Spring naar bijdragen

Dostojevski

Members
  • Aantal bijdragen

    5.210
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Dostojevski

  1. Toch maar even de moeite nemen om in te loggen. Ik ben af en toe een beetje een pain in the ass geweest voor Credible en heb ook de nodige kritiek op het beleid hier - maar daar staat tegenover dat ik een leuke tijd heb gehad. Ik heb hier interessante mensen leren kennen en ontmoet (in Zwolle en in Antwerpen). Dank daarvoor! Credible is - maar misschien ben ik een oude brompot dat ik dit zeg, zo'n zeurkonijn die vindt dat vroeger alles beter was - niet meer de plek die het toen was. Maar ik ga zeker met interesse de pogingen volgen om dit forum een doorstart te geven. Wie weet herleven oude tijden. :P Dus, na een aanvankelijk 'tsja' toen de mail binnenkwam, is er toch ook wel dankbaarheid. Knap Michiel, dat je deze hondenbaan zo lang hebt volgehouden!

  2. Korte toelichting: ik post dit hier omdat dit de enige manier is om een langdurig conflict tussen genoemde user en mijzelf te beëindigen. Daarom verzoek ik de crew met klem om ons deze gelegenheid te geven en deze rectificatie toe te staan. Ik noem de naam van een gebande user, maar niet met de bedoeling hem te bespreken. Dit conflict is op Credible ontstaan en dit is dus ook de enige plek waar de verzoening een feit kan worden. Het is niet de bedoeling zaken op te rakelen, maar juist om er een streep onder te zetten. Vandaar bovenstaande verklaring. Ik zal daar verder niets aan toevoegen.

  3. Ik wil de mods en (voormalig) user Pius_XII mijn excuses aanbieden voor mijn aandeel in de verzoeken die ik en anderen hebben gedaan richting de crew om hem van dit forum te verwijderen. De bewoordingen van deze verzoeken waren, zeker achteraf bezien, overdreven en niet zelden speculatief van aard en de kwantiteit van de verzoeken buitensporig.

  4. Voor dingo nog even, ik kom net in een SCP-publicatie dit tegen:

    In 1952 ... publiceerde de hervormde synode een Herderlijk Schrijven Over Het Huwelijk, waarin ze stelde dat het 'volstrekt onschriftuurlijk was' om 'het sexuele gelijk te stellen met het zondige en verachtelijke'. Masturbatie was geen halszaak, vond ze, en voorbehoedsmiddelen waren geoorloofd, want het huwelijk draaide niet om voortplanting maar om liefde. Met die stelling profileerde de NHK zich tegenover haar grote rivaal: 'Rome'.

    Gewoon, ter info.

  5. Quote:

    [...]

    Tja, ik denk dat dat maar zelden het geval is, ik heb er hier nog maar zelden iets goeds van zien komen.

    Maar goed, áls je dan die aanpak kiest, dan kun je ook verwachten dat ze terug gaat meppen, en haar dan ook de gelegenheid ervoor geven.

    Yup. En dan hébben we het tenminste weer ergens over. Als iemand zich wentelt in zelfbeklag en alleen knuffie-reacties zijn toegestaan, dan help je zo iemand m.i. niet. Dan bevestig je iemand in dat gedrag, waardoor het alleen maar sterker wordt, in plaats van dat diegene een keer met zijn leven aan de slag gaat en verantwoording neemt voor zijn of haar leven.

    Ik heb het niet over specifieke personen trouwens. Het gebeurt hier vaker dan alleen bij L dat iemand allerlei intimiteiten deelt op dit forum op een toon die gewoon zelfbeklag is, en vervolgens alleen maar doodgeknuffeld mag worden. Naar mijn mening help je iemand daar niet mee. Maar als er dan iemand is die op basis van wat iemand hier heeft gedeeld (dus geen privézaken waar niemand op dit forum van afweet) eens zegt "hou eens op met het gejammer en doe wat met je leven" dan is dat ineens lomp en fout en grof.

  6. Hmm, nu sneeuwt Machs post alsnog onder in allerlei emotionaliteit die hij zelf compleet belachelijk vindt. Dat was niet de bedoeling van dit topic. widegrin.gif


    Samengevoegd:

    Quote:

    Bepaalde liederen die verbonden met sterke persoonlijke herinneringen die mij niet direct tot vrolijkheid neigen, zogezegd.

    Kan ik me voorstellen.

    Ikzelf kom niet uit een "liederen"-cultuur, maar heb wel bepaalde "songs" die sterk verbonden zijn aan gebeurtenissen en herinneringen. Gek genoeg hangen die vaker vast aan negatieve dan aan positieve herinneringen.

    Quote:
    Verder kan ik ontroerd raken als ik kleine kinderen zie die een stuntelige poging doen om het leven van een huisdier te nemen. Zo jong en dan al zo welopgevoed, dat zie je zelden meer.

    Hier mis ik even de context en denk ik direct aan Jan Wolkers e.d., iets wat ik niet met welopgevoedheid associeer.

    ===

    Ik zou graag zeggen wat mij echt tot tranen toe kan roeren, maar ik kom er niet uit. Roeren - ja daar zijn wel een paar dingen - maar tot tranen toe...?

  7. Quote:

    Natuurlijk is dat riskant gedrag. Maar hoe onderscheidt je zulke vrouwen van vrouwen die werkelijk met een maagd of een anderszins HIV-negatieve man naar bed zijn gegaan? Daar een goede proefopzet voor vinden, wordt nog knap lastig!

    Ik zie het probleem niet zo. Ik neem aan dat als je dit soort onderzoek doet, je een representatieve steekproef neemt uit de totale bevolking en dan kijkt naar de achtergronden van mensen die wel, en die niet besmet zijn. Of gedrag risicovol is staat los van de vraag of de sekspartner HIV heeft. Dus je hoeft helemaal geen methode te bedenken om dat te weten te komen.

    Quote:
    Wie is dat? En wat is zijn motto dan?

    link

  8. Mijn educated guess zou zijn dat slimme onderzoekers ook dit

    Quote:
    Als een vrouw naar bed gaat met iemand die zegt dat hij nog maagd is, of dat hij na zijn laatste seks met iemand anders zich op HIV heeft laten testen, kan zij dat niet checken. Hij kan net zo goed liegen.

    onder riskant gedrag scharen. Een probleem met meetbaarheid heb je volgens mij in alle gevallen, wat erop uitdraait dat je maar beter direct kunt terugvallen op het levensmotto van dr. House. knipoog_dicht.gif

  9. Quote:

    In principe heb je met die visie gelijk (riskant gedrag = seks met iemand die zelf met iemand anders naar bed is geweest en zich niet heeft laten testen), maar probleem is dat dat niet meetbaar is. Als een vrouw naar bed gaat met iemand die zegt dat hij nog maagd is, of dat hij na zijn laatste seks met iemand anders zich op HIV heeft laten testen, kan zij dat niet checken. Hij kan net zo goed liegen. Om te weten wat met 'riskant gedrag' bedoeld wordt in bovenstaande artikel, zou je de onderliggende wetenschappelijke rapporten moeten doornemen. Enfin, een educated guess van mij zou zijn, dat die vrouwen zelf meerdere seksuele contacten op korte termijn hebben (kan prostitutie zijn, hoeft niet). Om de simpele reden dat ze dan zélf weten dat ze riskant bezig zijn, los van wat hun sekspartners tegen hun vertellen over hun eigen verleden.

    Ik zou het in het kader van de AIDS-bestrijding naïef en riskant vinden om gedrag pas als riskant te kwalificeren als de betrokkene zich er zelf van bewust is dat het riskant is. Misschien bedoelen ze dat er wel mee, maar ik zou ze dan toch aanraden om "riskant gedrag" breder te definiëren. Aangezien er nogal wat taboes, verdringing en bedrog speelt in dit soort situaties...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid