Spring naar bijdragen

Jacobus

Members
  • Aantal bijdragen

    1.089
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Jacobus

  1. 2 uur geleden zei Lobke:

    @antoon,

    Je lijkt me een heel beminnelijk mens en zeker niet wreed, dus ik durf deze vraag nogmaals te stellen.

    Als je een slagaderlijke bloeding krijgt zou jij je laten doodbloeden door een bloedtransfusie te weigeren? Als jouw evt minderjarig kind een slagaderlijke bloeding krijgt en dreigt dood te bloeden; wat zul je dan beslissen?
     

    Dan wordt Antoon uit de ouderlijke macht gezet.

    https://www.ad.nl/tilburg/tilburgs-jehovastel-uit-ouderlijke-macht-voor-weigeren-bloedtransfusie-zoon~a4d4cf18/

  2. 40 minuten geleden zei Willempie:

     

    Ook in het Nederlands:

    https://creation.com/dutch/

     

    Ahh, onze vriend Tas Walker weer eens;

    https://www.noanswersingenesis.org.au/a_dump_on_aig's_tas_walker.htm

     

    8 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Je kan er je laatste euro op inzetten, ik ben een jonge aarde creationist. 

    https://newscientist.nl/nieuws/sporen-rots-mogelijk-nieuw-bewijs-oudst-bekende-leven-op-aarde/

     

    Citaat

     

    Wetenschappers beweren het oudste bewijs ooit voor leven op aarde gevonden te hebben. Hun onderzoek biedt steun voor het idee dat microben ontstaan zijn rond hydrothermale bronnen. De reacties van collega-wetenschappers zijn verdeeld.

    Foto: Matthew Dodd

    Het ontstaan van leven is een van de biologische mysteries van de die wetenschappers nog steeds niet hebben weten te verklaren – ondanks vele verwoede pogingen. Het enige wat we zeker weten is dat leven ontstaan moet zijn ergens tussen de formatie van de aarde 4,5 miljard jaar geleden en het verschijnen van de eerste onbetwiste fossielen, ongeveer 3,4 miljard jaar geleden.

    De meeste onderzoekers die zich bezighouden met het ontstaan van leven baseren hun theorieën op biochemische principes. Om direct bewijs te vinden van het verschijnen van leven, reizen ze af naar de laatst overgebleven echte wildernissen, waaronder delen van Groenland, noord-Canada en Antarctica. Alleen op deze plekken kan je de oudste rotsen – en mogelijk fossielen – vinden.

    4,29 miljard jaar oud

    Matthew Dodd van University College London en zijn collega’s hebben stenen geanalyseerd uit een regio die de ‘Nuvvuagittuq-belt’ genoemd wordt, in het noorden van Quebec, Canada. Deze rotsten, aan de kust van de Hudson-baai, zijn minstens 3,75 miljard jaar oud. Sommige geologen geloven zelfs dat ze 4,29 miljard jaar oud zijn, wat zou betekenen dat ze slechts ietsje jonger zijn dan de planeet zelf.

    Net als andere oude rotsen hebben ze ingrijpende veranderingen ondergaan. Ooit hebben ze een tijd diep in de aarde doorgebracht, waar ze vervormd zijn geraakt door temperaturen boven 500°C en extreme druk.

    Toch kunnen geologen er nog steeds aanwijzingen in lezen dat ze gevormd zijn op de bodem van de allervroegste oceanen van de aarde. Ze zien vooral bewijzen van hydrothermale bronnen in het diepst van de zee – precies het soort omgeving dat vaak aangewezen wordt als de meest waarschijnlijke bakermat van het eerste leven.

  3. 1 uur geleden zei Fundamenteel:

    Er zijn sowieso geen overgangssoorten. Ze noemen de Tiktaalik ook zo eentje, ... 

    Of Lucy? En hoopje beenderen aan elkaar gelijmd waar voeten en handen 100% gereconstructueerd worden op basis van een voetafdruk bij dat hoopje beenderen. Verbinden wat verbinden valt en past het niet, rammen ze het er wel in met hocus pocus.

    De aarde is jong. Dino en mens leefden samen. En zo zal dat ook aan de volgende generatie creationisten geleerd worden. De ET is verworpen en ook de big bang. De ET en big bang zijn misleidingen van de duivel wat een dogma dient te zijn me dunk, *vuist op tafel*

    Soms bekruipt mij het gevoel dat ik beet genomen wordt. Jij bent gewoon een ongelovige die ons in de maling neemt en je suf zit te lachen.

  4. 6 minuten geleden zei antoon:

    Dat is helemaal geen grap, denk jij nu werkelijk dat ik alles van 10 jaar eerder gaat bewaren, dat jij dat oppert dat is juist grappig, en je geeft te kennen ook niet alles gelezen te hebben

    Ja, ik heb dat niet gelezen daarom vraag ik je er naar.  Ik zit al twintig jaar in dat wereldje en zou het toch ergens tegengekomen moeten zijn. Helaas niet. Moet toch een rel geweest zijn.

  5. 1 uur geleden zei antoon:

    DEen Universiteit ik weet niet meer welke heeft diepgaand onderzoek gedaan en evolutionisten  uitgenodigd voor weerwoord , deze laatsten bewonderden  het onderzoek gaven geen weerwoord maar bleven evolutionist.  

    Wat een goede grap Antoon. Dat had je wel op moeten schrijven toen je het las. Je kon er vergif op innemen dat we zouden vragen naar de bron.

  6. 3 uur geleden zei sjako:

    Valt reuze mee. Ik denk dat zeker de helft van onze gemeente niet is opgegroeid als JG.

    Nou daar zullen jullie dan wel trots op zijn, het aantal JGers in Nederland loopt sinds 2005 namelijk langzaam terug.

    2 uur geleden zei Fundamenteel:

    Ik geloof dat er een klimaat geschapen is waar mensen de waarheid niet meer durven benoemen. Ieder zijn waarheid, maar dring het mijn dierbaren niet op of je bent niet aan je proefstuk toe.

    Het gaat niet over wat jij in deze 'geloofd', maar wat je weet. Studenten zijn volgzame sukkels (in geologie en biologie dan), volgens jou?

  7. 3 uur geleden zei Fundamenteel:

    dus dinosaurussen bewijzen geen oude aarde, het hint er naar dat ze ooit met mens samenleefden.

    wat is nu de psuedowetenschap? Origins of species of oudere culturen diens fantasie dinos perfect weet af te beelden? De mensheid heeft nog maar recent fossielen kunnen reconstructueren om er een uiterlijk aan geven. Dit kon men duizendtal jaar geleden niet weten.

    NIETS toont een oude aarde aan behalvr wat hocus,pocus,op stenen... ik begin mijn geloof als wetenschap te ervaren.

    We vinden nu nog de geraamten van Dinosauriërs dus dat zal in het verleden niet anders geweest zijn. Als er geraamten van mensen en dinosaurussen in de zelfde aardlaag gevonden worden, is het duidelijk een ander geval.  Christenen (en moslims) geloven enkel dat ze samen geleefd hebben om de bijbel gelijk te kunnen geven.

    Of geloof jij dat duizenden niet religieuze biologen over de hele wereld een potje zitten te jokken?

  8. 1 uur geleden zei Fundamenteel:

    Mijn ouders zijn niet christelijk neen.

    Uitzondering die de regel bevestigd.

    Het doet er niet toe of mijn keuze de juiste is, zolang ik ze niemand opdring is er geen probleem. Ik beleef mijn geloof waar ik kan zonder dwang. Maar hou de ET weg waar een christelijke opleiding gekozen wordt. In de beginne schiep God de hemel en de aarde. Soort per soort, dan mens. Na de ark van Noach stierven de dinosaurussen uit en dieren op de arkt evolueerden wel verwanten. Ze bleven echter in hun soort. Zeggen dat we van enkelcellige organismes afstammen is voor mij psuedowetenschap. Ieder gelooft maar wat ie zelf wil. Ik heb gekozen en die keuze is onherroepelijk. Jozua 24:15

    Het doet er niet toe of mijn keuze de juiste is?  Bijzonder!

    66 miljoen jaar geleden stierven de dinosauriërs uit, betekend dat, volgens jou, dat het verhaal van de ark ook in die tijd speelde?

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Dinosauriërs

     

  9. 2 uur geleden zei Fundamenteel:

     

    Ik heb die discussie van kinds af tot in de treure toe gevoerd. Nu is de keuze gemaakt, God.

    Maar hoe weet je dat jouw keuze de goede is?  Dat denken ze namelijk allemaal te weten. Zelfs ik denk dat ik de juiste keuze gemaakt heb. Na jaren twijfelen dat dan wel weer.

    Goden bestaan niet, en als ze wel bestaan bemoeien ze zich niet met dit universum.  Dit is geen dogma hoor. :-)

    12 uur geleden zei antoon:

    De berekening die je maakt van Noach is in ieder geval niet helemaal de gangbare opvatting, en zeker ook niet zaligmakend. Het is een kwestie van interpretatie lijkt mij, het raakt mij echter wel omdat het te maken heeft met mijn voorkeur voor chronologie, met name een juiste chronologie, je kan niet van mij verwachten, dat ik meteen antwoord geef, ik denk er over na dat garandeer ik wel en ik geef je mee dat jij er tenminste ook over nadenkt, al hoeft het echt geen vaststaand gegeven te zijn.

    Antoon, jij bent de specialist hier, ben benieuwd naar jouw uitleg. En vermoedelijk nog wel een aantal meelezers.

  10. 4 uur geleden zei Fundamenteel:

    Neen evil lucion is totaal mijn ding niet, het gebash op creationisme heeft die interesse gedood. Heb er wel wat boeken van gelezen en was als kind zo een dinofreak. 

    De biodiversiteit is geschapen door God en her regelt via de vloed. Dat is dogma voor me en ondiscussieerbaar. 

    Vooral dat laatste woord heeft al heel wat ellende veroorzaakt. Voor mij bestaan geen dogma's. Uit angst worden ze 'ondiscussieerbaar'. Je zal eens op andere gedachten gebracht worden. Dat kan niet want ik heb gelijk.  <- = PUNT. GEEN DISCUSSIE!  Zo zijn al die denominaties ontstaan. Geen discussie.

    2 uur geleden zei antoon:

    Evolutionisten kunnen het niet nalaten hun foldertje  aan iedereen proberen te verkopen, wel moet ik zeggen dat Fundamenteel  het beter had moeten  formuleren, het hoeft geen dogma te zijn om in schepping te gelovenhet hoeft ook geen dogma te zijn om niet In discussie te willen gaan, wat wij wel meehebben is  de juiste kennis en logisch verstand, iets dat moeilijk te verkopen is aan doorgewinterde evolutionisten, het lijkt een beetje op uitleggen dat de maan  niet van kaas is, de meeste scheppingsgelovigen houden het daarom voor gezien en kunnen hun tijd beter besteden .

    Ach ja, de zieltjes. Ze zitten zo verkeerd. Inplaats van naar Antoon te luisteren zitten ze maar te onderzoeken en feiten te verzamelen. Soms blijkt dat het toch anders zit en moeten ze weer hun heilige geschriften veranderen.

    Dan heeft Antoon het maar makkelijk, zijn schrift heeft het altijd goed.

  11. 4 uur geleden zei Fundamenteel:

    Moet een berekening tot de komma kloppen? De kalenders werden bijgepast, deze ook. So what als die factor zelfs meer dan 40 jaar zou schelen? Grappig hoe hier een variatie in nummers tot de komma gepakt wordt maar een verschil tot miljoenen jaren weg gerelativeerd wordt....

    Die evolutionisten toch.... 

    Volgens mij ben jij wel geïnteresseerd in evolutie Fundamenteel?

     

    https://nos.nl/artikel/2271587-eerste-mobiele-organismen-leefden-2-1-miljard-jaar-geleden.html

  12. 38 minuten geleden zei Fundamenteel:

    De zondvloed was echter niet zomaar een vloed he, de hele aarde kwam onder water te staan en wereldwijd gaan er verhalen over rond terug leidend naar ergens 3000j geleden. 

    Hoe kunnen mensen die toen leefden nu weten of de hele wereld onder water stond? Was het estuarium niet hun hele wereld?

    Ze hadden nog geen satellieten. ;-)

  13. 14 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Waarom zou iemand die niet in God gelooft, niet kunnen geloven in de “zondvloed”?

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_flood_myths

    Hoe komen mensen in India en Amerika (Indianen etc dan) dan aan een soortgelijke mythe? Als het tenminste een mythe is, er lijkt wel wat van te zijn.

    De vroege mens woonden waarschijnlijk ook in Estuarium's (wild, vis en vruchtbare grond) daar is de kans op een vloed het grootst. Dus die verhalen zijn niet zo bijzonder.

  14. 4 uur geleden zei antoon:

    Ik denk dat je niet echt leest, wat ik schreef is geheel overeenkomstig de ontdekking dat we begonnen met een jaar van 12 maanden van 30 dagen, we kunnen het uit het verslag van de vloed opmaken, dat zal niet voldoende voor je zijn het is ook conform wat is vastgesteld van oude volkeren, dus de  de schrift en werelds onderzoek van oude volkeren, Daar baseer ik mijn schrijven ook op, er mankeert echt niets aan.

    Sommige waarheden en onderzoeken kunnen wel eens hard vallen voor ongelovigen, toch denk ik dat men beter over die drempel heen kan stappen. 

    Kijk ook eens bij NU. nl  wetenschap over de oude kalenders

    had het jaar vroeger 360 dagen

     

    Volgen Wikipedia:

    Citaat

    De oudste kalenders gaan uit van een maanjaar van 12 lunaties (synodische maanden), die elk ongeveer 29,5 dagen duren.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Kalender

  15. Op 24-1-2019 om 11:33 zei Levi:

    Het Hebreeuwse woord is majiem. En voor mij is het enige bijzondere dat dit een van de woorden is waarvan slechts het meervoud bestaat. Ook bijvoorbeeld het woord gezicht, bestaat in het Hebreeuws alleen maar in het meervoud. 

     

    Grappig, terwijl ik dit lees herinner ik mij uit mijn jeugd dat wij dat woord ook wel gebruikte. Een vriendje was in de maajem (schrijf het fonetisch ) gevallen. In de sloot dus. ?

  16. Op 15-1-2019 om 17:48 zei WdG:

     

    De vraag is nu of dit in zes dagen of in zes periodes gedaan is. In de Bijbel lees ik:

    in  zes dagen heeft de HEERE de hemel en de aarde gemaakt, de zee, en al wat erin is, en Hij rustte op de zevende dag.

    en volgens mij betekent dit dat God in de hemel en de aarde gemaakt heeft, de zee, en al wat erin is, en dat Hij rustte op de zevende dag. Wanneer de Bijbel spreekt over een dag, wordt een dag bedoeld.

    Volgens mij is dit duidelijk genoeg?

    Voor mij niet. Waarom heeft een Almachtige God zes dagen nodig voor een kunstje dat hij ook in een moment zou kunnen en waarom moet hij daarna een dag rusten?

  17. Op 22-12-2018 om 14:18 zei Robert Frans:

    Verreweg de meeste kerken wereldwijd zijn katholiek of oosters-orthodox en die hebben natuurlijk al zo'n tweeduizend jaar ervaring met deze materie.

    Dat laat dan ook zien dat bezetenheid ook alleen maar bestaat als je er in geloofd.  Anders heb je 'gewoon' een psychische aandoening.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid