Joëlle 0 Geplaatst 6 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 6 maart 2011 Ik heb een webshop gevonden waar ze pepermuntextract verkopen én een afhaalpunt hebben in Ede. Echt ideaal, want anders is 't potje extract net zo duur als de verzendkosten. Vaak kost verzenden zelfs nog meer. En nu kan ik dus oa mintfudge en deze cupcakes maken. En als 't potje dan nog niet leeg is wil ik een taartbiscuit met een vleugje mint maken. Link naar bericht Deel via andere websites
Bumblebee 7 Geplaatst 6 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 6 maart 2011 Wij eten vanavond een ovenschotel van aardperen en winterpeen. Het zal me benieuwen. De aardperen zaten in mijn groentepakket maar erg veel vertrouwen heb ik er niet in Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 7 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 7 maart 2011 Aardperen zijn best lekker. (Ik eet vanavond een restje Chinees.) Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 7 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 7 maart 2011 Aardperen zijn best lekker hoor. Lang geleden dat ik dat nog gegeten heb eigenlijk, sinds ik geen groentepakket heb kook ik veel minder spannend. Vanavond gewoon lui en cheap (want moe en blut): pasta met een sausje van ui, fijngesneden restje zongedroogde tomaat, diepvriesboontjes en tomatenblokjes. Zaterdag hebben we lekker gegeten: bietenrisotto (verrassend lekker, aangepast AH-receptje) en een of ander erg lekker Toscaans vega-ding en gebakken champignons gevuld met kruidenkaas en rucola. Jamjamjam. Link naar bericht Deel via andere websites
Miepje18 0 Geplaatst 9 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 9 maart 2011 Iemand inspirerende ideeën voor vegetarische recepten? Als rasechte protestantse ga ik mij eens wagen aan de 40dagentijd, en met mijn huisgenootjes heb ik afgesproken om vegetarisch te koken. Zonder vleesvervangers. Maar ik moet zeggen dat het best lastig is om leuke en lekkere (en vooral ook: snelle en goedkope) gerechten te bedenken! Tips zijn welkom Oh, late reactie @ Iriacynthe en Hongerige Wolf: broodpudding is idd bodding. En het smaakt naar wentelteefjes omdat je (wij, tenminste) brood in melk/suiker weekt en in de oven doet. Eventueel met appels en rozijnen. En ijs. Link naar bericht Deel via andere websites
Bumblebee 7 Geplaatst 9 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 9 maart 2011 Ik vond de aardperen nix. Had een, volgens de commentaren, 'overheerlijk' recept gevonden van een gratin met aardpeer en winterwortel. Het was te eten, maar dat kwam niet door de aardpeer. Ik vond ze weeïg, smakeloos op z'n best maar als ik iets proefde gewoon vies. Helaas vond mijn man ze erg geslaagd. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 10 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 10 maart 2011 Quote: Op woensdag 09 maart 2011 22:01:15 schreef Miepje18 het volgende: Iemand inspirerende ideeën voor vegetarische recepten? Tja. Dat is wel een erg brede vraag. Ik eet eigenlijk bijna altijd vegetarisch, en Iria volgens mij ook, dus misschien moet je even dit topic doorspitten. Of op de website van Albert Heijn kijken, werkt ook. Gisteren had ik bijvoorbeeld een uienquiche. Quichedeegje maken (of kopen, evt. el cheapo bladerdeeg), in een taartvorm, een massa (5 à 6) uien snijden en in de koekenpan bakken tot ze zacht en bruin zijn. In de taartvorm. Paar eitjes klutsen, melk, peper, zout, beetje nootmuskaat, en dit over de uien gieten. Dat bak je dan een uurtje ofzo op 180 graden en de laatste tien minuten een beetje kaas er over. Wij hadden er veldsla bij met honing-mosterddressing. Ik ga vanavond denk ik weer 'ns zelf pizza bakken. Pizzadeeg uit de broodbakmachine, tomatenprutje brouwen met veel knoflook, en dan mozzarella en pesto er op. Mmm. Samengevoegd: Quote: Op woensdag 09 maart 2011 22:09:36 schreef Bumblebee het volgende: Helaas vond mijn man ze erg geslaagd. Link naar bericht Deel via andere websites
Miepje18 0 Geplaatst 10 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 10 maart 2011 Quote: Op donderdag 10 maart 2011 09:57:29 schreef Hongerige Wolf het volgende: Tja. Dat is wel een erg brede vraag. Ik eet eigenlijk bijna altijd vegetarisch, en Iria volgens mij ook, dus misschien moet je even dit topic doorspitten. Of op de website van Albert Heijn kijken, werkt ook. Dank! Ik = lui, vandaar de vraag. Maar goeie tip, en je recept ziet er goed uit! Link naar bericht Deel via andere websites
*nath* 0 Geplaatst 10 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 10 maart 2011 Ik ga vandaag weer heerlijk wokken. Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 10 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 10 maart 2011 Wederom niemand thuis. Dus: biologische tomatensoep die naar paprikasoep smaakt uit een zak (kerstpakket) met stokbroodjes (ingesneden, met kruidenboter en kaas even in de oven) Link naar bericht Deel via andere websites
*nath* 0 Geplaatst 10 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 10 maart 2011 Quote: Op donderdag 10 maart 2011 15:34:16 schreef *nath* het volgende: Ik ga vandaag weer heerlijk wokken. En dat was een flinke bak met groentje en een beetje noedels en heerlijk vlees, al zeg ik het zelf. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 11 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 11 maart 2011 Quote: Op donderdag 10 maart 2011 13:00:13 schreef Miepje18 het volgende: [...] Dank! Ik = lui, vandaar de vraag . Maar goeie tip, en je recept ziet er goed uit! Geen dank. Trouwens, vis is wel 'toegestaan' nu, toch? In dat geval eet ik vanavond weer 'ns vissticks. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 11 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 11 maart 2011 Ik kook altijd vegetarisch ja, ik kook niet heel spectaculair ofzo maar het is wel te eten. Dus als je een beetje tussen mijn posts neust, vind je vaak wel wat. Ik heb laatst trouwens écht lekker gekookt, ik was er zowaar best trots op. Nuja, het was op zich wel simpel hoor, maar het smaakte echt heerlijk. Ik had gewoon van die kant-en-klare tortilla's gekocht, en er dan een lekkere vulling bij gemaakt en nog wat kleinere dingetjes erbij, en het paste gewoon echt heel goed bij elkaar ofzo. De vulling (voor 2 personen die allebei best honger hadden -twee kleine uien snipperen en fruiten in olijfolie -bakje soyagehakt en twee in blokjes gesneden tomaten erbij -wat water erbij zodat het niet te droog is -kruiden met een mix van véél paprikapoeder, een beetje kaneel, wat cayennepeper, wat komijn en wat koriander, en zout naar smaak -lekker laten pruttelen tot de tomatenblokjes zacht zijn en het geheel een soort van sausje krijgt Tortilla's opgewarmd, streepje kruiden-smeerkaas erin gesmeerd, daarop de vulling, sort-of-guacemole (nouja, gewoon een verse advocado geplet met zout en peper erdoor) er bovenop, flink wat rucola erbij, en oprollen die handel. We hebben geloof ik vier tortilla's per persoon op, daarvoor was de hoeveelheid vulling net genoeg. Link naar bericht Deel via andere websites
Josephina 0 Geplaatst 11 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 11 maart 2011 Ik heb laatst een lekkere vegetarische ristotto gemaakt: -Uitje snipperen en fruiten in olijfolie -Een prei fijngesneden -een courgette in dunne plakjes -risotto toevoegen en even aan laten bakken -steeds water toe blijven voegen -Als de risotto bijna gaar is feta toevoegen en laten smelten Uiteindelijk had ik het nog bestrooid met geroosterde zonnebloempitten. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 12 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 12 maart 2011 Klinkt niet slecht! Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 12 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 12 maart 2011 Ik had trouwens laatst lekkere zomerse soep gemaakt. Eigenlijk gewoon standaard soep van voorgesneden soepgroenten, maar dan een beetje opgeleukt omdat de zon zo lekker scheen en ik zin had in een wat mediterrane touch ofzo. -uitje snipperen en fruiten in olijfolie -in stukjes gesneden zongedroogde tomaten erbij -grote zak fijne soepgroenten erbij -eventjes omroeren en dan water + groentebouillonblokje erbij -kruiden met peper, zout, tijm, rozemarijn en wat rodepeperpasta als je zin hebt in pikant -en dan, de finishing touch, op het einde een paar lepels rode pesto erdoor Het was zomaar wat bij elkaar geïmproviseerd, maar oh wat was het geslaagd. Op te eten met versgebakken brood, olijven, zonneschijn en goed gezelschap. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 13 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 13 maart 2011 Ik heb net tarte tatin gemaakt (en gegeten). Met extra karamel en zure room erbij. Ha. Op zondag mag er niet gevast worden hè. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 16 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 16 maart 2011 Ik heb net op de markt schar aangeschaft, een soort schol. Voor ieder een hele. Ik moest de visboer 1,50 geven, dus dat is echt geen geld! Ik denk dat ik ze gewoon ga paneren en bakken, zoals scholletjes, en dan een stuk vers stokbrood erbij. Ik heb nog een knolselderij liggen, bij wijze van groente maak ik daar dan puree van en dat even gratineren in de oven met een beetje kaas ofzo. Komt wel goed dus. Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 16 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 16 maart 2011 Oeh, lekker skarren! Wat je er bij gaat doen klinkt ook lekker, ik ken ze alleen gebakken en dan met een soort rijstepap. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 16 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 16 maart 2011 De skarren (wat is dat voor dialect?) waren heerlijk. Wat is dat voor rijstepap precies? Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 16 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 16 maart 2011 Urk. Hoe 't precies wordt klaargemaakt weet ik niet, maar 't is gekookte rijst met melk en wat zout (denk ik). En dan op je bord een beetje boter en een schep suiker. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 17 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 17 maart 2011 Oké, dus het is gewoon een soort rijstepap-rijstepap dus. Lijkt mij heel apart met skarren. Ik gokte eerst op West-Friesland trouwens, want daar doen ze ook die sk. Skitterend. Link naar bericht Deel via andere websites
Raido 0 Geplaatst 17 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 17 maart 2011 Iemand inspirerende ideeën voor vegetarische recepten? Als rasechte protestantse ga ik mij eens wagen aan de 40dagentijd, en met mijn huisgenootjes heb ik afgesproken om vegetarisch te koken. Zonder vleesvervangers. Maar ik moet zeggen dat het best lastig is om leuke en lekkere (en vooral ook: snelle en goedkope) gerechten te bedenken! Tips zijn welkomOh, late reactie @ Iriacynthe en Hongerige Wolf: broodpudding is idd bodding. En het smaakt naar wentelteefjes omdat je (wij, tenminste) brood in melk/suiker weekt en in de oven doet. Eventueel met appels en rozijnen. En ijs.Bijna alles kun je 'gewoon' koken zonder vlees... Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 17 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 17 maart 2011 Oké, dus het is gewoon een soort rijstepap-rijstepap dus. Lijkt mij heel apart met skarren. Ik gokte eerst op West-Friesland trouwens, want daar doen ze ook die sk. Skitterend. Voglens mij hoort het bij gebakken tong, maar mijn schoonvader bakt er ook scharren bij. Link naar bericht Deel via andere websites
Morphogenesis 4 Geplaatst 17 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 17 maart 2011 Ik heb net tosti's gebakken, en sup a soup gemaakt Link naar bericht Deel via andere websites
Aanbevolen berichten