Spring naar bijdragen

Onderscheidingsvermogen, is de weg nu smal, lang, breed en/of kort?


Aanbevolen berichten

Op 28-6-2023 om 14:30 zei Barnabas:

Wanneer jij wilt communiceren stap dan van je stokpaardje af en neem kennis van wat een ander bezig houdt en neem terminologie van een ander over.

Misschien omdat ik geen medicijnen slik dat die jaaroverzichten me neerslachtig maken, tegelijk m’n appetijt, goed humeur, hoop en levenslust ontnemen. Ik weet het niet zeker, misschien kan eens iemand een studie maken over de impact van de omgevingsfactoren op de innerlijke beleving van zij die sowieso tot onnozele dwazen gepromoveerd zijn geworden. Maar hou moed, je bent nooit alleen, in liefde en verbondenheid, in veiligheid en vertrouwen, sterkte.  

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 1,7k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Spinazie (Spinacia oleracea) is een plant uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae). Spinazie is verwant aan onder andere ganzenvoet en melde. Het is een snelgroeiende, eenjarige als bladgroente gebruik

Wat met pincet ontrafeld wordt, gaat met de bezem de prullenmand in.

Kunnen we terug opnieuw beginnen, met circulaire diagrammen die zichzelf onderhouden.  Sinds het christendom tijdens de Middeleeuwen steeds meer invloed in de westerse samenleving kreeg, is het

Posted Images

Op 28-6-2023 om 14:30 zei Barnabas:

Zoals je eerder op een reactie van mij gereageerd hebt was daar geen touw aanvast te knopen omdat er nauwelijks een woord in voorkwam dat ik gebruikte. Dan kun je niet verwachten dat ik je begrijp.

Ooit was patroonsherkenning een interessant thema, zoals zorgvuldig beschreven in de handboeken van de ggz.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 17:14 zei Hopper:

Er is geen nut van het verstaan van een ander.  Nooit van de Babylonische spraakverwarring gehoord?

Nader beschouwd is de wet op de spaarzaamheid niet zozeer een uitvinding dan wel een onderzoeksmethode die tot ieders beschikking staat, en bij toepassing misschien zelfs kan leiden tot een reeks hulp- en/of onderzoeksvragen die in afwezigheid van het resultaat misschien als minder alledaags kunnen gepercipieerd worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 9-12-2023 om 10:02 zei Monachos:

Twijfel is de waakhond van het inzicht.

Sommige dingen zijn dermate hypergevoelig dat het blijkbaar toekomt als een uitnodiging om er telkens opnieuw de hakbijl in te zetten, elke vorm van subtiele nuancering te verwijzen naar die kant waar de zon nooit komt, om vervolgens te besluiten met een reeks gezegden waarvan we onmogelijk kunnen zeggen dat ze onwaar zijn dan wel misschien misplaatst in verhouding tot de context waarbinnen een aantal hypergevoeligheden beter begrepen zouden kunnen worden. Natuurlijk is dit onbegrijpelijk, we hebben in de eerste plaats al een gepantserde bunker nodig om dan heel misschien, in alle rust en sereniteit, een aantal hypergevoeligheden überhaupt bespreekbaar te kunnen stellen. Tja, vaag en mistig, zo kunnen we nog wel een eindje doorgaan, alsof we geen mensen zouden kunnen zijn, van hout, zonder gevoelens, zonder hart, zonder verstand, weerloze objecten.

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 6-12-2023 om 20:21 zei Monachos:

Hypergrafie is een overweldigende aandrang of dwang om te schrijven. Het is geen aparte stoornis, maar kan geassocieerd worden met veranderingen in de temporale kwab bij epilepsie en manie. Bij ernstige vormen van hypergrafie is de patiënt geneigd zelfs lichaamsdelen of bijvoorbeeld de muur onder te schrijven als er geen papier voorhanden is.

Onderscheid kan gemaakt worden tussen enerzijds een aantal beginselen, de manier hoe we hiermee omgaan anderzijds.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 1-7-2023 om 13:06 zei Hopper:

Zolang we ethiek nog aan iets of iemand toeschrijven is het een bedachte ethiek.

Humor is belangrijk, moest Fillibereke een aantal stellingen van oude vandagen plagiëren en iemand hecht daar geloof aan, krijgen we niet veel later de Fillibereksiaanse filosofen over de vloer.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 29-6-2023 om 20:54 zei Hopper:

Als beginsel dan.

Naarmate het bewustzijn evolueert en zich ontvouwt, vormt elk stadium de oplossing of ontbinding van bepaalde problemen van het voorgaande stadium, om er vervolgens een paar nieuwe, hardnekkige, en soms meer complexe en lastige, problemen aan toe te voegen. Juist omdat de evolutie in alle domeinen te werk gaat door een proces van differentiatie en integratie, zal elk nieuw, complexer niveau onherroepelijk te maken krijgen met problemen die in de eerdere stadia afwezig waren. Honden krijgen kanker, atomen niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Monachos:

Vind je het nou niet jammer dat niemand iets van jouw uitingen begrijpt en er daarom bijna niemand reageert?

Een categoriefout wordt begaan wanneer een eigenschap wordt toegekend aan een entiteit, die echter niet van het juiste type is om die eigenschap te bezitten. Dit type logische fout werd geïntroduceerd door de filosoof Gilbert Ryle. Ryle geeft het voorbeeld van een bezoeker aan Oxford, die na een rondleiding langs de colleges en bibliotheken vraagt, waar dan de universiteit is. De bezoeker kent aan 'universiteit' het type 'gebouw' toe, terwijl een universiteit een instelling is, en concludeert onterecht dat de universiteit een locatie heeft die losstaat van die van de gebouwen die ertoe behoren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 13:55 zei Barnabas:

Daarna dient men in eenvoud te blijven en dezelde woorden voor dezelfde dingen te gebruiken.

Een vierde concept is het ‘metaforische concept van waarheid’. Een trance-ervaring zoals de ervaring van een engel die zover de blik reikt zich vertoont of van onbeschrijfelijk mooie ‘werelden’ wordt niet gezien als een representatie van een innerlijke of uiterlijke realiteit, maar als een metafoor voor een complex en mysterieus verschijnsel. Twee elementen zijn belangrijk bij dit concept van waarheid, ten eerste wordt er gerefereerd aan een ondefinieerbaar of onuitsprekelijk iets, en ten tweede is er sprake van een specifieke ervaring die wijst naar deze mysterieuze realiteit.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 30-12-2023 om 14:49 zei Monachos:

Is ja of nee te moeilijk?

Enigszins de lachspieren prikkelend is de stelling dat je jezelf pas helderhorend mag noemen wanneer je kan horen wat er niet gezegd wordt. Anderen zeggen daarover dat je voor hetzelfde geld ook een boek kan lezen, omdat helderhorenden boeken schrijven over dat waarover niets gezegd wordt. Alle gekheid op een stokje, het zijn de thema’s die ook tot heel wat wrevel kunnen leiden, alsof er geen boek geschreven zou zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 13-12-2023 om 08:04 zei Monachos:

Sommige mensen hebben een talentie voor ambivalentie.

Onmogelijk valt te ontkennen dat relevant studiewerk hierover met veel toewijding en een haast ijzingwekkende accuratesse rapporteert. Maar dat is enkel maar van belang voor zij die er herkenning en genoegdoening in vinden, tegelijk zonder pardon ingeblikt en weggezet worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei TTC:
Op 28-6-2023 om 14:30 zei Barnabas:

Hout is hout en steen is steen.

Ook dit jaar kunnen we slechts hopen op een fluweelzachte kentering, voel je echter nooit verplicht.

Hout drijft, en steen zinkt;
steen blijft en hout slinkt;
De kentering doet 
steen drijven,
en hout zinken.

Maar wie zal daartoe het verstand verlichten; 
en de benodigde  wijsheid doen bezinken?
Gaan we met lucht bouwen, en nat bewaren?
Of toch de hoeksteen des zinkens hooghouden,
en de heilige houten huisjes met geweld eronder? 
Op het fluweel ligt rede, geduld, en kennis.
Dat wat kent, kan ook wat kent eren,
zodat ook wat miskent, kan kenteren.
fluweelzacht, want wat te hard gaat,
kentert niet, maar draait door.
Een constructief 2024 gewenst!

bewerkt door Tomega
Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei Monachos:

De Fermiparadox is een conflict tussen een argument van schaal plus waarschijnlijkheid en het ontbreken van bewijs. Een completere definitie kan als volgt omschreven worden: de grootte en leeftijd van het universum suggereren dat er veel technologisch geavanceerde(re) buitenaardse beschavingen zouden moeten bestaan. Deze hypothese is echter inconsistent met het ontbreken van gevonden bewijs dat deze stelling ondersteunt.

De meest mysterieuze bewijzen liggen doorgaans in een schuif, want zonder aandacht bestaan ze niet. 

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-6-2023 om 13:55 zei Barnabas:

Wanneer men een ander wil verstaan dient men in de eerste plaats dezefde taal te spreken.

Hoe nu precies een context kan veranderen en toch hetzelfde blijft, is een raadseltje waar je levenslang voor krijgt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 30-12-2023 om 11:37 zei Monachos:

Vind je het nou niet jammer dat niemand iets van jouw uitingen begrijpt en er daarom bijna niemand reageert?

Klimrozen vormen lange takken die geleid kunnen worden langs een muur, tegen een pergola of langs een afsluitingsdraad. Ramblerrozen of liaanrozen vormen takken die 8 meter lang worden. Deze liaanrozen zijn uitermate geschikt om nonchalant in de kruin van een boom te groeien.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 12-12-2023 om 20:55 zei Barnabas:

Hoi TTC, zie jij het zitten om christen te worden?

Vorig jaar hebben we ons diepgaander gebogen over het begrip horizonversmelting, om er negen jaar geleden op basis van een aantal beginselen een hulpvraag over te stellen. Het goede en het slechte nieuws, de beginselen zijn nog steeds hetzelfde, de rest in verschrikking en verbijstering, in verbazing en verwondering, koffiedik kijken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 1-7-2023 om 17:42 zei Hopper:

'Dat' wat opmerkt kan alleen naakte apen opmerken.   'Dat' wat jij 'de rest' noemt verschijnt wel, maar verschijnt niet als naakte aap. Maar in elkaar.

Zelfs al was het maar om te verifiëren of we dat wel correct interpreteren, kunnen we dat wat redelijk afleidbaar is voorleggen aan mensen die daarin getraind zijn. Idealiter niet andersom, hiermee zeggend dat een aantal beginselen worden weggeredeneerd en daarmee ook die redelijke afleidbaarheid als sneeuw voor de zon verdwijnt, twee verschillende dingen. Na verloop raak je eraan gewend, het is makkelijker om inhoudelijk onnadenkend labels rond te strooien, de rest voetnoten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid