Spring naar bijdragen

Humanist

Members
  • Aantal bijdragen

    2.928
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Humanist

  1. Eens dat jongetje dat zo vrolijk werd van het geloof en Jezus, is nu een ongelukkig man die zo bang is om het verkeerde geloof te hebben, dat hij helemaal geen geloof aanhangt.

    Het belangrijkste lijkt me gewoon God aan te hangen,

    Waarom zou dat zijn angst om het verkeerde geloof aan te hangen wegnemen?
    dat kan het beste door zijn zoon.
    Dat geloof jij. Maar dat zou die moslims over de koran zeggen, of die hindoe over zijn boeken/goden, etc. Dan krijg je alsnog die eeuwige discussie.
    Die vrees voor een verkeerd geloof moet niet leidend zijn, maar het geloof in het goede.

    Volgens jou is het goede dus door Jezus te bereiken. Maar ook daar verschillen de meningen over.

    Overigens: de ware religie is die religie die voor de zwakkeren zorgt, gevangenen bezoekt, voor iedereen openstaat.

    Een 'religie' doet die dingen niet. Dat doen mensen. Met of zonder religie.

  2. Genesis 6:3 Toen dacht de HEER: Mijn levensgeest mag niet voor altijd in de mens blijven, hij is immers niets dan vlees; hij mag niet langer dan honderdtwintig jaar leven.

    Ik kan zo even niemand bedenken die 120 jaar oud is geworden, dus prima, misschien zijn die er wel. Dat is het probleem even niet.

    Even later, echter, lezen we over Noah en in genesis 11 over vele anderen die 200 tot 900 jaar oud werden. Wat is hiervoor de verklaring?

    Dit leek me wel een heel duidelijke contradictie, vandaar dat ik me afvraag of ik niet iets over het hoofd zie.

  3. Voor zover ik weet zijn de meeste moderne onderzoekers van mening dat genesis 1:1 niet een schepping vanuit niets (creatio ex nihilo) behelst, maar het 'vormen van iets dat er al was' wat jij zei. Dit staat ook in de Oxford Annotated Bible bijvoorbeeld: 1.1 -2.4a: The first story of creation. Out of primordial chaos God created an orderly world

    and assigned a pre-eminent place to man among his creatures. 1 : Probably a preface to the whole

    account (but see note a). 2: According to ancient belief the world originated from and was sus-

    pended upon a watery chaos (the deep; compare Ps.24.1), personified as a dragon in the Baby-

    lonian creation epic (Is.51.9)

  4. Voor zover ik weet, of kan vinden, zijn er geen processen bekend die de benodigde cyclus tweemaal of driemaal kunnen laten lopen (conglomeraat in conglomeraat (in conglomeraat)), binnen tienduizend jaar. Het zou minimaal enkele miljoenen jaren moeten duren. Dit is ook wat metingen van conglomeraat bevestigen.

  5. Dat wist ik niet, weer wat geleerd. Echter, niet elke conglomeraat is het gevolg van turbidieten. Conglomeraat wordt immers niet vaak gevonden in een Bouma-sequentie, wat kenmerkend is voor turbidieten. De verstening van turbidieten duurt ook niet enkele uren.

  6. Bernard, je gaat er van uit dat de bijbel betrouwbaar is op dit gebied (ontstaan van de eerste mens). Hoe ben je tot die conclusie gekomen?

    Door de persoon en leer van Jezus Christus te bestuderen die door gedrag, levenswijze en opstanding bewezen heeft dat Hij de Schepper van de mens als volwaardig wezen was.

    Dat kan alleen als je aanneemt dat de bijbel een betrouwbaar document is betreffende het leven van Jezus, wat ik zeer betwijfel.

    Als we aannemen dat het wel zo is, hoe leg je dan de connectie met de tuin van eden?

  7. Het kwaad komt vandaan uit de ongehoorzaamheid van de mens. Adam en Eva waren ongehoorzaam door van de boom van wijsheid te eten (zo'n boom zie je terug in vele (paganistische) religies). Ze mochten van iedere boom in de tuin van Eden eten (inclusief de boom des Levens) alleen niet van de boom van Wijsheid.

    De tuin, de boom, Adam, Eva en de slang hebben naar mijn weten nooit bestaan. Dus hoe rijm je dit met de realiteit?

  8. En je denkt dat het er hier anders aan toe gaat? _O-

    Tuurlijk zijn er wel onbetrouwbare berichten, en leugens, vanuit het Westen. Maar in de magnitude waarin de Russen het doen? Absoluut niet. De media in ons deel van Europa zijn vele malen betrouwbaarder dan de dominante media in Rusland (zoals RT).

  9. De pentateuch is geschreven ver (520-320 v chr) nadat Abraham geleefd zou hebben (2000 v chr), en rond het verhaal van Abraham staat niets dat te linken valt aan dingen die we wel weten over die tijd. Hoogstwaarschijnlijk is het dus een latere constructie.

    Wiki: The two works largely responsible were Thomas L. Thompson's The Historicity of the Patriarchal Narratives (1974), and John Van Seters' Abraham in History and Tradition (1975). Thompson's argument, based on archaeology and ancient texts, was that no compelling evidence pointed to the patriarchs living in the 2nd millennium and that the biblical texts reflected first millennium conditions and concerns; Van Seters, basing himself on an examination of the patriarchal stories, agreed with Thompson that their names, social milieu and messages strongly suggested that they were Iron Age creations.[9] By the beginning of the 21st century, archaeologists had "given up hope of recovering any context that would make Abraham, Isaac or Jacob credible 'historical figures'"

    'Maar daarom heet het ook geloof.' <--- dooddoener

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid