Spring naar bijdragen

Xander8901

Members
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Xander8901 reageerde op Tomega in Romeinen 13:1   
    Zeker. Alle oorlogen tegen Israël hadden die functie. En pas als het volk roept om uitkomst, en verlangt naar God en naar uitkomst, komt God en komt er uitkomst. Maar toen Saul aan Samuëls mantel trok was hij al tot inzicht gekomen, en toen Mozes werd gestraft, had hij al inzicht en was hij al berouwvol. Ook toen Paulus was bekeerd was hij ook berouwvol, en dat zegt hij ook met zoveel woorden. Niettemin volgt de straf. Want de wet is niet geschreven in het hart, maar aan de oppervlakte, en wordt uitgevoerd naar de oppervlakte van schending van Gods heilige wet. Ook in de normale rechtspraak is inzicht geen excuus voor strafopheffing. En de wet in het hart, die moedwilligheid vraagt voor strafoplegging, die gaat nog verder dan dat. Niet minder ver. Daarom is ook Christus' hulp nodig. Uit de wet, kennen wij de ellende. En de dankbaarheid. Voor de rijkdom van de verlossing.
    Want zo wij willens zondigen, nadat wij de kennis der waarheid ontvangen hebben, zo blijft er geen slachtoffer meer over voor de zonden; Maar een schrikkelijke verwachting des oordeels, en hitte des vuurs, dat de tegenstanders zal verslinden. Als iemand de wet van Mozes heeft te niet gedaan, die sterft zonder barmhartigheid, onder twee of drie getuigen;  Hoeveel te zwaarder straf, meent gij, zal hij waardig geacht worden, die den Zoon van God vertreden heeft, en het bloed des testaments onrein geacht heeft, waardoor hij geheiligd was, en den Geest der genade smaadheid heeft aangedaan?
  2. Like
    Xander8901 reageerde op Flawless victory in Romeinen 13:1   
    De Bijbel leert dat een ieder die het zwaard hanteert door het zwaard zal omkomen. Mattheüs 26:52.  Zie ook https://cvandaag.nl/77493-wie-het-zwaard-opneemt-zal-door-het-zwaard-sterven-wat-bedoelt-de-bijbel-hiermee
    De bijbel leert ook dat Paulus voor zijn bekering een vervolger van de christenen was.

    Paulus heeft zijn lot aanvaard.
  3. Like
    Xander8901 reageerde op Hermanos2 in Romeinen 13:1   
    Overheden hebben zeker hun nut. En ondertussen bewijst hun voortdurende falen dat de mens niet zonder God kan. 
  4. Like
    Xander8901 reageerde op Flawless victory in Wat is Gods wil mbt mijn ex?   
    Wat @Xander8901 volgens mij bedoelt is dat wie om een andere reden dan overspel gaat scheiden, overspel pleegt tegenover God.  Er wordt dan een andere God op na gehouden, iets wat je een afgod zou kunnen noemen. De afgod die er dan tussenkomt is bijvoorbeeld lust, of gemakzucht. 
  5. Like
    Xander8901 ontving een reactie van Flawless victory in Romeinen 13:1   
    Dus dan is de reden dat mensen overkomt wat men anderen heeft aangedaan om tot inzicht te komen. Om tot een volledige bekering, om tot oprecht berouw te komen.
     
  6. Like
    Xander8901 ontving een reactie van Flawless victory in Wat is Gods wil mbt mijn ex?   
    Gods wil is dat mensen gelukkig zijn en elkaar kunnen vertrouwen in een relatie. De enige reden die God goedkeurt om uit elkaar te gaan is vreemdgaan. Elke andere reden is volgens God overspel. Dus als ik hem was, of jullie zou ik kijken waar de echte band ligt die God bedoeld heeft. Trouwens volgens God is gemeenschap hebben met elkaar al een bevestiging van een huwelijk. Dat zou betekenen dat hij al vreemd gaat met z'n nieuwe vriendin. Je kan het beste met hem over deze zaken praten. Speel open kaart. Laat er licht op schijnen. Bid, vraag God dat z'n geest jullie de waarheid laat zien. Mochten jullie weer bij elkaar komen. Vergeving is heel belangenrijk. 
  7. Like
    Xander8901 reageerde op Robert Frans in Geen vrienden door autisme, snak naar vriendschap   
    Is er geen kerk in de buurt waar je heen kan, met eventueel een jeugdvereniging, -koor of iets dergelijks?
  8. Like
    Xander8901 reageerde op Wesley in Relatie verbroken door eenzaamheid   
    ook voor @Ricky Tjin

    Ik denk dat het belangrijk is om uit te zoeken wat "geheiligd" betekent in deze zin. Wellicht ook de bronteksten raadplegen en te bidden tot God.
    Tot zover in mijn zoektocht zie ik niet dat mijn vrouw automatisch gered is door mijn geloof. Er is maar 1 weg voor ieder en dat is Jezus Christus. (en niet Jezus Christus via het geloof van je partner)
     
    Misschien een idee om met haar af te spreken om oprecht samen te gaan zoeken naar God? Wat heb jij daarin te verliezen?
    Hoe ik het van jou hoor lijkt de strijd nog niet verloren.

    Jeremia 29:13 U zult Mij zoeken en vinden, wanneer u naar Mij zult vragen met heel uw hart.

    Als je met heel je hart alleen je relatie wilt behouden zal je God niet vinden.
    Als je met heel je hart samen met haar God probeert te vinden, zullen jullie samen God vinden.
  9. Like
    Xander8901 reageerde op Ricky Tjin in Relatie verbroken door eenzaamheid   
    Beste broeder,
    Je bovengenoemde suggestie dat zover je vrouw zich niet bekeert en niet gelooft in Jezus Christus, ze op weg is naar de hel, is in tegenspraak met 1 Kor 7:14. Indien jij als Christen volhardt in het geloof, in samenhang met dat jij en je vrouw elkaar trouw blijven, dan is je vrouw door jou geheiligd.
    1 Korinthe 7:10-14
    10. Maar de gehuwden beveel ik – niet ik, maar de Heere – dat een vrouw niet zal scheiden van haar man
    11.  – en als zij toch gaat scheiden, moet zij ongehuwd blijven of zich met haar man verzoenen – en dat een man zijn vrouw niet zal verlaten.
    12. Maar tegen de anderen zeg ík, niet de Heere: Als een broeder een ongelovige vrouw heeft en zij er van harte mee instemt bij hem te wonen, moet hij haar niet verlaten.
    13. En als een vrouw een ongelovige man heeft en deze stemt er van harte mee in bij haar te wonen, moet zij hem niet verlaten.
    14. Want de ongelovige man is geheiligd door zijn vrouw en de ongelovige vrouw is geheiligd door haar man. Anders waren immers uw kinderen onrein, maar nu zijn zij heilig.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid