Lobke 467 Geplaatst 4 april 2013 Rapport Share Geplaatst 4 april 2013 @Cobybryant, Onze jongste dochter was vroeger ook niet van de groentes en nu experimenteert ze net zoveel als Hongerige Wolf, de heerlijkste en gezondste variaties, dus don't worry. Wat nog wel eens wil helpen een fruitmomentje na het avondeten, lekker op de bank met de buis aan is een kiwi zo naar binnen gesmikkeld. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 4 april 2013 Rapport Share Geplaatst 4 april 2013 Had een hele hoop erwten die op moesten dus ik heb maar een broodbegel-achtig smeerseltje gemaakt. Erwten gaar gekookt en samen met gefruite ui, een paar tenen knoflook, een flink stuk gember en een chili'tje fijngemixt. Sesamolie en sojasaus bij gedaan tot het smeerbaar en lekker was, verrassend simpel eigenlijk. Link naar bericht Deel via andere websites
Étoile 0 Geplaatst 4 april 2013 Rapport Share Geplaatst 4 april 2013 5 verschillende groenten/fruit op een dag is wel belangrijk he? Ook voor jou persoonlijk het voedingcentrum zegt dat niet voor niets!Ik merk aan mezelf dat ik een stuk lekkerder in mijn vel zit als ik mij daar braaf aan hou. Wij eten vanavond stokbrood met een grote salade, met o.a. sla, selerie, tomaat, komkommer, paprika en radijs, een visfilet uit de oven, een stukje camembert in broodkruim uit de oven en gegrilde courgette. 5 verschillende? Ehmm...., nou gelukkig hadden we een gemixte fruitbak dan, 2 soorten appels, druiven, ananas en meloen. Maar daar kom ik niet elke dag aan. 5 porties ook he Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 4 april 2013 Auteur Rapport Share Geplaatst 4 april 2013 Ik ben ook opgegroeid met een moeder die niet zo goed kon koken, maar dan vooral fantasieloos. Elke dag maar weer gekookte aardappelen, groente van het seizoen, vlees, jus. Pap toe. We hadden wel alle groente uit eigen tuin, daarom lus ik denk ik wel zo ongeveer alles want je leert dan als kind al dat je niet het hele jaar broccoli kunt eten. Sowieso at ik pas op mijn achttiende broccoli, want dat hadden we niet. Broccoli vond mijn vader te veel gedoe met de rupsen. Link naar bericht Deel via andere websites
cobybryant 0 Geplaatst 4 april 2013 Rapport Share Geplaatst 4 april 2013 Ik ben ook opgegroeid met een moeder die niet zo goed kon koken, maar dan vooral fantasieloos. Elke dag maar weer gekookte aardappelen, groente van het seizoen, vlees, jus. Pap toe. We hadden wel alle groente uit eigen tuin, daarom lus ik denk ik wel zo ongeveer alles want je leert dan als kind al dat je niet het hele jaar broccoli kunt eten. Sowieso at ik pas op mijn achttiende broccoli, want dat hadden we niet. Broccoli vond mijn vader te veel gedoe met de rupsen. Oh, dan heb ik toch nog hoop, ook voor mezelf haha. Mijn moeder kookte altijd aardappels, jus, alle soorten groente, bieten, spruiten, geen gezeur, da's gezond, maar dan geen vlees. Altijd een kaasplak of bruine bonen met brood. Ik heb nog wel leren koken in het studentenhuis, allemaal vegorecepten, die mijn vleesetende kinderen niet lusten. Echt lastig, als je geen lekkere recepten met vlees kunt klaarmaken. Was wel lekker trouwens die vegohap: aardappelpuree en prei met ananas, kerrie, rozijnen, banaan, in laagjes met kaas ertussen en eroverheen in de oven. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 4 april 2013 Auteur Rapport Share Geplaatst 4 april 2013 Ik ga altijd één keer per week ervoor zitten en bedenk wat ik ga eten met de hulp van www.allerhande.nl (en doe de boodschappen). Anders werd er hier ook een stuk minder gekookt. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 5 april 2013 Auteur Rapport Share Geplaatst 5 april 2013 Vandaag rijst met een lekkere groene curry waar we o.a. de groentenrestjes van deze week in gegooid hebben: broccoli, spinazie, bosuitjes, gekookt ei en cashewnoten. Als toetje thee met cake. Link naar bericht Deel via andere websites
Sabr 0 Geplaatst 5 april 2013 Rapport Share Geplaatst 5 april 2013 Vandaag rijst met een lekkere groene curry waar we o.a. de groentenrestjes van deze week in gegooid hebben: broccoli, spinazie, bosuitjes, gekookt ei en cashewnoten. Als toetje thee met cake. humm klinkt lekker. Beetje domme vraag mss, maar mag ik vragen hoeveel geld jij kwijt bent aan boodschappen per maand? Omdat je zo'n beetje elke avond (volgens mij) een volwaardige en geen saaie maaltijd op tafel zet. En ik ga ook een cake maken straks, met dadels. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 6 april 2013 Auteur Rapport Share Geplaatst 6 april 2013 Per maand? Tweehonderd euro is de richlijn. Maar dat is voor twee personen, dus honderd euro p.p. Vanavond lekker witlof (aanbieding Jumbo zag ik net) met ham en kaas en aardappelpuree uit de oven. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 6 april 2013 Rapport Share Geplaatst 6 april 2013 Ik ben ook opgegroeid met een moeder die niet zo goed kon koken, maar dan vooral fantasieloos. Elke dag maar weer gekookte aardappelen, groente van het seizoen, vlees, jus. Pap toe. We hadden wel alle groente uit eigen tuin, daarom lus ik denk ik wel zo ongeveer alles want je leert dan als kind al dat je niet het hele jaar broccoli kunt eten. Sowieso at ik pas op mijn achttiende broccoli, want dat hadden we niet. Broccoli vond mijn vader te veel gedoe met de rupsen. Oh, dan heb ik toch nog hoop, ook voor mezelf haha. Mijn moeder kookte altijd aardappels, jus, alle soorten groente, bieten, spruiten, geen gezeur, da's gezond, maar dan geen vlees. Altijd een kaasplak of bruine bonen met brood. Ik heb nog wel leren koken in het studentenhuis, allemaal vegorecepten, die mijn vleesetende kinderen niet lusten. Echt lastig, als je geen lekkere recepten met vlees kunt klaarmaken. Was wel lekker trouwens die vegohap: aardappelpuree en prei met ananas, kerrie, rozijnen, banaan, in laagjes met kaas ertussen en eroverheen in de oven. Klinkt wel bijzonder met die banaan ertussen! Als je zelf altijd geleerd hebt vega te koken, kun je dat misschien beter gewoon proberen voor de kinders, maar dan de recepten wat aanpassen aan kindersmaak. Kun je er nog altijd af en toe een stuk vlees bij maken als je dat belangrijk vindt (of je anders te veel gezeur krijgt ) maar zo kook je tenminste het soort dingen die je goed kunt koken. Heb je ook meteen een grotere kans dat je kinderen genoeg groenten eten. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 14 april 2013 Auteur Rapport Share Geplaatst 14 april 2013 Ik heb kippenpoten gegrild en een salade gemaakt met veldsla, tomaat, rode ui, zwarte olijven, sperziebonen en uitgebakken spekjes. Toe kant-en-klare profiteroles. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 2 mei 2013 Auteur Rapport Share Geplaatst 2 mei 2013 Wij hadden nasi koening met een prutje geïnspireerd op dit recept. Alleen met verse tomaat en geen balletjes met geruld gehakt met kokos en als extra feature chilipeper erdoor gemikt. Was best lekker! Link naar bericht Deel via andere websites
Ebbeloe 0 Geplaatst 3 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 3 mei 2013 Bij ons staat de pizza in de oven, met heerlijke verse ingrediënten, verser kon niet ^^ Alleen een beetje jammer dat er niet veel meer op zit dan ui en kaas, aangezien we niet meer in huis hadden. Maar wel 2 soorten kaas, hollandse en kasar (een snel smeltende kaas met weinig zout die ze hier voornamelijk gebruiken voor op de toast) Link naar bericht Deel via andere websites
cobybryant 0 Geplaatst 3 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 3 mei 2013 Bij mij werd ie net aan de deur gebracht, maar of ik er nog een hap van krijg, weet ik niet. Denk dat ik zo de Oetker maar voor mezelf in de oven stop. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 3 mei 2013 Auteur Rapport Share Geplaatst 3 mei 2013 Mmmm pizza. Wij hadden gebakken aardappeltjes, wortelen/erwten en een kaasburgertje. E.o.a. chemisch puddinkje toe. Link naar bericht Deel via andere websites
cobybryant 0 Geplaatst 3 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 3 mei 2013 Mmmmm chemische pudding. Die was ik nog vergeten. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 4 mei 2013 Auteur Rapport Share Geplaatst 4 mei 2013 Ik had vandaag op de markt paardenmakreel gekocht en deze gegrild in de oven. Erbij een broccolicurry en rijst. Die paardenmakreel was wel lekker, maar erg veel graat. Toch leuk om eens te testen. Volgende keer ga ik toch weer voor de hele poon, mijn lievelingsvisje. Als toetje thee met chocolate chip cookies en twee minuten stilte. Link naar bericht Deel via andere websites
Ebbeloe 0 Geplaatst 5 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 5 mei 2013 Zo de zelfgemaakte chinese tomatensoep van mn moeder, met veel vulling.. En als toetje tiramisu, die ik nu nog even moet gaan maken.. Dus ik ben weer de keuken in.. Schortje voor Link naar bericht Deel via andere websites
Archillion 0 Geplaatst 6 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 6 mei 2013 Ik wou deze avond lasagne maken, maar helaas had ik vanmorgen de laatste halve liter melk opgedronken. Maar ik had het gehakt al laten ontdooien, dus ik moest het wel gebruiken. Toen maar wraps gemaakt. Gehakt in combinatie met verkruimelde doritos hot chili pepper en BBQ-saus is echt lekker. Link naar bericht Deel via andere websites
Wietse 0 Geplaatst 6 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 6 mei 2013 Karbonade met opgebakken aardappeltjes en doperwten. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 6 mei 2013 Auteur Rapport Share Geplaatst 6 mei 2013 Ook wraps, met gegrilde kipdijfilet, rucola, avocado, bosuitjes, zure room, limoen. Link naar bericht Deel via andere websites
cobybryant 0 Geplaatst 6 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 6 mei 2013 gebakken aardappels, spinazie en vissticks Link naar bericht Deel via andere websites
Ebbeloe 0 Geplaatst 6 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 6 mei 2013 Pannekoeken met een restje soep van gisteren.. Link naar bericht Deel via andere websites
Ken Yehuwdiy 0 Geplaatst 7 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 7 mei 2013 Mozzarella met tomaat, eigenlijk hoort het brood er niet bij, maar de wijn wel! Link naar bericht Deel via andere websites
cobybryant 0 Geplaatst 7 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 7 mei 2013 Dat ziet er goed uit. Beter uit dan het broodje kaas met pak biscuits wat ik net als avondeten op heb. Link naar bericht Deel via andere websites
Aanbevolen berichten