Spring naar bijdragen

Onderscheidingsvermogen, is de weg nu smal, lang, breed en/of kort?


Aanbevolen berichten

1 minuut geleden zei Tomega:

Als we nu het meest complexe ontdoen van chaos, zou dan al het andere geen kinderspel moeten zijn? Maar daar is een geloof vereist en gevraagd, dat het meest complexe zich leent voor decomplexificering. De chaoottheorie luidt dat chaos slechts bestaat bij de gratie van chaoten die het complexe weigeren te zien als een tekort aan begrip bij zichzelf. En decomplexificering wordt daar een zaak van essentie en constructivisme en voortbouwen op adagia en principes, om deze centraal en dragend te doen zijn voor alle onderdelen van het complexe. Dat vereist voortdurende verklaring en abstrahering van de weerbarstige realiteit. Modellen verklaren niet, maar geven slechts een beeld, dat in abstractie en verklaring rugdekking behoeft. En daarom is het woord of logos wezenlijk voor de mensheid: zonder dat, verwordt het denken tot beeldtaal, met de zeggingskracht van rondhoppende konijnen en een scheppingskracht due de verbeelding tart. En zo zien we dat het begrip metafysica wegens ontwaarding in de realiteit juist zeggingskracht mist, en behoeven we datzelfde begrip op een nieuwe leest, en we noemen het Logofysica.

Hebben het onderweg eens voorgesteld, de rest kennen we.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 4,5k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Spinazie (Spinacia oleracea) is een plant uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae). Spinazie is verwant aan onder andere ganzenvoet en melde. Het is een snelgroeiende, eenjarige als bladgroente gebruik

Ik hoop dat je je alleen op dit forum zo uitdrukt, anders voorzie ik een enkeltje GGZ instelling.   Hoewel, ze hebben in de meeste instellingen ook internet. Kunnen Hopper en/of TTC dit bevestigen?

Wat met pincet ontrafeld wordt, gaat met de bezem de prullenmand in.

Posted Images

Op 7-1-2025 om 11:57 zei Figulus:

Dat heeft te maken met die fuik. Maar daar zwemmen we gewoon uit door gebruik te maken van de mazen in het net.

In sprookjes wil ik graag geloven, maar niet in het idee dat wanneer we een lijst opmaken met verschillende vormen van angst, die angst dan plots ook oplost.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 3-1-2025 om 11:39 zei Tomega:

De kunst is dus om te bezien en te zien wat het karakter is van de raking en de geraaktheid.

Hoe pijnlijk ook, we zijn het in ieder geval wel eens geraakt dat sommige simplificaties een vertekend beeld kunnen geven, alsof we het allemaal met twee vingers in de neus zouden doorlopen kunnen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Paulus888:

De roos is verwelkt in de Aarde, ik herhaal, de roos is verwelkt in de Aarde.

Alles, van de kleinste deeltjes tot de grootste structuren, is onderhevig aan verwering en afbraak, wat een fundamentele wetmatigheid is. Deze onvermijdelijkheid roept een besef op van vergankelijkheid en continuïteit: alles verandert, vervalt en maakt plaats voor iets anders. Als vernieuwing en afbraak ook uiteindelijk onderhevig zijn aan dezelfde wetmatigheid, dan lijkt dat te wijzen op een inherent gebrek aan perfectie in de wereld. Dit maakt elke poging tot verbetering of vernieuwing tijdelijk en futiel. Het is een valkuil als de mens denkt zelf deze perfectie te kunnen bereiken of vormgeven. Het impliceert een soort controle over iets dat inherent onbereikbaar is, wat leidt tot frustratie en misschien zelfs tot destructieve pogingen om de natuur of het leven naar een statisch ideaal te brengen. Het negeren van de vergankelijkheid en de onvolmaaktheid leidt ertoe dat we vast komen te zitten in een illusie van beheersbaarheid.

Een aarde vol dode rozen. Het roept beelden op van een samenleving of planeet die vastzit in vergankelijkheid, waarin de pracht van het leven langzaam verwelkt en niets echt blijft. De brand erin! In deze verkrampte en stuiptrekkende wereld.

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei Figulus:

Alles, van de kleinste deeltjes tot de grootste structuren, is onderhevig aan verwering en afbraak, wat een fundamentele wetmatigheid is. Deze onvermijdelijkheid roept een besef op van vergankelijkheid en continuïteit: alles verandert, vervalt en maakt plaats voor iets anders. Als vernieuwing en afbraak ook uiteindelijk onderhevig zijn aan dezelfde wetmatigheid, dan lijkt dat te wijzen op een inherent gebrek aan perfectie in de wereld. Dit maakt elke poging tot verbetering of vernieuwing tijdelijk en futiel. Het is een valkuil als de mens denkt zelf deze perfectie te kunnen bereiken of vormgeven. Het impliceert een soort controle over iets dat inherent onbereikbaar is, wat leidt tot frustratie en misschien zelfs tot destructieve pogingen om de natuur of het leven naar een statisch ideaal te brengen. Het negeren van de vergankelijkheid en de onvolmaaktheid leidt ertoe dat we vast komen te zitten in een illusie van beheersbaarheid. Een aarde vol dode rozen. Het roept beelden op van een samenleving of planeet die vastzit in vergankelijkheid, waarin de pracht van het leven langzaam verwelkt en niets echt blijft. De brand erin! In deze verkrampte en stuiptrekkende wereld.

Met je eens, de zwaartekracht verandert niet omdat de prijzen stijgen, dat heeft te maken met verdamping. 

17 minuten geleden zei Figulus:

Een aarde vol dode rozen.

Ja, en de eekhoorns zijn met de zaadjes gaan lopen, kennen dat verhaal.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 4-1-2025 om 10:19 zei Monachos:

Ja, speculaasjes zijn ook lekker op brood.

Speltheorie is een wiskundige theorie die draait om de interactie tussen 'spelers' die apart van elkaar beslissingen nemen over hetzelfde. Aan hun beslissing is een beloning of straf verbonden, die ook afhangt van de beslissingen van andere spelers. De spelers mogen daarbij niet met elkaar communiceren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 3-1-2025 om 18:49 zei Tomega:

De weg van of naar de waarheid heeft geen stimulus nodig noch enig onderzoeksterrein. Want elke stap en elk woord dient als basis en als te beoordelen uitkomst van onderzoek.

Marcia Bjornerud’s werk benadrukt dat geologische kennis niet slechts academisch is, maar cruciaal voor het voortbestaan van de mensheid. Door 'timefulness' te cultiveren, kunnen we leren leven met een groter verantwoordelijkheidsgevoel voor de planeet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 3-1-2025 om 11:39 zei Tomega:

Dit alles is niet raar of diep, maar triviaal. En we spreken dan ook van op iemands golflengte zitten, en we weten ook allemaal dat meer begrip ook snellere verbinding geeft. Alsof je dezelfde workshop hebt gevolgd. Niet dat de boodschap helderder is, maar doordat in de richting van de boodschap een patroon is gevormd van interactie en afstemming waardoor hetzelfde trilgetal ontstaat.

Complexiteitstheorieën zijn per definitie redelijk overweldigend, niet omdat iemand dat zomaar verzint.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid