in het universum over de afgelopen decennia, maar hoe die Big Bang in de eerste plaats is ontstaan is nog een groot mysterie, en dat zou nog het werk van God kunnen zijn.

Dus voordat je zegt dat je niet 'gelooft' in de evolutie theorie, probeer je er eerst in te verdiepen, want als het iemand ooit zou zijn gelukt om het te weerleggen dan zouden we dat niet langer als wetenschappelijk feit aannemen. En om dan aan te nemen dat het een troef van de duisternis is is natuurlijk grote onzin :P Zou God willen dat je alles als klakkeloos aanneemt, of zou hij willen dat je zijn werk zou gaan onderzoeken om er meer van te weten te komen? Wiskunde, natuurkunde, scheikunde, allemaal middelen om zijn werk te onderzoeken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
Wauw, dit topic gaat lang door :P

Ik zie niet waarom mensen evolutie als tegenstander van het geloof zien.

Omdat Jezus heeft gezegd dat het begin bij Adam en Eva is.

Is Jezus een leugenaar als Hij spreekt in Mattheus 19 vers 4:

Hij zei: ‘Hebt u niet gelezen dat de schepper de mens bij het begin mannelijk en vrouwelijk heeft gemaakt?’

Ja, creationisten zullen hun handen over hun oren houden als je daarover begint, maar elk rationeel mens zou toch moeten inzien dat evolutie en natuurlijke selectie perfect uitleggen hoe het leven zich heeft uitgebreid op aarde. Hoe dat leven is ontstaan staat buiten de evolutie theorie.

Ratio en geloof sluiten elkaar dikwijls uit.

Maar de natuurlijke mens neemt de dingen van de Geest van God niet aan, want ze zijn dwaasheid voor hem.

Hij kan ze ook niet leren kennen, omdat ze geestelijk beoordeeld worden.

1 Kor. 2:14

God sprak.... en er was. Zo is het Woord en zo is hét begin.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat verwacht ik ook niet want ik ga ervan uit dat jij niet gelooft in wat Jezus heeft gezegd in Mattheus 19 vers 4:

Wanneer je de Bijbel nauwkeurig bestudeerd, dan lees je dat in de geslachtslijnen ná Adam, er ongeveer 2000 jaar is verlopen tot Noach, na Noach nog eens 2000 jaar tot Jezus en nu weten wij dat Jezus 2000 jaar geleden op aarde was, dat maakt ongeveer 6000 jaar.

Jezus heeft gezegd dat het begin bij Adam was, in Genesis 1 lees je immers dat God de hemel en aarde in het begin heeft gemaakt.

Mits je niet gelooft dat God sprak en er was natuurlijk!

Link naar bericht
Deel via andere websites

De simpelste manier om een 6000 jaar oude Aarde te ontkrachten is om te kijken naar de sterren. Begrijp jij het concept van lichtjaren? Licht reist met een snelheid van 300,000km/s...volg je me nog? Een lichtjaar is de afstand dat het licht aflegt gedurende een jaar. Als je naar de zon kijkt zie je de zon zoals die 8 minuten geleden was. Het licht heeft namelijk 8 minuten nodig gehad om van de zon naar de Aarde te reizen.

Wij kunnen sterren observeren die miljarden lichtjaren ver weg staan. Dat betekent dat het licht van die sterren ook miljarden lichtjaren af heeft moeten leggen om de Aarde te bereiken. Als God dus 6000 jaar geleden het universum heeft gemaakt, dan zouden we hooguit 6000 lichtjaar de ruimte in kunnen kijken. De praktijk is anders.

En dan heb ik het nog niet eens over dateringsmethoden gehad, de onmogelijkheid van een wereldwijde vloed waar 3x zoveel water voor nodig is dan er op Aarde is, en het feit dat de Bijbel slechts een verzameling van geschriften zijn van mensen die verhalen decennia lang van mond op mond hebben moeten overbrengen. Dat de Bijbel dus woord voor woord accuraat en historisch correct zou zijn is simpelweg niet te geloven zonder flink wat oogkleppen op te hebben en je oren dicht te houden als men je wat dingen probeert te leren.

Dit zijn de laatste woorden die ik aan je vuil ga maken, want mijn ervaring leert dat mensen zoals jij de feiten negeren en alles baseren op een boek van 2000 jaar geleden :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hier is een site die gemaakt is door christelijke wetenschappers, en niet de eerste de beste:

http://biologos.org/

Who We Are

BioLogos is a community of evangelical Christians committed to exploring and celebrating the compatibility of evolutionary creation and biblical faith, guided by the truth that “all things hold together in Christ.†[Colossians 1:17] We value gracious dialogue with those who hold other views, and our ever-expanding conversation includes academic and other professionals in the fields of biology, chemistry, physics, mathematics, business and medicine, but also theology, biblical studies, philosophy, history, literature, education and the arts. We count pastors, entrepreneurs, poets, teachers and students among our numbers, and welcome men and women from all walks of life to join in this project of cultural and spiritual reconciliation.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat is in ieder geval al een stuk progressiever dan de creationisten :) Dat ze geloven dat God de evolutie aanstuurt in plaats van dat het willekeurig gebeurt is niks tegenin te brengen, net zoals het bestaan van God zelf, maar ik ben al lang blij dat er christenen zijn die hun ogen niet sluiten voor alle grote wetenschappelijke ontdekkingen die ons vandaag de dag nog steeds helpen door middel van medicijnen, predictie van natuurrampen, etc :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Omdat Jezus heeft gezegd dat het begin bij Adam en Eva is.

Nou, en? 'Het begin' is een flexibel begrip. In kosmologische termen, zitten we nu na een slordige 13 miljard jaar, nog steeds in 'het begin' van het universum.

Dit is de periode van de grote sterrenstelsels, en planeten met leven, dus de bloei-periode van het universum.

Er komen minstens nog honderden miljarden droevige jaren vol duisternis voordat uiteindelijk het universum uit elkaar scheurt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid