Spring naar bijdragen

Keukenprins(ess)entopic [3]


Aanbevolen berichten

De baktijd van moelleux steekt zo nauw dat je dat echt voor je eigen oven moet uitzoeken, geen enkele oven bakt exact hetzelfde. Gewoon er naast blijven zitten en kijken dus, en opschrijven welke tijd het beste werkt bij jouw oven. (En het hangt er dus ook nog maar vanaf hoe groot de vormpjes zijn die je gebruikt.)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 996
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

De baktijd van moelleux steekt zo nauw dat je dat echt voor je eigen oven moet uitzoeken, geen enkele oven bakt exact hetzelfde. Gewoon er naast blijven zitten en kijken dus, en opschrijven welke tijd het beste werkt bij jouw oven. (En het hangt er dus ook nog maar vanaf hoe groot de vormpjes zijn die je gebruikt.)

Ah, okee.. dan zet ik gewoon de wekker op 11 minuten en dan blijf ik erbij kijken. Bij zo'n korte tijd is dat ook nog niet zo'n rampsmile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het was hier gisteren Australia Day en dan eet men als traditie lamsvlees. Op de barbie natuurlijk, overal rook je dan ook heerlijke bbq geuren!

Ik had lamskoteletjes gekocht, met het botje er nog in (zoals hieronder).

lamskotelet.jpg.275.jpg

Nou had ik nog nooit lam gekookt, dus heb even op internet gekeken hoe en wat. Uiteindelijk was het supersimpel en smaakte het heerlijk!

Snel recept voor 5 koteletjes:

-Meng een flinke scheut olijfolie met 4 teentjes geperste knoflook, twee eetlepels rozemarijn en peper en zout naar smaak.

-Lepel de marinade over de koteletjes en zet ze in de koelkast, minimaal een half uur, met plastic folie erover.

-Bak de koteletjes op de bbq, 3 minuten aan elke kant.

Enjoy!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vanavond komt er een vriend eten. Ik vind dat tegenwoordig best spannend want dan moet ik koken én praten. Maar ik heb net al een grote pan zondagse pastinaaksoep (kilo pastinaak voor een euro!) opgezet, dus ik hoef niet meer te koken. Oef! smile.gif

Zo nog even een vers stokbrood kopen bij de Turkse bakkertje. Allerhande heerlijkheden voor erbij (fuet, bourgonische paté, boerenbrie, olijven) zijn reeds in huis gehaald.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Heb je wel eens een notentaart gemaakt? smile.gif

Walnoten in stukken breken (a la grof snijden in de keukenmachine, tenzij je het met de hand wil doen), vervolgens suiker karameliseren in een koekenpan en vervolgens de noten daarin 5 min bakken ofzo.

Dat doe je in deeg die ook is bewerkt met citroensap en de oven in smile.gif

Zwaar machtig, maar ook machtig lekker widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Woah, blijkbaar heeft mijn moeder op de computer gewoonweg een heel digitaal kookboek staan met al haar recepten, superhandig. Als jullie willen weten hoe je iets Belgisch moet klaarmaken, dit is jullie kans, ik ben nog tot morgen bij mijn moeder op bezoek.
widegrin.gif

Chocolademoelleux (8 stuks)

-      200 g zwarte chocolade

-      100 g boter

-      4 eieren

-      100 g suiker

-      40 g bloem

Chocolade smelten met de boter.

Suiker en eieren samen kloppen tot mengsel wit is.

Bloem bijvoegen en dan chocolademengsel.

In vormpjes gieten en bakken in voorverwarmde oven: 11 min op 200°.

Lauw opdienen.

Ik vermoed wel dat dit recept geschreven is op basis van onze oude oven die best slecht bakt en niet zoveel hitte geeft, in een betere oven is het wellicht wat minder dan 11 minuten. Moelleux moet je sowieso goed in het oog houden, de bovenkant moet er maar net gebakken uitzien en dan is het al goed. Als je het er te lang laat instaan is het nog steeds eetbaar, maar dan is het gewoon een soort chocoladecake en da's minder lekker.

Ik ben ze aan het makenwidegrin.gif


Samengevoegd:

Ze zijn ontzettend lekker, maar niet helemaal gelukt. De vormpjes waren te klein denk ik (papieren cakevormpjes), en er is iets met onze oven ofzo want na twaalf minuten heb ik de grill erop gezet. En toen was het van binnen nog een beetje kleffe zooi met een nét aan knapperig korstje. De volgende keer doe ik de vormpjes voller denk ik en dan 8 minuten gewone oven en 2/3 minuten grill.

Maar ze zijn nog steeds ontzéttend lekker^^ En ik had de hoeveelheid van het recept trouwens gehalveerd en ik heb er 14 vormpjes mee gevuldwidegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Wat grappig, ik had het gewone recept aangehouden en kreeg er 12. Wel flink vol, maar toch.
puh2.gif
Ook papieren cakevormpjes (van xenos).

Oh, en die notentaart klinkt ook delicious!

En nu heb ik pindakaascupcakes in de oven staan. Beslag is errug lekker.
smile.gif

Tja, ik vroeg aan mijn zusje hoe vol je cakevormpjes moet doen, dus zij zegt 'halfvol'. Dus ze waren dan ook allemaal halfvolwidegrin.gif

En pindakaascakejes.. Ik kan me er niets bij voorstellenpuh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

't Komt er eigenlijk op neer dat je een poundcake bakt waarbij je een deel van de boter vervangt door pindakaas. Beslag smaakt niet heel heftig naar pindakaas (is ook niet zo vreselijk droog), maar ben benieuwd naar 't eindresultaat. ;)

En ik schep mijn vormpjes altijd voor tweederde of driekwart vol. puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Voor 2 pers. (6 bloemen)

2 stronkjes witlof

2 el olijfolie

6 plakjes bacon

schenkhoning

Snij van elke witlofstronk plakken van 1 cm dik. Gooi de onderste weg en bewaar die van de punt voor een ander doel (niet dit recept, door een salade ofzo). Giet de olie in een koekenpan. Leg er voorzichtig de plakken witlof in. druppel over elke plak en halve tl honing. bak 20 min op een laag vuur. Haal de witlofrozen met een spatel uit de pan en leg ze p keuken papier. leg de plakjes bacon in dezelfde koekenpan en bak ze enkele minuten op hoog vuur. keer ze zo dat ze in de honing belanden. leg de gekarameliseerde plakjes bacon op borden en schik daarop de mooiste zes witlofrozen. Serveer direct.

Uit: Om eindelijk eens af te rekenen met de recepten van oma. (atm bij kruitvat voor euro.png1,50). Allerlei recepten met een moderne twist. Maar ook oude groenten als pastinaak, venkel etc.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Okee.. Ist een lang recept? Anders kun je hem ff overtypen dan maak ik hem binnenkort misschien wel. En ik heb ook wel eens eerder een recept gehad voor die koekjes, maar die waren nog een beetje zacht van binnen. Dat scheen zo te horen maar dat vond ik niet zo heel erg lekker..

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid