Spring naar bijdragen

Hoe moeten wij omgaan met lgbq toestanden?


Aanbevolen berichten

1 uur geleden zei Monachos:

Dat zijn kanttekeningen, mede op grond van het NT. Het geloof in herstel is er wel, maar dat is pas veel later gekomen, op grond van de evangeliën. Het geloof in herstel is dus zeker niet een 'aloud eerste geloof'.

@Tomega noemde 'het aloude eerste geloof in de belofte van God om de wereld en de mens te herstellen'.
En met die bewering stelt hij dus dat dit 'het eerste geloof' is.
Het begin van het geloof staat wel in Genesis vermeld (Gen 4:28  "Toen begon men de Naam van de HEERE aan te roepen") maar staat niet bij dat dit geloof 'een geloof in herstel' inhield.  

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...
  • Antwoorden 1,2k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

@Fundamenteel  ik begrijp je worsteling met het onderwerp homoseksualiteit wel. Ik heb het voorrecht gehad om voordat ik tot geloof kwam, veel met homoseksuelen te maken te hebben gehad in familie, vr

Het is allemaal gebaseerd op interpretatie van teksten uit de Tenach. Citaat uit Leviticus 18:22 'Je mag niet het bed delen met een man zoals met een vrouw, dat is gruwelijk'. Het Hebreeuwse woord wat

De kinderen zullen er echt niet homo van worden, want dat is namelijk aangeboren. 

Posted Images

Op 21-10-2023 om 11:53 zei Dat beloof ik:

Het geloof in herstel is er wel, maar dat is pas veel later gekomen, op grond van de evangeliën. Het geloof in herstel is dus zeker niet een 'aloud eerste geloof'.

@Tomega noemde 'het aloude eerste geloof in de belofte van God om de wereld en de mens te herstellen'.
En met die bewering stelt hij dus dat dit 'het eerste geloof' is.
Het begin van het geloof staat wel in Genesis vermeld (Gen 4:28  "Toen begon men de Naam van de HEERE aan te roepen") maar staat niet bij dat dit geloof 'een geloof in herstel' inhield

Wat is geloof? Adam en Eva geloofden niet. Zij wisten. Wat zij wel geloofden van de slang, is dat zij (in iets) aan God gelijk zouden worden, als ze ongehoorzaam zouden zijn. Wat ook waar bleek te zijn.

Ook de eerste mensen geloofden niet, maar hadden directe eigen kennis van God en het begin van de aarde.

En dan wordt het complex. Want jij denkt bij geloof aan het aanroepen van Gods naam. Wat ik onbegrijpelijk vindt. Dat gaat volgens mij niet over geloof, maar over godsdienst of eredienst. En als je doordenkt, gaat het mogelijk ook over een grotere afstand tot God en een minder goed begrijpen hoe en Wie God is. Want door het gezamelijke aanroepen ben je niet meer een op een in verbinding met God, maar vooral ook met elkaar.

De vraag is nu, of de eerste mensen konden weten dat de boom des levens terug bereikbaar zou worden. De enige overgedragen kennis is hier, dat God belooft dat het kwaad overwonnen zal worden in de kinderen van de mens. Dus de enige levensweg daartoe, is om de kinderen dicht bij de kennis van God op te laten groeien. Dat is de weg tot herstel. Hoe dat herstel er uitziet is irrelevant voor de vraag dat het om herstel gaat. 

Dus met de belofte van herstel, is geloof dat het leven wordt ingericht naar de toekomst en vooruitziend op dat herstel. Dat zou je inhoudelijk het geloof kunnen noemen, met daaraan ook gekoppeld een eredienst.

Jij zegt dan, op basis van een tekst over aanroepen, dat daar niets staat over herstel. Dan ben je mij kwijt. Ik volg niet hoe je sommige zaken wel en andere zaken niet in je denken betrekt. Ik constateer slechts, dat volgens mij de tekst genoegzaam voor zichzelf spreekt. Heb je mijn inbreng niet bij nodig.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid