Spring naar bijdragen

Maison

Members
 • Aantal bijdragen

  218
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Maison geplaatst

 1. Islam? http://jij.eenvandaag.nl/uitslagen/46505/helft_meiden_seksueel_ge_ntimideerd
 2. Maison

  Ex moslim

  Hi daar, ik denk niet dat het een goed idee is omdat er al veel geschreven is hierover. Wat ik wel mis als Moslim zijnde is een onderzoek naar wat de Moslim verkeerd doet zonder hierbij politiek of welvaart te gebruiken (dus ook geen terreur, baarden die haatzaaien , economische problemen etc.) Ik zal je een stukje helpen : Stel de Islam is niet waar, wat heeft de Moslim verkeerd gedaan ten tijde van zijn/haar leven? Er was geloof in 1 God, Zijn engelen en al Zijn profeten vanaf Adam en Eva Er was goedheid naar de medemens ongeacht zijn status,geloof etc. Er werd
 3. Wat betekekent het dan wel als de context betekenis niet verward word met de betekenis uit een woordenboek? De topic begint over Christus (oftewel God in de drie eenheid leer) die machteloos is!! De eeuwenoude vraag over de drieeenheid laat zich hier weer horen. Aan het einde gaat het over verschillende soorten lijdensvormen die toegeschreven worden aan God, waar kan ik terug vinden dat God direct verantwoordelijk is voor al het leed?
 4. Maison

  Oorzaak van het lijden

  Helemaal mee eens.
 5. God is almacht. God zei: “Er moet …. komen” en het was er (Genesis 1:3, 6, 9,etc.).
 6. De god die bedoeld word is geen god maar de Heer Jezus, een profeet van vlees en bloed die machteloos is zonder de hulp van God.
 7. Maison

  Oorzaak van het lijden

  Ook deze worden toegelaten door God maar of Hij er direct verantwoordelijk voor is weet ik niet.
 8. Maison

  Oorzaak van het lijden

  Idd extreem leed waar ik persoonlijk om walg en dan praten we over anno 2016, hoe walgelijk was het vroeger wel niet waar bijvoorbeeld Hitler zijn wrede gang kon gaan? God keurt het niet goed al deze wreedheden maar laat de mens het zelf uitzoeken blijkbaar, zou er geen wreedheid bestaan dan zag het leven er anders uit...alleen hoe zou het dan eruit zien vraag ik me vaak af?
 9. Maison

  Oorzaak van het lijden

  Lijden: Geloof: Zondeval daar is het lijden voor zowel mens als dier ontstaan. Wetenschap: momenteel geen antwoord
 10. Maison

  Oorzaak van het lijden

  Hoe ik aan mijn kennis kom? Https://wikipedia.brains geraadpleegt.
 11. Maison

  Oorzaak van het lijden

  Zonder lijden zou geluk niet ervaren kunnen worden. Het hiernamaals kent of geluk alleen of alleen het lijden omdat men het lijden/geluk heeft gekend in zijn aardse leven. (ben benieuwd hoe de mens die het lijden of geluk "niet" heeft ervaren ermee zal omgaan)
 12. Hallo allen, Ik was een tijdje druk en heb het een en ander gemist hier. Leuke verandering zie ik en het bevalt me wel. Om terug te komen op de titel "De theologie van de machteloze God" Machteloos betekent dat er een vergelijking gemaakt word met iets of iemand die wel macht heeft over die desbetreffende kwestie.....wie/wat is dan machtiger?
 13. Jezus werd eerst aangezien als profeet en daarna als God. Dit heeft te maken met de drie eenheid leer die door mensen is ontstaan. In de Bijbel staat dat Jezus God aanbid en gehoorzaamd ( Jezus kan dus nooit God zijn). Zoals er al eerder is gemeld zijn hier al meerdere topics over geweest.
 14. Maison

  Atheïsten en moraal

  Heb je het hier nu over dieren of mensen? Op het menselijke domein kan onderzoek wel tot onthutsende resultaten leiden, iets dat ook tot zeer nare gevolgen kan leiden. Net zoals die hond vroeg of laat tot een tegenreactie komt, dynamisch gezien lijkt me hier geen verschil. Ik wou verwijzen naar het eigen leven van 'moraliteit', zich manifesterend doorheen hond en mens. Mijn excuses,heb jouw tekst te snel gelezen. Je had het over occult dynamisme (mensen) waar we zeker het fijne niet kennen.
 15. Maison

  Atheïsten en moraal

  Dieren hebben idd hun eigen leven. Denk dat "onderzoeken" niet nodig is en persoonlijk raad ik dit iedereen af want zoals elke onderzoek zijn er vaak ook sporen van misbruik.
 16. Maison

  Atheïsten en moraal

  Prachtige voorbeeld van onvoorwaardelijke liefde. Dieren hebben naar mijn mening een gezond moraal en het hoeft niet altijd vergevingsgezind te zijn, een baasje die zijn hond mishandeld zal vroeg of laat een (terechte) tegenaanval kunnen verwachten.
 17. Maison

  Atheïsten en moraal

  Een hond mag niet op de bank van baasje...de hond gaat toch liggen op de bank wanneer mannetje/vrouwtje er niet is. Wanneer m/v thuis keert springt hond van de bank ,de ogen kijken onschuldig ,de bank voelt warm, hond lief wacht de reactie af van baasje en zie de ogen veranderen aan de hand reactie baasje. Moraal: hond weet dat hij niet op de bank mag Hond weet dat baasje het niet leuk vind Hond weet dat hij/zij niet kan blijven liggen bij aanwezigheid baasje Hond weet dat er een reactie gaat komen van baasje Hond veranderd van houding na reactie baasje Ja, dieren hebben een gezond mo
 18. Maison

  Het bewijs dat God bestaat!

  Er zijn wel Christenen die discussieren over de interpretaties van Bijbelboeken en vertalingen. Je beantwoord mijn vraag niet!
 19. Maison

  Het bewijs dat God bestaat!

  3/ Ik neem aan dat je weet wat de jizyah is?! 1: ten tijde van het Jodendom bestond er geen Christendom en Islam ,ten tijde van het Christendom bestond er Jodendom en geen Islam en ten tijde van de Islam bestond het Jodendom en Christendom. Het is dus logisch wanneer een Jood de Christendom en Islam afwijst ,logisch dat een Christen het Jodendom erkent en de Islam afwijst, logisch dat de Islam de Jodendom en Christendom erkent. 2: tweede wereld oorlog 50 miljoen doden door de zogenaamde oorlogsrecht. Denk niet dat de door jouw genoemde Koran vers nog van toepassing is in deze tijd. 3: ji
 20. Maison

  Het bewijs dat God bestaat!

  @gelooft.com Er zijn Christenen die niet geloven in de drie eenheid. Zijn deze dan geen Christen meer??
 21. Maison

  Het bewijs dat God bestaat!

  Wat een progressieve bijna humane opmerking! Ik ben het bijna helemaal met je eens. Alleen ik verschil met jou (en andere gelovigen) dat ik wil weten wat waar is. Dus of Jezus echt bestaan heeft, wonderen heeft verricht, uit een maagd is geboren, is opgestaan uit de dood, of dat Mohammed te paard is opgestegen. Als de aarde geschapen is, wil ik graag weten door wie of wat en wat de (goede) argumenten hier voor zijn. Want dan pas kun je spreken van betrouwbare kennis. En dat willen we toch allemaal? Denk dat je deze vraag over 40 jaar nog aan het stellen bent, is het niet beter om verder te g
 22. Maison

  Het bewijs dat God bestaat!

  Het gaat verder, Maison. Lees de teksten uit mijn eerdere post maar eens. Verklaar maar eens waarom de quran en de Bijbel tegenstrijdig zijn op wezenlijke punten!? Ik denk niet het gepast is om offtopic te blijven gaan maar zal je toch een antwoord geven. Voor mij als Moslim is de Bijbel heilig. Op sommige interpretaties van de Bijbel (drie eenheid en kruisiging) heb ik mijn twijfels en ondanks de twijfel hecht ik er toch een heilige waarde aan. Vind het verder niet belangrijk wat de tegenstrijdigheden zijn tussen de Koran en Bijbel omdat iedereen zijn eigen gedachten hierover mag hebben.
 23. Maison

  Het bewijs dat God bestaat!

  (Docu NMO over hoe Joden in Marokko leven of geleefd hebben) Moslims weten zeer goed dat de Torah en de Bijbel een belangrijk onderdeel is van de Islam. Mocht je het hebben over de "haat" moslims (ziek persoonlijkheid /hypocrieten) dan zijn deze gelukkig in de minderheid. De heilige geschrift (de Bijbel of Thora) en zijn aanhanger (de Christen of Jood) dient gerespecteerd te worden. De reden dat sommigen Moslims afzien van de Islam komt vaak door psychische problemen terwijl deze groep vaak roept "door de geweldadige tekst" in de Koran (De bijbel heeft natuurlijk ook een flinke pak aan gewij
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid