Spring naar bijdragen

Zola

Members
  • Aantal bijdragen

    363
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Zola

  1. 5 uur geleden zei Mcmadtasty:

    Kin:257

    Zegel:Rode Aarde

    Toon:10

    Levenspad:Gele ster

    Het is herkenbaar, doch waarde eraan schenken........... het is wat het is.

    Ha, die is ook hartstikke leuk en nuttig. De Tzolkin. Heb ik op momenten veel aan gehad. 

    Voor mij geldt:

    Kin: 74

    Zegel: Witte Tovenaar

    Toon: 9

    Levenspad: Witte wereldoverbrugger

    Maya wijsheid

  2. 1 uur geleden zei Tomega:

    Zacharia 7:11-12
    Maar zij weigerden op te merken, en togen hun schouder terug, en zij verzwaarden hun oren, opdat zij niet hoorden.
    En zij maakten hun hart als een diamant, opdat zij niet hoorden de wet en de woorden,
    die de HEERE der heirscharen zond in Zijn Geest, door den dienst der vorige profeten,
    waaruit ontstaan is een grote toorn van den HEERE der heirscharen.

    Zacharia 13:7-9
    Zwaard! ontwaak tegen Mijn Herder, en tegen den Man, Die Mijn Metgezel is, spreekt de HEERE der heirscharen;
    sla dien Herder, en de schapen zullen verstrooid worden; maar Ik zal Mijn hand tot de kleinen wenden.
    En het zal geschieden in het ganse land, spreekt de HEERE, de twee delen daarin zullen uitgeroeid worden,
    en den geest geven; maar het derde deel zal daarin overblijven.
    En Ik zal dat derde deel in het vuur brengen,
    en Ik zal het louteren, gelijk men zilver loutert,
    en Ik zal het beproeven, gelijk men goud beproeft;
    het zal Mijn Naam aanroepen, en Ik zal het verhoren;
    Ik zal zeggen: Het is Mijn volk;
    en het zal zeggen: De HEERE is mijn God.

    Nou nou nou nou seg. Ut is me wat allemaal.

    gif&ignoreAspectRatio&resize=346%2B216&e
     

     

    img1525881713.jpg?w=625

  3. 1 uur geleden zei Desid:

    Landgenoten, hier is Griekenland! Haalt uw radio van zolder. Heden avond zal onze vorst Willem-Alexander ons een hart onder de riem steken op Radio Oranje.

    https://speld.nl/2020/10/16/willem-alexander-spreekt-vanavond-natie-toe-op-radio-oranje/

    :# 
     

    Ja, ze hebben er wel een handje van om op cruciale momenten in de tijd elders te verblijven. Das ook wel waar.

  4. 31 minuten geleden zei TTC:

    Wat ik las.

    De neergang van satya naar kali wordt geassocieerd met een steeds verdergaande achteruitgang van dharma (oprechtheid). Elke yuga heeft dan ook zijn eigen dharma, de yugadharma, die zich uit als een afname van de menselijke levensduur en van de kwaliteit van morele normen. 

    Ja. Daarom staat in het geschrift van de christenen dat de mens ooit veel ouder werd en toen nog maar 70 jaar werd. Alleen, zij zien alles als een straf van God, terwijl het gaat om groeicycli.

    En de zondvloed:

    Citaat

    Nadat 71 cyli van mahayuga's zijn voltooid, volgt een periode die nog eens zo lang duurt: pralaya, naar laya (ontbinding). In het pralaya komt de wereld onder water te staan. Dan heerst de eenheid Shiva en Kali als een vlam in het water. Dit kan men symbolisch duiden, het vuur als bewustzijn en het water als ongedifferentieerde energie. Daarna begint de cyclus opnieuw: 


     

     

  5. 16 minuten geleden zei TTC:

    Als er maar genoeg budget voor is, de middelen zijn nu al zo bekrompen. :)

    :#



    Jezus kwam in het diepste punt van het Kali Yuga. En nu zitten we aan het begin van Dwaphara Yuga. Vandaar de twee benen en de voeten van het beeld van Daniël. Leem van Kali en ijzer van Dwaphara Yuga.

    https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Yuga

     

    Tempels, oorlogen en geschriften zijn kenmerken van dwapara en kali. In de hogere tijdperken treta en satya is schrijven onnodig omdat mensen direct door middel van gedachten communiceren. Tempels zijn onnodig omdat mensen God als alom aanwezig ervaren

  6. 2 uur geleden zei TTC:

    Wellicht zijn er verschillende wegen om uit een gevangenis te geraken, als men al zou kunnen zeggen waar we dan zouden kunnen uitkomen, wordt het misschien eenvoudiger om te begrijpen. :)

    Van advaita hebben weinigen al gehoord, en toch is men er altijd over bezig. :)

    Ja. Zo blijft Jezus een soort schizofreen in plaats van dat de veelkleurige Christuswijsheid van God gekend wordt.  Een theologische Jezus, een bijbelse Jezus, een apocriefe Jezus, een Joodse Jezus, een historische Jezus, een alternatieve Jezus, een logische Jezus.  En Jezus als psychotherapeut, als Zonnelogos, als tweeling, als boeddhist, als non-illusionist, als doorgever, als cursusleider, als Meester. 

  7. En hetzelfde geldt voor creativiteit, niet alleen door de orthodoxe islam maar ook door orthodoxe christenen vaak verboden en afgeschilderd als iets demonisch.  De zone / flow / extreem creatieve staat is een equivalent uit het ‘gewone’ leven van de buitengewone gesteldheid die in spirituele tradities wordt beschreven als ‘spirituele’ staat. Wannee we in zo’n staat verkeren, kunnen we schijnbaar wonderbaarlijke krachten onthullen waardoor we fantastische sportieve, creatieve en andere prestaties kunnen neerzetten.  Er bestaan wetenschappelijke en ooggetuigenverslagen van mirakels.  Het zogenaamde placebo-effect toont bijvoorbeeld ons vermogen om een buitengewoon krachtige staat van helen, leven en liefhebben te betreden.

  8. Op 8-8-2020 om 16:06 zei Fundamenteel:

    Wel dan thom, hoe komen bij tot de Vader met yoga? Of is dat u openstellen tot kundalini? En hoe k an kundalini ons tot de Vader brengen als het ons tot occulte praktijken aanzet? Onze geest openstelt voor krachten waar niemand echt bekend is?

    Dit is de Matrix van de duivel he, er kan maar 1 Waarheid zijn, 1 

    Yoga en tai chi zijn oude Indische en Chinese versies van hetzelfde samenkomen van geest, lichaam en ziel; en oefeningen die het mentale, fysieke en spirituele in harmonie brengen. 

    Kundalini, Ruh, en de Heilige Geest zijn oude hindoeïstische, Vedische, islamitische en christelijke beschrijvingen van dezelfde extreem subtiele en extreem sterke energiekracht.  We kunnen deze kracht ontsluiten wanneer we zo stil zijn dat we niet langer worden beheerst door de veel minder subtiele en veel minder sterke mentale, emotionele en fysieke staat die ons meestal van ons echte levenspotentieel afleidt. 

    Dat jij voor de beproeving bent gezakt en tot onjuiste praktijken bent overgegaan, betekent niet dat de kracht of de beproeving niet deugt, maar wel dat het jou aan kennis ontbrak om er op de juiste manier mee om te gaan. Als je dat wilt inzien dan heb je weliswaar een onjuiste praktijk toegepast maar heb je daaruit wel de kennis opgedaan waardoor je kon groeien in bewustzijn. Dan was het ultimo het beste wat je toentertijd kon doen om te kunnen groeien in kennis, in bewustzijn. Maar als je jouw persoonlijk gezakt zijn voor het examen gebruikt om de kracht zelf in een kwaad daglicht te stellen, dan ben je zelf niet binnengegaan en de sleutels aan het verbergen voor hen die wel binnen willen gaan.

     

  9. 18 minuten geleden zei TTC:

    De vrees voor God is het begin van de wijsheid.

    Daar hebben ze niks van begrepen. Ze rukken dat altijd uit de context.  Die quote houdt gewoon in dat als je inzicht  krijgt in karma en dharma, dan krijg je respect en liefde voor het Goddelijke principe dat Werkelijk overal regeert, en dan wijk je van het kwaad. Zie Job 28:28.

  10. 3 minuten geleden zei Hermanos2:

    Werkelijk? Na het lezen van dit topic is dat de vraag die bij jou opkomt? 

    Ik wil helemaal niet weten wat iemand in zijn slaapkamer doet. Jij denkt dat er een soort controle functie is. Een politie agent als het ware. Echt niet hoor. 

    Dus? Waarom wil jij dan bepalen wat die mensen in hun slaapkamer doen? Er zijn zat gelovige homoseksuelen met een gelukkige relatie. Wie ben jij hen te te verbieden seks met elkaar te hebben en tegelijk gelovig te zijn?  Omdat jij dat niet kan snappen?

  11. 1 uur geleden zei Hermanos2:

    Ik zie homoseksualiteit als iets wat past bij de onvolmaaktheid van de mens. De bijbel roept ons op om zelfbeheersing te laten zien en ons best te doen niet eraan toe te geven. 

    Daarom worden homoseksuelen ook niet afgewezen. Maar het leven van je homoseksualiteit wel. 

    Wat ik mij nou afvraag is waarom en hoe christenen zoals jij zouden willen kunnen vaststellen wat iemand in zijn slaapkamer doet?

  12. 1 uur geleden zei Bastiaan73:

    Genesis 3:

    1 De slang nu was het listigste van alle dieren des velds, die de Here God gemaakt had; en zij zeide tot de vrouw: God heeft zeker wel gezegd: Gij zult niet eten van enige boom in de hof?

    Ik lees hier zelf niet in dat Eden verboden terrein was voor de slang. Jij wel?

    Daar staat dat God hem zelf heeft gemaakt. Zou de christelijke God niet weten wat ie doet dan?  Das ook stom.  Je maakt  zelf een listig gevaarlijk dier en je laat  je kinderen ermee alleen in je tuin.  En het is niet je bedoeling dat dat slimste dier je kinderen beïnvloedt.  Als God een mens was geweest zouden we met Maxima zeggen “dat is wel een beetje dom”.  

    Dat kan toch niet anders dan metaforisch zijn?

  13. 25 minuten geleden zei Ricky Tjin:

    Om van Jehovah en Zijn goedheid te getuigen hoef je niet persé aangesloten te zijn bij het WTG.

    Toen Lazarus overleden was, werd dat door de Heere Jezus benadrukt als dat hij was ingeslapen (Johannes 11:11). Als mensen overlijden komen ze in een geestelijke slaaptoestand. Bij de opstanding zullen degenen die overleden zijn weer worden opgewekt uit hun geestelijke slaaptoestand.

    Samuel was anders verrekte wakker toen hij aan Saul verscheen hoor.  1 Sam.28. Daar was niets slaperigs aan.

  14. 1 uur geleden zei Jurriën Sr.:

    Goede vraag! Ik denk het laatste. Ten eerste doet God alles met opzet (liever zeg ik: met een doel). Ten tweede zegt Paulus  dat de wil van God is: het goede, het welgevallige en het volkomene. Ik denk dan ook dat er geen sprake is van een zondeval (woord komt niet in de Bijbel voor), maar van een route die God heeft bepaald om daarlangs met de mens te komen tot het doel dat Hij heeft: een mens die naar Zijn beeld en gelijkenis is geschapen. Dat was Adam in elk geval niet, want die kwam uit de aarde. Degene die werkelijk het beeld en de gelijkenis van God draagt is Jezus Christus. Vandaar dat er staat dat Eph. 1:4 (NBG1951) Hij heeft ons immers in Hem uitverkoren vóór de grondlegging der wereld, opdat wij heilig en onberispelijk zouden zijn voor zijn aangezicht.


    Ik denk dat het verhaaltje over de “Hof van Eden” een metafoor is voor het ontwikkelingsproces van de mens, het Kundalini-ontwaken.

     

    Het Genesis-verhaal van Adam en Eva is een metafoor voor het innerlijke proces dat ertoe heeft geleid dat de ‘kundalini-slang’ terecht is gekomen in het bekken (‘op uw buik zult u voortaan gaan’). In mijn zojuist verschenen boek Kundalini-ontwaken onderbouw ik deze stelling.

    In den beginne vormt God Adam – Hebreeuws voor mens – uit het stof van de aarde, blaast hem zijn levensadem in en plaatst hem in de Hof van Eden, een naam die genoegen betekent (1). Eden symboliseert de bewustzijnsstaat van de mens die (nog) een directe verbinding met God ervaart, iets wat zich maar moeilijk in woorden laat uitdrukken. Met de Hof van Eden verschijnt in onze verbeelding een wereld van schoonheid, overvloed en zorgeloosheid.

    Van een naar twee
    Als de mens nog verwijlt bij God is er geen onderscheid tussen man en vrouw. Deze staat van androgynie verandert bij het incarneren op aarde en het leven in de dualiteit. In het Genesis-verhaal wordt de androgyne eerste mens opgesplitst in man en vrouw: God schept Eva uit de tesla van Adam. De Bijbelvertalers hebben gekozen voor rib, maar het Hebreeuwse woord tesla kan ook betekenen kant, zijde.

    Hoewel zijde als vertaling een evenwichtiger beeld zou geven van dit scheppingsmoment, namelijk dat Adam verdeeld wordt in twee helften, blijft ook als we uitgaan van rib het resultaat dat er van één (mens) twee (mensen) wordt gemaakt. Een beschrijving in beelden van een overgang van de dimensie van de eenheid (bij God) naar de dimensie van de dualiteit (op aarde).

    Deze overgang heeft niet alleen gevolgen voor de uiterlijke belevingswereld van de mens, ook innerlijk wordt de mens verdeeld in tweeën: in een vrouwelijke en een mannelijke helft. Dit kunnen we terugvinden op het lichamelijke niveau (twee hersenhelften met verschillende functies), op het geestelijke niveau ( archetypische karaktereigenschappen) en het energetische niveau (de energiebanen ida en pingala).

    Zie verder: Kundalini: van aapmens tot godmens

  15. 28 minuten geleden zei Chiel Fernig:

    Wat God maakt is het goede te willen eb goede werken doen. Slechtheid wordt daar niet mee bedoeld

    Jezus zei: "wees voorzichtig als slangen, niet "wijs" als slangen".

    Er staat letterlijk “ word bezonnen als slangen”. Bezonnen zijn is hetzelfde als wijs. Boeddha.

    Matteüs 10:16 NCV “Word dan bezonnen als de serpenten en zonder arglist als de duiven.” 

  16. 2 minuten geleden zei Willempie:

    Dat is een mogelijkheid. En mijn vinger slipt wel eens. 😀

    LHBTI avant la lettre. :#

    29 minuten geleden zei Bastiaan73:

    Wat deed die slang daar eigenlijk in dat paradijselijke Eden? Foutje van God of opzettelijk daar door God geplaatst?

    Jezus zei “word wijs gelijk de slangen”.  Dus als er al sprake is van een schuld is het een studieschuld. 🤣

    Leuk artikeltje:  https://spiritueleteksten.nl/algemeen/gnostieke-symboliek-van-de-slang-en-de-levensboom-of-boom-des-levens/

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid