Spring naar bijdragen

Overstroming in Pakistan


Aanbevolen berichten

Inderdaad.

---

Hulp aan zowel moslims als christenen broodnodig

[...]

ZOA

ZOA Vluchtelingenzorg is druk bezig met het inzamelen en organiseren van hulp aan de bevolking van Pakistan. ZOA levert hulp aan zowel christenen als moslims. Vorige week meldden media dat veel Nederlanders niet zo bereid zijn te geven als na de aardbeving in Haïti. Dit zou onder andere verband houden met de mate waarin de ramp zich voltrok (niet in enkele minuten of uren, maar over een langere periode), het wantrouwen van hulporganisaties en de link naar het moslimextremisme in Pakistan. Margeratha de Koning van ZOA stelt dat onderscheid tussen bevolkingsgroepen geen rol mag spelen: "Als hulporganisatie helpen wij niet alleen onze broeders en zusters. Pakistan is een land met moslims en christenen. Allemaal zijn ze even hard door de ramp getroffen. We moeten daarom, juist als christenen, geven en hulp bieden aan iedereen ongeacht achtergrond."

"Vanuit de Bijbel krijgen wij de opdracht om hulp te bieden aan iedereen die hulp nodig heeft, ongeacht ras en religieuze achtergrond. Zo leert Jezus ons dat ook in de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan; laten we daarom bereid zijn om iedereen te helpen die in nood verkeert. Dat geldt ook voor deze grote ramp in Pakistan waar zo'n 4,6 miljoen mensen dakloos zijn geworden. Deze overstroming is de ergste watersnood in de geschiedenis van Pakistan."

link

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 90
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Gast Anon_phpbb

Als je de geschiedenis van Pakistan een beetje kent, weet je dat het land slechts bestaat vanwege religieuze onverdraagzaamheid. Van de moslims jegens de hindoes, van de hindoes jegens de moslims, kies maar naar believen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

kies maar naar believen.

Als je terug gaat in de geschiedenis zie je dat hindoes weliswaar niet zonder vlekken op hun blazoen zijn (bruidsverbrandingen!!!) maar dat ze vooral ook koeien knuffelden. En toen deden de moslims even een vrolijke genocide aldaar. De stapel lijken uit de tijd van de bezetting van Indië door moslims wordt door sommigen beschouwt als de grootste moordpartij uit de menselijke geschiedenis.

Google even op Hindu Holocaust en zie wie er uiteindelijk begonnen zijn. En het is altijd dat riedeltje. Moslims janken nog tranen en tuiten om de kruistochten, en hoe beschaafd ze zich wel niet gedroegen tegen de bezetters. In werkelijkheid waren de christenen het gepeste jongetje wat eindelijk na eeuwen eens keihard terugsloeg. Die beleefdheid was enkel in het eigen belang van de moslims.

Beschavingen die niet keihard terug sloegen verdwenen gewoon als de moslims langskwamen. Dat geld ook voor een bepaalde periode voor de westerlingen, alleen wij werden wel beschaafd op een gegeven moment en erkennen dat e.e.a. niet goed te praten is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Quote:

ook in niger is er een overstroming, welke de hoop op een goede oogst letterlijk weggespoeld heeft.

en even voor het idee: hoewel Niger vrij enorm gigantisch groot is, wonen er niet meer mensen dan in Nederland. 8 miljoen worden met directe hongersnood bedreigd. Dat is pakweg alsof in Nederland de provincies Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht compleet op uitsterven staan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

en even voor het idee: hoewel Niger vrij enorm gigantisch groot is, wonen er niet meer mensen dan in Nederland. 8 miljoen worden met directe hongersnood bedreigd. Dat is pakweg alsof in Nederland de provincies Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht
compleet
op uitsterven staan.

Ik moet me inhouden om niet een hele slechte opmerking te plaatsen. smile.gif

Maar er is veel leed in de wereld, en ik denk dat wij nog geen topje van de ijsberg te zien krijgen. Misschien maar goed ook.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid