Spring naar bijdragen

De bijbel Gods woord?


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 68
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Niemand zegt ook dat de Drie-eenheid eenvoudig te begrijpen is.

Klopt, het is heel erg ingewikkeld.

Ik probeer er al jarenlang uit te komen wat de bedoeling precies is.

Maar ontopic weer:

Het is denk ik maar wat je gelooft.

En wat je precies met de bijbel bedoelt.

Bedoel je de woorden die Jezus verkondigde, dus in hem tijd.

Of bedoel je de bijbel van tegenwoordig.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Arabische christenen noemen God ook Allah.

Allah is een arabische woord voor God.

Ik gebruik het woord God zodat het te begrijpen is.

Godswoorden zijn voor mij woorden die van Allah/God komen.

Of het nou in de tijd is van Mozes, Jezus of Mohammed.. vrede met ze alle.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Sommige dingen kunnen wij mensen niet bevatten.

Zoals waarom Hij sommige dingen laat gebeuren.

Wat de wijsheden achter alles zijn.

Dat is geloof in het ongeziene.

Wat wij moeten geloven en Zijn éénheid is voor mij duidelijk.

Zijn éénheid in aanbidding, heerschappij en namen&eigenschappen.

Maar RobertF ik weet niet of iedereen het wel fijn vind dat ik hier diep erop inga.

Indien je meer ervan wilt weten ben je welkom. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Precies, en exact datzelfde geloof mag ik ook bewaren als het om de zoete mysteries van Gods wezen gaat. En dat we mogen (want het is een genade dat Hij zich aan ons openbaart) geloven in zijn éénheid, is ook een christelijk geloofsfeit. Maar hoe zoet het mysterie, dat de ene God uit drie Personen bestaat! Zeg nu zelf, zoiets is toch eigenlijk poëzie? Voor mij drukt het het onwezenlijke wezenlijke van God uit, dat enkel op mystiek niveau enigszins te vatten is. Maar zelfs in de hemel, waar we in die goddelijke natuur mogen delen, innig met Hem verenigd mogen zijn en Hem van gezicht tot gezicht mogen zien, zullen we niet uitgeschouwd raken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Die mysterie is wel interessant allemaal.

En we prijzen onze God voor al Zijn gunsten die Hij ons geschonken heeft.

Maar ik heb genoeg bewijzen gelezen in de bijbel die de mysterie van de drie-eenheid tegenspreken.

Dat blijft er geen mysterie voor me meer over.

Maar alleen duidelijkheid.

RobertF, ik vind het fijn om het hierover met je te hebben.

Maar ik denk niet dat de topic hiervoor geopend is.

Je kan een andere topic misschien openen indien je interesse erin hebt smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Er zijn wel topics die over de Drie-Eenheid gaan. (Overigens kun je de Drie-Eenheid beschouwen als 'inside information' van de christenen. Moslimlanden snapten eerst ook niets van de atoombom, totdat ze de geheimen wisten te ontfrutselen, waarna ook moslimlanden konden beschikken over de atoombom. Zo is het ook met de Drie-Eenheid. Voor buitenstaanders is daar weinig van te snappen, maar via Jezus Christus kun je hier kennis over krijgen, zodat je het gaat snappen. Het is dus belangrijk niet te focussen op de Drie-Eenheid, maar te focussen op Jezus Christus. Van Hem is het geheimenis van de Drie-Eenheid te verkrijgen. De moslimlanden gingen ook niet heel hard pijnzen en nadenken om de atoombom te snappen, maar zorgden ervoor dat ze ook de noodzakelijke informatie wisten te bemachtigen.)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Fatima, ik denk dat we beiden van te verschillende bronnen en lezingen daarvan uitgaan om hier echt een zinnig gesprek over te hebben. Ik ga uit van wat de katholieke Kerk mij leert en zie de Schrift dus niet op zichzelf staand, terwijl jij denk ik voornamelijk van de Koran en de islamitische traditie uitgaat. Als moslima (ik begreep dat jij dat bent) kun je eigenlijk helemaal niets zinnigs over de Drie-eenheid zeggen. Niet beledigend bedoeld, maar het is echt iets waarvoor je eerst de christelijke taal moet kennen en dus de beginselen van het christelijk geloof, zowel met het hoofd als met het hart. Zie ook de post van Eulogía, die daar (ook) iets zinnigs over zegt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Jammer genoeg merk ik dat het hart niet luistert door sommige.

Maar alleen de ogen lezen en snel een tegenwoordje bedenkt ervoor.

Ik ken genoeg meisjes die ook geloofde in de drie-eenheid.

Dus hun hart was open en ze hadden kennis erover.

Maar toch ervoor hebben gekozen om het geloof te verlaten.

Kan je nu zeggen dat elke persoon die niet erin gelooft, niets zinnnigs erover kan zeggen en geen kennis bezit.

Ik denk het niet.

Het is niet van ik leer dit en dat is het.

Wij mensen moeten ook op onderzoek gaan, en kritische vragen kunnen stellen.

En ik stel bij elke geloof kritische vragen.

En wil ook van alles leren.

Zodat ik zekerheid heb, en een gerust hart.

En RobertF de bronnen die de christelijke meisjes ervoor zorgde dat ze geen christen meer zijn waren teksten uit de bijbel.

En ikzelf lees ook bijbelse teksten als ik iets wil weten over de christendom.

Dus ik ben geen na-prater smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Beste Fatima,

Het is echt goed dat je op onderzoek gaat, kritische vragen stelt, wil leren, zekerheid wil hebben en een gerust hart wil hebben!

Iemand die oprecht op zoek gaat en de waarheid zoekt, zal de waarheid ook vinden.

Mat. 7:7-8

Bidt en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en u zal opengedaan worden. Want een ieder, die bidt, ontvangt, en wie zoekt, vindt, en wie klopt, hem zal opengedaan worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 months later...

De eerste 5 boeken waren toch geopbaard aan Mozes. Hoe kan het volgende geopenbaard zijn aan Mozes terwijl het over zijn Dood gaat. Zij de Heer tegen Mozes niemand weet waar jou graf is Mozes

Dit bewijst maar eens hoe de bijbel veranderd is en dingen zijn toegevoegd en niet meer het orginele woord van God is.

Deuteronomium 34

34

1 Toen verliet Mozes de vlakte van Moab en hij beklom de Nebo, een van de toppen van de Pisga, tegenover Jericho. Daar liet de HEER hem het hele land zien: het hele gebied van Gilead tot aan Dan, 2 Naftali, het gebied van Efraïm en Manasse, heel Juda tot aan de zee in het westen, 3 de Negev, de Jordaanvallei en de vlakte bij de palmstad Jericho, tot aan Soar. 4 De HEER zei tegen hem: ‘Dit is het land waarvan ik aan Abraham, Isaak en Jakob onder ede heb beloofd dat ik het aan hun nakomelingen zou geven. Ik laat het je nu zien, maar erheen oversteken zul je niet.’

5 Zo stierf Mozes, de dienaar van de HEER, daar in Moab, zoals de HEER gezegd had. 6 En de HEER begroef hem in een vallei in Moab, tegenover Bet-Peor. Tot op de dag van vandaag weet niemand waar zijn graf is. 7 Honderdtwintig jaar oud was Mozes toen hij stierf. Tot het laatst toe waren zijn krachten niet afgenomen en zijn ogen niet verzwakt. 8 De Israëlieten, die in de vlakte van Moab bijeen waren, treurden om Mozes’ dood tot de dertig dagen van rouw voorbij waren. 9 Ze luisterden naar Jozua, de zoon van Nun, omdat hij vervuld was van de geest van wijsheid sinds Mozes hem de handen had opgelegd. Daarmee deden de Israëlieten wat de HEER tegen Mozes had gezegd.

10 Nooit meer heeft Israël een profeet gekend als Mozes, met wie de HEER zo vertrouwelijk omging. 11 Door zijn toedoen heeft de HEER in Egypte tekenen en wonderen laten zien aan de farao en zijn onderdanen, aan heel zijn land. 12 Van alles wat Mozes’ krachtige hand verrichtte en van de daden waarmee hij alom ontzag inboezemde, is heel Israël getuige geweest.

En omdat de boeken zo veranderd zijn ,kwam er een nieuw boek. Soort van update, als je windows 97 windows 98 of windows xp heb ,kies je ook voor de nieuwste : )

Hij heeft u het Boek met de waarheid nedergezonden, vervullende hetgeen er aan voorafgaat, en Hij zond voordien de Torah en het Evangelie als leiding voor het volk (hoofdstuk 3:4)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

De eerste 5 boeken waren toch geopenbaard aan Mozes.

Dat is een bepaalde gedachte die je soms wel eens tegenkomt, dat die boeken door Mozes geschreven zijn. Dan zou je kunnen concluderen dat dit laatste stukje kennelijk na Mozes dood opgeschreven is. Maar nergens in de bijbel staat geschreven dat die boeken daadwerkelijk door Mozes geschreven zijn. Zat christenen die het ook niet geloven trouwens, dat die boeken door Mozes geschreven zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Hij heeft u het Boek met de waarheid nedergezonden, vervullende hetgeen er aan voorafgaat, en Hij zond voordien de Torah en het Evangelie als leiding voor het volk (hoofdstuk 3:4)

Euh, nee. Christenen en Joden geloven niet dat de bijbel tot ons gekomen is zoals Moslims dat met de Koran geloven. Dat geloven we nu niet en hebben dat ook nooit geloofd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Quote:

[...]

Euh, nee. Christenen en Joden geloven niet dat de bijbel tot ons gekomen is zoals Moslims dat met de Koran geloven. Dat geloven we nu niet en hebben dat ook nooit geloofd.

en gelukkig maar, want anders zouden we, net als moslims die wel eerlijk zijn en niet bang zijn voor de waarheid, moeten erkennen dat ons geloof vals is.

De koran is, zo luiden de laatste inzichten begreep ik, waarschijnlijk gebaseerd op een oud christelijk getijdenboek. Die schijnen dus ook wel eens zomaar uit de lucht te komen vallen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Sorry, maar de thorah was geopenbaard aan Mozes.. de 5 boeken die de thorah bevatten zijn .

De vijf boeken van de Thora zijn:

Bereesjiet (Genesis)

Sjemot (Exodus)

Wajikra (Leviticus)

Bemidbar (Numeri)

Dewariem (Deuteronomium)

(Zie wikipedia)

Quote:

[...]nee schat.

Echt, als je zo nodig de islam wil komen verkondigen, doe dat dan niet zo dom dat iedereen denkt dat de islam vooral geschikt is voor mensen die niet kunnen nadenken.

Aan wie het dan volgens jullie geopenbaard?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

De koran is, zo luiden de laatste inzichten begreep ik, waarschijnlijk gebaseerd op een oud christelijk getijdenboek. Die schijnen dus ook wel eens zomaar uit de lucht te komen vallen.

Dat vind ik dan wel weer interessant. Heb je misschien een linkje naar een artikel oid?

Link naar bericht
Deel via andere websites

hehe alsof wikipedia zo verhelderend is... als je alles geloofd wat wikipedia verkondigt, dan wens ik je sterkte!

Volgens mij verkondig je nu de visie van moslims op de Thorah en niet zoals dat vanuit christenen en joden gezien wordt.

Het zou wel eens handig zijn om het gedachtengoed van de christenen/ Joden door te nemen om deel te kunnen nemen aan deze discussie.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wie kreeg de eerste 5 boeken van de bijbel. Aan wie zijn ze geopenbaard?

Bereesjiet (Genesis)

Sjemot (Exodus)

Wajikra (Leviticus)

Bemidbar (Numeri)

Dewariem (Deuteronomium)


Samengevoegd:

vertel me dan wie kreeg die 5 boeken?

Quote:

hehe alsof wikipedia zo verhelderend is... als je alles geloofd wat wikipedia verkondigt, dan wens ik je sterkte!

Volgens mij verkondig je nu de visie van moslims op de Thorah en niet zoals dat vanuit christenen en joden gezien wordt.

Het zou wel eens handig zijn om het gedachtengoed van de christenen/ Joden door te nemen om deel te kunnen nemen aan deze discussie.

Admod note: We maken elkaar hier niet uit voor leugenaar.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid