Gast Anon_phpbb Geplaatst 25 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 25 januari 2011 heej dat moelleux au chocolat heb ik volgens mij laatst gehad bij New York pizza.. nou ja zoiets dan, ook een chocolade-cakeje met vanbinnen vloeibaar bruin spul. Ik vond het eigenlijk niet zo heel lekker , en das wel heel vreemd eigenlijk .. Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 25 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 25 januari 2011 Quote: Op dinsdag 25 januari 2011 01:33:09 schreef Liset het volgende: [...] RECEPT GRAAG! x2 Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 25 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 25 januari 2011 Oeh, oeh, dat recept wil ik ooook! Ik heb trouwens een verrukkelijke chocoladevulling gemaakt van 't weekend. 200 gr. witte chocolade rustig au bain marie smelten. Kom van het vuur halen. Vervolgens 200 ml ongeslagen room toevoegen en goed doorroeren. Dit laten afkoelen en een nacht in de koelkast wegzetten. Het moet echt heel erg koud zijn. De volgende dag wat citroensap (naar smaak) toevoegen (ik had geloof ik uit eindelijk bijna twee theelepels toegevoegd). Vervolgens met de mixer het mengsel kloppen totdat het stevige slagroom is. Lekker in cake en taart, maar ook als cupcaketoef etc. Zoet, maar toch fris. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 25 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 25 januari 2011 Ik heb net rodekoolsalade (rode kolen zijn nogal groot; dus verplicht twee dagen er van eten) gemaakt. Dat is het lekkerste als het een tijdje in de koelkast heeft gestaan. - 1/2 rode kool, zeer fijn gesneden - appel, in stukjes - sinaasappel, in stukjes - rode ui, zeer fijn gesnipperd - handje rozijnen - 2 el balsamico-azijn - 3 el citroensap - 1 theel poedersuiker - 1/2 theel kaneel - peper, zout Rode kool blancheren (vijf minuten in kokend water zetten; dit kan in dezelfde schaal als waarin je de salade maakt) en daarna goed droog maken. Dan de rest er door mieteren. Dat eten we dan met gebakken aardappelen en e.o.a. nepvlees. Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 25 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 25 januari 2011 Quote: Op dinsdag 25 januari 2011 13:14:37 schreef Hongerige Wolf het volgende: Ik heb net rodekoolsalade (rode kolen zijn nogal groot; dus verplicht twee dagen er van eten) gemaakt. Dat is het lekkerste als het een tijdje in de koelkast heeft gestaan. - 1/2 rode kool, zeer fijn gesneden - appel, in stukjes - sinaasappel, in stukjes - rode ui, zeer fijn gesnipperd - handje rozijnen - 2 el balsamico-azijn - 3 el citroensap - 1 theel poedersuiker - 1/2 theel kaneel - peper, zout Rode kool blancheren (vijf minuten in kokend water zetten; dit kan in dezelfde schaal als waarin je de salade maakt) en daarna goed droog maken. Dan de rest er door mieteren. Dat eten we dan met gebakken aardappelen en e.o.a. nepvlees. Oh dat ken ik wel volgens mij, het is best lekker maar niet iets dat ik zelf zou maken. Samengevoegd: Quote: Op dinsdag 25 januari 2011 12:49:48 schreef Joëlle het volgende: Oeh, oeh, dat recept wil ik ooook! Ik heb trouwens een verrukkelijke chocoladevulling gemaakt van 't weekend. 200 gr. witte chocolade rustig au bain marie smelten. Kom van het vuur halen. Vervolgens 200 ml ongeslagen room toevoegen en goed doorroeren. Dit laten afkoelen en een nacht in de koelkast wegzetten. Het moet echt heel erg koud zijn. De volgende dag wat citroensap (naar smaak) toevoegen (ik had geloof ik uit eindelijk bijna twee theelepels toegevoegd). Vervolgens met de mixer het mengsel kloppen totdat het stevige slagroom is. Lekker in cake en taart, maar ook als cupcaketoef etc. Zoet, maar toch fris. Hmm, lijkt me superlekker! Mijn moeder gaat binnenkort ook experimenteren met verschillende chocoladetaarten dus dan moet ik haar dit recept ook maar geven Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 25 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 25 januari 2011 Quote: Op dinsdag 25 januari 2011 13:54:25 schreef annzie het volgende: [...] Oh dat ken ik wel volgens mij, het is best lekker maar niet iets dat ik zelf zou maken. Waarom niet? Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 25 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 25 januari 2011 Quote: Op dinsdag 25 januari 2011 14:35:48 schreef Hongerige Wolf het volgende: [...] Waarom niet? Tja, ik weet niet.. Het is zo'n smaak die je wel lekker vind maar eigenlijk niet zelf zou maken (vooral met rooie kool vind ik het de moeite niet). Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 25 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 25 januari 2011 Ik wil morgen een recept maken met piment er in. Iemand dat al eens in een winkel zien liggen? Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 25 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 25 januari 2011 Woah, blijkbaar heeft mijn moeder op de computer gewoonweg een heel digitaal kookboek staan met al haar recepten, superhandig. Als jullie willen weten hoe je iets Belgisch moet klaarmaken, dit is jullie kans, ik ben nog tot morgen bij mijn moeder op bezoek. Chocolademoelleux (8 stuks) -      200 g zwarte chocolade -      100 g boter -      4 eieren -      100 g suiker -      40 g bloem Chocolade smelten met de boter. Suiker en eieren samen kloppen tot mengsel wit is. Bloem bijvoegen en dan chocolademengsel. In vormpjes gieten en bakken in voorverwarmde oven: 11 min op 200°. Lauw opdienen. Ik vermoed wel dat dit recept geschreven is op basis van onze oude oven die best slecht bakt en niet zoveel hitte geeft, in een betere oven is het wellicht wat minder dan 11 minuten. Moelleux moet je sowieso goed in het oog houden, de bovenkant moet er maar net gebakken uitzien en dan is het al goed. Als je het er te lang laat instaan is het nog steeds eetbaar, maar dan is het gewoon een soort chocoladecake en da's minder lekker. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 25 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 25 januari 2011 @Joëlle: gewoon in de supermarkt weet ik niet of je het kan vinden, lijkt me meer iets waarvoor je naar van die oosterse kruidenzaakjes moet. Link naar bericht Deel via andere websites
Bumblebee 7 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Als poeder kun je het gewoon bij de AH kopen. Als je geen poeder zoekt weet ik het niet. Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Thnx voor de pimenttips, ga 't toch maar volgende week doen. Ben nu de meulleux van Iria aan het maken en het beslag is werkelijk zálig. Maareuh, ik vul er ruim 12 muffin/cupcakevormpjes mee, als ik niet zo veel gesnoept had en iets minder vul kan ik er 15 uithalen.. Wat voor vormpjes gebruikt jouw moeder? Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Mama gebruikt geen cupcakevormpjes maar vuurvast glazen dessertkommetjes, die zijn wat groter. In kleinere vormpjes moet je de tijd wel inkorten anders gaat er bitter weinig overblijven van dat heerlijke vloeibare beslag. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Zoiets dus: Link naar bericht Deel via andere websites
Bumblebee 7 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Is 'zwarte chocolade' wat ik 'puur' zou noemen, of is het van die speciale kookchocolade met 70% cacao? Wat op jouw (heerlijk uitziende) plaatje ligt lijkt eerder melkchocola trouwens. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Ja, dat plaatje is gewoon van internet om te illustreren wat voor kommetjes mama gebruikt, is geen foto van hier in de keuken hoor. Volgens mij gebruikt mama gewone pure chocolade, eventueel van die chocoladenopjes die zo handig zijn om te smelten, volgens mij zijn die ook "gewoon" zwart en niet extra-donker. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 26 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Oeh! Chocola. ... Ik ga straks zuurkoolsalade eten, met appel, mandarijn, rozijnen, ui, Leidse kaas, zilveruitjes en zure room. Met daarbij gebakken piepers. Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Ze zijn heerlijk! volgende keer iets korter, maar goed. Ik heb gewoon AH puur gebruikt. En op The Cake Project ga ik vanaf vandaag een blog bijhouden. Elke week een nieuwe muffin, cakeje of taart maken en beschrijven. #uitdaging Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Oh, leuk Joëlle, ik ben gek op kookblogs. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 26 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Ik ga bijna een FT aanmaken over het schaamteloos plaatsen van foto´s die mijn lijnplannen in gevaar brengen. Bijna. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Ik heb nu ook echt zo ongelooflijk zin in zoetigheid. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Joëlle, ik heb trouwens even je link gefixt, werkte niet helemaal. Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Quote: Op woensdag 26 januari 2011 17:41:01 schreef Joëlle het volgende: Ze zijn heerlijk! volgende keer iets korter, maar goed. Ik heb gewoon AH puur gebruikt. [afbeelding] En op The Cake Project ga ik vanaf vandaag een blog bijhouden. Elke week een nieuwe muffin, cakeje of taart maken en beschrijven. #uitdaging Joelle, gebruikte jij siliconen, papieren of metalen muffinvormpjes? En hoeveel minuten moeten ze nu uiteindelijk in de oven denk jij? Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Siliconen, met daarin papieren cupjes. En ik denk dat in onze combi-oven ze met 8 minuten al klaar zullen zijn. Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 26 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 26 januari 2011 Okee, dat is slim Denk je dat je 8 minuten ook redt in een hetelucht oven? Link naar bericht Deel via andere websites
Aanbevolen berichten