Spring naar bijdragen

Fitness topic


Aanbevolen berichten

Quote:
Op dinsdag 22 augustus 2006 08:57:16 schreef Siscaria het volgende:

Wat een sportievelingen zitten er tussen zeg!!
party.gif

Ik zit zelf ook op fitness, maar ik doe alleen mee met de groepslessen.

2 avonden in de week doe ik 2 groepslessen mee.

Best actief
big-smile.gif
haha

De toestellen vind ik niet zo heel erg leuk... Op 1 of andere manier trekt mij dat totaal niet eigenlijk.

Vind het saai en ben er ook weer snel achter vandaan haha.

Terwijl ik geen week de groepslessen wil overslaan
big-smile.gif

Sterk ben ik niet echt, maar ben wel 3 kilo afgevallen
big-smile.gif

Ik was maar 65 kilo met een lengte van 172... en nu 62 kilo.

Gaat goed dus hahah.

Toestellen zIJn ook saai ... En zeker als je niet echt zwaar traint (dat zul je wel niet doen, anders was je al wel sterk geweest knipoog_dicht.gif) Misschien eens met losse gewichten proberen? Die zijn niet alleen stukken minder saai, ze zijn ook nog eens effectiever. Je kunt eerst enkele powerpumplessen volgen bij een leraar die goed uitlegt aan beginners hoe de bewegingen gaan. En dan kun je zelf aan de slag in het krachthonk met zwaardere gewichten, minder herhalingen (streef naar ong. 8 a 10 herhalingen met een gewicht wat daarbij een uitdaging vormt) en op eigen tempo.

Enne, wil je nog wel verder afvallen? Niet te dun worden, hoor! smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 827
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:
Op dinsdag 22 augustus 2006 08:21:56 schreef Ann het volgende:

oohh nouja dat werd gedacht omdat ik tot mijn 16-17de gewoon at wat ik wou,elke dag chips enzo,veel cola , ik kwam niks bij,helemaal niks, nu zou dat wsch ook niet zo zijn,maar wegens principes ben ik gestopt met die eetgewoontes

Helaas is het tegenwoordig, door al dat gelijn, al zeldzaam om een normale stofwisseling te hebben hamer.gif Heb je die dus wel, dan wordt al snel gezegd dat je een lintworm hebt, ofzo ... Zeker als je veel beweegt, en je eet verder niet zo heel veel, dan kun je hele zakken chips per dag eten en een fles cola drinken en zelfs dan nog te licht zijn. Dat was bij mij in mijn studententijd het geval. Maar ik at dan bijv. een halve zak chips en had geen zin meer in avondeten, of at nog maar een heel klein beetje avondeten. Dan kwam die chips er dus niet bij, maar kwam i.p.v. het avondeten. En qua calorieenhoeveelheid is dat ong. net zoveel, dus je wordt er dan ook niet dik van (het is natuurlijk wel oerslecht).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 22 augustus 2006 18:08:36 schreef wateengedoe2 het volgende:

[...]

Helaas is het tegenwoordig, door al dat gelijn, al zeldzaam om een normale stofwisseling te hebben
hamer.gif
Heb je die dus wel, dan wordt al snel gezegd dat je een lintworm hebt, ofzo ... Zeker als je veel beweegt, en je eet verder niet zo heel veel, dan kun je hele zakken chips per dag eten en een fles cola drinken en zelfs dan nog te licht zijn. Dat was bij mij in mijn studententijd het geval. Maar ik at dan bijv. een halve zak chips en had geen zin meer in avondeten, of at nog maar een heel klein beetje avondeten. Dan kwam die chips er dus niet bij, maar kwam i.p.v. het avondeten. En qua calorieenhoeveelheid is dat ong. net zoveel, dus je wordt er dan ook niet dik van (het is natuurlijk wel oerslecht).

nou, ik drink al sinds mijn kindertijd smorgens een tas chocomelk en groot ontbijtpuh2.gif tot mijn 16-17 de was dat dus nog met daarna een koek , dan middagmaal, dan chips en cola en nog wat koeken of snoepjes, dan avondmaal en dan weer vanalles zoals chips of noten puh2.gif lol . en elke dag 1 reep chocolade, en ik kwam niks bij en was mager,die ij mijn klas zijden altijd: hoe kan jij zo mager blijven,terwijl ik aankom van de helft dat jij eet

maar zoals ik al zei , dat is drastisch veranderd

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik at ook ongeveer zo, fietste ook wel veel van en naar de middelbare school, en had een normaal gewicht. In mijn studententijd viel ik zelfs nog 5 kg af en dat kon ik niet hebben (te licht). Toen ik het bij ging houden wat ik at en er eens aan ging rekenen, bleek ik stelselmatig (net) te weinig te eten. Ook al leek het dus of ik alles wat los en vast zat kon snoepen en dan toch te dun zijn. Mijn stofwisseling was toen normaal of zelfs ietsiepietsie verlaagd (en dat is maar goed ook, anders was ik misschien nog wel dunner geworden).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Siscaria goed bezig! Je gewicht is prima in orde meis, draaf niet door he?

En Ann, hmm waarom kreeg je nu een slecht gevoel bij dansen? Of negeerde je die vraag bewust? knipoog_dicht.gif

Dansen is een prima oefening imo.

Quote:
"weg2" schreef het volgende:

Mmm, dan klinkt het inderdaad als iets anders. Via internet nogal moeilijk te zien, en ik ben ook geen dokter. Dus misschien kun je het beste ff een (sport)arts consulteren.

Misschien... op zich ben ik niet iemand die naar een dokter gaat als het niet ECHT moet.

Quote:
"weg2" schreef het volgende:

Zou ik ook denken, maar ik weet eigenljk niet hoe zwaar/lang de wereldrecordhouder is (nou is een lichaamsgewicht van 100 kg en weinig vet bij 1.60m ook wel heeel erg zwaar )

Ook geen idee.

Ik weet wel dat Arthur Saxon 175, 180kg met 1 hand boven zijn hoofd tilde bij minder dan 100kg lichaamsgewicht, normale lengte.

Quote:
"weg2" schreef het volgende:

Inderdaad geen tegenspraak: het is de oefening waarmee je je onderrug het beste/meeste traint, maar het is ook een uitstekende voor de billen en achterkant benen.

Eigenlijk is de deadlift een oefening voor de hele achterkant van je lichaam imo.

Maar ok, deal widegrin.gif

Quote:
"weg2" schreef het volgende:

Dat zijn ook duursporters, en hun sprintcapaciteit schijnt vooral te komen uit hun vermogen om na langdurige inspanning alsnog snelle energie (suikers) uit hun eigen spiereiwitten vrij te maken. Heel slecht en ongezond dus eigenlijk en het zorgt automatisch voor minder spiermassa.

Ach so smile.gif

Interessante info.

Quote:
"weg2" schreef het volgende:

Hoe explosiever hoe beter.

Mevrouw support het palestijnse team? puh2.gif

Quote:
"weg2" schreef het volgende:

Dat zijn idd. sporten waarin kortdurende, zeer grote inspanningen centraal staan. En de spieren die die inspanningen leveren, zijn ook de spieren met het meeste groeipotentieel (witte spiervezels). Duursporters hebben vooral rode spiervezels, die minder kunnen groeien. Bovendien verbruiken ze ook spiereiwit tijdens de inspanning en dat houdt een sterke groei ook tegen. De spieren die ze niet gebruiken (vooral van het bovenlijf) atrofieren daardoor zelfs, vandaar dat maratonlopers en wielrenners er boven hun heupen nogal 'anorectisch' uit kunnen zien. Dat geldt voor hen zelfs als een voordeel, omdat ze dan minder loze (spier)massa mee moeten slepen. Met dikke biceps of pecs ga je immers niet beter (langeafstands)lopen, maar je moet het wel meedragen, die hele 42 km lang. De wielrenner Armstrong werd zelfs succesvoller na zijn ziekte (kanker), omdat hij vantevoren nog te veel spiermassa in zijn bovenlijf had om optimaal te kunnen klimmen.

Dat laatste is ook nieuws voor me.

Overigens vind ik dat turners en 100m sprinters een betere lichaamsbouw hebben dan atleten die NOG explosievere sporten beoefenen, zoals olympische gewichtheffers. Al lijk ik qua bouw meer op die laatste categorie.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 22 augustus 2006 18:04:59 schreef wateengedoe2 het volgende:

[...]

Toestellen zIJn ook saai ... En zeker als je niet echt zwaar traint (dat zul je wel niet doen, anders was je al wel sterk geweest
knipoog_dicht.gif
) Misschien eens met losse gewichten proberen? Die zijn niet alleen stukken minder saai, ze zijn ook nog eens effectiever. Je kunt eerst enkele powerpumplessen volgen bij een leraar die goed uitlegt aan beginners hoe de bewegingen gaan. En dan kun je zelf aan de slag in het krachthonk met zwaardere gewichten, minder herhalingen (streef naar ong. 8 a 10 herhalingen met een gewicht wat daarbij een uitdaging vormt) en op eigen tempo.

Enne, wil je nog wel verder afvallen? Niet te dun worden, hoor!
smile.gif

Haha nee ik train inderdaad niet zwaar... anders was ik (hoop ik heell misschien) wel wat sterker geweest hihi.

Ik volg de groepslessen Body Combat en Body Pump. Mijn zwaarste gewichten met pump is 9 kilo op de grotere spiergroepen. Dat vind ik al heel wat haha. (zwaar genoeg zeg maarpuh2.gif)

Afvallen hoeft voor mij niet persee.. Ik wil meer spieren en kracht ontwikkelen.. Maar ook niet te veel hoor! Ik hoef geen body builder te worden haha

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 22 augustus 2006 20:45:27 schreef Light Jr. het volgende:

Misschien... op zich ben ik niet iemand die naar een dokter gaat als het niet ECHT moet.

Dan kun je ook een tijdje iets minder intensief trainen en de oefeningen die last geven, even niet doen. En hel belangrijk: voeg elke 6 a 8 weken een week volledige rust in. Een beetje cardio en that's it, geen gewicht aanraken. Anders ga je overtraind raken.

Quote:
Maar ok, deal
widegrin.gif

stuutje.gif

Quote:
Mevrouw support het palestijnse team?
puh2.gif

Nee, ik genereer belastinginkomsten voor de Israelische overheid, dus dat lijkt me niet :S

Quote:
Overigens vind ik dat turners en 100m sprinters een betere lichaamsbouw hebben dan atleten die NOG explosievere sporten beoefenen, zoals olympische gewichtheffers. Al lijk ik qua bouw meer op die laatste categorie.

Gewichtheffers hebben geen last van een kilootje vet meer of minder, en turners en sprinters wel. Die zijn dus droger. Hun spieren zullen er ong. hetzelfde uitzien, denk ik.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 22 augustus 2006 20:53:19 schreef Siscaria het volgende:

[...]

Haha nee ik train inderdaad niet zwaar... anders was ik (hoop ik heell misschien) wel wat sterker geweest hihi.

Ik volg de groepslessen Body Combat en Body Pump. Mijn zwaarste gewichten met pump is 9 kilo op de grotere spiergroepen. Dat vind ik al heel wat haha. (zwaar genoeg zeg maar
puh2.gif
)

Afvallen hoeft voor mij niet persee.. Ik wil meer spieren en kracht ontwikkelen.. Maar ook niet te veel hoor! Ik hoef geen body builder te worden haha

Als je meer spieren wil (lijkt me heel gezond met jouw lengte/gewicht), dan moet je juist zwaarder gaan trainen én wat meer gaan eten. Overigens kun je beter niet heel zwaar gaan trainen bij bodypump, want het is niet veilig als je dat niet rustig, beheerst en op je eigen tempo doet. Ook kun je dan niet zoveel herhalingen van de oefening doen (en dat moet ook niet, want met een zwaarder gewicht en minder herhalingen stimuleer je de krachtopbouw en spiergroei veel meer).

Een bodybuildertype wordt je niet, dan was ik dat nl. ook allang geweest. Ik heb wel eens 95 kg van de grond getild op deze manier. En zou nu nog wel 80 of 85 kg kunnen, ook al train ik wat minder intensief.:

BBDeadlift.gif

Ik ben 1.64m en 55 kg en heb (dus) een heel normale (zelfs smalle) bouw.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 22 augustus 2006 20:45:27 schreef Light Jr. het volgende:

Siscaria goed bezig! Je gewicht is prima in orde meis, draaf niet door he?

En Ann, hmm waarom kreeg je nu een slecht gevoel bij dansen? Of negeerde je die vraag bewust?
knipoog_dicht.gif

Dansen is een prima oefening imo.

[...]

Hey sorry had je vraag niet geziensmile.gif

bij deze dan

gewoon als ik eraan dacht,soms als ik er was...kreeg ik een raar gevoel,een slehct depressief gevoel. dat noem ik waarschuwingenpuh2.gif

had ik ook eens als ik aan spanje dacht (waar we op reis gingen) en spanje is nochtans heel leuk, maar we zijn verwisseld van land nu dusja puh2.gif

anyway als ik dat gevoel heb dan stop ik ermee, optreden doe ik zowiezo niet graag.

ik voel me nu beter

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik ben 1m75 en weeg 61-62 en ik zie mezelf nog niet zo gauw 80-85 kilo van de grond nemen puh2.gif

ik probeerde eens met de armmachinespuh2.gif mijn broer zei : Kom Ann nu jij eenspuh2.gif dus ik .....euhm ok, ik zette het op 15 en dat ging net puh2.gif met als gevolg, spierpijn aan mijn oksels puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 22 augustus 2006 19:48:00 schreef wateengedoe2 het volgende:

Ik at ook ongeveer zo, fietste ook wel veel van en naar de middelbare school, en had een normaal gewicht. In mijn studententijd viel ik zelfs nog 5 kg af en dat kon ik niet hebben (te licht). Toen ik het bij ging houden wat ik at en er eens aan ging rekenen, bleek ik stelselmatig (net) te weinig te eten. Ook al leek het dus of ik alles wat los en vast zat kon snoepen en dan toch te dun zijn. Mijn stofwisseling was toen normaal of zelfs ietsiepietsie verlaagd (en dat is maar goed ook, anders was ik misschien nog wel dunner geworden).

wat kan je dan nog een versnelde spijsvertering noemen? als ik alles at wat je nodig hebtop en dag,fruit ,groenten, alles, ik at het meeste van ons hele gezin aan tafel, 2 borden altijd, + dan nog junkfood en ongezonde frisdrank,en ik kwam niks bij

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 23 augustus 2006 11:42:38 schreef Ann het volgende:

[...]

wat kan je dan nog een versnelde spijsvertering noemen? als ik alles at wat je nodig hebtop en dag,fruit ,groenten, alles, ik at het meeste van ons hele gezin aan tafel, 2 borden altijd, + dan nog junkfood en ongezonde frisdrank,en ik kwam niks bij

muur.gif had ik dat maar puh2.gif

ik wordt echt gek van mijn gewicht sinds ik gestopt ben met roken. Ben sowieso 10 kilo aangekomen (wat er niet echt meer afgaat), maar verder schommelt het ook enorm.

Toen ik nog rookte woog ik rond de 62 en nu weeg ik tussen de 70 en 74... En dat verschilt per dag hamer.gif

Ik ga me de komende tijd maar niet meer wegen, want ik wordt er echt gestoord van boosrood.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 23 augustus 2006 12:57:03 schreef Ann het volgende:

ga gewoon een hobby doen
smile.gif
en eet bvb een ontbijt,een gezond, dan smiddags gewoon je middageten, een gezond tussendoortje en savonds je avondeten,

dan zal je wel niet dik worden denk ik

puh2.gif

dat doe ik allemaal al... snoepen doe ik helemaal niet meer en ik sport me wezenloos (naja... voor mijn doen dan puh2.gif), maar het helpt allemaal nix smile.gif

maargoed, er zijn ook mensen die zeggen dat het een jaar duurt voordat je stofwisseling weer een beetje normaal begint te werken als je gestopt bent met roken, dus misschien dat het over een paar maandjes weer wat beter gaat...

Link naar bericht
Deel via andere websites

ja maar je moet ook niet te weinig eten natuurlijk,dan gaat zoals wateengedoe zei, je stofwisseling vertragen. En het zal wel beter gaansmile.gif

maar hoe groot ben je eigenlijk?

maar wat ik bedacht,als je zoveel sport,krijg je ook meer spieren , dus mischien daardoor dat je ook bent "aangekomen"

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 23 augustus 2006 13:00:02 schreef Ann het volgende:

ja maar je moet ook niet te weinig eten natuurlijk,dan gaat zoals wateengedoe zei, je stofwisseling vertragen. En het zal wel beter gaan
smile.gif

maar hoe groot ben je eigenlijk?

ben 1.70

smile.gif ik eet 6x per dag (zeker niet te weinig volgens mij):

- een eiwitshake (telt voor mij ook als een maaltijd, want ik zit er altijd verschrikkelijk vol van puh2.gif)

- een bak vla met cruesli

- 2 boterhammen (met kaas of tonijn ofzo)

- een bak vla met fruit (meestal banaan)

- avondeten

- 2 boterhammen

da's toch wel genoeg?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tsja sorry dames, daarvoor moeten jullie bij weg2 zijn, van afvallen heb ik weinig kaas gegegeten. Ik zal het es proberen.

Hopeloos, eet je eiwitshakes op trainingsdagen of ook buiten trainingsdagen? Ik neem ze alleen net na de training vanwege de snelle eiwitten (wei). Probeer ze eens met water te maken ipv melk, dat doen body builders ook in de cut fase (als ze afvallen om de spieren zichtbaar te maken zodat ze super afgetraind ogen voor b.v. wedstrijden).

Verder zou ik de vla inruilen voor magere yoghurt. Of magere kwark.

Ann zou er idd wat spieren bij kunnen hebben, probeer ook eens wat zwaardere gewichten en dan vooral vrij gewichten (halters). Echt gespierd word je toch niet, wel fit en sterk.

Overigens heb ik zelf ook de meeste kleding kunnen weggooien, al zitten shirts en truien nu gewoon vrij strak en dat staat niet verkeerd. Een broek die alles afknelt heb ik liever niet knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 23 augustus 2006 13:55:37 schreef Light Jr. het volgende:

Tsja sorry dames, daarvoor moeten jullie bij weg2 zijn, van afvallen heb ik weinig kaas gegegeten. Ik zal het es proberen.

Hopeloos, eet je eiwitshakes op trainingsdagen of ook buiten trainingsdagen? Ik neem ze alleen net na de training vanwege de snelle eiwitten (wei).

Elke dag.. De winkel waar ik het altijd koop had dat geadviseerd, dus dacht ik dat het wel goed zou zijn (misschien verkooppraatje dan puh2.gif).

Dan doe ik het voortaan wel alleen na het trainen, want m'n vriend begon al te zeuren dat die bussen zo snel op gingen knipoog_dicht.gif (we kopen altijd samen)

Quote:
Probeer ze eens met water te maken ipv melk, dat doen body builders ook in de cut fase (als ze afvallen om de spieren zichtbaar te maken zodat ze super afgetraind ogen voor b.v. wedstrijden).

Ik drink ze met optimel... daar zit geen vet en geen suiker in...

Quote:
Verder zou ik de vla inruilen voor magere yoghurt. Of magere kwark.

ik eet optimel vla puh2.gifpuh2.gif (weer geen vet/suiker dus). Maar is kwark/yoghurt sowieso beter? (omdat daar meer eiwitten inzitten ofzo)

Dat ik niet echt afval heeft ook wel wat met sporten te maken trouwens... Ik heb heel wat meer spiermassa dan toen ik begon (vooral in m'n armen merk ik dat goed).

Het enige probleem is eigenlijk m'n buik. Daar gaat al het vet zitten en ik haat buikspieroefeningen nosmile.gif

Probeer ze altijd voor ik ga slapen te doen, maar vaak heb ik toch niet genoeg wilskracht om eraan te beginnen (als ik eenmaal bezig ben gaat het wel)

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Ann: idd is plezier het belangrijkste.

@Hopeloos:

Als je aan het bulken bent kun je het elke dag gebruiken. Maar zoals je weet is dat spul hartstikke duur en heb ik vaak de indruk dat men graag wil verkopen en dus wil dat je het goedje er rap doorheen jaagt.

Vet kun je niet plaatselijk kwijtraken, al wordt het wel plaatselijk opgeslagen, vervelend he puh2.gif

Tijdens het squatten gebruik je je buikspieren ook om de zaak te stabiliseren, imo is dat een betere buikspieroefening dan al die crunches enzo.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
"weg2" schreef het volgende:

Dan kun je ook een tijdje iets minder intensief trainen en de oefeningen die last geven, even niet doen. En hel belangrijk: voeg elke 6 a 8 weken een week volledige rust in. Een beetje cardio en that's it, geen gewicht aanraken. Anders ga je overtraind raken.

Ik bench al bijna nooit meer, mjah zal ook wel dippen moeten stoppen dan en dat is spijtig.

Die rustweek heb ik nog nooit gehouden, is dat belangrijk dan?

Quote:
"weg2" schreef het volgende:

Nee, ik genereer belastinginkomsten voor de Israelische overheid, dus dat lijkt me niet :S

Hoezo dat dan?

En vind je dat niet vervelend, als je denkt aan wat die eikels met je centen doen puh2.gif

Quote:
"weg2" schreef het volgende:

Gewichtheffers hebben geen last van een kilootje vet meer of minder, en turners en sprinters wel. Die zijn dus droger. Hun spieren zullen er ong. hetzelfde uitzien, denk ik.

Is dat het enige verschil? Ik heb altijd het idee dat gewichtheffers een totaal andere bouw hebben dan sprinters, en beiden dan turners. Alle drie hebben weer een totaal andere bouw dan zwemmers imo.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 23 augustus 2006 11:42:38 schreef Ann het volgende:

[...]

wat kan je dan nog een versnelde spijsvertering noemen? als ik alles at wat je nodig hebtop en dag,fruit ,groenten, alles, ik at het meeste van ons hele gezin aan tafel, 2 borden altijd, + dan nog junkfood en ongezonde frisdrank,en ik kwam niks bij

Er zitten zoveel facetten aan stofwisseling (dat is wat anders dan spijsvertering, overigens!). Een werkelijk versnelde (i.e. tE snelle) stofwisseling, bijv. door schildklierproblemen, is zeer zeldzaam. Je was in de groei en bewoog zeer veel. Hoe was dat bij de rest van het gezin? Ik heb het zelf ook een tijd gehad, dat ik meer at dan mijn drie oudere broers. De jongste is 3,5 jaar ouder. Toen ik een jaar of 14 a 15 was, bewoog ik evenveel of meer dan hen en was ik net in een groeispurt, terwijl zij bijna niet meer groeiden. En zo kon het, dat ik altijd met gigantische stapels brood zat, meer dan hen, en toch niet dik werd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid