Spring naar bijdragen

Noel

Members
  • Aantal bijdragen

    660
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Noel geplaatst

  1. Een verklaring is dat je met een afwijkende seksuele geaardheid eerder bij de kerk terecht kwam voor een beroep, dan, noem maar wat, bouwvakker. En als dit eenmaal een bepaalde cultuur heeft, dan weet die zich wel te handhaven, denk ik. een afwijkende seksuele geaardheid is daarbij ook geestelijk een verzoeking, en dan zal je eerder het geloof zoeken om te helpen.
  2. Noel

    Vaccineren of niet?

    Het is een belangrijke vondst, die veel lijden heeft voorkomen. Ik denk dat lijden onvervangbaar is echter, dat je lijden niet kunt oplossen, maar alleen kunt transformeren. Maar misschien is het tijd voor nieuwe en andere vormen van lijden. Ik zal verder niet verder reageren. Ik vind dit belastend denken.
  3. Wat ttc de weerzinwekkende wereld noemt ken je dus al? Ik zou niet aan weerzinwekkendheid willen toevoegen, liever er van af halen. Maar dat maakt mij weerzinwekkend en dan heb ik dus toch toegevoegd. Dan mag ik stilletjes verdwijnen en is het toch wat minder weerzinwekkend. Zo sta ik er in. ik merk eigenlijk dat ik jou niet kan helpen, en daar ging het toch wel om. Ik zal jullie je tijd niet laten verdoen met mij.
  4. Ik dacht dat angst een existentiele bevrediging gaat bieden en effect verliest. Ja dat klopt. Existentialisten.
  5. Ik wil weten hoe het toch komt dat men aan de ene kant zegt dat de geheime God alleen door God’s wil geopenbaard zal worden, maar dat je dan toch een heel traject zou kunnen volgen om dat inzicht af te dwingen??
  6. Noel

    Vaccineren of niet?

    Niemand die disease X serieus neemt?
  7. Ik wil vermelden dat ik een boek lees: ‘de religie binnen de grenzen van de rede’ van Immanuel Kant, en de voornaamste plicht van de gelovige ziet hij als morele plicht, dus dan aat het om ethisch bewustzijn; handel je zo dat wat je doet voor iedereen een algemene wet kan worden? En handel je zo dat de ander voor jou geen middel is maar doel? Dan ben je God welgevallig volgens Kant.
  8. Noel

    Niet meer te redden?

    Waarom gaat het om een individu dat wel of niet gered zou kunnen worden? Mensen heb je volgens mij in paren, en wat de een te kort heeft, heeft de ander teveel, en die kan dus bijstaan
  9. Noel

    Vaccineren of niet?

    Ik denk dat het ging over als je pro evolutietheorie bent dat je dan logisch gezien ook tegen vaccinatie bent. Dat punt opperde ik. Logisch gezien is dat misschien zo als je ET als ‘beste’ verklaring hanteert voor ontstaan van goed aangepaste soorten en dus net zulke ‘goede’ werkwijze wil voor mensen. Maar ik moet toegeven dat veel mensen ET wel als verklaring juist achten maar het niet noodzakelijk achten de werkwijze die de natuur zou hebben na te volgen. Dus ik had ongelijk door te zeggen dat je moet geloven tegen vaccinatie als je ET aanvaardt. verder houdt God van je of je nu ingeent
  10. Noel

    Vaccineren of niet?

    Je zoekt een schuldige? Je kan evolutie als slecht zien, maar het was het einde van chaos en die was slechter, nu is ook het einde van de evolutie een mogelijkheid. Zoek begrip in jouw hart.
  11. Noel

    Vaccineren of niet?

    Evolutie is een schepping uit chaos en beter dan chaos, maar niet het einddoel van God. Ik kan dan ook niet de gidszijn voor jou, daarvoor zou ik me tot de Bijbel wenden, of die gesprekspartner die je wel begrijpt. mijn mening over vaccineren is dat je beter een gemeenschap kunt hebben die het lijden door ziekten kan dragen, dan individualisme van iedereen zijn eigen medicijn.
  12. Noel

    Vaccineren of niet?

    Het medium was niets->chaos->evolutie->??? (Ontmodderen) De schepping is om van niets naar chaos te gaan naar evolutie naar die bestemming in het hart. Polio en pest horen bij het medium van de wereld, en niet de boodschap. dus dan geloof je wel in DKTP (waarvoor je kan vaccineren), maar de bestemming in het hart heeft altijd hogere prioriteit. Schuld is verbonden aan lichamelijke gesteldheid, zoals ze over technical debt praten bij elke praktische toepassing in software. Het lijden is onvervangbaar daardoor, en streven naar oplossen van lijden zorgt alleen voor andere
  13. Noel

    Vaccineren of niet?

    Evolutie zorgt voor polio en pest, het is een bijkomend kwaad van evolutie. Zij die evolutie zo geweldig vinden moeten dat normaal vinden. guided evolutie is het idee dat een zachte doch ferme hand volkomenheid schept uit chaos, uit evolutie, uit niets. die chaos/evolutie/niets is het medium, niet de boodschap. De Bijbel is ook vooral gids tot volkomenheid van begrip.
  14. Noel

    Vaccineren of niet?

    Zo wordt de gemeenschap die probeert het lijden met elkaar te dragen ( in plaats van de zinloze onderneming het lijden uit de weg te gaan ) nog verder belast.
  15. Noel

    Vaccineren of niet?

    @Appie B de evolutietheorie is een verklaring waar men mee kan dwepen en dan zeer gevaarlijk. Ik geloof in guided evolution, als verklaring. Evolutie als tool van God. dan is zoiets als polio of pest, of difterie of kinkhoest een uitkomst van evolutie, maar stuurt God bij om de mens te redden naar volmaaktheid. Dat is volgens mij vooral een geestelijk proces. Men zou juist in stervensnood het inzicht in volmaaktheid kunnen vinden als mens, en dat inzicht is afdoende. Je beschrijft een mogelijk soort denken waar helaas een sterke aantrekkingskracht vanuit gaat, de ‘makkelijke oplos
  16. Noel

    Vaccineren of niet?

    Ik dacht: als je pro evolutietheorie bent, ben je voor natuurlijke selectie als mechanisme om tot overleven van het meest aangepaste exemplaar te komen, daar hoort geen vaccineren bij. Dan beschouw je natuurlijke selectie als meest wijze mechanisme. De evolutietheorie beschrijft een praktijk die onmenselijk is, en wat hier in andere berichten naar voren komt, het idee van ‘guided evolution’, is van morele waarde die totaal ontbreekt bij de pro evolutietheorie. Het is mijns inziens geen goddelijk idee om lijden in stand te houden. of vaccinatie, vanuit het oogpunt van lijden, de
  17. Noel

    Vaccineren of niet?

    Je probeert te manipuleren als je wilt dat de discussie een bepaalde kant opgaat. wat is het verschil tussen het ene gemanipuleer (vaccins) en het andere?
  18. Noel

    Vaccineren of niet?

    je beseft dat als je “pro” evolutietheorie bent je tegen vaccineren zou moeten zijn?
  19. Noel

    Vaccineren of niet?

    Natuurlijk? De goede God toch zeker?
  20. Noel

    Vaccineren of niet?

    Lichamelijk zwak en geestelijk zwak gaan niet samen. Volmaaktheid kan prima bestaan in een zwak lichaam.
  21. Noel

    Vaccineren of niet?

    Het beste is, denk ik, dingen op Zijn beloop te laten, maar daar hoort denk ik nu ook de medische wetenschap bij als middel naar het doel; volmaaktheid.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid