Spring naar bijdragen

discotheken, plaats van Satan?


Als discotheek-medewerker werk je mee aan Satans werken  

  1. 1. Als discotheek-medewerker werk je mee aan Satans werken

    • Ja
      20
    • Nee
      48


Aanbevolen berichten

@ liset

Ik weet er verder niet het fijne van hoor, nooit in de horeca gewerkt, maar waar ik uit ga wordt regelmatig gezegd: nee, je hebt al genoge bier gehad vandaag, hier heb je een cola. Maar ja, misschien heb je dat in kleine dorpjes oid widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 306
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik heb discotheken nooit wat aan gevonden. Als ik daar heen zou gaan dan zou ik ergens zielig in een hoekje met een bierje zitten denk ik.

Ik ben niet het type die een hele avond paringsrituelen gaat uitvoeren op een dreunend geluid om het andere geslacht mee te lokken. Euh, ik bedoel, ik ben niet het danstype. puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

lolpuh2.gif

idem, moest ik erheen gaan dan zou ik gek worden van die harde muziek en teveel volk rond mij. + iedereen staat te zuipen en te dansen (ik haat zuipen en ik dans niet, behalve als het dansen als sport is)

ik zou er heel snel buiten zijn en naar huis rennen puh2.gif

volgens mij zit er veel van "satan" of kwade dingen

drugs wordt er vaak gedeald, drugs in je drinken krijgen (al gebeurd bij mijn broer en vrienden van hem) regelmatig word er gevochten, mensen worden er poepeloere zat, hangt of hing (rookverbod nu geloof ik) vol sigaretterook waardoor het menselijk lichaam ,gemaakt door God, kapot gaat

sommige meisjes dragen weinig kledij zodat ze andere kunnen verleiden of doen verleidelijke dansjes. Er word dan puur op het uiterlijk afgegaan en dan gebeuren er wel eens one night stands enzo

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

@ Pascal:

Het werken in een discotheek is dus niet per definitie meewerken aan de zondde?

Het is aan de mensen zelf om te beslissen of ze iets te drinken bestellen of niet.. mocht je alcohol drinken al als zondig beschouwen, dan zou je kunnen beagrumenteren dat 'alcohol schenken' inderdaad 'meewerken aan zonde' is..

Maar ik blijf er bij dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen daden en niemand zich moet schuilen achter coulissen van religie en geloof.

Ik vind het 'laf' om discotheken ook een 'plaats van Satan' te noemen aangezien je dan ook (of de indruk wordt in iedergeval gewekt) dus schuld niet meer bij jezelf legt als 'uitganer' terwijl jij degene bent die dat drankje besteld.. niet Satan of wie dan ook.


Samengevoegd:

Quote:

versta je onder discotheken ook clubs? want daar ben is satan nog nooit tegen gekomen

Meestal hebben clubs ook een wat strenger deur-weiger beleid.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik snap de link niet met Satan en discotheken.

Ik ga vaak met vrienden uit in de Baroeg, naar gothic-avonden, waar dan middeleeuwse, industrial of electro/darkwave muziek wordt gedraaid.

Tegen de harde muziek hebben ze oordopjes uitgevonden smile.gif iets waar ik dan ook dankbaar gebruik van maak.

Verder is het altijd gewoon hartstikke gezellig, we drinken wat, hebben gewoon plezier met elkaar. Zolang als ik er kom is er geen aggressie geweest, geen ongewenste sexuele bejegeningen tegenover dames, en geen drugs.

Ik kom er dus vooral om naar de muziek te luisteren, die overigens niet zo hard staat als in de gemiddelede "discotheek" en om in het gezelschap te zijn van goede vrienden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Discotheken een broedplaats van Satan.Mmmmmmmmm ben zelf ook vaak naar discotheken geweest en naar houseparty's.Misschien wel maar dan in een ander licht.Mensen geven tot 100 euro en meer uit aan dico's en grote commerciële feesten.We zitten daar te feesten en gezellig te hebben.En denken nergens aan.Niet aan de mensen in Afrika of andere plaatsen waar ze sterven aan van alles en nog wat.Iedereen denkt tegenwoordig alleen aan spetterende avond.Maar wie denkt aan de andere mensen die nooit zo'n spetterende avond in hun hele leven zullen meemaken.We denken te veel aan ons zelf in deze gehaaste maatschappij.Egoïsme is één van de pijlers van Satan geloof ik.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ah, ik zal voortaan in een hoekje gaan zitten verdrietig te wezen over andere mensen dan, daar zal ik ongetwijfeld iemand mee helpen.

Wat een onzin. De mens IS egoistisch. Als de mens niet egoistisch was was ze nu uitgestorven.

Ik zou geen plezier kunnen maken omdat er mensen zijn die dit niet kunnen?

Je gedachtegang - uitgaan -> plezier hebben -> egoistisch zijn vat ik ook niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wie heeft het over verdrietig zijn.Ik denk gewoon besteed eens 100 euro aan een goed doel.Iedereen heeft geld over voor een houseparty en ze hebben er veel geld voor.Denk eens aan andere mensen.Wat is slecht aan die boodschap.En je zegt de mens is egoistisch,dus God is egoistisch.En ik dacht dat God bepaalde wanneer wij uitsterven sinds wanneer bepaald de mens dat?Of de natuur?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Wie heeft het over verdrietig zijn.Ik denk gewoon besteed eens 100 euro aan een goed doel.Iedereen heeft geld over voor een houseparty en ze hebben er veel geld voor.Denk eens aan andere mensen.Wat is slecht aan die boodschap.En je zegt de mens is egoistisch,dus God is egoistisch.

Ehm de mens is egoistisch, dus God is egoïstisch? Leg die eens uit?

Quote:
En ik dacht dat God bepaalde wanneer wij uitsterven sinds wanneer bepaald de mens dat?Of de natuur?

Dus het is Gods wil dat er dingen gebeuren als genocide en dorpen die worden weggebaagd door vulkaanuitbarstingen, modderstromen, tsunami's en aardbevingen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Uiteraard, die mensen hebben het verdiend. De heidenen en kettersch!

Leonardo, voel ik daar een cognitieve dissonatie? Kan dat zijn omdat er wellicht geen god is?

ontopic:

Heb je er wel eens over nagedacht dat mensen zowel hun geld kunnen uitgeven aan goede doelen, en ook nog uitgaan?

Uitgaan kost mij,..10 euro per avond..dan ben ik met mijn vriendin binnen, en heb ik nog een lekker biertje of twee te drinken ook.

De mens is egoistisch, als de mens niet egoistisch was zou hij niet de drang voelen te eten als hij honger had, om zich voort te planten, om te drinken als hij dorst heeft en om te overleven in een onvriendelijke wereld.

Als je zegt: Maar daar zorgt God voor, wat is dan het nut van het leven hier, als God toch al alles beslist? Determinisme en nondeterminisme zijn overenigbaar.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

We zijn toch gemaakt naar Gods evenbeeld.Vandaar mens egoistisch=God egoistisch.Verder over uitsterven.Dus wij kunnen gewoon uitsterven en God kan daar niks tegen doen?

Dan draai je het om, het is niet als wij egoïstisch zijn dat God automatisch egoïstisch is, maar als God eoïstisch zijn zouden wij egoïstisch zijn. Egoïsme is een karaktertrek van de mensen. Hierin is egoïsme niet de extreme variant maar een gezonde dosis (eerst) aan jezelf denken.

Je uitleg over uitsterven slaat trouwens nergens op.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Als wij gemaakt zijn naar god's evenbeeld, waar heefd God een penis voor nodig, ook de menselijke zintuiglijke waarneming, die verre van perfect zijn (zo zitten de zenuwen die van het oog naar de hersenen leiden bijvoorbeeld achterstevoren in het oog) is voor een entiteit die alwetend is vrij triviaal denk je niet?

God doet inderdaad niets tegen uitsterven. Hij bestaat immers niet. Er zijn zat diersoorten uitgestorven, heeft god daaraan iets gedaan? er zijn mensenrassen uitgestorven, heeft god daar iets aan gedaan?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Waarom zou God daar wat aan moeten doen, is dat niet gewoon een onderdeel van de natuurwetten die Hij zelf ontworpen heeft? Daarbij, is het misschien goed om te bedenken wat 'Naar God evenbeeld' betekend, aangezien God een Geest is, kan het niet gaan over uiterlijke kenmerken.

Volgens het protestantisme (en vermoed ook het katholicsme) is de mens gemaakt naar het evenbeeld van God in 'kennis, gerechtigheid en heiligheid'. De kanttekening daarbij is wel weer dat wij door de zondeval het overgrote deel van dat evenbeeld kwijt zijn geraakt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Kennen jullie mensen wel die op houseparty's komen.Die gasten geven niks aan goede doelen hahahaha.Oh shit.Ze zouden een slappe lach krijgen als ze dit zouden lezen.En even een vraagje wat verstaan jullie onder egoisme.Ik dacht dat egoisme betekende aan je zelf denken.Ik plant me voort omdat ik aan me zelf denk?Uhmmm nee.Ik drink omdat ik dorst heb en mijn spieren en lichaam energie nodig heeft.Egoisme is dacht ik ook een karaktertrekje heeft dacht ik niks met natuur te maken.En jullie dwalen heeltijd af.Ik heb nooit gezegt dat God alles beslist.Het gaat hoe het gaat.En zo onvriendelijk is het toch niet in Nederland.Of wonen jullie in de ghetto´s van Nederland.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik skip gewoon 1 tot 2 houseparty´s en in plaats dat ik die 150 euro tot 200 euro spendeer aan die ene houseparty geef ik het aan een goed doel.Blijf lekker thuis met vrienden en maak er een leuke boel van.Woudschim kan wel blijven discuseren met jouw maar daar heb ik geen tijd voor.Gaat toch de hele tijd heen en weer.Je overtuigd mij niet en ik jouw ook niet.En voordat iedereen gelijk begint,NEE ik zit hier niet om mensen te overtuigen in mijn denkwijze.Kijk alleen of er iets steekt in mijn visie.Ben al lang niet meer onder Christenen geweest of anders denkenden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

On topic.Werk je mee als je in een discotheek werkt?Jah dan zou je ook niet bij een bierbrouwer kunnen werken.En zo zijn er nog wel honderden voorbeelden.De discotheek op zich is geen broedplaats van Satan.Het zijn de mensen op zich en die hun kans dan grijpen om te doen wat ze doen.De eigenaren (is mijn mening) doen er alles aan om uitwassen te bestrijden.Tenminste in mijn regio.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dit onderwerp blijft boeiend, ik denk dat je wel naar een discotheek kan gaan. alleen je zult niet dronken mogen worden of verboden middelen mogen gebruiken.

er zijn mensen die vinden dat je niet in zo'n plek thuis hoort vanwege de muziek. mijn mening: gooi de tv computer radio allemaal weg want daar kun je die muziek ook op vinden en afdraaien en zelfs ook nog luisteren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Dit onderwerp blijft boeiend, ik denk dat je wel naar een discotheek kan gaan. alleen je zult niet dronken mogen worden of verboden middelen mogen gebruiken.

er zijn mensen die vinden dat je niet in zo'n plek thuis hoort vanwege de muziek. mijn mening: gooi de tv computer radio allemaal weg want daar kun je die muziek ook op vinden en afdraaien en zelfs ook nog luisteren.

Er zijn inderdaad mensen die zo veel mogelijk popmuziek proberen te ontwijken, al zijn er plaatsen waar je er niet aan ontkomt (supermarkt ed). Zij zijn wel consequent. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid