Jyoti 0 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 De baktijd van moelleux steekt zo nauw dat je dat echt voor je eigen oven moet uitzoeken, geen enkele oven bakt exact hetzelfde. Gewoon er naast blijven zitten en kijken dus, en opschrijven welke tijd het beste werkt bij jouw oven. (En het hangt er dus ook nog maar vanaf hoe groot de vormpjes zijn die je gebruikt.) Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Quote: Op woensdag 26 januari 2011 21:22:29 schreef Iriacynthe het volgende: De baktijd van moelleux steekt zo nauw dat je dat echt voor je eigen oven moet uitzoeken, geen enkele oven bakt exact hetzelfde. Gewoon er naast blijven zitten en kijken dus, en opschrijven welke tijd het beste werkt bij jouw oven. (En het hangt er dus ook nog maar vanaf hoe groot de vormpjes zijn die je gebruikt.) Ah, okee.. dan zet ik gewoon de wekker op 11 minuten en dan blijf ik erbij kijken. Bij zo'n korte tijd is dat ook nog niet zo'n ramp Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Afgekoeld zijn ze overigens ook hemels. Lekker klef van binnen. Link naar bericht Deel via andere websites
Jalikaatje 1 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Argh, wat ziet dat er verrukkelijk uit!! Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Ik kreeg van iemand op m'n blog al de tip om de munt er doorheen te doen ipv alleen als garnering gebruiken. Ga ik zeker een keertje proberen, lijkt me heerlijk! Link naar bericht Deel via andere websites
Esther 0 Geplaatst 27 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 27 januari 2011 Het was hier gisteren Australia Day en dan eet men als traditie lamsvlees. Op de barbie natuurlijk, overal rook je dan ook heerlijke bbq geuren! Ik had lamskoteletjes gekocht, met het botje er nog in (zoals hieronder). Nou had ik nog nooit lam gekookt, dus heb even op internet gekeken hoe en wat. Uiteindelijk was het supersimpel en smaakte het heerlijk! Snel recept voor 5 koteletjes: -Meng een flinke scheut olijfolie met 4 teentjes geperste knoflook, twee eetlepels rozemarijn en peper en zout naar smaak. -Lepel de marinade over de koteletjes en zet ze in de koelkast, minimaal een half uur, met plastic folie erover. -Bak de koteletjes op de bbq, 3 minuten aan elke kant. Enjoy! Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 27 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 27 januari 2011 O dat klinkt lekker Esther! Misschien iets voor de zomer. Ik ga straks koolsajoer maken (zoals sajoerboontjes, maar dan met witte kool), telor smoor (gebakken ei in pittige tomaten-ketjapsaus met bosui) en nasi oedoek (rijst in kokosmelk gekookt met limoenblad). Dus nu even naar de toko. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 30 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 30 januari 2011 Vanavond komt er een vriend eten. Ik vind dat tegenwoordig best spannend want dan moet ik koken én praten. Maar ik heb net al een grote pan zondagse pastinaaksoep (kilo pastinaak voor een euro!) opgezet, dus ik hoef niet meer te koken. Oef! Zo nog even een vers stokbrood kopen bij de Turkse bakkertje. Allerhande heerlijkheden voor erbij (fuet, bourgonische paté, boerenbrie, olijven) zijn reeds in huis gehaald. Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 1 februari 2011 Rapport Share Geplaatst 1 februari 2011 Klinkt lekker! Ik had geen zin in koken en naar de winkel gaan, dus heb ik een duik genomen in mijn voorraadkast en vriezer. Rijst, doperwten en wortels, een restje shoarma vlees en satésaus. Verrassend lekker. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 7 februari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 7 februari 2011 Ik maak zo: koolraapstamppotje, gehaktballen met jus. En er is nog een restje wittekoolsalade (zie elders in dit topic) van eergisteren. Link naar bericht Deel via andere websites
Dagmar 0 Geplaatst 7 februari 2011 Rapport Share Geplaatst 7 februari 2011 Ik ga van onze halve knolselderij icm aardappel kaas ei bloem en ui röstidingetjes maken. Met worstje erbij. Voor dochter hou ik 1 aardappeltje en een paar 'frieten' knolselderij apart en die kook ik in een minipannetje. Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 15 februari 2011 Rapport Share Geplaatst 15 februari 2011 Nu in de oven: walnotencakejes. Met straks een topping van citroenbotercrème. De bc in combinatie met een walnoet is iig al erg lekker! En het beslag ook. Link naar bericht Deel via andere websites
Morphogenesis 4 Geplaatst 15 februari 2011 Rapport Share Geplaatst 15 februari 2011 Heb je wel eens een notentaart gemaakt? Walnoten in stukken breken (a la grof snijden in de keukenmachine, tenzij je het met de hand wil doen), vervolgens suiker karameliseren in een koekenpan en vervolgens de noten daarin 5 min bakken ofzo. Dat doe je in deeg die ook is bewerkt met citroensap en de oven in Zwaar machtig, maar ook machtig lekker Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 17 februari 2011 Rapport Share Geplaatst 17 februari 2011 Quote: Op dinsdag 25 januari 2011 22:33:27 schreef Iriacynthe het volgende: Woah, blijkbaar heeft mijn moeder op de computer gewoonweg een heel digitaal kookboek staan met al haar recepten, superhandig. Als jullie willen weten hoe je iets Belgisch moet klaarmaken, dit is jullie kans, ik ben nog tot morgen bij mijn moeder op bezoek. Chocolademoelleux (8 stuks) -      200 g zwarte chocolade -      100 g boter -      4 eieren -      100 g suiker -      40 g bloem Chocolade smelten met de boter. Suiker en eieren samen kloppen tot mengsel wit is. Bloem bijvoegen en dan chocolademengsel. In vormpjes gieten en bakken in voorverwarmde oven: 11 min op 200°. Lauw opdienen. Ik vermoed wel dat dit recept geschreven is op basis van onze oude oven die best slecht bakt en niet zoveel hitte geeft, in een betere oven is het wellicht wat minder dan 11 minuten. Moelleux moet je sowieso goed in het oog houden, de bovenkant moet er maar net gebakken uitzien en dan is het al goed. Als je het er te lang laat instaan is het nog steeds eetbaar, maar dan is het gewoon een soort chocoladecake en da's minder lekker. Ik ben ze aan het maken Samengevoegd: Ze zijn ontzettend lekker, maar niet helemaal gelukt. De vormpjes waren te klein denk ik (papieren cakevormpjes), en er is iets met onze oven ofzo want na twaalf minuten heb ik de grill erop gezet. En toen was het van binnen nog een beetje kleffe zooi met een nét aan knapperig korstje. De volgende keer doe ik de vormpjes voller denk ik en dan 8 minuten gewone oven en 2/3 minuten grill. Maar ze zijn nog steeds ontzéttend lekker^^ En ik had de hoeveelheid van het recept trouwens gehalveerd en ik heb er 14 vormpjes mee gevuld Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 23 februari 2011 Rapport Share Geplaatst 23 februari 2011 Wat grappig, ik had het gewone recept aangehouden en kreeg er 12. Wel flink vol, maar toch. Ook papieren cakevormpjes (van xenos). Oh, en die notentaart klinkt ook delicious! En nu heb ik pindakaascupcakes in de oven staan. Beslag is errug lekker. Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 23 februari 2011 Rapport Share Geplaatst 23 februari 2011 Quote: Op woensdag 23 februari 2011 12:06:17 schreef Joëlle het volgende: Wat grappig, ik had het gewone recept aangehouden en kreeg er 12. Wel flink vol, maar toch. Ook papieren cakevormpjes (van xenos). Oh, en die notentaart klinkt ook delicious! En nu heb ik pindakaascupcakes in de oven staan. Beslag is errug lekker. Tja, ik vroeg aan mijn zusje hoe vol je cakevormpjes moet doen, dus zij zegt 'halfvol'. Dus ze waren dan ook allemaal halfvol En pindakaascakejes.. Ik kan me er niets bij voorstellen Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 23 februari 2011 Rapport Share Geplaatst 23 februari 2011 't Komt er eigenlijk op neer dat je een poundcake bakt waarbij je een deel van de boter vervangt door pindakaas. Beslag smaakt niet heel heftig naar pindakaas (is ook niet zo vreselijk droog), maar ben benieuwd naar 't eindresultaat. En ik schep mijn vormpjes altijd voor tweederde of driekwart vol. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 23 februari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 23 februari 2011 En ik ben gewoon lekker witlof met ham en kaas aan het maken. Patsers. Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 23 februari 2011 Rapport Share Geplaatst 23 februari 2011 Ik las gister een grappig recept waarbij men van de 'saaie' stronken witlof roosjes maakte. Dat wil ik ook nog een keer doen, want witlof is best wel heel lekker. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 23 februari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 23 februari 2011 Hoe werkt dat? Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 23 februari 2011 Rapport Share Geplaatst 23 februari 2011 Voor 2 pers. (6 bloemen) 2 stronkjes witlof 2 el olijfolie 6 plakjes bacon schenkhoning Snij van elke witlofstronk plakken van 1 cm dik. Gooi de onderste weg en bewaar die van de punt voor een ander doel (niet dit recept, door een salade ofzo). Giet de olie in een koekenpan. Leg er voorzichtig de plakken witlof in. druppel over elke plak en halve tl honing. bak 20 min op een laag vuur. Haal de witlofrozen met een spatel uit de pan en leg ze p keuken papier. leg de plakjes bacon in dezelfde koekenpan en bak ze enkele minuten op hoog vuur. keer ze zo dat ze in de honing belanden. leg de gekarameliseerde plakjes bacon op borden en schik daarop de mooiste zes witlofrozen. Serveer direct. Uit: Om eindelijk eens af te rekenen met de recepten van oma. (atm bij kruitvat voor 1,50). Allerlei recepten met een moderne twist. Maar ook oude groenten als pastinaak, venkel etc. Link naar bericht Deel via andere websites
Miepje18 0 Geplaatst 24 februari 2011 Rapport Share Geplaatst 24 februari 2011 Klinkt goed! Wij hebben laatst broodpudding gemaakt. Klinkt erg yak, maar is ontzettend lekker: smaakt namelijk naar wentelteefjes met appel en rozijn uit de oven. Met vanille-ijs, heerlijk! Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 24 februari 2011 Rapport Share Geplaatst 24 februari 2011 Heeft één van jullie een recept voor chocolate-chip-cookies die net zo lekker zijn als die van het AH-huismerk? Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 24 februari 2011 Rapport Share Geplaatst 24 februari 2011 Wel voor chocochip cookies, maar ik heb ze nog niet gemaakt, dus weet niet of ze net zo lekker zijn. Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 24 februari 2011 Rapport Share Geplaatst 24 februari 2011 Okee.. Ist een lang recept? Anders kun je hem ff overtypen dan maak ik hem binnenkort misschien wel. En ik heb ook wel eens eerder een recept gehad voor die koekjes, maar die waren nog een beetje zacht van binnen. Dat scheen zo te horen maar dat vond ik niet zo heel erg lekker.. Link naar bericht Deel via andere websites
Aanbevolen berichten