Spring naar bijdragen

Flawless victory

Members
  • Aantal bijdragen

    1.821
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Flawless victory reageerde op Figulus in JEZUS is CHRISTUS   
    Het geloof dat Jezus God is, is een van de fundamentele overtuigingen binnen het christendom en vormt de basis van het geloof voor miljoenen christenen over de hele wereld. Jezus is de tweede persoon van de Heilige Drie-eenheid, die één is met God de Vader en de Heilige Geest. Hij bevestigde ook Zijn Goddelijkheid en Zijn eeuwigheid aan de mensen uit Zijn tijd door hen te zeggen: “Van voordat Abraham er was, ben ik er.” (Johannes 8:58). Verschillende passages in de evangeliën en de brieven van de apostelen getuigen van Jezus' goddelijke aard en zijn unieke relatie met God de Vader. Bijvoorbeeld, Johannes 1:1 in de Bijbel zegt: "In het begin was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God." Dit "Woord" wordt later in het hoofdstuk geïdentificeerd als Jezus Christus, wat duidelijk maakt dat Jezus niet alleen bij God is, maar zelf God is.
    Een ander belangrijk theologisch argument voor de goddelijkheid van Jezus is zijn eigen beweringen over zichzelf. In de evangeliën spreekt Jezus herhaaldelijk over zijn unieke relatie met God de Vader en maakt hij aanspraken die alleen passend zijn voor God zelf. Bijvoorbeeld, in Johannes 10:30 zegt Jezus: "Ik en de Vader zijn één." Deze uitspraak impliceert een diepe eenheid en gelijkheid tussen Jezus en God, wat suggereert dat Jezus meer is dan alleen een menselijk wezen.
    Bovendien getuigen de wonderen en tekenen die Jezus verrichtte ook van zijn Goddelijke aard. In de evangeliën lezen we hoe Jezus zieken genas, doden opwekte en natuurkrachten beheerste. Deze daden van bovennatuurlijke macht wijzen op een Goddelijke autoriteit die verder gaat dan wat een mens zou kunnen doen.
    Ten slotte, na de opstanding van Jezus uit de dood, erkenden zijn volgelingen hem als Heer en God. De apostel Thomas, nadat hij de opgestane Jezus had gezien en zijn wonden had aangeraakt, riep uit: "Mijn Heer en mijn God!" (Johannes 20:28). Deze erkenning van Jezus als God door zijn volgelingen is een krachtig getuigenis van zijn Goddelijke aard.
    Samengevat tonen theologische argumenten, Bijbelse getuigenissen en de erkenning van Jezus door zijn volgelingen aan dat Jezus niet alleen een menselijk leraar of profeet was, maar dat hij werkelijk God in menselijke gedaante was. Dit geloof in de Goddelijkheid van Jezus is een centrale pijler van het christelijke geloof en vormt de basis voor het verlossingswerk dat hij volbracht door zijn leven, dood en opstanding.
    Een ieder die af doet aan de Goddelijkheid van Jezus mag men m.i. gerust beschouwen als een leraar die dwalingen verkondigt en niet het beste voor heeft met anderen.
  2. Like
    Flawless victory reageerde op Chaim in Nibiru   
    Ik denk dat er absoluut mensen zijn die in meer dan één van deze zaken geloven: God, UFOs, de tiende planeet, etc. Het lijkt me overigens redelijk aannemelijk dat er buitenaards leven bestaat, met name eencelligen, microorganismen, etc. Of enkele van de waarschijnlijk triljarden planeten en manen die er bestaan eveneens beschavingen hebben opgeleverd die intelligent genoeg zijn om afstanden te overbruggen die voor de mens nog niet tot de mogelijkheden behoren, is uiteraard een openstaande vraag, maar het zou me niet vebazen.
    De tiende planeet is een ander verhaal. Deze maakt deel uit van een wetenschappelijke hypothese. Er zijn aanwijzingen die inderdaad lijken te suggereren dat ons eigen zonnestelseltje een negende planeet heeft. Deze planeet moet dan in een enorme grote baan om de zon draaien. Wie weet.
  3. Like
    Flawless victory reageerde op Jahu in JEZUS is CHRISTUS   
    Er is helemaal geen zgn. 'uitleg van Sjako' nodig om zeker te weten dat de Heer Jezus Christus de waarachtige God is. Het enige wat u daarbij nodig heeft is een Bijbel, vermogen om te lezen, of iemand die u voorleest. Daarna gaat u naar deze Schriftplaatsen:
    Jes.9:6, Jes.44:6, Jes. 54:5, Joh.1:18, 13:13, 20:28, Han. 20:28, Rom. 9:5, Kol.2:9, 1Tim. 3:16, Tit. 1:3, 2:13, Heb. 1:8, 2Pet. 1:1, 1Joh. 5:20
    Hier staat overal dat de Heer Jezus Christus God is.
    Mocht u bij uw eigen NWV willen blijven, dan kunt u dat ook lezen in bv. Jes.9:6, Jes 10:21, Jes.44:6, Opb.1:8, Opb.22:13 en in Johannes 1:18.
  4. Like
    Flawless victory ontving een reactie van Thinkfree in De toekomst van de religies op onze planeet.   
    Steengoed. Ik geniet altijd erg van de lezingen van deze wiskundeprofessor John Lennox.
  5. Like
    Flawless victory reageerde op Kaasjeskruid in De toekomst van de religies op onze planeet.   
    Wellicht kun je hier wat mee:
    https://www.geloofstoerusting.nl/videos/hoe-jezus-mens-en-god-tegelijk/
  6. Like
    Flawless victory reageerde op Chaim in Aanval van Hamas op Israel   
    Iran vuurde honderden kruisraketten, ballistische raketten en drones af op Israel die Israel allemaal uit de lucht haalde, op eentje na die een luchtmachtbasis licht beschadigde. Dus vuurde een raket afgevuurd op een Iraanse luchtmachtbasis die doel heeft getroffen en de basis licht beschadigde. Dat het een raket betrtof en geen drones, blijkt ook uit de onderdelen van de eerste twee trappen van de raket die in Irak zijn gevonden.
    Is het niet geweldig dat Israel telkens maar 1 raket nodig heeft die dan ook doel treft, terwijl Iran met honderden raketten een drones nog niets zinvols weet te raken? Ik vermoed dat, nadat Hamas en Hezbollah zijn uitgeschakeld, Iran op aanzienlijk grotere schaal zal worden aangevallen.
  7. Like
    Flawless victory reageerde op Chaim in Aanval van Hamas op Israel   
    En niet te vergeten: God (ook al ben ikzelf een agnost). Jeremia 31:35-37.
    En de beste inlichtingendiensten, een van de beste en meest geavanceerde legers, plus de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en andere bondgenoten.
    Israel stuurt 1 raket af, raakt de Iraanse ambassade in Syrië precies waar twee generaals, vijf hoge officieren van de Revolutionaire Garde, waaronder Mohammad Reza Zahedi, de leiders van de Quds-brigade, die verantwoordelijk is voor buitenlandse operaties en zijn assistent, generaal Mohammad Hadi Haji-Rahimi, worden gedood. Vervolgens schieten Iran, Irak, Jemen en Hezbolah in Libanon honderden drones, lange-afstandsraketten en zelfs ballistische raketten af op Israel, en er valt 1 gewonde: een 10 jarig Arabisch Bedoeïenen-meisje dat in de Negev-woestijn wordt geraakt door brokstukken van een reeds neergeschoten drone.
    En het mooiste van alles: Iran heeft Israel hiermee tevens de gouden mogelijkheid op een gouden schaaltje aangeboden om af te rekenen met de Iraanse pogingen om een kernwapen te ontwikkelen.
  8. Like
    Flawless victory reageerde op Fundamenteel in Aanval van Hamas op Israel   
    Zoals natuurmensen en geestelijke mensen?
  9. Like
    Flawless victory reageerde op Fundamenteel in Aanval van Hamas op Israel   
    Hoe kunt u zulke meningen vormen zonder een identiteit te hebben om anderen op af te meten en veroordelen?
  10. Like
    Flawless victory reageerde op Modestus in Op basis waarvan geloven moslims?   
    'I stand with Mar Mari Emmanuel.' Dit in verband met een tragische gebeurtenis waarover ik in een andere topic geschreven heb. Hierbij wil ik zijn moslim-moordenaar 'blij maken' door de kritiek van Mar Mari Emmanuel over islam te verspreiden. Ik bemoedig je hetzelfde te doen op andere websites en sociale media.
     
     
     
     
     
     
     
     
  11. Like
    Flawless victory reageerde op Petra. in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    Het was maar een grapje. 
    Dat we niet allemaal om hetzelfde lachten soit. Maar dat het tot dit leidt... bah! 
    Ban mij ook maar. 
    Ga je schamen! 
  12. Like
    Flawless victory ontving een reactie van Petra. in Goden in de Bijbel   
    Ja daar is @Monachos altijd erg goed in. Jammer dat per abuis  al zijn berichten zijn verwijderd. Hij wordt node gemist.
  13. Like
    Flawless victory reageerde op Breuk in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Ik heb al eerder aangegeven dat Hopper de religieuze mens is die beweert God te kennen en zich daarmee wil afscheiden en afbakening wil maken tussen de gelovigen en de ongelovigen.  
     
    Ik wil graag nog eens aanstippen hoe Bonhoeffer beschrijft hoe God zich in het NT bekend maakt.  
    Dat is nogal anders dan hoe wij God graag willen voorstellen, omdat wij allemaal iets van die religieuze mens hebben.  

    https://www.theologie.nl/zonder-god-god-midden-wereld-leren-we-geloven/
    ‘Voor en met God leven wij zonder God. God laat zich uit de wereld terugdringen tot op het kruis,
    God is zwak en machteloos in deze wereld en zó en zó alleen is Hij met ons en helpt ons.  
    God helpt ons niet door zijn almacht, maar door zijn zwakheid.  
    Alleen de lijdende God kan ons helpen.  
    En de mens wordt opgeroepen Gods lijden aan de goddeloze wereld mee te lijden.’
    In die zwakheid van God ligt zijn kracht,  
    dat is de praktische hermeneutische regel voor de disciplina arcani, het geloofsgeheim.  
    Bonhoeffer gaat niet uit van een schoolse theologie die van Boven, bij God begint, maar een theologie van beneden die de godheid van Christus in zijn mens-zijn wil verstaan.  
    Met zo’n God valt door dik en dun te leven, omdat Hij ons begrijpt. Het geloofsgeheim ligt in die omgang om zonder en met God in de wereld te leven.  
    Hij draagt ons!  
    Daarom is het kruis van Christus ook mijn kruis, de christen is een mens naar het beeld van Christus.
     
    Best lastig om dit te volgen en zijn gedachten zijn nog lang niet in de christelijke (of aanverwante) religie doorgedrongen.    
    Dit is ook mijn antwoord aan mensen die een ‘super god’ gedachte hebben en God in zijn ethische handelen op hun (!) troon willen zetten en daarmee mensen afschrijven.
  14. Like
    Flawless victory reageerde op Robert Frans in Straatpredikers.   
    Dat is niet helemaal correct. Voor de katholieke kerk zijn deze boeken volkomen gelijkwaardig aan de canonieke boeken en maken ze ook gewoon deel uit van het liturgische leesrooster. Deuterocanoniek betekent enkel dat ze in tweede instantie als canoniek werden gekenmerkt, maar doet niets af aan hun bijbelse status.
    Ik heb zelf geen tegenspraken gevonden in deze geschriften. Er staan een paar unieke dingen in inderdaad, maar zo heeft elk bijbelboek wel een unieke bijdrage. Daar zijn het immers bijbelboeken voor. Blijkbaar horen deze unieke dingen ook tot de Schrift, want ze staan er immers in. Overigens vind je in Esther en in Hooglied ook niet Gods naam. Ook in het hele NT niet, hoewel jullie die in jullie vertaling alsnog hebben ingevoegd. En als je het gebeuren met de vis in Tobit voodoo-achtig vindt, wel, Jezus laat ook demonen in varkens gaan om ze te verjagen, gebruikt modder en speeksel om iemands ogen te genezen en vooral in Leviticus kom je verschillende losstaande rituelen tegen die vrij magisch aandoen, zoals het maken van reinigingswater of de waterproef om de schuld van een vrouw te bepalen. Dat is dus ook een kwestie van perspectief.
    1 en 2 Makkabeeën gaan nu juist precies over de strijd tégen de vergrieksing van Israël. Het is dus buitengewoon onwaarschijnlijk dat er verkeerde, hellenistische ideeën in deze boeken en ook de andere deuterocanonieke boeken zouden staan.
  15. Like
    Flawless victory ontving een reactie van Fundamenteel in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Dat jij met dit soort getroll hier nog steeds kunt schrijven is mij een raadsel. Walgelijk.
    Ik ga over dit onderwerp verder op Bazuinen. Daar hebben we (nog) geen last van het ziekelijke getroll.
  16. Like
    Flawless victory reageerde op Fundamenteel in 🌈💖 De Regenboogverklaring: ​ een christelijk excuus voor lhbti-discriminatie🌈💖 ​   
    Begrijp je dan niet dat ongeacht die man zijn mening, een ander niet tot geweld of doodslag mag overgaan?
    En dat kerken bij de vleet worden aangevallen wegens de “foute” mening/geloofsovertuiging? Mede door lgbtq sympathisanten. 
  17. Like
    Flawless victory reageerde op Petra. in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    Je klinkt als het toppunt van de door jou zo gedoodverfde natuurlijke mens Hopper! Driewerf BAH. 
     
     
  18. Like
    Flawless victory reageerde op Petra. in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    Kom op @sjako, hij heeft hele goeie bijdragen, hielp enorm tegen de spam..dus als je 'm dan voor een stom grapje om je oren krijgt ben je boos. Dat is niet zo moeilijk te snappen.  Om dan maar meteen een account dicht te gooien is overmatig. Jij kan ook je kalmte bewaren en het de-escaleren i.p.v. er reactief op in te springen. 
    Je bent hier de enige mod en oppermachtig, het is aan jou om dat verstandig en met kalmte te gebruiken en je altijd bewust te zijn hoe frustrerend dat kan zijn als je aan de andere kant van de lijn zit. 
    Mijn verzoek aan jou ..is om het gewoon weer te activeren.  Er is niks ergs aan om weer tot rust te komen en te zeggen ...we reageerden te snel. Zand erover en weer voort. ! 🌺
     
  19. Like
    Flawless victory ontving een reactie van Petra. in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    Ik vind het absurd als Monachos zijn account wordt dichtgezet. Behalve dat hij inhoudelijk heel vaak steengoede bijdragen heeft gehad, heeft hij nota bene volop geholpen de spam te bestrijden en @sjako had nota bene al eens zijn account verwijderd. Per abuis weliswaar maar hoe Monachos nu behandeld wordt vind ik jammer. En onnodig.
  20. Like
    Flawless victory ontving een reactie van Chaim in Aanval van Hamas op Israel   
    Lijkt mij volledig uitgesloten dat Israël geen (precisie)aanvallen gaat uitvoeren op Iraanse doelen.
  21. Like
    Flawless victory reageerde op Breuk in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    Witter dan sneeuw?
    Idem, zie boven.
  22. Like
    Flawless victory ontving een reactie van Breuk in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    Ik vind het absurd als Monachos zijn account wordt dichtgezet. Behalve dat hij inhoudelijk heel vaak steengoede bijdragen heeft gehad, heeft hij nota bene volop geholpen de spam te bestrijden en @sjako had nota bene al eens zijn account verwijderd. Per abuis weliswaar maar hoe Monachos nu behandeld wordt vind ik jammer. En onnodig.
  23. Like
    Flawless victory reageerde op Petra. in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    @sjakoEen grapje is geen trollen.
    En dat iemand enorm boos kan worden van een modbreak daarover is niet onbegrijpelijk. 
    Je kunt het ook even laten rusten of desnoods dat strafpunt geven i.p.v. meteen het account dichtzetten. 
    Als je had geschreven ...ach nou joh..een grapje moet ook wel kunnen maar het viel nu ff verkeerd..o.i.d dan was de storm weer geluwd. 
  24. Like
    Flawless victory reageerde op Robert Frans in Straatpredikers.   
    Door de eeuwen heen zijn er verschillende bijbelse canons samengesteld, waaronder de protestantse. Bij het vaststellen van een canon van bijbelboeken moet je echter wel vaststellen wat bijbels is. Maar om dat te kunnen doen, heb je eerst een canon van bijbelboeken nodig. Zonder Bijbel immers geen bijbelse maatstaf.
    Hoe weet je nog zonder Bijbel dan welke boeken bijbels zijn en dus de Bijbel moeten vormen? Paulus had bijvoorbeeld nog geen NT en dus nog geen complete, christelijke Bijbel. Toch schrijft hij vanuit een al bestaand en vastgesteld geloof. En inderdaad: alleen op basis van zo'n geloof kun je vaststellen: dit geloven wij, dit moeten onze nazaten ook geloven, en dit moet dus sowieso in de Bijbel staan. En dan pas kun je ook bepalen waaraan bijbelboeken precies moeten voldoen. De Bijbel komt dus voort uit het geloof, niet andersom.
    Je kunt dus niet bijvoorbeeld de deuterocanonieke boeken als onbijbels afwijzen, want ze staan immers al vanaf het begin aantoonbaar in de Bijbel, dús zijn ze bijbels. Ook alle dingen erin die jij ongeloofwaardig of onwenselijk vindt, want bijbels is bijbels. Dan geloof jij simpelweg bepaalde bijbelse leringen niet. Dat ligt dan niet aan de Bijbel, maar aan jouzelf. Je hebt dus geen bijbelse reden om de deuterocanonieke boeken eruit te halen.
    De vraag is dan wie de volmacht heeft om namens alle christenen het geloof vast te stellen en op grond daarvan de Schrift samen te stellen en uit te leggen. Wij beiden gebruiken dezelfde Bijbelteksten voor het antwoord. Jij noemt degene met die macht het Besturend Lichaam, ik noem haar de katholieke Kerk.
    De zondag is in katholiek verstaan geen sabbatsviering, maar een eigen feestdag die al in bijbelse tijden gevierd werd. Het is zelfs geen speciale rustdag, omdat op élk hoogfeest we worden opgedragen geen zwaar werk te doen en de zondag een hoogfeest is. Het vieren van eigen, christelijke feesten gaat op geen enkele wijze tegen de Schrift in. Paulus zelf lijkt daar zelfs helemaal geen bijzonder belang aan te hechten: hij verbiedt het niet, maar wil alleen geen geruzie daarover in zijn kerken.
  25. Like
    Flawless victory ontving een reactie van Petra. in De bedekking wordt tenietgedaan in Christus.   
    Kinderachtig dat een grapje tussendoor tegenwoordig niet meer kan. @Hopper  wist het zo goed als het over echte trollen ging….
     
    @Monachos  ik hoop dat je blijft. 
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid