Spring naar bijdragen

Slaapervaringen en dromen


Heb jij vergelijkbare ervaringen?  

13 leden hebben gestemd

  1. 1. Heb jij vergelijkbare ervaringen?

    • Ja
      14
    • Nee
      4


Aanbevolen berichten

Ik droomde dat ik een octopus had gegeten. Het smaakte naar zoete deeg. Maar toen kwam het er weer uit en stond ik stukken deeg uit mijn keel te trekken. Bah.

En blijkbaar was ik dan in een soort visrestaurant geweest, want er zaten kleine waterbeestjes aan mijn spijkerbroek geplakt. Zo vies, en mijn moeder zei dat het er niet af kon in de wasmachine.

Daarna was ik op een plein met een vriend. Hij reed rond met een leeg winkelkarretje en probeerde illegaal vuurwerk te kopen terwijl ik probeerde te doen alsof ik er niet bij hoorde.

Toen zat ik in de bijrijdersstoel van een auto. Naast me zat een vrouw en op de achterbank nog een man. We achtervolgden een auto, het was donker. Ik zei tegen de man op de achterbank dat hij me een shotgun moest geven. Er stond een grote kist met wapens naast hem. Hij overhandigde mij een groot geweer en ik begon door de voorruit te schieten. Het was echt ongelofelijk. Ik schoot steeds naar de auto voor ons en schakelde zo de inzittenden uit. Toen waren er nog maar twee mensen die ik neer moest schieten. Een man die onder een boom langs de weg stond en een vrouw op de achterbank van de auto voor ons zat. Ik richtte eerst op de man en probeerde te schieten, maar de trekker ging niet mee. De kogels waren op. Ik vroeg aan de man op de achterbank voor munitie en hij gaf me drie kogels. Ik deed de eerste kogel erin en schoot op de man onder de boom. Plotseling vuurde de shotgun tientallen kogels af als een machinegeweer. Afijn, doelwit onder de boom was neer. Toen was de vrouw aan de buurt.

Toen was ik in een groot oud huis. In een kamer kwam ik een vrouw en een boel kinderen tegen. De vrouw hield ze hier gevangen. Ik liep snel de kamer uit om me bij mijn teamleden te voegen, die ook in het gebouw waren. Ik keek door een deuropening en zag zeg maar twee gangen van rechts. Ik kon dus ver zien. Er kwam een klein meisje uit de eerste gang lopen en nog geen vijf seconden later kwam precies hetzelfde meisje uit de tweede gang. Het deed me denken aan The Matrix, de deja vu met de zwarte kat. Er kwamen nog meer mensen uit de eerste gang en steeds volgde er even later een "twisted" kopie uit de tweede gang.

Brrrr, spookhuizen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 320
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik droom de laatste tijd heel veel en heel vaag.

Vannacht droomde ik dat mijn ouders een week op vakantie gingen met mijn zusje en zonder mij. In mijn droom woonde ik nog thuis, ik was wel dezeflde leeftijd als nu, mijn vriend was niet in beeld. Ik zou dus een week in mijn ouderlijk huis blijven, en in mijn droom verheugde ik me daar op. Mijn ouders en zusje gingen met de bus weg, en normaal staat daar bijna niemand bij de bushalte, maar nu was er een enorme rij mensen die de bus in moesten. En toen ging ik afscheid nemen van mn ouders, en mn zusje en mn ma waren allang in de bus en mijn pa sloot achteraan in de rij aan, hij treuzelde nogal. Dus op een gegeven moment werd ik niet heel beleefd tegen hem dat hij nu toch echt naar die bus moest, omdat hij m anders zou missen. En ik vroeg nog na hoe de vaatwasser werkte, want ik had die nog nooit bediend. (als ik er zo over nadenk, was het wel duidelijk dat ik al een poos niet meer in dat huis woon haha) TOen ik wakker werd bedacht ik me dat het zo raar was dat ze geen koffers bij zich hadden, als mijn ouders op vakantie gaan, ziet het eruit als een halve volksverhuizing.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik weet mijn dromen nooit, maar ik wordt tegenwoordig vaak (te) vroeg wakker en dan weet ik meestal wel wat ik droom als ik dan nog even verder kan slapen. Het heeft vrijwel altijd te maken met: mensen, dingen en werkzaamheden die me op dat moment bezighouden. Vaak wel met iets vanuit een ver verleden erdoorheen gehusseld. Voorbeeld, een situatie van de dag ervoor, iets dat je doen moet of net gedaan hebt, die dan ineens overgaat in een situatie met klasgenoten van je middelbare school (voor mij al weer heel wat jaartjes geleden)

Ik weet wel dat ik tijdens een droom (of bij het ontwaken vlak erna) vaak baal dat het verhaal van de droom niet verder ging. Je kunt in een droom maar met 1 ding tegelijk bezig zijn, daarom is het zo'n rare aaneenschakeling van filmscènes die soms niks met elkaar te maken hebben. Ik denk dus vaak: heh, bah, het begon net leuk te worden, ik wil "weten hoe het afloopt" maar dan gaat mijn droom ineens met me aan de haal naar iets heel anders.

Bij mij zijn het sowieso altijd slechts hele korte stukjes , althans iets anders herinner ik me nooit.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik was vannacht een Hogwarts student. Ik had een boek gevonden en op één pagina vond ik een uittrekbaar flipje, of hoe je het ook wilt noemen. Ik weet niet meer precies wat er geschreven stond, niet veel bijzonders in ieder geval. Toen ik de pagina wou omslaan begon er opeens iets fel te gloeien. Het was het flipje, toen ik het weer naar beneden trok ontstond er een soort kijkglas midden in het boek. Er stond bij dat er 100 gloeiende symbolen in het Hogwarts kasteel verspreid waren, en als je één van de symbolen door het kijkglas bekeek, dan gebeurde er iets speciaals. Toen moest ik terugdenken aan een verhaal die de kleuterjuf van de basisschool vertelde. Die juf gaf nu les op Hogwarts. Ze had verteld dat ze eens een symbool had gezien toen ze een kleuter naar de wc bracht.

Op de één of andere manier was het noodzaak dat we de symbolen gingen zoeken. Omdat juf V. wist waar het eerste symbool was, moesten we het uit haar proberen te krijgen. We planden dus om de volgende dag haar een bezoek te brengen, maar het was al laat en we moesten naar bed. Toen lag ik in mijn bed op mijn eigen kamer. Het is donker en in de deuropening zie ik opeens een gestalte staan. Ik herken hem als een vriend van mij, die duidelijk zichzelf niet is. Hij komt grommend op me af gelopen met een handdoek in zijn handen. Hij begint me te slaan en ik trek de handdoek weg, daarna trap ik hem in zijn buik. Ik probeer voor hulp te schreeuwen, maar er komt geen geluid uit mijn mond. Als ik de kamer ontvlucht ben voeg ik me bij de anderen en gaan we op pad. Dan word ik wakker. :( Stomme interessante Indiana Jones dromen die te vroeg eindigen.

Er was ook iets met een gang waar slangen patrouilleerden. We hadden de keus om ze voorbij te rennen, of verkleind op ratten te rijden. Maar ja, slangen jagen op ratten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Aaaarg, ik droomde dat ik weer op de middelbare school zat. Huiswerk die ik niet gemaakt hebt, eruit gestuurd worden tijdens een les. En dan ga ik naar huis zodat ik niet bij de laatste lessen ben, belt Gewoon Paul naar mijn telefoon om te vragen waar ik ben. Sorry Paul, maar ik heb het helemaal gehad met school. :(

Daarna had ik rijles. Maar in plaats van een auto, zat ik op een paard en gallopeerde ik hier over de straten terwijl mijn rijleraar achter me aan rende. Dat. Was. Tof!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Is het raar dat je zovaak over iets loopt te dagdromen, dat je dan details gaat zien die je eigenlijk best wel laat opgevallen zijn? Ik dagdroom heel veel over vrachtwagens, maar ben vandaag gaan realiseren, dat ik tijdens het dagdromen niet in een vrachtwagen zit, maar hem langs/tegemoet hoor/zie komen. Das een heel verschil... Zou dit kunnen verklaren waarom ik vrachtwagens wel leuk vind, maar geen chauffeur wil worden?...

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Vannacht droomde ik dat ik naar de kerk ging met mijn vriend en zijn ouders. We gingen naar hun kerk in Nederland, maar het leek zo hard op de (katholieke) kerk waar ik altijd met school heen hing. Ook al was ik daar met hen, er zat nog een meisje naast me, en dan pas zijn ouders en dan hij. Ik durfde nooit stiekem kijken want anders viel het op dat ik niet aan het opletten was.

De dienst moest nog beginnen, maar het leek een soort van wereldjongerendagensamenkomst, van overal (wel uit NL) kwamen er jeugdgroepen en zochten een plaatsje. één van die jeugdleiders was een assistent van op school.

Ook al kwam er zoveel volk, de kerk was heel erg klein, maar toch vond iedereen plek.

Toen begon de mis en de pastoor was de pastoor van bij ons. En toen begon hij die zinnetjes te zeggen waar dan heel de kerkgemeenschap op antwoord, maar ik dacht: vanwaar kennen jullie die toch? ik kan dat nooit verstaan en onthouden.

Ik was dan in de dienst, en ze zongen daar liederen en dan was er prediking. maar die liederen waren zo echt kerkkoorliederen, en toen moest ik mijn vriend echt gelijk geven dat hij dat niet graag hoort.

dan was er nog een tweede droom, en daar herinner ik me niet meer zoveel van. buiten dat er iemand zelfmoord wou plegen door met messen in hem te steken, maar ze hadden hem dan gevonden en ik had hem ook gezien. Hij had enkel messteken in zijn armen en ik dacht bij mezelf: 'zou wou jij dood geraken?'

en dan stonden we langs de waterkant met politie en redders. en aan de andere kant van het water was er rumoer en bleek er iemand in het water te zijn. en de redder sprong erin, zoals de manier wat we in school hebben geleerd zodat je boven blijft als je erin springt, maar het hielp bij die redder ook niet want hij ging kopje onder.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Ik had zonet een heerlijke droom. Sort of. Ik was met een team aanwezig op een spookzeilschip. Op zoek naar schatten misschien. Er waren skeletten/geesten/zombiepiraten zoals bij PotC: Curse of the Black Pearl en we vochten tegen ze om van het schip af te komen. Ik weet nog dat ik mij ergens aan optrok en een piraat tegen zijn achterhoofd schopte en toen het mes in zijn rug -misschien de reden van zijn dood- met mijn voet dieper naar binnen duwde. Het was vreemd, want de piraat was al dood en kon dan toch niet nog een keer sterven?

Op een gegeven moment had ik een piraat vast en gebruikte zijn rechterhand, waar een zwaard in geklemd zat, om andere piraten aan te vallen. Toen alle piraten dood waren smeet ik die piraat op de grond. Hij had zo'n prachtig kostuum aan die ik graag wilde hebben, maar ik kon natuurlijk niet de kleren van een dood persoon gaan dragen.

Naast het schip stond een klein bootje waarmee we zouden ontsnappen. Iemand van mijn team klom over de reling en liet zich in het water vallen. Ik keek over de reling en zag het bootje wegvaren en mijn teamlid erachter aan zwemmen. Ik wou niet achter gelaten worden op het vervloekte schip en klom ook over de reling. Het was erg hoog en ik durfde me niet te laten vallen, dus klom ik snel langs kanongaten en visnetten naar beneden. Het laatste stukje viel ik kopje onder in perfect helderblauw water.

Ik zwom richting het bootje maar kwam opeens aan op het strand van een 15e/16e eeuws stadje zoals Port Royal. Het was plots middag en de straten waren bepakt met mensen. Ik vertrouwde ze niet en dacht dat ze misschien wel wat te maken hadden met de ondode piraten. Toen zag ik een teamlid, hij liep samen met zijn broertje (in het echt) langs me, allebei in de kleding uit die tijd. Ik riep zijn naam en hij gaf me een hele droevige glimlach, toen liep hij verder.

Even later kwam ik nog een teamlid tegen. Die nam me mee naar een ruimte waar een computer stond. Misschien waren we wel van de toekomst. Hij was er van overtuigd dat het bezoekje aan het spookschip iets met ons had gedaan. Het eerste bewijs was dat hij dikke duimen had gekregen. Wat. Toen zocht hij youtube op, waar volgens hem nog meer bewijs stond, maar ik draaide mij om in mijn slaap en stootte mijn hoofd tegen de muur dus werd ik wakker.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ooh, vanochtend droomde ik weer dat de wekker was gegaan, en ik heel veel moeite had met uit mijn bed komen.

Als je daar al een uur mee bezig bent geweest, is het wel een domper als de wekker echt gaat :(.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Toen ik rond een jaar of 8 was kreeg ik verschrikkelijke nacht merrie's waardoor ik bijna niet durfde te gaan slapen.

Ik droomde bijvoorbeeld dat de hele wereld werd vermoord, en ik als laatste op aarde was met een moordenaar achter me aan, ik verstopte me op elke plek die je je maar kunt bedenken.

Vaak schrok ik ook al schreeuwend wakker.

De dromen hielden ook nooit op, ze gingen of verder of dezelfde droom keerde in een net iets andere verhaallijn terug.

Nu de laatste tijd, kan ik nog flink dromen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Ik droomde vannacht dat ik op een groot schip zat. Toen gebeurde er nog wat dingen op zee en waren we plots in mijn kerk. We waren verkleed als Sinterklaas en zwarte pieten. We liepen naar de kerkdeur toe, gingen naar buiten en daar stonden honderden mensen. De gene die als Sinterklaas verkleed was had mijn suikerspinmachine en liet alle aanwezige kleine kinderen er mee spelen. :(

Stomme droom.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Drukke nacht achter de rug.

Het begon in een klein winkeltje waar voornamelijk Power Rangers Megazords verkocht werden, dat was wel even leuk om te zien. Ik zag een klein harige rups (bleegh, rupsen) en wou wel een huisdier. Dus ik nam hem mee naar de toonbank waar de winkelier met een vriend van mij stond te praten. Ik legde de rups op de toonbank maar de winkelier dacht dat het een gewoon beestje was dus veegde hij het zo weg. Ik raapte de rups op van de grond en legde hem terug en wou betalen. Die vriend was plots wat droevig en de rups wou hem troosten. Dus dat kleine harige beest vloog zo op zijn hoofd af om hem een kusje te geven. Vies!

We verlieten de winkel en fietsten naar huis. Die vriend was boos en ik probeerde uit te leggen dat ik graag een huisdier wou en dat het niet meer zou gebeuren. We fietsten langs wat straten en sloten in ons dorp en toen opeens over een Italiaans pleintje dat omringd was met hoge winkels. Een meisje rende rond om buiten zittende klanten van een restaurant te bedienen. We gingen de hoek om en daar gebeurde een steeds terugkerende droom. Voor ons ligt een rivier en om er over heen te komen hebben we een brug nodig. De brug staat gedraaid. Ik zie dat er aan de andere kant van de rivier twee vastgebonden mannen zitten. Ik draai de brug recht en wil ze losmaken als er opeens een klein bootje aan komt varen. Er stappen twee mannen met pistolen uit. Eén van hen gooit een granaat naar ons toe. Mijn vriend en ik rennen de hoek om en ik maak een opmerking dat het goed is dat we vanochtend wapens hebben meegenomen. Ik pak mijn shotgun en kijk om de hoek. Er hangt rook maar ik schiet en hoop iets te raken. Ik zie dat één van de mannen zich tegen de hoek van de muur heeft geduwd dus ik mep hem vol in zijn gezicht met de achterkant van mijn wapen.

Er volgt een gevecht waarin we elkaar beschieten, maar de kogels lijken niet veel uit te halen. We vechten verder door elkaar te slaan.

Uiteindelijk winnen we blijkbaar. Iemand vertelt een verhaal over het WK voetbal van 2002. Een speler ging na de halve finale wedstrijd en voor verlenging zijn tanden poetsen buiten het veld. Hij gooide zijn tandenborstel weg maar die werd terug gegooid en toen ging er een voetballer dood. Einde.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Vannacht:

1: Ontsnapt uit een soort gebouw waar slaven moesten werken. De andere mensen waren allemaal gehersenspoeld leek het wel. Ik rende langs iedereen heen, de voordeur uit. Het was nacht en ik kwam terecht in een groot bos terwijl tientallen soldaten me achtervolgden. Onderweg zag ik verschillende andere ontsnapte slaven. Er was nog veel meer in deze droom, maar dat ben ik vergeten.

2: Het hok van mijn konijnen was ingestort en mijn konijnen ontsnapt. Nu ik nieuwe konijnen heb ga ik waarschijnlijk wekelijks konijnennachtmerries hebben, net zoals vorige keer.

3: Ik zat met mijn moeder en zus in de auto richting het zwembad. Nee, we gingen niet zwemmen, mijn moeder had daar blijkbaar haar kantoor voor scriba.

4. Het was hier in de straat. Wat ik me nog herinner is een groepje van mutanten -of in ieder geval mensen met vreemde proporties- die allemaal een identieke kloon hadden. We moesten dus vechten tegen een groep mensen en mutanten, terwijl we niet wisten wie de goede en wie de slechte mutanten waren. Uiteindelijk kwam het wel goed, want de grootste mutant, echt een reus, die gaf mij een overwinningsknuffel en ik stikte haast.

Er was nog een vijfde droom, maar die ben ik al helemaal vergeten. Ik klom door een gat in een oude kapotte muur. Pffff, ik werd moe wakker.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vannacht nog een konijnendroom. X|

En een droom waarin ik mijn vriendin ontmoette en we zouden die avond afspreken om uit te gaan. Maar toen moest ik met mijn ouders mee naar mijn oom en tante. Onderweg in de auto stopten we bij een winkelcentrum voor wat boodschappen. Ik nam een karretje en ging naar de supermarkt. Na het boodschappen doen ging ik met het karretje de winkel uit. Mijn ouders waren verdwenen en ik wist niet waar ik heen moest. Ik ging met het karretje door een gang waar ik iemand ergens naar binnen zag stappen. Ik ging er achteraan en zag dat het een lift naar een parkeergarage was. Maar de lift, een stenen platform was eng. Telkens als het beneden kwam ging het na één seconde weer naar boven. Ik had niet genoeg tijd om er af te rijden met mijn karretje. Na een aantal keer op en neer te zijn geweest besloot ik de gok te wagen en reed zo van het platform af.

Toen ging ik opnieuw de supermarkt in, waarbij ik eerst langs de douane moest die mijn vorige aankopen controleerde. Binnen in de winkel kwam ik een tante tegen en toen zette we samen de boel op stelten.

En ik weet niet meer welk topic het was, maar mijn reactie en een heleboel anderen werden verwijderd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...

Vannacht had ik mijn engste nachtmerrie ooit. Het was de halfjaarlijse controle bij de tandarts en ik zat er in de stoel doodsangsten uit te staan. De tandarts keek me eens bezorgd aan en zei toen iets dat ik brons aan mijn vier onderste tanden had. Het bleek het meest giftige te zijn wat een mens in zijn lichaam had. Maar hij deed er verder niks aan en ik was zo bang voor wat er komen zou. Zou hij ze bij een volgende afspraak eruit snijden en verwisselen voor neptanden? Toen liep ik met mijn ouders ergens en plots vielen de vier tanden één voor één uit mijn mond. :(

Het was nog gruwelijker dan de allesvernietigende nanomites van GI JOE waar ik daara over droomde.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid