Spring naar bijdragen

Wat zoek je in een baan?


Aanbevolen berichten

Wat zijn dingen die je in je werk erg belangrijk vind? Zo belangrijk dat je die minimaal in je werk wilt hebben zitten?

Denk aan dingen als hoogte salaris, uitdaging, afwisseling, sociale contacten, maatschappelijk nut/dat je er mensen mee helpt/de wereld er een betere plek van maakt, dat je het werk leuk vindt (werk=hobby), gunstige arbeidsvoorwaarden (bijv. veel vakantie), je status in de maatschappij, etc?

Nou?

Ikke:

Ik twijfel tussen het maatschappelijk nut en het erg leuk vinden. Alle twee even hoog zetten lukt denk ik meestal niet. Eén zal denk ik altijd meer aanwezig zijn dan de ander.

Link naar bericht
Deel via andere websites

van jouw lijstje zet ik het in deze volgorde (1 belangrijk, 8 minst belangrijk)

1. dat ik het leuk* vind

2. afwisseling

3. maatschappelijk nut

4. gunstige arbeidsvoorwaarden

5. uitdaging

6. sociale contacten

7. hoogte salaris

8. status

Ik ben het met je eens dat het vrijwel niet mogelijk is om veel goede dingen te combineren, zeker niet als je ook nog met je eigen talenten en beperkingen rekening houdt.

*leuk is natuurlijk betrekkelijk , het blijft 'werk'

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik wil vooral dat ik in mijn werk mijn talenten, vaardigheden en ervaring kan inzetten.

Omgekeerd, dat mijn werkgever een beroep doet op mijn talenten, vaardigheden en ervaring.

Ik wil dus kunnen werken met jonge mensen, liefst intensief (veel van ze zien), waarbij ik met hen kan zoeken naar hun vaardigheden en hoe ze die kunnen inzetten om macht te krijgen over hun eigen situatie.

Ik klink nu vast heel erg als een hulpverlener ...

Daarnaast zou ik graag veel outdooractiviteiten ondernemen met die jongeren, waarbij de nadruk ligt op ervaringsleren.


Samengevoegd:

Quote:

Ik twijfel tussen het maatschappelijk nut en het erg leuk vinden. Alle twee even hoog zetten lukt denk ik meestal niet. Eén zal denk ik altijd meer aanwezig zijn dan de ander.

Ik kan me voorstellen dat werk met een hoog maatschappelijk nut vrijwel altijd een hoge werkdruk en veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

Je werk erg leuk vinden is dan een belangrijke beschermende factor om het vol te kunnen houden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Er zijn drie punten die er voor mij uitspringen, maar ik vind het erg moeilijk om ze in een top-3 te zetten. Het één is niet belangrijker dan het ander, het zijn alle 3 voorwaarden om mijn motivatie om te gaan werken te behouden.

Bij mijn ideale baan zou ik:

-Met plezier naar mijn werk gaan

-Uitgedaagd worden om naar vermogen te presteren -> voldoening halen

-Het nut van mijn werkzaamheden inzien (zowel qua salaris als de functie in de maatschappij)

Ik heb mijn ideale baan nog niet gevonden. Ik heb HBO Docent Muziek gedaan maar vond in dat werkveld weinig plezier, uitdaging en nut. Daarom ben ik nog gelijk voltijd verder gaan studeren, ik doe een schakeljaar naar een universitaire master orthopedagogiek). Ik werk 16 uur als pedagogisch medewerker (nuttig, best leuk, geen uitdaging) en dirigent (leuk, uitdaging, redelijk nuttig). Over 1,5 jaar hoop ik een leuk, uitdagende, nuttige baan te kunnen vinden als pedagoog en te kunnen blijven dirigeren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

In willekeurige volgorde:

- leuk werk waarin ik mijn talenten kan ontplooien en me niet ter pletter verdeel.

- werk waarbij ik op de een of andere manier andere mensen kan helpen, wat niet hetzelfde is als werk in de dienstverlenende sector.

- Resultaatgericht bezig kunnen zijn

- mijn eigen verantwoordelijkheden mogen dragen.

Verder denk ik en weet ik dat werk echt leuk kan zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

De ideale baan:

1 ) in een ontwikkelingsland

2) waarbij ik nuttig kan wezen voor de mensen

3) en waar ik mijn vakkennis (door studie) kwijt kan.

Centen maken me niet zo veel uit, en sja, status als je op het platteland in de middle of nowhere zit heb je misschien wel op een bepaalde manier, maar ik hoop daar nooit gevoelig voor te worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

hoogte salaris,

Vind ik helemaal niet zo belangrijk. Behalve dan dat je werkt om in leven te blijven natuurlijk. Maar wat er extra bij komt, ach... Ik heb liever een hele leuke baan met een laag salaris dan een een hoog salaris met een rotbaan. Ik werk om te leven, ik leef niet om te werken. Werken kost zoveel tijd van je leven. Hebzucht vind ik geen prettige motivatie daarvoor. Je hebt niks aan geld als je geen tijd hebt om er van te genieten. En als je dood bent heb je er ook niks aan.

Deed ik het voor het geld, dan had ik een andere studie moeten kiezen. Al mogen ze me straks natuurlijk best een hoop geld gaan geven hoor, dat is altijd welkom. Maar het is niet mijn hoofddoel bij het zoeken naar wat voor soort baan ik wil.

uitdaging

Leuk meegenomen... Er zijn al zat uitdagingen in mijn leven.

afwisseling,

Zolang iets heel leuk is en blijft hoeft dat niet. Kortom, hangt er maar net van af. Sommige dingen zijn alleen leuk als er afwisseling is, sommige dingen zijn niet leuk, sommige dingen zijn zonder afwisseling leuk.

Quote:

sociale contacten,

Hangt van de contacten af. Maar ik wil dat wel graag, op lang termijn kan het anders best eenzaam worden.

Quote:

maatschappelijk nut

Graag. Ik zou graag willen dat wat ik doe iets toevoegt.

Werken kost al zoveel tijd, dan heb ik liever dat het nut heeft, buiten mij in leven te houden. Toch haast een verplichting om de wereld te helpen. Prettig als je dat dan tijdens je werk kunt doen.

Quote:

dat je het werk leuk vindt

Werk kost zoveel tijd van het betrekkelijk korte leven wat we hier op aarde hebben. Zeker als je slapen er af trekt. Zou toch vervelend zijn als je dan zo'n groot deel van je leven iets gedaan hebt wat niet leuk is. Verspilling... Als je nou iets doet wat leuk is, heb je die tijd goed weten te gebruiken!

Quote:

gunstige arbeidsvoorwaarden

Leuk meegenomen. Als ben ik persoonlijk erg fan van vakantie.

Quote:

je status in de maatschappij

Stiekem wel een klein beetje. Hoop toch net wat meer bijzonder te zijn. Uit te stijgen boven de massa. Heel verkeerd natuurlijk, net zoals hebzucht. Ik troost me maar met de gedachte dat me dat toch nooit gaat lukken, tenzij jullie me willen helpen met die staatsgreep.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Toevallig heb ik vandaag mijn CV weer geupdate onder andere na het lezen van dit topic.

Mijn doelstelling is als volgt:

Quote:
'Ik wil mijn energie in duurzaamheid steken'

Als aankomend Proces/Product Technoloog wil ik waar mogelijk het verschil maken. Mijn karakter kenmerkt zich door het verlangen om kennis te verzamelen uit verschillende vakdisciplines om zo verbindingen te leggen en daarmee innovatie te drijven. Dit komt voort uit mijn eagerness tot kennis en kunde. Mijn uitdaging ligt in het uitdiepen van vakgebieden en tegelijk over de muren van de disciplines opereren met een bedrijfskundige visie.

Gedurende mijn opleiding Technische Bedrijfswetenschappen heb ik mij gespecialiseerd op het managen van innovatie. Mijn tweede opleiding Technische Bedrijfskunde bestond voor 70% uit vakken van de opleiding Chemische Technologie. De combinatie van bedrijfskunde en techniek heeft mij het inzicht gegeven dat techniek en duurzaamheid prima samengaan.

Ik ben op zoek naar een organisatie waar ik mijn creativiteit kwijt kan, die een basis biedt voor mijn bijdrage. Een organisatie die zich richt op het grensvlak tussen techniek, ondernemerschap en innovatie.

Na mijn afstudeer ervaring voor mijn eerste opleiding bij 'de' duurzame, sociaal en milieu bewuste bank van Nederland, wist ik het zeker. Ik wil mijn leven nuttig besteden en een positief verschil maken.

Ik hoop dat steeds meer mensen een positieve draai aan hun leven gaan geven middels hun werk.

hartelijke groet,

Jurjen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Toevallig heb ik net een paar weken geleden mijn werk opgezegd vanwege de werksfeer. Ik zal niet in details treden. Het is voor mij belangrijk dat er sociaal, respectvol en eerlijk met elkaar wordt omgegaan (dat moet o.a. ook in uitdrukking komen in de secundaire arbeidsvoorwaarden). Verder is de inhoud van het werk voor mij net zo belangrijk. Past het doel van het bedrijf bij je eigen levensvisie? Waar draag je aan bij? Daarna komt pas het salaris, ook al is het erg verleidelijk om voor een hoger salaris te gaan, ten koste van andere zaken. Tip: niet doen.


Samengevoegd:

Quote:

Na mijn afstudeer ervaring voor mijn eerste opleiding bij 'de' duurzame, sociaal en milieu bewuste bank van Nederland, wist ik het zeker. Ik wil mijn leven nuttig besteden en een positief verschil maken.

Goh, ik heb net een internetspaarrekening geopend bij Triodos. Dat zouden meer mensen moeten doen puh2.gif.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Leuk werk, vaste werktijden, mogelijkheid in eigen tempo te kunnen werken, goede sfeer zonder getreiter en voldoende salaris om van rond te komen. Zaken als uitdagingen, opleidingsniveau, zelfontplooiïng of ambitie op het werk zijn voor mij minder belangrijk. Leuk meegenomen als het er is, maar meer ook niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Wat ik belangrijk in mijn werk vind zijn de collega's, het werk en de sfeer.

Ik wil met plezier naar mijn werk kunnen gaan, leuk contact met m'n collega's hebben, mezelf kunnen zijn en ruimte hebben om te ontplooiien. Om eigen initiatief te nemen, dingen te signaleren en aan te pakken. Dat merk ik nu in mijn stage en werk, ik geniet daarvan, en zou dat niet willen missen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het allerbelangrijkste voor mij is dat ik er met plezier heen ga...

Dit plezier wordt door verschillende factoren bepaald:

Uitdaging en ruimte voor ontwikkeling, ik ben een erg leergierig persoon.

Open contact met collega's waarin je gerespecteerd wordt. Met open bedoel ik niet dat je de nachtelijke avondturen blood geeft, maar dat je eerlijk tegen elkaar kunt zijn.

salaris hoeft van mij niet het allerhoogste te zijn maar is wel leuk als er hier en daar een bonus is widegrin.gif

Vorige week mijn ontwikkelgesprek (lees functioneringsgesprek) gehad, op alle punten de hoogste score die gegeven wordt smile.gif

Wel merk ik nu ik een groep weer goed op de rails heb gezet, ik een erg leuke samenwerking heb met collega's maar dat ik minder uitdaging heb. Mijn manager wil daarom een combinatie zoeken met mijn huidige taken en er dan iets naast, ik ben benieuwd...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Een baan werken is is een bittere noodzaak een gevolg van de zondeval ,en niemand zit er op te wachten al maakt men het beste er van.Al met al ((( bezig zijn is leuk maar het mag nooit ontaarden in werken)))

Het is de vraag of dit zo is. Al in het paradijs krijgt Adam de opdracht om de aarde te onderwerpen (bewerken, onderhouden). Deze opdracht geldt nog steeds. Het gevolg van de zondeval is dat de aarde wat meer tegenwerkt, echter werk (de aarde onderhouden, tot ontplooing brengen, eruit halen wat erin zit) was er al voor de zondeval.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Voor mij moet het voldoening geven, wil ik dingen bereiken met cliënten, wat dus ook betekend dat ik graag met mensen werk, en die te begeleiden. Er moet een uitdaging in zitten en ik vind een goed salaris ook belangrijk (als is dat in de zorg natuurlijk onmogelijk puh2.gif), verder werk ik graag in een open en eerlijk team waar iedereen elkaar met respect behandeld. Ook moet er tijd kunnen zijn voor een lolletje. Ik wil ruimte hebben voor ontwikkeling, zodat ik mezelf nog verder kan ontwikkelen. Ook een stuk eigen verantwoordelijkheid vind ik belangrijk..

hmm zoiets is het wel denk ik yes.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid