Spring naar bijdragen

Verkiezing Provinciale Staten 2011


Wat ga je stemmen?  

2 leden hebben gestemd

  1. 1. Wat ga je stemmen?

    • CDA
      3
    • CU/SGP
      11
    • D66
      2
    • GroenLinks
      2
    • PvdA
      0
    • PvdD
      3
    • SP
      4
    • VVD
      2


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 156
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Want de krijgt die kabinet alsnog een meerderheid in de eerste kamer en kan (oa) Geert zijn plannetjes er mooi doordrukken.

Wat dacht je van de plannetjes van Mark en Maxime? Zijn die veel beter dan die van Geert?

Geert heeft vooral veel geroepen, vooral richting "Henk en Ingrid" die alleen genoemd worden in aanloop naar verkiezingen...

Als het er op aankomt zal het niet veel uitmaken wat er zit, links of rechts, de meesten zitten er toch om hun eigen zakken en die van hun maatjes te vullen, in geval van dit kabinet zijn die maatjes de bankdirecteuren e.d. (VVD'er Zalm bv) maar deze regering mag wat mij betreft geen meerderheid hebben in de eerste kamer...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ja, ik gaf Geert een iets te grote rol in het geheel, dat geef ik toe
knipoog_dicht.gif

Ik vind het hele rechtse wat er nu zit en hun plannen niets.. Dus ik ben sowieso tegen. Of het nu Geert, Mark of Maxime is.

noem es iets concreets..

serieus, ik voel mezelf meer links dan rechts, dus ik probeer echt argumenten te vinden om een meer linkse partij te kiezen..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

noem es iets concreets..

De prioriteit die gegeven wordt aan een stompzinnig idee als de maximumsnelheid van 130 km per uur. De overdreven bezuinigingen op cultuur, de BTW-verhoging op podiumkunst, festivals en concertkaarten, weer een verhoging op zorgpremie terwijl er in diezelfde zorg fors bezuinigd gaat worden. Het feit dat 'menselijkheid' bij rechts niet (meer) bestaat.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Overigens.. Een man die zegt dat 'elk hoofddoekje dat hij ziet hem pijn doet' omdat het 'een teken is van onderdrukking' en dit als voornaamste punt in de politiek ziet kun je toch niet serieus nemen?

Die kan ik nog volgen. Een betrokken man/vrouw die het waarschijnlijk nog oprecht meent ook. Of ik het er mee eens ben is een tweede.

Maar wat te denken van die PvdA mevrouw die nu zo fijn in de schijnwerpers staat op Geenstijl.nl daar is geen grammetje oprechtheid te vinden.


Samengevoegd:

Boter bij de vis. Gisteren had ik geen computer tot mijn beschikking:

link

link

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tja ach, de PvdA kan nog zo hard roepen dat het huidige kabinet waardeloos is en je dus een tegenstem moet laten horen maar zonder hen hadden we dit kabinet niet eens gehad. Het woord 'hypocriet' is zo'n beetje door hen uitgevonden dus dat is ook niet echt een optie.

Aan de andere kant kreeg ik afgelopen zaterdag wel een theezakje van ze widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Drie redenen om al niet op de PVV te stemmen:

-Wilders gooit twee zaken door elkaar. Namelijk overlast door jongeren van allochtone afkomst en moslimfundamentalisme. Het belangrijkste symbool daarvan is het woord "straatterrorist". Dit woord hoor je regelmatig en impliceert dat het gedrag van Marokkaanse jochies in Gouda voortkomt uit een radicaal islamisme. Iets dat tamelijk onzinnig is.

-Wilders gebruikt islamitisch jargon naar eigen inzicht en veranderd de betekenis van deze woorden. Woorden als sjaria en fitna krijgen door ze steeds in een bedreigende context te zetten een incorrecte betekenis. Zo wordt gesteld dat de sjaria een burgerlijk wetboek zou zijn dat in hoge mate gecodificeerd is terwijl dat onzin is. Bovendien is er onvoldoende aandacht voor verschillen tussen diverse stromingen en dan m.n. het wahabisme, de shia, de Turkse islam etc. Deze verschillen zijn behoorlijk groot evenals hun politieke worteling. Het feit dat niemand in de debatten er blijk van geeft dit te weten is denk ik een verklaring voor de hoge mate van domheid die steeds weer te horen is.

-De partij van Wilders denkt te kunnen concluderen dat de islam per definitie staatsgevaarlijker is en is daarom van mening dat de vrijheid van godsdienst beperkt moet worden. Een idee dat is geopperd is dat politieagenten een bus van de weg mogen halen om vrouwen met hoofddoek eruit te halen en te arresteren. Wat dit oplost behalve dat het vernederend en discriminerend begrijp ik niet. Bovendien ben ik er principieel tegen dat de staat zich op een dergelijke manier met de kledingstijl van haar ingezetenen bemoeit. Ook kan het resulteren in verregaande toestanden waarin ook orthodoxe joden, gereformeerde vrouwen of priesters met een Romeins boordje uit de bus gesleurd kunnen worden omdat ze neutraliteit van de ruimte in gevaar brengen. Met andere woorden: je gaat toe naar een maatschappij waarin religie als iets onwenselijks wordt beschouwd dat weggedrukt dient te worden. Deze gedachte is minder onwerkelijk dan je zou denken aangezien hij in Frankrijk ten tijde van de jakobijnen (en nog steeds in afgezwakte vorm) bestond.

-Wilders pleit voor onredelijke strafmaatregelen tegen asielzoekers. Zo wil hij illegalen strafbaar verklaren. Dit betekent dat mensen die in de verplichte (opnieuw aangevraagde) procedure zitten strafbaar zijn omdat ze doen wat hen verplicht wordt. Mensen die in Nederland aanwezig zijn en onmogelijk terug kunnen (dat is immers het probleem) worden tot crimineel verklaard en gearresteerd. Ook organisaties die hieraan meewerken worden bestraft, bijvoorbeeld kerken. Dit beleid wordt voor een deel al uitgevoerd. Zie bijvoorbeeld: link

-Een onjuiste voorstelling van zaken m.b.t. de detentiecentra waarin asielzoekers vast worden gehouden in afwachting van hun eventuele uitzetting dan wel terugkeer in de maatschappij. Dit zijn geen vakantieparken maar zijn instituten die in hoge mate buiten de Nederlandse wet staan en waar veel misstanden zijn. Een rapport hierover is verschenen van katholieke justitiepastores die binnen het detentiewezen werkzaam zijn via de katholieke mensenrechtenorganisatie Justitia et Pax: link .

Link naar bericht
Deel via andere websites

hmm dat zijn opzich goeie punten..

die 130 hoeft van mij niet..

ik ben zelf tegenstander van minimum-straffen

ik ben ook geen voorstander van het strafbaar stellen van 'illegaal zijn'

dat er een groot gevaar schuilt in de islam ben ik dan wel weer met Wilders eens.

*diepe zucht* moet het dan toch maar een blanco stem gaan worden?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

hmm dat zijn opzich goeie punten..

die 130 hoeft van mij niet..

ik ben zelf tegenstander van minimum-straffen

ik ben ook geen voorstander van het strafbaar stellen van 'illegaal zijn'

dat er een groot gevaar schuilt in de islam ben ik dan wel weer met Wilders eens.

*diepe zucht* moet het dan toch maar een blanco stem gaan worden?

Neeheeee puh2.gif

Partij voor de Dieren big-smile.gif

Zijn ook tegen halal en koosjer slachten big-smile.gif

Maargoed, Wilders heeft het zo gemunt op de islam, iets waar ik persoonlijk best wel achter kan staan soms, maar door zijn hetze tegen de islam vergeet hij de andere beloften aan het volk, dat is een beetje jammer, zo gaat het toch steeds meer lijken op een "one-issue partij".

Henk en Ingrid hoeven niet perse beschermd te worden, als Achmed en Fatima maar bestreden worden.

Het valt gewoon op dat Henk en Ingrid alleen rond verkiezingen uit de kast gehaald worden.

Maargoed, iedereen moet gewoon lekker stemmen wat hij/zij wilt, ik was trouw PVV'er, zelfs vrijwilliger voor de PVV, maar als ik nu PVV ga stemmen, steun ik het kabinet en graaf ik mijn eigen graf om het zo maar te zeggen, ik ben namelijk geen directeur met een dik koophuis maar een buschauffeur met een huurhuisje.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

@ Rain:
applaus-smiley.gif

Mooi verwoord
knipoog_dicht.gif

Dank je Joost big-smile.gif

maar nu niet denken dat ik dan maar links geworden ben he, noem mezelf liever anti politiek, misschien was de macht aan het koningshuis nog wel het beste, wie weet.

Dat ik PvdD ga stemmen is voornamelijk ter compensatie van mijn stem op de PVV bij de landelijke verkiezingen, waarschijnlijk stem ik daarna nooit meer.

Mijn vrouw en ik gaan gewoon de lotto winnen en uit Nederland vertrekken, laatst hadden we bijna de jackpot gewonnen overigens, op 5 cijfers en de jackpotkleur na, hadden we alles goed, dus het is gewoon een kwestie van tijd puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid