Spring naar bijdragen

TTC

Members
  • Aantal bijdragen

    25.562
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door TTC geplaatst

  1. Het lijkt maar niet te stoppen, maar dat is met veel zo.
  2. Vandaag laatste sessie van de WS MF die ik, zij het in deze fase slechts als een trigger om op hetzelfde elan door te gaan, als zeer heilzaam en leerzaam ervaren heb. Toch nog een sprankeltje hoop in een wereld die volledig in functie staat van koude oorlog en een niet-aflatende stroom van berichten waarbinnen een discours in milde overreding schijnbaar niet meer mogelijk is.
  3. Ja, daarom wellicht dat abstracties en axioma's kunnen gebruikt worden, het toepassingsgebied divers. Bizar genoeg, het verandert niets aan de bronkennis van waaruit deze of gene situatie binnen het voortschrijdende nu tot stand komt.
  4. Men kan zich afvragen of de linguementheorie niet een té brede interpretatie van de evolutietheorie voorstelt, en of men een biologisch concept als het gen wel op een sociaal fenomeen als de taal kan projecteren. Het lingueem is dan ook een aanvechtbaar concept dat vooralsnog geen algemene ingang heeft gevonden.
  5. Een vrijheidsgraad is een onafhankelijke parameter waarmee een aspect van een fysisch systeem wordt vastgelegd. Onafhankelijk wil zeggen dat de waarde van een parameter gekozen kan worden zonder dat andere parameters daarvoor aangepast hoeven te worden.
  6. Zag gisteren nog een docu waarin de mensheid zich massaal gaat bewapenen tegen de mensheid, voor het overige zijn de meningen een beetje verdeeld.
  7. Het is maar hoe je het bekijken wil, ruitjes zijn ook kruisjes.
  8. Soms denkend dat redelijke afleidbaarheid ook sterk afhankelijk is van de informatie die we bereid zijn om nader onder de loep te nemen, tegelijk zeggend dat het elaboratie vergt om hierover op een adequate manier te kunnen oordelen.
  9. Of komt dit gewoon van iemand die bitcoins wil promoten?
  10. Misschien dat het finaal zo subtiel wordt dat geen dialoog meer mogelijk is.
  11. De zon heeft een diameter van 1.392.684 km met een onzekerheid van 130 km. Dit komt overeen met een diameter van 109 maal die van de aarde, waarmee de zon het grootste hemellichaam in het zonnestelsel is. De aarde past er meer dan een miljoen keer in.
  12. TTC

    De Bijbel en de tand des tijds..

    Tegenover zitmeditaties valt over hete kolen lopen redelijk mee.
  13. TTC

    De Bijbel en de tand des tijds..

    Misschien dat het weer gaat om contexten doelbewust door elkaar heen te haspelen, zo kunnen we eindeloos bezig blijven.
  14. TTC

    De Bijbel en de tand des tijds..

    Kunnen het dan misschien beter over de eerste zuurstofcrisis hebben, toen was er ook een zondvloed.
  15. Net zoals binnen de WS PF vinden we binnen de WS MF het idee van het pincet en fluweelzachte handschoentjes terug, het nobele werk van veel hulpverleners in de schijnwerpers plaatsend.
  16. TTC

    De Bijbel en de tand des tijds..

    Keep it simple.
  17. Hoe we elkaar kunnen blijven begrijpen met technieken waarvan het verschil zo subtiel is dat het amper opvalt, blijft me een volkomen raadsel.
  18. Krankjorum ben je wanneer je denkt dat er een correlaat bestaat tussen oceaanademhaling en de term horizonversmelting, waarover dan enige twijfel kan ontstaan omdat het sowieso onderzoek impliceert om ons daarvan te vergewissen.
  19. Ja, daarom, begin binnen een kluwen aan variaties nooit over een speld in een hooiberg, dat is te simpel.
  20. Maak een lijstje van alle mogelijke labels die men al eens bedacht heeft, en je kan niet anders dan machteloos toekijken. Maar goed, het ging over de kotste weg, misschien dan toch iets met aandacht en de bereidheid tot introspectie/onderzoek te maken.
  21. Misschien wil flinterdun gewoon zeggen dat op de ene kant van een blad een probleem wordt aangekaart, en op de andere kant een reeks potentiële oplossingen. En dat kan over allerlei gaan, in meer of mindere mate bewust van een potentieel dat zich misschien wel nooit zal manifesteren, en daarmee enkel hoop in het innerlijke opwekkend.
  22. Onder methodiek verstaat men een verzameling van samenhangende methoden. Ook verstaat men er onder een overkoepelende methode die verschillende deel-methoden omvat. Methodologie is het theoretische kader dat een methode ondersteunt.
  23. Volgens het semantisch holisme, een filosofische positie in de taalfilosofie, kan een bepaald deel van een taal, bijvoorbeeld een term of een gehele zin, alleen begrepen worden in relatie tot een groter (en al begrepen) segment van die taal. Wat dit grotere segment precies inhoudt, staat ter discussie. De laatste tijd wint het standpunt terrein dat het samenvalt met de hele taal.
  24. Of de bijbel ook kan gepercipieerd worden als een verzameling van soetras, is allerminst helder en/of voor verschillende interpretaties vatbaar. Misschien heb je wel een punt, dat hierover pas achteraf legitieme stellingen mogelijk zijn, en elk pad is uniek.
  25. Het aantal soetras in de wereld is niet exact bekend omdat verschillende culturen en tradities hun eigen verzamelingen hebben, en nieuwe soetras kunnen worden ontdekt of gecreëerd. Een van de bekendste verzamelingen van soetras zijn de boeddhistische soetras, waarvan er vele duizenden zijn, verdeeld over verschillende scholen en tradities binnen het boeddhisme. Daarnaast zijn er ook soetras in andere religies en filosofische tradities, zoals het hindoeïsme en het taoïsme. Het totale aantal zou dus in de tienduizenden kunnen lopen, maar het is moeilijk een precies aantal te geven.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid