Spring naar bijdragen

Humanist

Members
 • Aantal bijdragen

  2928
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Humanist geplaatst

 1. Humanist

  Het FAIL en LOL topic..

  http://i.imgur.com/weS4n2l.gifv Lang niet actief geweest, maar moest even aan jullie denken toen ik dit zag.
 2. Dat klinkt alsof jij het niet wetenschappelijk vindt. Wat is er niet wetenschappelijk aan dan? Zelfde vraag als hierboven. Lees dit eens: http://en.wikipedia.org/wiki/Kitzmiller ... _arguments
 3. Het belangrijkste lijkt me gewoon God aan te hangen, Waarom zou dat zijn angst om het verkeerde geloof aan te hangen wegnemen? Dat geloof jij. Maar dat zou die moslims over de koran zeggen, of die hindoe over zijn boeken/goden, etc. Dan krijg je alsnog die eeuwige discussie. Volgens jou is het goede dus door Jezus te bereiken. Maar ook daar verschillen de meningen over. Een 'religie' doet die dingen niet. Dat doen mensen. Met of zonder religie.
 4. Humanist

  De Drie-eenheid

  Haha Ik bedoel meer specifiek de discussie die nu bezig is. Of gaat alles door elkaar?
 5. Humanist

  De Drie-eenheid

  Gaat deze discussie over 'waarom is de drie-eenheid waar?' of 'waarom wijst de bijbel (wel/niet) op de drie-eenheid?'
 6. Humanist

  Contradictie in de bijbel

  Die 120=3x40 had ik niet eens aan gedacht. Is 40 jaar niet een metafoor? Mentioning 146 times in Scripture, the number 40 generally symbolizes a period of testing, trial or probation (=proeftijd). http://www.biblestudy.org/bibleref/mean ... le/40.html
 7. Humanist

  Contradictie in de bijbel

  Blijkbaar is er één persoon geweest die ouder is geworden dan 120: http://en.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Calment
 8. Humanist

  Contradictie in de bijbel

  Hmmm ja ik zie ook niet in hoe je het anders moet zien idd.
 9. Genesis 6:3 Toen dacht de HEER: Mijn levensgeest mag niet voor altijd in de mens blijven, hij is immers niets dan vlees; hij mag niet langer dan honderdtwintig jaar leven. Ik kan zo even niemand bedenken die 120 jaar oud is geworden, dus prima, misschien zijn die er wel. Dat is het probleem even niet. Even later, echter, lezen we over Noah en in genesis 11 over vele anderen die 200 tot 900 jaar oud werden. Wat is hiervoor de verklaring? Dit leek me wel een heel duidelijke contradictie, vandaar dat ik me afvraag of ik niet iets over het hoofd zie.
 10. Humanist

  Argumenten zondvloed (2)

  Hmm ja zal ik binnenkort wel ff doen.
 11. Voor zover ik weet zijn de meeste moderne onderzoekers van mening dat genesis 1:1 niet een schepping vanuit niets (creatio ex nihilo) behelst, maar het 'vormen van iets dat er al was' wat jij zei. Dit staat ook in de Oxford Annotated Bible bijvoorbeeld: 1.1 -2.4a: The first story of creation. Out of primordial chaos God created an orderly world and assigned a pre-eminent place to man among his creatures. 1 : Probably a preface to the whole account (but see note a). 2: According to ancient belief the world originated from and was sus- pended upon a watery chaos (the deep; compare Ps.24.1)
 12. Humanist

  Argumenten zondvloed (2)

  Conglomeraat is gesteente dat door uplift aan het oppervlak terecht komt en/of is gekomen na lithificatie. Deze cyclus kan meerdere malen gebeuren.
 13. Humanist

  Argumenten zondvloed (2)

  Alleen al de 'uplift' (zie schema van de cyclus hierboven) duurt miljoenen jaren. Zo groeien bergen millimeters per jaar, of minder: http://static1.squarespace.com/static/5 ... Uplift.pdf Het is moeilijk om de snelheid te achterhalen door andere processen zoals exhumation (weet niet wat de NLse term is): blootlegging van dieper gelegen gesteente door processen als erosie. Exhumation duurt echter ook erg lang, dus...
 14. Humanist

  Argumenten zondvloed (2)

  Voor zover ik weet, of kan vinden, zijn er geen processen bekend die de benodigde cyclus tweemaal of driemaal kunnen laten lopen (conglomeraat in conglomeraat (in conglomeraat)), binnen tienduizend jaar. Het zou minimaal enkele miljoenen jaren moeten duren. Dit is ook wat metingen van conglomeraat bevestigen.
 15. Humanist

  Argumenten zondvloed (2)

  Dat wist ik niet, weer wat geleerd. Echter, niet elke conglomeraat is het gevolg van turbidieten. Conglomeraat wordt immers niet vaak gevonden in een Bouma-sequentie, wat kenmerkend is voor turbidieten. De verstening van turbidieten duurt ook niet enkele uren.
 16. God zei dank! Interessant. http://www.jw.org/nl/jehovahs-getuigen/faq/ware-geloof/ Voor meer interessante info: http://www.jwfacts.com/
 17. Humanist

  Argumenten zondvloed (2)

  Student? Of creationisten hier? Ik kan hiertegen niks vinden.
 18. Humanist

  De eerste mens

  Door de persoon en leer van Jezus Christus te bestuderen die door gedrag, levenswijze en opstanding bewezen heeft dat Hij de Schepper van de mens als volwaardig wezen was. Dat kan alleen als je aanneemt dat de bijbel een betrouwbaar document is betreffende het leven van Jezus, wat ik zeer betwijfel. Als we aannemen dat het wel zo is, hoe leg je dan de connectie met de tuin van eden?
 19. Humanist

  De eerste mens

  Bernard, je gaat er van uit dat de bijbel betrouwbaar is op dit gebied (ontstaan van de eerste mens). Hoe ben je tot die conclusie gekomen?
 20. De tuin, de boom, Adam, Eva en de slang hebben naar mijn weten nooit bestaan. Dus hoe rijm je dit met de realiteit?
 21. Tuurlijk zijn er wel onbetrouwbare berichten, en leugens, vanuit het Westen. Maar in de magnitude waarin de Russen het doen? Absoluut niet. De media in ons deel van Europa zijn vele malen betrouwbaarder dan de dominante media in Rusland (zoals RT).
 22. Humanist

  De eerste mens

  De pentateuch is geschreven ver (520-320 v chr) nadat Abraham geleefd zou hebben (2000 v chr), en rond het verhaal van Abraham staat niets dat te linken valt aan dingen die we wel weten over die tijd. Hoogstwaarschijnlijk is het dus een latere constructie. Wiki: The two works largely responsible were Thomas L. Thompson's The Historicity of the Patriarchal Narratives (1974), and John Van Seters' Abraham in History and Tradition (1975). Thompson's argument, based on archaeology and ancient texts, was that no compelling evidence pointed to the patriarchs living in the 2nd millennium and that t
 23. Humanist

  De eerste mens

  Ver Of Topic, en of Abraham echt bestaan heeft is op zijn minst twijfelachtig volgens Israëlische wetenschappers. Ik zie niet in waarom het off topic is en laat die Israëlische wetenschappers dat lekker denken. Het lijkt alsof jij beter weet. Verlicht ons.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid