Spring naar bijdragen

Flawless victory

Members
  • Aantal bijdragen

    1.861
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Flawless victory ontving een reactie van Fundamenteel in JEZUS is CHRISTUS   
    @Monachos Sjako is in de regel best wel mild. Vorige week is zijn hond overleden. Ik kan me voorstellen dat je dan wat uit je doen en laten bent. Laten wij nu ook mild zijn voor @sjako. We blijven allemaal mens hè.
    Welkom terug trouwens. Leuk dat je weer meedoet.
  2. Like
    Flawless victory reageerde op Jahu in JEZUS is CHRISTUS   
    Wat u hier zegt is onjuist. En dat kunnen wij eenvoudig  vaststellen indien wij, net als de Joden in Beréa deden, zelf nalezen wat er feitelijk in de Schrift staat. (Han.17:11)
    Nergens staat in de Schrift dat de Heer Jezus Christus werd geschapen. Hij is geen schepsel, maar Hij werd geboren, dat is wezenlijk anders. Waarom weet ik dat heel zeker? De Heer Jezus Christus wordt in de oudste codex van de heilige Schrift geïdentificeerd als de 'Eniggeboren God', en niet als de "Eniggeschapen god"! (Joh.1:18)
    Dit Bijbelvers is uniek en geeft duidelijk het verschil aan tussen de zonen van God. 
    De engelen zijn van de eerste tot en met de laatste geschapen wezens. (Gen.1:1) Ook de mens Adam en zijn vrouw Eva werden geschapen. De hemel en de aarde, de engelen en de mens, zij zijn het 'maaksel' van de Allerhoogste dat Hij als 'werk' tot stand heeft gebracht. Daarom geeft vers 2 dit zo nadrukkelijk weer:
    "Als nu God op den zevenden dag volbracht had Zijn werk, dat Hij gemaakt had, heeft Hij gerust op den zevenden dag van al Zijn werk, dat Hij gemaakt had." (Gen.2:2)
    De Heer Jezus Christus daarentegen wordt genoemd 'het Woord van God', en door het Woord van God is alles gemaakt.
    "Door het Woord des HEEREN zijn de hemelen gemaakt, en door den Geest Zijns monds al hun heir." (Ps.33:6)
    De Heer Jezus is Zelf geen onderdeel van Zijn schepping, maar door Hem werd alles gemaakt. (Ps.33:6)
    "Alle dingen zijn door Hetzelve gemaakt, en zonder Hetzelve is geen ding gemaakt, dat gemaakt is." (Joh.1:3)
    Vandaar dat Joh.1:18 het absoluut unieke van de Heer Jezus Christus aangeeft. Hij is de 'Eniggeboren Zoon' van God, Die door Zijn geboorte uit de Heilige Geest, Zelf ook God is. (1Kor.15:47 SV)
    Evenals de eerste zwangerschap van Maria ook absoluut uniek is geweest. Zij is de enige vrouw ooit in wie de Heilige Geest Zijn Zoon heeft 'verwekt'.
  3. Like
    Flawless victory reageerde op Dat beloof ik in JEZUS is CHRISTUS   
    Met deze opmerking laat je zien dat je de Triniteit gedachte niet begrijpt. Je beschrijving van de drie past daar niet in. Als je het niet begrijpt, kun je er volgens mij ook geen gefundeerde vragen of kritiek op hebben.
    Discussies als deze kunnen alleen een vruchtbaar resultaat hebben als mensen bereid zijn om werkelijk naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen; dat is hier niet het geval omdat het om een fundamenteel geloofsstandpunt betreft. Mensen zouden hun fundamentele godsbeeld moeten veranderen en dat gaat niet gebeuren. Ik zie hier zelfs voorbij komen dat men de andere partij ervan probeert te overtuigen dat hij een andere god aanhangt, terwijl het toch duidelijk om dezelfde god uit dezelfde bijbel gaat. Dan is het onbegrip toch wel erg groot en gaat men inderdaad nooit tot elkaar komen. Dat is wat @Monachos hiervoor probeerde duidelijk te maken.
  4. Like
    Flawless victory reageerde op Breuk in JEZUS is CHRISTUS   
    Jij hebt dus nooit met de misstanden tijdens schooltijd (geen vriendjes buiten de JG) en uitsluiting van familieleden te maken gehad.
    Zij-instromers zeker zonder familie in de JG hebben het veel makkelijker.
    Jij haalt de JG erbij, met een sneer naar de christelijke kerk.  Dan kun je een reactie verwachten.  

    Als ik vraag wat Jezus was voor zijn menswording, geef je een ontwijkend antwoord.
    Als ik meerdere keren vraag of Jezus de zoon een eenheid is met de vader, dan geef je ook geen antwoord.  
  5. Like
    Flawless victory reageerde op Robert Frans in JEZUS is CHRISTUS   
    Jezus is God en de Vader is God. Toch zijn beiden niet twee Goden, maar één God. De drie Personen kunnen daarbij in unieke verhoudingen tot elkaar bestaan. De Vader kan dus groter zijn dan Jezus, omdat Hij immers de Vader is, maar toch kunnen beiden volstrekt gelijkwaardig aan elkaar en zo de ene God zijn.
    Verhoudingen zeggen namelijk niets over hoe belangrijk je zou zijn, maar over welke 'rol' je in het geheel inneemt. Zo is in een liefdevol gezin de ouder ook weliswaar groter dan het kind, maar zijn beiden toch gelijkwaardig aan elkaar en even belangrijk. Ze bekleden alleen ieder een eigen rol in het geheel. En in de kerk heeft de priester weliswaar meer herderlijke volmachten dan de leek, maar is hij daarmee niet groter of belangrijker, omdat hij juist ten dienste staat van de leek.
    Door liefde, dat altijd weer nieuw leven schept. Komt in een huwelijk ook niet nieuw leven voort uit twee personen? De Geest is zo ook vaak omschreven als de liefde tussen de Vader en de Zoon, die zo volmaakt en krachtig is, dat die liefde door Gods scheppende macht de derde Persoon wordt. En uit die goddelijke liefde komen wij weer voort.
    Bedenk je wel dat God liefde is. Hij is daardoor in zichzelf al relatie en nieuw leven scheppend. De Drie-eenheid komt zelf dus ook uit niets anders voort dan de goddelijke liefde.
    Misschien vraag je je af hoe iets voor eeuwig uit iets anders kan voortkomen. Een mooie gelijkenis die ik daarover las is dat van twee boeken die op elkaar gestapeld liggen. Stel nu dat die boeken altijd al zo hadden gelegen, zonder dat iemand ze ooit neergelegd had, en ook altijd zo zullen blijven liggen. Dan komt de positie van het bovenste boek ook eeuwig voort uit die van het onderste boek, want hij ligt immers daarop.
  6. Like
    Flawless victory reageerde op Robert Frans in JEZUS is CHRISTUS   
    De kerk heeft wel degelijk antwoorden, maar die worden vervolgens nog weleens door JG genegeerd. Zo is ook hier al meerdere malen uitgelegd dat de Vader, Zoon en heilige Geest alledrie de ene God zijn. Het zijn dus drie unieke, individuele Personen, die alledrie dezelfde, ene, unieke God zijn.
    Alle vragen die JG steeds weer over de Drie-eenheid stellen, kunnen hiermee dus al beantwoord worden. Jezus staat in unieke verhouding tot de Vader en spreekt ook zo tot Hem. Net zoals de heilige Geest zich weer op unieke wijze verhoudt tot de Vader en de Zoon, daar Hij uit beiden voortkomt (hoewel volgens de orthodoxen uitsluitend uit de Vader). En al deze verhoudingen maken hen tot één God, één Heer.
  7. Like
    Flawless victory reageerde op Breuk in JEZUS is CHRISTUS   
    Kom je weer met die personen aanzetten. Ik had je nog zo gezegd dat niet te doen of mij een dogma doen laten zien die het over personen heeft. Als je mij kan uitleggen wat personen zijn, dan kan ik er wat mee, nu is het jouw dogma.
    Het gaat om de incarnatie. Jezus is ook niet een wandelende God.  
    Nee het is andersom: God heeft in Jezus de gestalte van een mens aangenomen.
    Filippenzen 2:5 Laat daarom die gezindheid in u zijn die ook in Christus Jezus was,
    6. Die, terwijl Hij in de gestalte van God was, het niet als roof beschouwd heeft aan God gelijk te zijn,
    7. maar Zichzelf ontledigd heeft door de gestalte van een slaaf aan te nemen en aan de mensen gelijk te worden.
    8. En in gedaante als een mens bevonden, heeft Hij Zichzelf vernederd en is gehoorzaam geworden, tot de dood, ja, tot de kruisdood.
    9. Daarom heeft God Hem ook bovenmate verhoogd en heeft Hem een Naam geschonken boven alle naam,
    10. opdat in de Naam van Jezus zich zou buigen elke knie van hen die in de hemel, en die op de aarde, en die onder de aarde zijn,
    11. en elke tong zou belijden dat Jezus Christus de Heere is, tot heerlijkheid van God de Vader.
     
    Als Jezus de Geest blaast, dan is dat toch zijn geest en de geest van God.    
    Als Jezus alle macht in de hemel heeft, dan is dat ook de macht van God (of is die er niet meer).  
     
    Het klopt niet wat jij beweert. En steeds maar met die personenleer aankomen, daar redt je het niet mee. 
    https://www.pthu.nl/bijbelblog/2015/08/hoe-kunnen-we-de-drie-eenheid-van-vader-zoon-en-geest-uitleggen-op-basis-van-bijbelteksten/
    Kun je deze vraag beantwoorden voordat ik op jouw vraag in ga.
    Ontken jij dat er een volkomen eenheid is tussen Vader, Zoon en Geest? 
  8. Like
    Flawless victory reageerde op Breuk in Eén God, één Naam, Jezus Christus.   
    Ik word altijd een beetje kriegelig als mensen beweren dat de bijbel ondubbelzinnig is.    
    Men gebruikt (misbruikt) de bijbel vooral om hun beperkte idee over de bijbel te promoten i.p.v. met verschillende teksten (niet een tekst uit de context) iets te onderbouwen.  
     
    Je hebt al de eenheid onderschreven tussen God (van de bijbel) van Israël, de Geest die uitgestort is en Christus Jezus.  
    Ik kan zeker meegaan in de bewering dat er een groeiproces in de christelijke gemeentes te zien is.  
    Marcus’ nog voorzichtig (hoewel het daar ook aanwezig is, dat Jezus namens (in eenheid/als gevolmachtigde) deze God optreedt.  Johannes is m.i. volkomen duidelijk over die eenheid.  
    Jezus doet de werken van God, Wie Jezus ziet, ziet God de vader.  
    Alle evangeliën benoemen Jezus als Heer (als verwijzing naar Adonai en als tegenover de keizer).  
     
    Een beetje slap blijven hangen in dat God geen 3 personen is, dat is totaal oninteressant.  Net of de evangelisten niet wisten, dat Jezus geen wandelde God was en dat ze dachten dat de hemel leeg was. De opgestane Jezus wordt m.i. wel aanbeden of in volledige verbondenheid (eenheid met God) beschreven. Hoe kan hij anders de Geest van God geven en de evangelist laat in de woorden van Thomas er totaal geen onduidelijkheid meer over.
    Johannes 20:22 En nadat Hij dit gezegd had, blies Hij op hen en zei tegen hen: Ontvang de Heilige Geest.
    28. En Thomas antwoordde en zei tegen Hem: Mijn Heere en mijn God!
    Mattheüs 28:16 En de elf discipelen zijn naar Galilea gegaan, naar de berg waar Jezus hen ontboden had.
    17. En toen zij Hem zagen, aanbaden zij Hem, maar sommigen twijfelden.
    18. En Jezus kwam naar hen toe, sprak met hen en zei: Mij is gegeven alle macht in hemel en op aarde.
    Jezus heeft alle macht in de hemel gekregen (heeft hij God onttroond?).  
     
    Helaas voor de JG en de gnostici: de bijbel heeft het over een volkomen eenheid tussen God, Jezus en Geest.  
    Laat dan maar eens zien dat die eenheid ontkend wordt?
  9. Like
    Flawless victory reageerde op Willempie in Drie-eenheid: wel of niet Bijbels?   
    De tekst zegt dat Elohim en JHWH één zijn. Dat duidt dus op een twee-eenheid en niet op een drie-eenheid. De tekst zegt dat de rechtvaardige Rechter dezelfde is als de barmhartige Verlosser. Eigenlijk dus ook dat God zowel mannelijk is als vrouwelijk, indien je dit kunt vatten. Het zegt ook dat de Schepper van het universum dezelfde is als Diegene die met ons meegaat in de schepping.
  10. Like
    Flawless victory ontving een reactie van Fundamenteel in www.geloofsleven.nl   
    Dat is nu duidelijk geworden. Sorry dat ik je verkeerd beoordeelde. 
    Dat vind ik helemaal niet raar. Je betaalt altijd ergens mee. Is het niet met geld dan wel met de veiligheid en/of de gegevens van de forumdeelnemers of met reclame.
  11. Like
    Flawless victory reageerde op Robert Frans in JEZUS is CHRISTUS   
    De Drie-eenheid is niet gebaseerd op heidense drietallen, maar andersom. Zij zijn een voorafschaduwing van de Drie-eenheid, samen met veel drietallen in de schepping en ook in onze culturen.
  12. Like
    Flawless victory reageerde op Breuk in JEZUS is CHRISTUS   
    Alle christelijke kerken over de hele wereld baseren het dogma op een heidense gedachte, alleen de JG heeft de rechte leer. Zo wist men ook precies het einde van de wereld te voorspellen. Dat is dus al gebeurd in de vorige eeuw en weer heeft niemand het door.
    Overigens kun je dan deze vragen met nee beantwoorden?
    Er is een eenheid tussen God de Ene en de Geest van God.    
    Er is een eenheid tussen God de Ene en Christus Jezus.
  13. Like
    Flawless victory ontving een reactie van Chaim in Aanval van Hamas op Israel   
    Het antisemitisme stijgt wereldwijd met de dag. Met name in de VS is het 1939 all over again. Op vele universiteiten hebben pro Palestina protestanten de campussen bezet en wordt Joodse studenten de toegang tot de universiteiten ontzegd (en in sommige gevallen zelfs bewusteloos geslagen) en belet door de protestanten. Na twee weken hebben dan sommige universiteiten eindelijk de autoriteiten ingeschakeld waarna de politie de toegangswegen tot de universiteiten heeft bevrijd en een aantal protestanten heeft gearresteerd.   In Nederland is het antisemitisme ook dusdanig toegenomen dat de dodenherdenking op 4 mei beveiligd moet worden.   Wie doet alsof antisemitisme een mythe is moet zich kapot schamen.
    https://nos.nl/artikel/2514532-rutte-het-gaat-de-verkeerde-kant-op-met-antisemitisme-in-nederland
  14. Like
    Flawless victory ontving een reactie van Thinkfree in JEZUS is CHRISTUS   
    Jij hebt hetzelfde probleem als JG.  Het begrip JHWH omvat de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.  God gaat het menselijk verstand te boven. JG en jij kunnen dat niet aanvaarden. 
     

  15. Like
    Flawless victory reageerde op Jahu in JEZUS is CHRISTUS   
    Is het niet gewoon een eenvoudige vraag die tot nadenken dient, in plaats van een berisping?
    'Wat noemt gij Mij goed?' (Mar.19:18)
    Zeg eens sjako, waarom noemt u mij goed? - Heb ik u nu berispt, nee toch?
  16. Like
    Flawless victory reageerde op Jahu in JEZUS is CHRISTUS   
    Zie de heerlijkheid, zie de glorie, zie de kracht en de wijsheid van de Almachtige God! Hij schiep de hemel met al zijn 'heir' (H6635 tsâbâ' tsebâ'âh), een 'dienstbaar' leger van engelen'. (Gen.2:1)
    Vervolgens schiep Hij de aarde als afschaduwing van die hemelse realiteit waarin de mens de belangrijkste positie inneemt, omdat de mens daarin het beeld van God moest vertegenwoordigen. De hemel is verheven boven de aarde, en haar heerschappij ook. De mens krijgt heerschappij op aarde, als beeld van Gods heerschappij in de hemel. De mens uit de aarde, werd tevens machthebber over heel de aarde en over alle dieren. (Gen.1:26)
    Maar om helemaal aan Gods beeld en aan Zijn gelijkenis te beantwoorden, moest de mens ook machthebber in de hemel worden, en juist daartoe plaatste zijn Vader hem in de Hof van Eden. Nergens op de aarde, dan alleen in Gods Hof staat de Boom van eeuwig leven. En het mensenpaar wilde wel geestelijke kennis opdoen, want Eva zag daar een boom die 'begeerlijk was om verstandig te maken', maar dat was niet de goede boom. (Gen.3:6) Door zich te 'bekwamen' in de hemelse dingen, via een boom (weg) die God had verboden, verloor het mensenpaar hun positie en hun leven! (Luk.4:6)
    Maar de Heer Jezus Christus is de ware Weg, de waarachtige God en het eeuwige leven, en wij mogen tot Hem gaan en van Hem 'eten'. De mensen die dat doen bekwamen zich ook over de hemelse dingen, maar nu staan zij bij de goede Boom en krijgen kennis van God.
    Welke mensen? Alle mensen die de Zoon Jezus Christus kussen en Hem liefhebben en aanbidden. (Ps.2:12) Het zal een ontelbare schare worden uit alle volken en alle natieën en van alle tijden, in wie de Heilige God alles en in allen is geworden.
     
  17. Like
    Flawless victory reageerde op Jahu in JEZUS is CHRISTUS   
    Ik denk vanwege Genesis 1:26 dat het juist wel de bedoeling van de Schepper was dat de mens ook in de hemel zou heersen, want Hij sprak:
    En God zeide: 'Laat Ons mensen maken, naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis'.
    Als een mens is 'geworden' naar Zijn gelijkenis dus net als Hij, dan zal die mens dus ook in de hemel heersen. Hoe lang? Zolang de waarachtige God Jezus Christus heerst in de hemel en op de aarde, zal Zijn Gemeente van wedergeboren mensen dat ook doen, in de hemel en op de aarde. Want waar Hij is, daar wil Hij ook dat Zijn Gemeente bij Hem is.
  18. Like
    Flawless victory reageerde op Yours in Verslaafde partner   
    Dat is de werking van een forum. Er wordt vanuit de eigen kennis en levenservaring gereageerd op wat er hier als probleem wordt neergezet.
    Ik wil je er daarnaast op wijzen dat het een van de vele adviezen is die ze van iedereen zal krijgen aan wie ze dit voorlegt. Dan loop je het risico dat je ook een dergelijk advies krijgt. 
    De beslissing is en blijft echter aan Bluebird.
  19. Like
    Flawless victory reageerde op Yours in Verslaafde partner   
    Dag Bluebird,
    Alles overziend denk ik dat je er goed/verstandig aan doet om deze man, al wil je nog zo graag dat de relatie stand houdt, omwille van jezelf èn je kinderen te verlaten. Want tegen de welhaast demonisch te noemen krachten die hij laat zien, is geen kruid gewassen en is er op termijn absoluut geen perspectief. 
    Maak je geen zorgen over ‘Gods wil’: die heeft het beste met een ieder voor. Je man geeft blijk dat niet met jou hebben en evenmin met zijn bloedeigen kind. Dat creëert een (ook) in de toekomst onveilige situatie voor jou en àlle kinderen.
    Ga dan ook in je kracht staan, laat die kracht niet meer van je wijken en doe wat je doen moet. En al is het tijdelijk onveilig: beter dat dan op termijn altijd onveilig. 
    Ik wens je heel veel sterkte toe. 🌻
  20. Like
    Flawless victory reageerde op Jahu in JEZUS is CHRISTUS   
    Helemaal eens, ik zou echter ipv "dat de mens te machtig zou worden", de voorkeur geven aan: "dat de zondige mens te machtig zou worden". Een mens die helemaal zonder zonde is, en die door de Heer Jezus Christus volkomen werd geheiligd, die mag bij Hem in Zijn troon zitten, hij is dan eveneens een koning. (Opb.3:21)
  21. Like
    Flawless victory reageerde op Modestus in Gebruikt God het lijden?   
    Zeker. Moet je dit eens horen: Negen jaar lijden in de kerker veranderde de drugsdealer in een trouwe christen. Waargebeurd verhaal in het Engels.
     
  22. Like
    Flawless victory reageerde op Breuk in JEZUS is CHRISTUS   
    Ik ben in de vader en de vader is in mij.    
    Jezus spreekt dezelfde woorden en doet dezelfde daden als de vader.
    Volledige eenheid.
    Is de Geest van God nu in eenheid met God of niet?
  23. Like
    Flawless victory reageerde op Thinkfree in JEZUS is CHRISTUS   
    Hoe duidelijk wil je het hebben, dat hier de geest van antichrist achter zit. En dat wil zichzelf ook nog christen noemen.
     
  24. Like
    Flawless victory reageerde op Breuk in JEZUS is CHRISTUS   
    Onderzoek van Robyn Faith Walsh toont het tegendeel aan.   
    https://www.amazon.nl/Origins-Early-Christian-Literature-Contextualizing/dp/1108793134/
    Velen denken dat de bijbel een geschiedenis- en journalistiekverslag is door ooggetuigen opgeschreven. Het is echter bewezen dat veel bijbelteksten uit een andere tijd stammen dan chronologisch lezen doet vermoeden en door meerdere eindredacteuren zijn bewerkt om tot de huidige eenheid van compositie te komen.
    Zo is veel geredigeerd in of na de ballingschap en dat verklaart ook de vele verwijzingen in o.a. het begin van Genesis.
    Ps. De naam Jehovah is een foute benaming omdat men de klinkers van Adonai per ongeluk ingevoegd heeft bij JHWH.
    De Geest van God, hoort die bij God of niet?   
    En als de opgestane Jezus alle macht heeft in de hemel en op aarde, wat is God dan nog?   
    Staat Jezus dan boven God?
    Maar als jij de eenheid tussen God en Jezus wil ontkennen, dan doe je het maar.  
    Je beweert wel meer.
  25. Like
    Flawless victory reageerde op Jahu in JEZUS is CHRISTUS   
    Het gaat over de Heer Jezus Christus, en deze zin geeft de kern van uw betoog weer. Moet u eens lezen wat u over de Heer Jezus zegt:
    "Jezus was niet echt goed."
    Ziet u sjako wat het JW paradigma u laat concluderen?
    Het is een misvatting te denken dat de Drie-eenheid nodig is om te geloven dat de Heer Jezus Christus de waarachtige God is, dat staat gewoon zwart op wit in onze Bijbel, al vanaf dag één dat de Evangeliën en brieven van het Nieuwe Testament beschikbaar kwamen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid