Spring naar bijdragen

Monachos

Members
  • Aantal bijdragen

    1.257
  • Geregistreerd

Berichten geplaatst door Monachos

  1. 1 uur geleden zei Thinkfree:

    https://www.ad.nl/buitenland/iraanse-president-raisi-overleden-bij-helikoptercrash-geen-overlevenden~ae4655da/

    Geen toeval denk ik.

    Iraanse president Raisi overleden bij helikoptercrash, geen overlevenden

    Ruimt lekker op.

    Citaat:

    Van 1985 tot 1988 was hij viceprocureur in de hoofdstad Teheran. In die functie wordt hij door mensenrechtenorganisaties medeverantwoordelijk gehouden voor de executie van ten minste 4500 politieke gevangenen en dissidenten.

    Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ebrahim_Raisi

  2. 3 uur geleden zei sjako:

    Waarom denk je dat satan zo zijn best deed om Jezus te verleiden?

    Er staat in Mattheüs 4:1, Marcus 1:12 en Lucas 4:1 dat Jezus door de Geest naar de woestijn geleid werd om verzocht te worden door de duivel. En in Mattheüs 4:11 en Lucas 4:13 dat de duivel Jezus hierna met rust liet. Het valt dus wel mee met 'dat satan zo zijn best deed'.

  3. 7 minuten geleden zei Flawless victory:
    1 uur geleden zei sjako:

    Ik heb hem niet verwijderd, maar het zou kunnen dat Noel of Noel2 dit topic heeft gestart en daarvan heb ik in pb het verzoek gehad hem te verwijderen en al zijn berichten en ik vermoed dat hiermee het kind met het badwater is verwijderd door de software.

     

    Helder @sjako.  Bedankt voor de uitleg en de goede zorgen.  Dan zullen we een nieuw draadje moeten openen. 

    @sjako je had al kunnen weten dat als je een forumgebruiker verwijdert (als spammer markeert?), al diens berichten en dus ook topics verdwijnen. Dat was bij mij toen ook gebeurd weet je nog? Misschien een idee om bij dergelijke verzoeken hier in het vervolg rekening mee te houden en je af te vragen of het wel wenselijk is om alle bijdragen van een gebruiker te verwijderen, i.p.v. klakkeloos een verzoek per pm in te willigen.

    Er bestaat (zoals je weet?) een subforum 'Crewmededelingen'. Daar hoor jij als moderator in te vermelden als een gebruiker zo'n verzoek doet als Noel2 nu blijkbaar heeft gedaan. Ter informatie voor de andere forumgebruikers. Transparantie weet je wel. Als Flawless niet had gevraagd waar dat topic over de inval van Hamas in Israël is gebleven hadden we dus ook niet geweten dat Noel2 niet meer meedoet.

  4. 1 uur geleden zei Flawless victory:

    Hallo @sjako

    Waar is de topic over de inval van Hamas in Israël gebleven? Hij is nergens meer te vinden. Heb je hem verwijderd? En zo ja waarom? En zo ja, waarom heb je ons daar niet van de hoogte gesteld?

    @sjako als @Breuk jou (inmiddels meerdere keren) vraagt een topic te sluiten reageer je niet. Spamberichten doe je tegenwoordig maar helemaal niks meer mee. En nu haal je een compleet topic weg zonder forumgebruikers daarvan op de hoogte te stellen. Waar ben je mee bezig?

  5. 1 minuut geleden zei Thinkfree:

    God bepaalt de waarde of de positie van iets, wij niet.

    De rest verkondigd Gods heerlijkheid.

    Psalm 119 

    2De hemel vertelt Gods eer,

    het gewelf verkondigt het werk van Zijn handen.

    Alleen al het woord 'gewelf' laat zien dat de schrijver van psalm 119 geen flauw idee had hoe het heelal in elkaar zit.

    Hier een illustratie van hoe ze dachten dat het in elkaar zat:

    390px-Early_Hebrew_Conception_of_the_Uni

    Citaat:

    De kosmologie van de Bijbel is het beeld dat de schrijvers van de Bijbel hadden van het ontstaan en de structuur van de wereld en de kosmos (het heelal). De Bijbel werd in de loop van vele eeuwen geschreven, door veel verschillende auteurs en geeft een zich ontwikkelend wereldbeeld, dus deze kosmologie is niet altijd consistent.[1] Ook moet er rekening mee worden gehouden dat de opvattingen van de auteurs van de Bijbel niet breed gedeeld hoeven te zijn geweest in hun tijdsperiode.

    Het heelal van de oude Israëlieten bestond uit een platte, schijfvormige aarde, die op water dreef, met de hemel erboven en de onderwereld eronder. Tijdens hun leven bewoonden mensen de aarde, na hun dood de onderwereld. Het concept van de hemel als hiernamaals voor mensen die goed hadden geleefd en de onderwereld als plaats van straf voor degenen die slecht hadden geleefd, werd pas in de periode van het hellenisme overgenomen in het jodendom.

    De hemel werd opgevat als "een gewelf ... dat de watermassa's van elkaar scheidt. ... God maakte het gewelf en scheidde het water onder het gewelf van het water erboven. Hij noemde het gewelf hemel" (Genesis 1:6-8). Een gewelf is een gebogen schaalvormige constructie. Dit gewelf scheidde de watermassa van de hemel, van het water beneden. Het water beneden moest "naar één plaats stromen, zodat er droog land [verscheen]. ... Het droge noemde hij aarde, het samengestroomde water noemde hij zee." De aarde moest planten en bomen voortbrengen (Genesis 1:9-12).[4] De wateren strekten zich uit tot beneden de aarde, die rustte op pijlers die in de wateren waren verzonken (Psalm 104:5-6) en in de onderwereld was Sheol, het dodenrijk.[5] Exodus 20:4 luidt: "Maak geen godenbeelden, geen enkele afbeelding van iets dat in de hemel hier boven is of van iets beneden op de aarde of in het water onder de aarde".

    De hemel is de woonplaats van God (Deuteronomium 26:15; Jesaja 66:1). In de hemel woont ook Gods hofhouding, de engelen; zij staan met duizenden voor Hem.[6] Jezus zit in de hemel aan de rechterhand van God (Marcus 16:19; Romeinen 8:34).

    Aan de hemelkoepel, het firmament, zijn de sterren zichtbaar; we noemen dit de hemel. Boven het firmament is de hemel der hemelen. Het woord "firmament" is vertaald vanuit rāqîa' (רָקִ֫יעַ), een woord dat in de Hebreeuwse Bijbel wordt gebruikt. Het is afgeleid van de wortel raqqə' (רָקַע), wat "dun slaan" of "uitspreiden" betekent, maar de vertaling is onzeker.[7]

    Het firmament is de structuur boven de atmosfeer van de aarde, opgevat als een stevige koepel.[8] Het firmament is volgens Genesis gemaakt op de tweede dag van de schepping, op de vierde dag zijn de hemellichamen erin gezet; het is een solide koepel die de aarde beneden scheidt van de hemelen daarboven, zoals in het Egyptische en Mesopotamische geloof van dezelfde tijdperk werd aangenomen.[9] In Genesis 1:17 staan de sterren in het hemelgewelf; in de Babylonische zienswijze werden de hemelen gemaakt van verschillende edelstenen. In Exodus 24:10 is God op de saffiervloer van de hemel te zien, met de sterren in hun oppervlak gegraveerd.[10] Het firmament is als een onmetelijk koepeldak.[11][12] In Job 37:18 wordt de hardheid van de hemelkoepel vergeleken met de hardheid van een gegoten spiegel.

    Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kosmologie_van_de_Bijbel

    17 minuten geleden zei Thinkfree:

    Het centrum is waar God zijn aandacht richt, dat is in dit universum de aarde.

    Volgens de Bijbel.

  6. 42 minuten geleden zei sjako:

    De duivel is verdreven uit de hemel. Hij is nu verbannen naar de aarde. Hij weet dat hij nog maar een korte tijd heeft.  Daarom probeert hij nu zoveel mogelijk mensen van God af te houden. God kan niet zomaar satan doden omdat er anders een andere engel een tegenstrever kan worden. De strijdvraag moet eerlijk zijn gang hebben. 

    Wat een achterhaalde onzin. In een oneindig universum kiest God er dus voor om de duivel naar de Aarde te verbannen, de enige planeet in dit zonnestelsel waar leven is... Waarom niet naar Pluto? Of Neptunus? Of een planeet in een ander sterrenstelsel? En hoezo zou er maar één tegenstrever tegelijk kunnen zijn? Waar staat dat? Heeft God dat zo bepaald? Als God niet 'zomaar satan zou kunnen doden' dan betekent dit dat God niet almachtig is. 

    Dit verhaal over de satan is ontstaan in een tijd waar men nog helemaal niets wist over het heelal. Men geloofde dat de Aarde het middelpunt van alles was. Nu weten we inmiddels dat de Aarde één van ontelbare planeten is.

    Dit is een foto, gemaakt door de Cassini-Huygens ruimtesonde, vanachter Saturnus. Zie het kleine stipje, daar zitten wij op. Daar zou dus zogenaamd de strijd tussen het Opperwezen en de duivel plaatsvinden...

    b5abdd0af33f469a7e392ed9d077eed0.jpg

  7. Op 13-5-2024 om 22:27 zei Breuk:

    @sjako dit topic is inmiddels zo van buiten en binnen gespamd dat je het mag afsluiten. Ik ga de serieuze antwoorden er niet meer tussen uitvissen. Graag deelnemer(s) wijzen op off topic postings.

    Hallo @sjako topicstarter @Breuk heeft je op 13 mei verzocht om dit topic te sluiten. Kun je uitleggen waarom je het open laat staan? Er wordt nu alleen nog maar spam in geplaatst en TTC plaatst (inmiddels zoals gewoonlijk) alleen nog maar Wikipediacitaten zonder bronvermelding en gebrabbel dat wellicht door hemzelf nog begrepen wordt maar verder door niemand anders. Daar heeft hij z'n eigen oeverloze topic al voor.

  8. 56 minuten geleden zei Hopper:

    Wie ore heeft om te horen, die hore.    Dus ik had wel begrepen dat het over mijn schrijfsels gaat, maar de natuurlijke mens begrijpt ze toch niet.  Ik zie bv dat Monachos Galaten 6:3 aanhaalt, maar Galaten 6:3 bevestigd juist waar ik op reageer.   De natuurlijke mens meent dat hij 'iets' is (de bedekking, de persoon) in werkelijkheid is de mens 'niets'.   Waaruit blijkt dat Monachos verzen plaatst zonder ze te begrijpen.  Humor is dat wel natuurlijk......  Om over Flawless maar te zwijgen. 

    Galaten 6:3 is jou op het lijf geschreven. Omdat je in je arrogantie jezelf als een geestelijk mens ziet en alle andere mensen als natuurlijke mensen. Je kunt wel denken dat je een geestelijk mens bent maar in feite ben je net zo geestelijk als een aardappel. Uit elke uiting die je plaatst blijkt dat je helemaal niet geestelijk bent maar een arrogante kwal met een rare kronkel in z'n hoofd. Je kijkt op mensen neer die in jouw vertekende optiek 'natuurlijke mensen' zijn en/of mensen die niet zo 'ontzettend zwaar' lijden als jij. Terwijl je helemaal niets weet over de dagelijkse wandel van andere forumdeelnemers en daar dus ook niet over kunt oordelen. Je bent een onsympathieke blaaskaak die eens een toontje lager zou moeten zingen want jouw uitingen zijn en blijven niet meer dan gebakken lucht.

  9. 27 minuten geleden zei Hopper:

    De natuurlijke mens hoeft mij niet serieus te nemen, die begrijpt de dingen Gods niet.  Mogelijk komen er forumdeelnemers die de leer van Jezus wel serieus nemen.

    Galaten 6:3

  10. 9 minuten geleden zei Hopper:

    De natuurlijke mens begrijpt de dingen Gods niet.  Je vasthouden aan de 3 personen geeft aan dat je nog met zelfverbetering bezig bent.  Het zij zo.

    Wie niet met Mij is, is tegen Mij, en wie niet met Mij samenbrengt, drijft uiteen.   Dus als je Mij voor de verkeerde houdt dan drijf je uiteen.

    Wie breng jij ook alweer allemaal samen Hopper? En waarom doe je net alsof je God zelf bent door op deze manier het woord 'Mij' te misbruiken?

  11. 4 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Maar daar gaat het nu niet over. Bovendien is dit een wens ( moge dit....) dus geen feitelijke vaststelling.

    Het gaat oorspronkelijk ook niet over klavertjes. Het gaat erom dat het een analogie is. 

    De wens gaat over het bewaard blijven van geest, ziel en lichaam, niet of een mens uit geest, lichaam en ziel bestaat. Dat staat in de brieven van Paulus vast en is geen wens. Of ben jij van mening dat Paulus ergens beweert 'ik hoop dat de mens uit geest, ziel en lichaam bestaat'?

  12. 16 minuten geleden zei Flawless victory:
    11 uur geleden zei Modestus:

    Een echte duiveltje op de dag van de moordpoging op Mar Mari Emmanuel https://youtube.com/shorts/zA4ermUoNko?si=5vJn5F9DQelEfnnJ

    Ofschoon ik er met jou van overtuigd ben dat de spirituele werkelijkheid er ongeveer zo uitziet, denk ik dat deze videobeelden trucage zijn. Ik denk dat de maker van die video  beelden uit een film van Harry Potter eroverheen heeft geplakt.   Natuurlijk zijn er demonen in het spel, geen twijfel mogelijk, maar ik denk dat die beelden gemanipuleerd zijn. 

    Yep; fake. Gemaakt door een sensatiebelust iemand. Zet er ook nog even stemmig monnikengezang onder en goedgelovige mensen geloven klakkeloos wat ze qua beelden voorgeschoteld krijgen. Met alle respect @Modestus, jij bent ook zo iemand.

    2 Korintiërs 5:7

    In dit geval dienen dus de werken van de maker van het filmpje ontmaskerd te worden. Omdat het filmpje fake is is hij dus een leugenaar.

  13. De mens is (in elk geval in het NT) geest-ziel-lichaam. Ook een drie-eenheid.

    1 Tessalonicenzen 5:

    23 En Hij, de God des vredes, heilige u geheel en al, en geheel uw geest, ziel en lichaam moge bij de komst van onze Here Jezus Christus blijken in allen dele onberispelijk bewaard te blijven.

  14. 13 minuten geleden zei Flawless victory:
    15 uur geleden zei Breuk:

    @sjako dit topic is inmiddels zo van buiten en binnen gespamd dat je het mag afsluiten. Ik ga de serieuze antwoorden er niet meer tussen uitvissen. Graag deelnemer(s) wijzen op off topic postings.

    Diep triest dat twee deelnemers zich gedragen als spambots en daar na jouw bericht vrolijk mee doorgaan.

    Tip: zet ze gewoon op je negeerlijst, dan zie je hun wartaal ook niet.

    https://credible.nl/ignore/

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid